Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Imádkozz a gyermekeidért szüntelen-Isten Igéje mindig a tudomány előtt jár-Istenhez közvetlen hozzáférésed van

2019. június 01. 10:13 - Andre Lowoa



 

Imádkozz a gyermekeidért szüntelen



Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid. (János 17:9)


Jézus Isten szíve szándéka szerint tett, amikor a tanítványokért imádkozott, és mi is Isten szíve szándéka szerint teszünk, amikor gyermekeinkért imádkozunk.

Imádkozhatunk azért, hogy a gyermekeink örömmel éljenek Krisztusért: „Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük.” (Jn 17:13)

Imádkozhatunk azért, hogy a gyermekeink szellemileg megerősödjenek: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.” (Jn 17:15)

Imádkozhatunk azért, hogy a gyermekeink hatékonyan szolgálják Krisztust: „Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság.” (Jn 17:17)

Imádkozhatunk azért, hogy a gyermekeink megtapasztalják a közösséget más hívőkkel: „Hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.” (Jn 17:21)

Imádkozhatunk azért, hogy a gyermekeink rendszeresen embereket vezessenek Krisztushoz: „De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem.” (Jn 17:20)

Ha nem vagy szülő, akkor is segíthetsz az imáiddal másoknak közelebb kerülni Isten szívéhez.



Isten Igéje mindig a tudomány előtt jár

"Dicsérjétek az Urat, ti mennyek és ti vizek, amelyek az ég alatt vagytok. Dicsérjétek az Úr nevét, mert minden az Ő parancsára állt elő. Ő helyezte el őket, hogy örökké ott legyenek. Ő alkotta a törvényeket, amit senki nem tud megváltoztatni." Zsolt 146, 4-6



Mondta már neked valaha valaki, hogy a Biblia tudományos szempontból nézve nem pontos? Az a személy tévedett. Az az ember vagy a Bibliát nem tanulmányozta még, vagy a tudományt.

Isten fektette le a tudomány alapjait, és éppen ezért az Ő Igéje soha nem mond ellent a tudomány törvényeinek.

Kepler János, a híres matematikus és csillagász egyszer ezt mondta: "A tudomány nem más, mint az, hogy ugyanúgy gondolkozunk valamiről, ahogy Isten." Más szavakkal, Isten fektette le a fizika törvényeinek alapjait, mi pedig ezeket később felfedezzük.

A Biblia nem tudományos kézikönyvnek készült. Nem azért olvasod a Bibliát, mert egy rakétát akarsz építeni. A Biblia nem használ tudományos nyelvezetet, de soha nem közöl olyat, ami tudományosan nem állja meg a helyét. Az 1600 év során, amíg íródott, soha nem közölt téves információt. Sőt, mindig a tudomány előtt járt!

Például:

* Évezredekig azt hitték a földről, hogy lapos. De Isten 2600 évvel ezelőtt elmondta az Ézsaiás 40:22-ben, hogy Isten trónja a világ kereksége (gömbje) fölött van.
* Évezredekig úgy hitték az emberek, hogy valami tartja a világot. A hinduk azt gondolták, hogy elefántok tartják, a görögök pedig azt hitték, hogy Atlasz. Az egyiptomiak azt mondták, 5 oszlopon nyugszik. A Biblia soha nem állította, hogy a födet bármi is tartja.
* Évezredeken át az emberek úgy hitték, hogy a csillagok száma véges. De a Jeremiás 33:22 azt mondja, hogy a csillagokat nem lehet megszámlálni.

1861-ben egy nagyon híres könyvet adtak ki, melynek címe ez volt: "Ötvenegy megdönthetetlen bizonyíték, hogy a Biblia tudományosan pontatlan". Ma egyetlen tudóst sem találsz a földön, aki egyetértene ezekkel a "megdönthetetlen" bizonyítékokkal. A tudomány mindegyiket megcáfolta.

A Biblia azt mondja: "Dicsérjétek az Urat, ti mennyek és ti vizek, amelyek az ég alatt vannak. Dicsérjétek az Úr nevét, mert minden az Ő parancsára állt elő. Ő helyezte el őket, hogy örökké ott legyenek. Ő alkotta a törvényeket, amit senki nem tud megváltoztatni." Zsolt 146, 4-6

A termodinamika második törvényére nem igaz az, hogy ma érvényes, de másnap már nem. Mindig működik és igaz, mert Isten alkotta.

Az igazság nem változik.

Beszéljünk róla:

- Kutass a Bibliában olyan igazságok után, amelyek megerősítik mindazt, amit a természetben tapasztalsz.

- Hogy válaszolnál valakinek, aki a Biblia tudományos hitelességét vitatja?

 



Istenhez közvetlen hozzáférésed van

„Járuljatok hozzám, mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, amelyben szent papság lakozik.” (1Péter 2:5, GW fordítás)

Isten azt mondja, hogy te egy pap vagy, ami a körülményeidtől függően lehet ijesztő vagy zavaros számodra. Péter szerint a papságnak két előnye is van, amely minden hívő ember számára elérhető.

Az Ószövetségben a papok két dolgot tettek:

  1. Joguk, kiváltságuk és kötelezettségük volt közvetlenül Isten színe elé járulni. Imádkozhattak és beszélgethettek Istennel, dicsőíthették és közösségben lehettek Vele. Mindenki más ezeket csak egy pap közvetítésével tehette meg.
  2. A papoknak kiváltsága és kötelezettsége volt Istent képviselni az emberek előtt, valamint a szükségben lévő emberek felé szolgálni.

Ha hívővé válsz, ez a két dolog rád is érvényes lesz.

A Bibliában az áll, hogy amikor Jézus meghalt a kereszten, volt egy függöny a templomban, amely elválasztotta a Szentek Szentjét, ahol Isten Lelke lakozott, attól a helytől, ahol az emberek voltak. Kizárólag a papok mehettek a függöny mögé, és ők is csak évente egy alkalommal. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Isten kettéhasította ezt a (több mint két méter hosszú) függönyt felülről egészen az aljáig, jelezvén, hogy már nincs több korlát Isten és az emberek között.

Most már te is mehetsz Istenhez közvetlenül. Nem kell senkin keresztül imádkoznod vagy megvallanod a bűneidet. Senkire nincs szükséged ahhoz, hogy Istennel közvetlen kapcsolatot építs ki. Csak olvasd a Bibliát, beszélgess az Úrral, és légy közvetlenül a társaságában.

Ezen kívül megkaptad azt az ajándékot, hogy más embereket szolgálj. Minden keresztény egy pap – még akkor is, ha a hivatása szerint nem lelkipásztor. Bármikor, amikor a tehetséged és az Istentől kapott ajándékaidat mások megsegítésére használod, szolgálsz.

„Megmentett és kiválasztott minket a szent munkájához, de nem azért, mert megérdemeltük, hanem azért, mert ez volt a terve jóval a világ kezdete előtt.” (2Tim 1:9, TLB fordítás). Miért mentett meg téged Isten? Azért, hogy szolgálhasd Őt. Kereszténynek lenni úgy, hogy valaki nem szolgál, az ellentmond egymásnak.

Honnan tudhatod, hogy mi a te szolgálatod? Vess egy pillantást a tehetségedre, az ajándékaidra és a képességeidre. Amikor ezeket arra használod, hogy más embereknek segítesz, azt hívják szolgálatnak – semmi különleges vagy ijesztő nincs ebben. Egyszerűen csak segítesz másoknak. Lehetsz pap egy értékesítési iroda dolgozójaként? Persze, hogy lehetsz. Könyvelőként is lehetsz pap? Természetesen. És tehergépkocsi-vezetőként is? Igen, úgy is. Bármikor, amikor Isten nevében más embereknek segítesz, szolgálatot végzel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan használod az ajándékaidat és a képességeidet Isten és az emberek szolgálatára?
  • Hogyan kerültél közelebb Jézushoz más hívők feléd való szolgálata által?
  • Hogyan használod ki a legjobban azt a lehetőséget, hogy pap vagy? Teljes mértékben kihasználod az Istennel való közvetlen kapcsolatod minden előnyét?
komment
süti beállítások módosítása