Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Fontold meg, mielőtt válaszolsz-Isten azt akarja, hogy add tovább, amit kapsz-Kiüresítve magadat nagyobb áldásokban részesülhetsz

2019. június 14. 10:36 - Andre Lowoa

 



Fontold meg, mielőtt válaszolsz



"Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti."

(angolból fordítva: "A lázadó dühösen ordít; a bölcs ember kézben tarja természetét/hangulatát/kedvét, és lecsillapítja azt.")

(Példabeszédek 29:11)


Ha mérges vagy, ne válaszolj indulatból vagy lobbanékonyan. A késedelem nagyszerű eszköz lehet a haragunk megfékezésére. Nem azt mondom ezzel, hogy halogasd határozatlan ideig vagy egy napnál is tovább; a Biblia azt mondja, ne feküdj le aludni haraggal a szívedben. Arról beszélek, hogy várj 5 percet.

Amikor kezded felhúzni magad, "kérj időt" néhány percre. Adj magadnak némi időt, hogy megfontold és átgondold a helyzetet. Ha nem állsz meg gondolkodni, valószínűleg rosszul fogsz cselekedni. Gondolkodj, mielőtt válaszolsz.

Amikor mérgesek leszünk, szokásunkká kell tennünk azt, hogy egy kicsit "eltávolodunk" a helyzettől, várunk pár percet, aztán megnézzük a dolgot Isten szemszögéből. Figyeld meg, hogyan mondja a Biblia: a bölcs ember hagyja a haragját lenyugodni (Péld. 29:11). Az angol Biblia a "cool it" kifejezést használja itt, tehát az, hogy "nyugi", egy bibliai kifejezés! Egy modern fordítás így szólhatna: "A bölcs ember vár és lenyugszik egy kicsit". Thomas Jefferson, a Függetlenségi Nyilatkozat szerzője mondta, "Ha dühös vagy, számolj el tízig, mielőtt megszólalsz. Ha nagyon dühös vagy, számolj százig."

Beszéljünk róla:

Ha megérted a haragod okát, nagyobb türelmed lesz, és még arra is képes leszel, hogy "megbocsáss egy vétket" (Péld. 19:11). Tedd fel magadnak a következő három kérdést, hogy jobban megértsd, miért vagy dühös:

* Miért vagyok dühös?
* Valójában mit akarok?
* Hogyan érhetem el?



Isten azt akarja, hogy add tovább, amit kapsz


„Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret élelemként, titeket is el fog látni minden szükséges vetőmaggal, növekedést ad, és nagylelkűségetekből bőséges aratást hoz. Ő mindig elég gazdaggá tesz ahhoz, hogy minden időben nagylelkűek legyetek, hogy sokan adjanak hálát az Istennek a tőletek kapott ajándékokért. Mert ez az általatok végzett szolgálat nem csak Isten embereinek a szükségeit tölti be, hanem Isten iránti hálára is indít." (2Korinthus 9,10-12 TEV fordítás)

Amit Isten nekem ad azt rajtam keresztül tovább akarja adni.

Isten olyan embereket keres, akikkel meg tudja áldani a világot. Körülnéz, és azt kérdezi: „Csésze vagy cső akarsz lenni?" Ha csésze vagy, meg leszel töltve, és ennyi. Ha azonban ezt mondod: „Istenem, egy cső akarok lenni, hogy rajtam keresztül kiáraszthasd áldásaidat más emberek felé”, akkor olyan ember leszel, akit Isten meg akar áldani.

A 2Korinthus 9,10-11-ben azt mondja a Biblia: „Isten, aki magot ad a magvetőnek, és kenyeret élelemként, titeket is el fog látni minden szükséges vetőmaggal, növekedést ad, és nagylelkűségetekből bőséges aratást hoz. Ő mindig elég gazdaggá tesz ahhoz, hogy minden időben nagylelkűek legyetek, hogy sokan adjanak hálát az Istennek a tőletek kapott ajándékokért.” (TEV fordítás).

Ez az ígéret azon alapul, hogy hajlandó vagy megosztani azt, amit ő ad. Akarod továbbadni Isten áldását másoknak?

Mondhatod, „Várjunk csak egy percre! Én nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy nagylelkű legyek.” De igen, az vagy! Nem számít, mennyivel rendelkezel, lehetsz nagylelkű. A Bibliában van egy történet egy asszonyról, akinek csak két fillérje volt, mégis mind odaadta. Az csak egy közhely, egy tévhit, hogy „Nincs elég, amiből adhatnék.” Mindig tudsz adni valamit. Tény, hogy van valamid, amit adhatsz, Isten pedig próbára tesz. A 12. vers azt mondja: „Mert ez az általatok végzett szolgálat nem csak Isten embereinek a szükségeit tölti be, hanem Isten iránti hálára is indít.

Mikor nehéz időszakon mégy keresztül, és ezt mondod: „Istenem, nem sok, amim van, de bármi is az, meg akarom osztani. Kevés étel van itthon, de meg akarok hívni valakit ebédre. Meg akarom osztani, amim van”, akkor Isten megígéri, hogy három dolgot megtesz érted. Először, szellemileg növekedni fogsz, másodszor, használni fog más emberek szükségeinek betöltésére, és harmadszor, Istent dicsőíteni fogják.

Amikor adsz abból, amid van, Isten olyan módon nyitja  meg áldásainak ajtaját, ahogy el sem tudod képzelni!

Beszéljetek róla:

  • Kivel oszthatod meg Isten áldásait ezen a héten?
  • Ha azt gondolod, hogy most éppen nincs annyid, amiből adni tudnál, mit gondolsz, mit vár Isten tőled?
  • Adakozásodon keresztül hogyan áldott meg Isten téged?




Kiüresítve magadat nagyobb áldásokban részesülhetsz

"Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk.” (2 Korinthus 9:11)
A Biblia a 2 Korinthus 9:11-ben azt mondja, hogy "Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk.”
Milyen lenyűgöző egy vers ez! Isten mindenben gazdaggá tesz téged, hogy mindig nagylelkű lehessél, ami Isten iránti hálát eredményez.
Isten nem azért áld meg téged, hogy kapzsivá válj, hanem azért, hogy nagylelkű legyél. Te továbbadod, amid van, s Isten mindezt visszaadja neked azért, hogy még többet adhassál és ő még ennél is többet adhasson neked vissza és így tovább. Isten nem azért ad neked dolgokat, hogy azokat felhalmozd. Amikor elengeded őket a kezedből, akkor kiüresíted magadat és lehetőséget adsz arra, hogy még nagyobb áldásokban részesülj majd Istentől. 
De mint ahogyan azt már korábban is mondtam, a hozzáállásodon múlik, hogy Isten mit és mennyit ad neked. Ezért annyira fontos az, hogy mindig hálás hozzáállással éljünk. A Biblia azt mondja, hogy „Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt.” (2 Korinthus 9:12)
Amikor adsz, akkor egy szolgálatban veszel részt. Szolgálni és adni tulajdonképpen ugyanaz a dolog. Mindkettő a szeretet egy-egy megnyilvánulása. Nem szerethetsz úgy, hogy ne szolgálnál, és ne adnál. Ami pedig a legjobb ebben az egészben: a szolgálatod Isten iránti hálaadást eredményez. 
Ragadd meg ezt a mostani pillanatot arra, hogy imádkozz és kifejezd a háládat Istennek.
Beszéljetek róla:
  • Mit jelent kifejleszteni az életünkben a hálás hozzáállást?
  • Az, hogy te adsz, hogyan mutatja be Isten feléd tanúsított nagylelkűségét?
  • Mi a motivációd arra, hogy szolgálj és adj? A szolgálatod azt eredményezi, hogy megnyilvánul az Isten iránti hála?

 



komment
süti beállítások módosítása