Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten ellenszere a döntésképtelenségre-Ki irányítja a jövődet?-Kötelezd el magad a legjobb mellett, ne érd be a jóval csupán!

2019. június 20. 10:44 - Andre Lowoa



Isten ellenszere a döntésképtelenségre


"Igaz ösvényen vezet az ő nevéért" (Zsolt. 23:3b)

Néha félünk attól, hogy rossz döntést hozunk, és ez stresszhez vezet.

Isten azt mondja, van egy ellenszer a döntésképtelenségünkre. A Zsoltárok 23:3-ban ezt olvashatjuk: "Igaz ösvényen vezet az ő nevéért". Kezelhetjük a döntéseink okozta stresszet azzal, hogy átengedjük Istennek a vezetést.

Talán arra gondolsz: "De én próbáltam ezt!". Voltak alkalmak, hogy megkérted Istent, vezessen, de aztán mégjobban összezavarodtál. Még mindig nem jöttél rá, és végig azon gondolkodtál, "Miért olyan nehéz megismerni Isten akaratát"?

Isten vajon játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni akar minket. Ő még nálunk is jobban akarja, hogy megismerjük az Ő akaratát. A probléma az, hogy gyakran rossz dologra várunk, mikor próbálunk rájönni Isten akaratára.

Néhányunk egy érzést szeretne, ami megmondja, mi Isten akarata. Néhányunk valami szabályzatot akar Isten akaratáról. Néhányunk pedig valami természetfeletti jelre vár, hogy utat mutasson neki Isten.

Ezek a módszerek mind szorongáshoz vezetnek, és elkerülhetjük miattuk Isten valódi akaratát.

Isten nem akarja, hogy zavart légy vagy stresszelj bármilyen döntés miatt. Ő mindig veled van és azt akarja, hogy nézz rá vezetésért.




Ki irányítja a jövődet?

„Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás)

Image result for God controls future

Az egyik legnagyobb félelem, amellyel mindannyian szembesülünk, a jövőtől való félelem. Félelemmel gondolunk arra, hogy mi lesz majd a jövőben a családunkkal, a barátainkkal, a munkánkkal, a közösséggel, ahová tartozunk, vagy bármi egyéb dologgal kapcsolatban.

Ez természetes reakció, mivel nem mi irányítjuk a dolgok alakulását. De ez a felismerés arra kellene, hogy ösztönözzön, hogy még jobban bízzunk Istenben.

Lehet, hogy nem mi irányítjuk a jövőnket, Isten viszont teljes mértékben. Ő teremtette az egész világmindenséget. Ha ahhoz lenne kedve, egy csettintéssel véget vetne neki. Ő viszont a történelemre vonatkozó tervének végrehajtásán dolgozik. Egyre inkább a csúcspont felé mozgatja a történelmet. Egy nap Jézus Krisztus vissza fog jönni a Földre. Ezt semmi nem tudja megakadályozni. És ahogy a világtörténelem eseményeit erre a napra fókuszálva alakítja, ugyanúgy a te életedben is egy célt igyekszik megvalósítani - ha hagyod, hogy ezt tegye.

A Biblia szerint: „Mi pedig tudjuk, hogy Isten mindent a javukra fordít azoknak, akik Istent szeretik és akiket elhívott az ő céljaira." (Róma, 8:28, NLT fordítás).

Isten Igéje nem azt mondja, hogy minden jó. Azt sem mondja, hogy minden történést Isten idéz elő. Nem ő okozza a háborúkat vagy a rákot. De a nemi erőszakot, az abortuszt, a bántalmazást vagy a molesztálást sem ő okozza. Ő nem okoz semmi rossz vagy gonosz dolgot. Azt mi tesszük. Isten megadja nekünk a választás szabadságát. És gyakran a gonoszság az ára ennek a szabadságnak.

A Biblia viszont azt mondja, hogy Isten mindent úgy intéz, hogy a végeredmény jó legyen. Ha bízom benne, akkor az életem ostoba, gonosz és rossz döntéseit valami jóra használja fel. A Róma 8:28-ban található ígéret nem mindenkinek szól. Azoknak szól csak, akik „szeretik Istent”. Azoknak szól, akik bíznak Istenben és így szólnak: „Itt van, Uram. Vedd el az életem összes törött darabját és rakd őket össze.”

Ezért nem aggódom, amikor naponta elolvasom az újságok főcímeit. Nyilvánvaló, hogy sok probléma van ma a világban, de mégis Isten az, aki mindent kézben tart. Isten továbbra is egy csúcspont felé irányítja a történelmet. És Isten még mindig afelé irányítja a népének az életét, ami a legjobb nekik.

Egy nap Isten mindent megvalósít az ő terve szerint.

Mivel Isten kezében van az irányítás, mindenben bízhatunk benne – az életünkben levő jót, rosszat és szégyellnivalót is beleértve.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  

  • Hogyan segít téged jobban bízni Istenben az a tudat, hogy Ő irányítja a dolgokat?
  • Miként láttad Istent felhasználni egy rossz döntést arra, hogy valami jót hozzon ki belőle?
  • Melyik az a jövővel kapcsolatos félelmed, amit át tudsz ma adni Istennek?






Kötelezd el magad a legjobb mellett, ne érd be a jóval csupán!

„Az odafentvalókkal törődjetek, ne a földi dolgokkal." (Kolossé 3:2, GNT fordítás)

Sokan azt gondoljuk, hogy korlátlanul egyszerre több dologra tudunk figyelni. Az agyunk azonban nem egy számítógép és nem tud egyszerre több különféle programot futtatni. Amikor azt gondoljuk, hogy több feladatot el tudunk végezni egyszerre, akkor tulajdonképpen nem erről van szó, hanem csupán egyik faladattól gyorsan átkapunk a másikhoz. A figyelmünk megosztott. Emiatt törik össze az emberek az autóikat amikor vezetés közben üzeneteket küldözgetnek.

Emiatt törik össze magukat az emberek az egészséges élet felé tartó úton is. Az egészséges élet elérésének érdekében szüntelenül Istenre kell figyelni és az Ő egészséges életre vonatkozó tervére. Arra kell összpontosítani, ami a legfontosabb, úgy, hogy ne engedd meg magadnak, hogy a jelentéktelen dolgok elvonják a figyelmedet. Ha Sátán nem tud rávenni, hogy rosszat tegyél, eléri, hogy kifárasszon csupa jó dologgal. Eléri, hogy túlságosan elköteleződj a jó mellett, de nem a legjobb mellett!

A Biblia ezt mondja: „Az odafentvalókkal törődjetek, ne a földi dolgokkat." ( Kolossé 3:2, GNT fordítás).

Amint azon dolgozol, hogy elköteleződj arra, hogy egészségessé válj és egészségesen élj, tedd félre mindazokat a dolgokat, amik nem számítanak, hogy Jézusra tudj figyelni és az Ő tervére a testeddel kapcsolatosan.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a jelentéktelen dolgok, amik elvonnak téged azoktól az emberektől vagy dolgoktól, amelyekre Isten hívott el?
  • Mit szeretnél elérni az egészséges életmódra való törekvésen keresztül? Mi motivál téged?
  • Miben különbözik az életed 5 év múlva, ha az egészséggel kapcsolatos céljaidban sikereket érsz el?









komment
süti beállítások módosítása