Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az idők megváltoztak-Bízz a Bibliában, Jézus is ezt tette-Isten ismer, és törődik veled

2019. június 03. 10:15 - Andre Lowoa

Az idők megváltoztak

 

Steven Adams, a Saddleback gyülekezet gyermeklelkipásztora szerint ma a gyerekeknek egészen más csatákat kell megvívniuk, mint szüleiknek annak idején.

"Intelmeket írt Jákob elé, tanítást adott Izráelnek, és megparancsolta őseinknek, hogy adják azokat tovább utódaiknak. Tudja meg ezt a jövő nemzedék, a születendő ifjak, és ha felnőnek, beszéljék el fiaiknak, hogy Istenbe vessék bizalmukat; ne felejtsék el Isten nagy tetteit, és tartsák meg parancsolatait." 78. Zsolt. 6-7

Egyik nap 10 éves fiammal néztünk egy régi rajzfilmet, aminek a címe Bízd csak az Öcskösre. Ebben a fejezetben az Öcskös elvesztette a pénzt, amit apjától kapott fodrászra, és félt elmondani szüleinek a történteket. Ezért a bátyja, Wally közbelépett, és levágta öccse haját, aki nagyon mókásan nézett ki az új frizurájával.

Amikor reklám következett, volt köztük egy filmajánló, Fran Drescher új vígjátékát, az Elváltan és boldogan-t reklámozta. A film párhuzamot von a nő valódi élete és szerepe között, hiszen Fran egy olyan nőt alakít, aki felfedezi, hogy a férje homoszexuális. Miközben megpróbál szembenézni ezzel a teljesen új helyzettel a házasságában, megnyitja magát egy új kapcsolat felé is. Bob Dylan még azt énekelte, hogy "az idők változnak", viszont az igazság az, hogy az idők már megváltoztak.

Steven Adams, a Saddleback gyülekezet gyermeklelkipásztora azt mondja, hogy azok a küzdelmek, amelyeket manapság a gyerekeknek meg kell vívniuk, jelentősen különböznek azoktól, amelyekkel szüleik küzdöttek gyermekkorukban. Egy friss kutatás szerint például egy top 100-as listán 7 és 18 éves gyermekek körében a pornográfia a 4. helyet foglalja el az internetes keresési rangsorban. Még ha Wally és a kisöccse ilyen képeket kerestek volna is, és valamilyen turpisság folytán be tudtak volna szerezni egy Playboy magazint, azok a 60-as években megjelent képek csak alig voltak merészebbek annál, amit ma egy képes sportmagazin fürdőruhákat bemutató mellékletében láthatunk.

Az idők megváltoztak.

Steve pásztor azt ajánlja a szülőknek, hogy imádkozzanak azért, hogy Isten kenje fel és erősítse meg gyerekeiket, hogy szembe tudjanak nézni a csatákkal. Ez egy egyszerű imádság, amit minden nap el tudsz mondani: "Istenem, én szeretem ezt a gyermeket, és tudom hogy célod van az ő életével. Most azért imádkozom, hogy áld meg őt, és áraszd ki a te áldásaidat őrá a mai napon. Ámen"

Ez egy egyszerű imádság, de erő van benne. Steve pásztor arra hívja fel a figyelmet, hogy gyermekeinknek szükségük van erre az áldásra. Szükségük van a Szent Lélek kenetére, hogy szembe tudjanak nézni korunk kihívásaival és kísértéseivel. Mond el ezt az imát minden nap.



Bízz a Bibliában, Jézus is ezt tette

" Bizony mondom néktek, amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egy jóta vagy vessző sem veszik el, amíg minden be nem teljesedik." (Máté 5:18, NIV fordítás)

Talán hallottad már, hogy valaki ezt mondja: "Jézusban bízom, de azokban az emberekben, akik a Bibliát írták, nem." Ez azonban így nem logikus.

Jézus ugyanis bízott a Bibliában - annak minden szavában! Azt tanította nekünk, hogy a Biblia egy különleges könyv, amely minden más könyvtől különbözik.

Jézus ezt mondja a Máté 5:18-ban: "Bizony mondom néktek, amíg az ég és a föld el nem múlik, a törvényből egy jóta vagy vessző sem veszik el, amíg minden be nem teljesedik" (NIV fordítás).

Jézus azt mondja, hogy a Biblia megáll az idők végezetéig. Elvégzi azt, amit Isten be akar teljesíteni ezen a világon.

A János 10:35-ben ezt mondja Jézus: Mi pedig tudjuk, hogy az Írásnak mindig igaza van (NIRV ford.). Jézus a Biblia igazságát hirdette. És amikor Jézus azt mondja, hogy a Biblia igaz, akkor nekünk oda kell figyelnünk.

Amikor Jézus a Bibliáról beszélgetett emberekkel, gyakran egyetlen bibliai mondat vagy egyetlen szó alapján érvelt. Az Írás minden mondatában, minden szavában hitt. Szóval, ha bízom Jézusban, akkor miért ne bíznék a Bibliában is?

Amikor Jézus a Bibliáról beszél, akkor nem csupán mint irodalmi alkotásról vagy történelmi eseményeket leíró könyvről beszél. Ő a Bibliát egy olyan könyvnek látta, ami életeket változtat meg. A Lukács 11:28-ban ezt mondja Jézus: "Leginkább azok az áldottak, akik hallják az Igét, és engedelmeskednek is neki" (NIV ford.). Jézus nem csak azt akarta, hogy olvassuk a Bibliát. A verseket és a történelmi témájú könyveket szoktuk olvasni. Ő azt akarta, hogy engedelmeskedjünk neki. Ezt kell tennünk, mert a világegyetem Teremtője írta.

Amikor Jézus a Bibliáról beszélt, úgy beszélt róla, mint amiben a személyek és események valóságosak. A prófétákról is mint valós személyekről beszélt. És Dánielről is. Jézus mindent elhitt Noéról és az özönvízről. Elhitte, hogy élt Ádám és Éva. Elhitte Sodoma és Gomora tragikus történetét. Elhitte Jónás történetét is, és azt, hogy lenyelte a cethal.

Jézus elhitte a Biblia legvitatottabb történeteit is, pl. Noé, Ádám és Éva, Sodoma és Gomora, vagy Jónás történetét. (Azok az emberek, akik szerint a Biblia inkább csak jó de soha meg nem történt történetek gyűjteménye, mindig ezt a négy történetet emelik ki.)

Ha Jézus elhitte Jónás történetét, akkor nekem is el kell hinnem. Nem tudom, hogy Isten hogyan teremtett olyan nagy halat, ami le tud nyelni egy férfit, de ez így történt.

Bízom a Bibliában, mert Jézus is ezt tette.

Beszéljünk róla:

* Vannak olyan részei a Bibliának, amit nehéz elhinned? Miért?
* Szerinted mit szeretne Isten az Igéjén keresztül elvégezni az életedben?

 

Isten ismer, és törődik veled


"Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." (Zsoltárok 103:13.)

Isten gondoskodó, szerető, könyörületes atya. Jobban szeret téged, mint azt megértheted. Jobban szeret téged, mint azt valaha felfoghatod. Isten a szeretet, és azért teremtett téged, hogy szerethessen. Minden cselekedetével szeret téged, és kegyelme semmihez sem hasonlítható. Isten egy gondoskodó apa.

A Biblia azt mondja a 103. Zsoltár 13. versében: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." Az életed minden részletével kegyelmesen törődik.

A tanítványok többsége hivatásos halász volt. Egyik nap, amikor kimentek halászni, Jézus elfáradt, összekuporodott a hajó egyik végében, és elaludt. A feltámadó vihar nem kellett volna, hogy aggassza a tanítványokat. Halászként hozzászokhattak már a viharokhoz, de ez tényleg nagy lehetett, ha így megijedtek. A hajó rázkódott, dülöngélt, és víz került a hajóba. Őrjöngtek a félelemtől, és felébresztették Jézust, hogy feltegyék neki az élet legfontosabb kérdését: "Uram, téged nem érdekel?"

Te és én is folyton feltesszük ezt a kérdést Istennek ezerféle módon: "Istenem, láttad annak az orvosnak a jelentését? Téged nem érdekel? Látod, hogy milyen káosz a házasságom? Nem érdekel? Látod, hogy milyen kevés pénzünk van a bankban, és mennyi számlát kellene befizetnünk? Érdekel egyáltalán? Látod, hogy mivel küszködnek a gyermekeim az iskolában? Foglalkozol vele? Ismered ezt a félelmet, ami lefoglalja a gondolataimat, amitől képtelen vagyok szabadulni. Téged nem érdekel?"

A válasz az, hogy de igen, Istent érdekli. Sőt, ő jobban törődik vele, mint te magad. Segíteni akar neked, jobban, mint ahogy te a segítségre vágysz. Ő tudja, hogy mi segítség a számodra, jobban, mint ahogy azt te el tudnád képzelni. Ő ismer, és törődik veled.

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok" (1 Péter 5:7.)

Ha megtapasztaltad már, hogy a Mennyei Atya könyörületesen és állandóan törődik veled, nem tudsz mást tenni, csak viszonozni az ő szeretetét. Ha úgy érzed, hogy Isten millió mérföldre van tőled, az csak azért van, mert nem érted, hogy milyen kedves, törődő Atya ő valójában. Ennek megértése az első lépés a belső békéd felé.

Beszéljetek róla:

  • Mik azok a dolgok, amikkel most küszködsz?
  • Hiszed, hogy Isten foglalkozik a gondjaiddal? Miért vagy miért nem?
  • Mit jelenthet őrá vetni a gondjainkat?

 

komment
süti beállítások módosítása