Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A szellemi érettség célja a szolgálat-Add ajándékként a figyelmed!-Az igazság örökkévaló

2019. június 04. 10:16 - Andre Lowoa

A szellemi érettség célja a szolgálat

 

Az Emberfia sem azért jött el a földre, hogy neki szolgáljanak. Azért jött, hogy ő szolgáljon, odaadja az életét, és ezáltal sok embert megmentsen. (Máté 20:28)



Azt a parancsot kaptuk, hogy szolgáljuk Istent. Jézus nagyon világosan fogalmaz: "Az Emberfia sem azért jött el a földre, hogy neki szolgáljanak. Azért jött, hogy ő szolgáljon, odaadja az életét, és ezáltal sok embert megmentsen."


A keresztyének számára a szolgálat nem olyasvalami, amit majd mellékesen megcsinálunk, ha belefér a napirendünkbe. Ez a keresztyén élet lényege. Jézus azért jött, hogy szolgáljon és hogy adjon -- és ez a két szó kellene, hogy meghatározza a mi földi életünket is.

Jézus azt tanította nekünk, hogy a szellemi érettség nem öncélú. A szellemi felnőttség célja a szolgálat! Felnövünk, hogy kiüríttessünk. Nem elég folyton csak tanulni és tanulni! Át is kell ültetnünk a tanultakat cselekedetekbe, hogy gyakoroljuk azt, amiben hiszünk. A szolgálat nélküli tanulás szellemi pangáshoz vezet.

A legutolsó dolog, amire a legtöbb keresztyénnek szüksége van az mégegy Bibliatanulmányozói kör. Már így is többet tudnak annál, mint amit gyakorlatban is látunk tőlük. Úgy kell edzeniük a szellemi izmaikat, hogy másokat szolgálnak.

A szolgálat tulajdonképpen a természetes hajlamunk ellentéte. Többnyire jobban érdekel minket a felénk irányuló szolgálat, mint az általunk megvalósuló szolgálat. Azonban ahogy növekszünk Krisztusban, az életünk középpontja egyre inkább a szolgálói lelkület felé mozdul el. Jézus érett követője már nem azt kérdezi: "Ki segít nekem?", hanem azt: "Kinek tudok segíteni?"





Add ajándékként a figyelmed!

„Ne csak a saját életed érdekeljen, hanem figyelj másokra is!” (Filippi 2:4 – NCV fordítás)
Egy olyan világban élünk, amelyben úgy tűnik, mindannyian kóros figyelemhiányban szenvedünk, mert az eszközeink, a technológia állandóan zaklat, elvonja a figyelmünket, és már nem figyelünk a köröttünk levő emberekre.
Gondolj bele: amikor egy értekezletre mész, hány ember ül ott úgy, hogy a telefonját figyeli és olvassa? A fejünk mindig lehajtva, amint belemerülünk valamilyen videóba vagy játékba, a fejhallgató meg mindig ott van a fülünkön, és megakadályozza, hogy meghalljuk a körülöttünk levő embereket. Hányszor esett már meg veled, hogy a barátaiddal egy étteremben voltál, de sokkal inkább figyeltél a Facebook- vagy Twitter-ismerőseidre?
Ha jobb kapcsolatokat akarsz, meg kell tanulnod a másikra való odafigyelés elfelejtett művészetét!
Filippi 2:4-ben azt mondja a Biblia: „Ne csak a saját életed érdekeljen, hanem figyelj másokra is!” (NCV fordítás)
Ez nem megy csak úgy magától, ugye? Természet szerint nem törődünk azzal, hogy a másikat mi érdekli. Természet szerint azt akarjuk, hogy ránk figyeljenek, ne másokra.
A legnagyobb ajándék azonban, amit valakinek adhatsz, az a figyelmed, mert a te figyelmed a te időd, és a te időd az a te életed. Ez soha nem jön már vissza, éppen ezért olyan értékes, amikor odaadod.
Ez egy egyszerű, de nagyon erőteljes eszköz az erős kapcsolatok építéséhez. Érdekel, hogy mi érdekli a gyermekeidet? Figyelsz arra, hogy a társad mit mond? Figyelsz a munkatársadra, amikor beszél hozzád? Üdvözlöd a szomszédodat, amikor reggel elmégy mellette?
A szeretet indít rá minket, hogy megtanuljuk az odafigyelés elfelejtett művészetét. Ez át fogja formálni a kapcsolatainkat, és segít, hogy örömteli életet éljünk.
 Beszéljetek róla:
  • Hogyan akadályoz abban a szociális média, hogy kapcsolatokat építs azokkal az emberekkel, akikkel együtt élsz és együtt dolgozol?
  • Ma milyen módon tudnál figyelmet fordítani a körülötted levő emberekre?
  • Hogyan mutatod meg a többieknek, hogy igazán odafigyelsz arra, hogy mit mondanak vagy mit tesznek?



Az igazság örökkévaló

"Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el." (Máté 24:35)

A Biblia a legmegvetettebb, leginkább kinevetett, legvisszautasítottabb, leginkább boncolgatott és legvitatottabb könyv a történelemben. A Biblia évszázadok óta támadás alatt van - minden elképzelhető okból.

A fentiek ellenére azonban a Biblia még mindig a legolvasottabb, legtöbbször kiadott, legtöbb nyelvre lefordított könyv a világon.

Az egyik ok, ami miatt hiszem, hogy a Biblia Isten üzenete az, hogy a történelem során rengeteg támadást túlélt.

Az összes támadás ellenére a Biblia a legnagyobb forrása a kultúrának, az elmúlt 2000 év zenéjének, művészetének és építészetének. Még az angol nyelv nagy része is a "King James" fordítású Bibliából származik.

A Biblia népszerűsége töretlen maradt az elmúlt 2000 év kíméletlen támadásai ellenére is. Jézus azt mondja a Máté 24:35-ben: "Az ég és föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el." Az egyetlen dolog a földön, ami soha nem múlik el, az Isten szava. Minden egyéb meg fog égni, de az igazság örökkévaló.

Voltaire, a híres francia filozófus egy ragyogó elmével megáldott ateista volt. Számos röpiratot írt, amelyekben a Bibliát támadta. Egyszer egy nagyon merész kijelentést tett: "100 év múlva a Biblia már csak egy elfelejtett könyv lesz."

Mára már mindenki elfelejtette, amit Voltaire mondott, de a Bibliát nem! Miután Voltaire meghalt, az otthonát - ami ma már múzeum - legalább 100 évig a Francia Biblia Társaság használta könyvraktárként, és Bibliát árultak a házából! Az emberek elfelejtették Voltaire-t, a Bibliát viszont senki sem felejtette el!

Teljesen mindegy, hogy milyen támadás éri a Bibliát, túléli - és mindig túl fogja élni. Ebben biztos lehetsz.

Beszéljünk róla:

* Befolyásolja az életről alkotott képedet az a tudat, hogy egy nap ez a föld elmúlik? Hogyan változna meg az életed, ha arra az egy dologra koncentrálnál, ami soha nem múlik el?

* Kérd Istent, hogy adjon bátorságot, hogy irgalmas szívvel, kedvesen és bölcsességgel tudj ellentmondani azoknak, akik Isten Igéjével szemben állnak.

 



komment
süti beállítások módosítása