Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne hagyd magad eltéríteni a legjobbtól-Ne vesződj az apró dolgokkal-Te vagy Isten szeretetének tárgya

2019. június 07. 10:24 - Andre Lowoa

 



 



Ne hagyd magad eltéríteni a legjobbtól

 

"Szerezz bölcsességet: fejleszd a jó ítélőképességet." (Példabeszédek könyve 4:5a - NLT fordítás)

 

Miközben azt a feladatot végzed amire Isten elhívott, az egyik legnagyobb próbatétel az, hogy a kultúra eltereli a figyelmedet. Lehetséges, hogy azért téveszted el a célt, mert ezek közül valamelyik dolog megvan az életedben?

A népszerűség eltereli a figyelmedet. Ha mindig azon aggódsz, hogy mit mondanak mások, akkor eltéveszted a saját célodat.

Az élvezetek elterelik a figyelmedet. Jó dolog ha szórakozol és jól érzed magad, de ha ez életedben a fő irány akkor eltévedsz a célodtól.

A haszon eltereli a figyelmedet. Nem szolgálhatsz egyszerre Istennek és a pénznek. Ne a hasznon legyen a fő célja az életednek.

A tulajdon eltereli a figyelmedet. Az alapján megítélni a sikert, hogy mid van állandóan arra fog sarkallni, hogy megtarts és fenntarts dolgokat.

Ha be akarod váltani amire Isten küldött akkor merned kell másnak lenned mint a többiek. Maradjon a fókusz a legfontosabb dolgon: a Jézus Krisztussal való kapcsolatodon.

Beszéljetek róla: 

  • A felsorolt figyelem elterelő dolgok közül mely az, amelyik megakadályoz, hogy elérd az Isten által elkészített legjobb dolgot az életedben?
  • Milyen gyakorlati lépéseket kell tenned, hogy ezeket a dolgokat minimalizáld az életedben?
  • Imádkozz, hogy Isten adjon neked erőt szembemenni a kulturális elvárásokkal és merj más lenni. 

 

Ne vesződj az apró dolgokkal

"Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek." Filippi 2:14-15
Szoktál ideges lenni, veszekedni kis dolgok miatt? Természetesen. Mindannyian szoktunk. Nehéz ezt a szokást megtörni, mert természetünktől fogva negatívak vagyunk. Ádám és Éva óta kifogásokat keresünk és vádolunk: kifogásokat keresünk a saját hibáinkra és vádolunk másokat az általuk elkövetett hibákért. Mi elbújunk és lármázunk. Másokat hibáztatunk a saját problémáink miatt.
A Filippi 2:14-15-ben ezt olvassuk: "Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek". Lehet, hogy ez az egyik legnehezebben megtartható ige a Bibliában. Egyetértesz?
A panaszkodók 4 típusával szoktam rendszeresen összefutni.
Az első csoport a nyafogós. Kikelsz reggel az ágyból, és azt mondhatnád: "Jó reggelt, Uram!" de a nyafogósak inkább azt mondják: "Ó Uram, reggel van!"
A második csoport a mártírok csoportja. A kedvenc kifejezésük: "Engem senki sem értékel!". Remekül tudnak önsajnálat-bulikat tartani. Fintorognak és panaszkodnak, ha valami nem úgy alakul, ahogy ők szeretnék.
A harmadik csoportba tartoznak a cinikusok. Az ő hozzáállásuk: "Minek törődjek ezzel? Úgysem változtat semmin." Mindent megmérgeznek.
A negyedik csoport tagjai pedig a perfekcionisták. Soha, semmi nem elég jó nekik. A kedvenc mondásuk: "Ez a legjobb, amit ki tudtál hozni magadból?".
Számomra a legfélelmetesebb ige a Bibliában Máté 12:36-ben van leírva: "De mondom nektek, hogy minden haszontalan szóról, amelyet kimondanak az emberek, számot fognak adni az ítélet napján."
Ettől végig kell, hogy fusson a hideg a hátadon. Hányszor volt, hogy panaszkodtál, nyafogtál vagy veszekedtél valami miatt, amikor egyáltalán nem kellett volna.
Ehelyett: "mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1 Thesszalonika 5:18)

Beszéljetek róla
  • Mi az, ami miatt folyamatosan panaszkodsz az életedben? Szerinted ezek valódi problémák, vagy sem? Miért azok, vagy miért nem azok?
  • Hogyan tükrözik az "üres szavak" (Máté 12:36) azt, hogy jelentéktelen dolgokra koncentrálsz az életben?
  • Mit gondolsz, hogyan tüntet fel a panaszkodás egy nehéz helyzetet mégrosszabb színben?





Te vagy Isten szeretetének tárgya

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16.)

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Jézust a szeretet missziójára a szeretet üzenetével. A Biblia nem azt mondja, hogy Istenben van szeretet, hanem hogy Isten a szeretet. A szeretet az ő lényege; Isten a szeretet.

Isten teremtette az egész univerzumot. Ő teremtette ezt a bolygót; ő alkotta az emberi fajt. Aztán megteremtett téged is, mert szeret téged.

Mondhatjuk, hogy azért élsz, mert Isten megteremtett téged, mint a szeretetének tárgyát. Isten megalkotott, hogy szerethessen és te is szerethesd őt. Isten szeretete miatt ver ebben a pillanatban is a szíved, ez az oka annak, hogy lélegzel.

Isten Jó Híre a számodra, hogy épp ugyanúgy szeret téged a jó és rossz napjaidon is. Szeret akkor is, amikor érzed a szeretetét és akkor is, amikor úgy tűnik, hogy nem érzed. Akkor is szeret, ha azt hiszed, hogy nem érdemled meg.

Nem tehetsz semmit azért, hogy megszűnjön szeretni téged. Próbálkozhatsz, de tényleg nem tehetsz semmit - azért, mert Isten szeretete a saját jellemén alapszik, nem pedig azon amit te teszel, mondasz, vagy érzel.

Isten annyira szeret téged, hogy elküldte az egyetlen Fiát, Jézust, erre a világra, "hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16.)

Amikor Jézus széttárta karjait a kereszten, azzal azt mondta, hogy "Ennyire szeretlek titeket! Annyira szeretlek, hogy az már fáj. Annyira szeretlek, hogy meg is halok értetek, hogy ne kelljen majd nélkületek élnem."

Isten szeretete túlszárnyalja az emberi értelmet, elképzelni sem tudjuk ennek a szeretetnek a szélességét, hosszúságát, magasságát és a mélységét (lásd az Efézus 3:17-19-ben).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mivel Isten a szeretet, hogyan lehet az ő szeretete része a kapcsolataidnak? Hogyan mutatod ki szeretetét a kapcsolataidban?
  • Mit tettél, amikor azzal küzdöttél, hogy elhidd, semmi sem tarthat távol Isten szeretetétől?
  • Mennyire fontos szerinted, hogy érezd a szeretetét, különösen a rossz napjaidon?





komment
süti beállítások módosítása