Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel-Mit jelent odavetni az életedet-Szükséged van egy hangulatjavítóra? Vedd elő a Bibliád!

2019. június 10. 10:31 - Andre Lowoa

 

Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel

“Én, az Úr megmutatom, hogyan tegyél különbséget jó és rossz között; hogyan találj meg minden jó utat.” (Példabeszédek 2:9, GNT fordítás)

 

Ahogy tegnap említettem, három filozófia – az individualizmus, a szekularizmus és a relativizmus - a társadalom erkölcsi hőmérőjét pusztította el az elmúlt évtizedekben. A következmények drasztikusan hatottak a társadalomra általában és mindannyiunkra egyénileg. Szóval mit tehetünk?

Istennel kell kezdeni.Ő testesíti meg az igazságot. A helyes és a helytelen eredete, Isten jelleméből kapja jelentését. A tisztességtelenség rossz, mert Isten tisztességes. A hűtlenség rossz, mert Isten hűséges. Megismerheted az igazságot, ha azt nézed Isten hogyan van hatással ránk.

A Biblia azt mondja: Én, az Úr megmutatom, hogyan tegyél különbséget jó és rossz között; hogyan találj meg minden jó utat.” (Példabeszédek 2:9, GNT fordítás). Isten igéjén keresztül ismerhetjük meg Isten jellemét. A Biblia megmondja nekünk, hogy mi a jó; akár tetszik nekünk, akár nem mindaz, amit mond.

Amint találkozunk az igazsággal, Isten igazságával; felismerünk két kulcsjellemvonást, amit minden alkalommal látni fogunk, ha az igazsággal lesz dolgunk.

  1. Univerzális. Mindenkire vonatkozik. Ha nem vonatkozik mindenkire, akkor nem igazság. Akkor vélemény csupán.
  2. Nem változik. Nem változik divattal és a hóborttal. A házasságtörés 2000 évvel ezelőtt is rossz dolognak számított; ma is rossz, és 4000 év múlva is rossz marad.

A választás a tiéd. Néhány évvel ezelőtt ezt a témát összegezte a Newsweek magazin a borítóján. Ezt kérdezték: “Kinek az igazságszolgáltatása? Kinek az erkölcse? Kinek a közössége? Kinek a családja? Kinek az értékei?

Ez minden nap a te döntésed. Világunk ma három választási lehetőséget kínál arra, hogyan fedezzük fel az igazságot: Dönthetünk úgy, hogy erkölcsünket arra alapozzuk, hogy mit gondolunk; vagy arra, hogy mások mit gondolnak; vagy arra, hogy Isten mit gondol. Igazándiból nincs más választási lehetőségünk.

Választásunk diktálja azt, hogyan élünk, hogyan szeretünk és egy napon hogyan halunk meg. Ám mindezek a mi választásaink.

Hogy választasz; hogyan döntesz?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan próbál kultúránk meggyőzni minket arról, hogy az igazság változik?
  • Miért kell minden nap döntést hoznod arról, hogy Isten igazságára alapozod moralitásodat?
  • Mit kell tenned ahhoz, hogy jobban megértsd Isten jellemét az igéből, a Bibliából?




Mit jelent odavetni az életedet


'Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás)

'Adjátok oda magatokat Istennek… álljatok mindenben Isten rendelkezésére és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás)

 

Megadni magunkat Jézusnak azt jelenti, hogy életünk minden területét letesszük és átadjuk Neki. Isten azt szeretné, ha megtanulnánk adni, és nem elvenni.

Ezt mondja Jézus : 'Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt. Aki viszont értem és az örömhírért adja az életét, megmenti azt. (Márk 8:35)

Mit jelent eldobni, elveszíteni az életed? Azt jelenti, hogy alárendeled magad Istennek és az Ő céljainak. A Róma 6:13 ezt mondja: 'Adjátok oda magatokat Istennek...álljatok mindenben Isten rendelkezésére, és tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek.' ( Róma 6:13 GNT fordítás) Élj céltudatok életet. A célok vezessenek téged. Add oda magad Istennek. Hagyd, hogy használjon céljaira. Életre szóló kalandban lesz részed!

Mi történik, amikor ezt teszed? Mi történik akkor, amikor azt mondod: ' Rendben Istenem, nem élek magamnak; hanem Neked élek és másokért élek. Megtanulom letenni és átadni az életemet. Megtanulom letenni és átadni a terveimet.' Nézd csak, mit mond Isten: 'Keressétek először Isten királyságát és az ő igazságát, és ráadásként ezek is mind megadatnak nektek.( Máté 6:33).

Hogyan teszed az Isten királyságát első helyre az éltedben? Úgy, hogy olyan dolgokkal törődsz és foglalkozol, amikkel Isten is törődik. Mivel törődik Isten leginkább? Az emberekkel. Istent nem érdekli a pénz. Isten nem törődik a hírnévvel. Egy csomó olyan dologgal nem törődik, amikkel viszont mi igen. Amikor alárendeled Istennek az életedet és azok lesznek a  legfontosabb dolgok számodra, amik Isten számára is, akkor Ő az összes létező szükségedet be fogja tölteni.

 

Beszéljetek róla

  • Gondolj valakire, akit ismersz és aki Isten céljaiért él. Mi alapján tudod megmondani, hogy az a személy odavetette életét?
  • Miért vezet szabadsághoz és kalandokhoz az, ha alárendeljük magunkat Istennek?
  • Miként teheted az embereket a fontossági listád sorrendjében az első helyre? Mit kell tenned ahhoz, hogy jobban törődj az emberekkel?






Szükséged van egy hangulatjavítóra? Vedd elő a Bibliád!


"Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk" (Róma 15:4 - újfordítás).


Lent vagy a padlón? Szükséged van egy hangulatjavítóra?

Rakd le azt a csokitorta szeletet. Ne merülj bele az önsajnálatba. Inkább vedd elő a Bibliád.

Isten azért adta nekünk a Bibliát, hogy bátorítson minket. Hangulatjavítóként is gondolhatsz a Bibliára.

A Biblia azt mondja Róma 15:4-ben: "Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk" (újfordítás).

Minden ami leíratott a Szentírásban, a bátorításunkra íratott. Ez egy bátor állítás, de igaz. Még a keményebb szakaszok is azért vannak Isten Szavában, hogy végül a helyes irány felé bátorítsanak minket.

Ezért minden nap kell, hogy legyen Istennel töltött személyes időnk. Akár a napi áhítatod, csendességed során, vagy amikor ihletett állapotodban vagy, de kell, hogy legyél egyedül Istennel, az Igéjét olvasva, Vele beszélve.

A Biblia azt mondja Zsoltárok 119:114-ben: "Te vagy a csendes felépülésem helye, Várom, hogy a Te Igéd megújítson engem" (angolból szabadon fordítva).

Ha elbátortalanodtál és elveszítetted a reményt, el tudok mondani valamit az életedről, anélkül, hogy találkoztunk volna: Nem töltesz időt Isten Szavával. Ha tennéd ezt, nem lennél ilyen állapotban. Minél többet olvasod Isten Igéjét a mély időszakaidban, Ő annál jobban felemel.

Tehát, ha következő alkalommal elkedvetlenedsz, ne az legyen a megoldás, hogy hazamész, és bekapcsolod a tévét. Ehelyett nyisd ki a Bibliádat, és olvasd! Hallgasd Lukács doktort, a sikeres amerikai csodadoktor, Dr. Phil helyett.

Isten Igéjének meg van az ereje ahhoz, hogy megváltoztassa az életedet. Isten ereje van benne. Semmi másban nem találod meg azt. A Biblia fogja megadni neked a valódi, igazi bátorítást.

Beszéljük át!

* Mik azok a dolgok, amikhez fordulsz, amikor elkedvetlenedsz? Azok a dolgok tényleg igazi bátorítást vagy reményt adnak neked?
* Bármit be tudunk tenni a napi teendőink közé, ami valóban fontos nekünk. Szakítottál időt a napodból a "csendes felépülésnek", hogy Isten megújíthasson?


komment
süti beállítások módosítása