Szereped van Krisztus testében


"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai."
(1 Kor. 12:27)

Az egyik ok, amiért egy gyülekezeti családhoz kell csatlakoznod, hogy betöltsd az elhívásodat, ami arra szól, hogy gyakorlati módon szolgálj más hívőket. A Biblia azt írja, "Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és mindegyikőtök önálló és nélkülözhetetlen tagja a testnek." (1 Kor. 12:27 - NLT fordítás)

A Te szolgálatodra Krisztus Testében hihetetlenül nagy szükség van - kérdezd meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindannyiunknak van szerepe és minden szerep fontos. Istennél nincs kis szolgálat; mind számít!

Hasonlóképpen nincsenek jelentéktelen szolgálatok a gyülekezetben. Némelyik látható, némelyik a színfalak mögött folyik, de mind értékes. A kicsinek tűnő vagy láthatatlan szolgálatok okozzák gyakran a legnagyobb változást. A mi otthonunkban a legfontosabb fényforrás nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kicsi éjjeli fény, ami megóv, nehogy elbotoljak, mikor éjjel felkelek. Nincs összefüggés a méret és a jelentőség között. Minden szolgálat számít, mert egymásra vagyunk utalva, mindegyikünk csak a másikkal együtt tudja betölteni a célját.

Mi történik, mikor az egyik testrészed nem látja el a feladatát? Megbetegszel. A tested többi része szenved. Képzeld el, hogy a májad úgy dönt, mostantól csak magának él: "Elfáradtam! Nem akarom többé a testet szolgálni! Azt teszem, ami nekem a legjobb! Majd valaki más átveszi a feladatom."

Mi történne? Meghalna a tested. Ma több ezer helyi gyülekezet haldoklik olyan keresztények miatt, akik nem hajlandóak szolgálni. A lelátón ülnek, mint nézők és a Test szenved.

Isten olyan szolgálatra hív, ami messze felülmúlja a képzeletedet. Jó cselekedetekre teremtett téged, amelyeket előre eltervezett (Efézus 2:10). Bármikor, mikor másokat szolgálsz, valójában Istent szolgálod.

Beszéljétek meg:

* Te hogyan szolgálod Krisztus Testét a gyülekezeteden keresztül?
* Vettél már ki bármikor is "szabadságot" a szolgálatból? Szerinted hogy hatott ez a gyülekezetedre?

 

 

Szeretetből, nem pedig félelemből engedelmeskedünk Istennek


„A barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.” (János 15:14, NLT fordítás)

tumblr_inline_mupyjapra21qizw9b.jpg   

Jézus a János 15:14-ben azt mondta, hogy „a barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek.” (NLT fordítás)

Nem mondhatod, hogy szereted Jézust, miközben az életed tele van bűnnel és gonoszsággal. Nem mondhatod, hogy keresztény vagy, ha továbbra is énközpontú életet élsz. Nem mondhatod, hogy Jézus követője vagy, ha az igeversek közül kiválogatod, melyekre fogsz odafigyelni és melyeket fogod figyelmen kívül hagyni. Jézus azt mondja, akkor vagy a barátja, ha engedelmeskedsz Neki és a parancsolatainak.

Miért engedelmeskedünk Istennek? A nem hívők ezt mindig félreértelmezik. Ilyeneket mondanak: „Nem akarok keresztény lenni, mert nem akarok engedelmeskedni Istennek. Ti hívők mind bűntudatból, félelemből vagy kötelességből engedelmeskedtek Neki, és én nem akarok így élni.”

De valójában miért engedelmeskedünk Istennek? Azért, mert szeret minket! A legjobbat akarja nekünk. Úgy szeret Téged, ahogyan soha senki más nem fog szeretni. A Biblia szerint az egyetlen oka annak, hogy van a világon szeretet az, hogy Isten maga a szeretet. Nem félelemből, bűntudatból vagy kötelességből engedelmeskedünk Istennek. Szeretetből engedelmeskedünk Neki, mert szeretett és megmentett bennünket.

Középiskolás koromban odajött hozzám egy srác és ezt mondta: „tele vagy korlátokkal.”  Megkérdeztem, mit ért ezen, mire Ő ezt válaszolta: „Azt, hogy keresztény vagy. Minden buliból, amiben mi benne vagyunk, te kimaradsz.”

A szemébe néztem és ezt mondtam: „Annyit drogozhatnék, amennyit csak akarok. Füvezhetnék, amennyit csak akarok. Ihatnék, amennyi jólesik, és elmehetnék minden buliba, ahová szeretnék. Annyi nővel fekhetnék le, amennyivel kedvem tartja.” De a különbség az, hogy Jézus megváltoztatta, hogy mit akarok. Akkoriban nem akartam ilyen dolgokat tenni, és most sem akarok. Olcsó, hamis élvezetek, amelyek látszólag feldobnak egy ideig, azután viszont mindig visszaütnek. Lehet, hogy szabadságot ígérnek, de nem tartósak. Felemelkedés helyett kétségbeeséshez, öröm helyett pedig depresszióhoz vezetnek.

 A János 5:9-11-ben Jézus ezt mondja: „Ahogyan az Atya szeret engem, ugyanazzal a szeretettel szeretlek én is titeket ... amikor engedelmeskedtek a parancsaimnak, megmaradtok a szeretetemben, ahogy én is engedelmeskedem Atyám parancsainak, és megmaradok az ő szeretetében. Mindezt azért mondom nektek, hogy az én örömöm betöltsön titeket. Igen, túlcsordul majd az örömötök!”

Isten nem azt akarja, hogy azért engedelmeskedj Neki, mert félsz Tőle. Nem azt akarja, hogy azért engedelmeskedj Neki, mert félsz a büntetéstől. Isten azt akarja, hogy szeretetből engedelmeskedj Neki. Az ő szeretete az, ami elvezet az igazi örömhöz.

Beszéljetek róla:

  • Ahhoz, hogy engedelmeskedni tudj, tudnod kell, mit vár Tőled Isten. Honnan tudhatod, hogy Isten szerint mit kell tenned?
  • Milyen tapasztalatod van azzal kapcsolatban, hogy az Istennek való engedelmesség néha korlátozáshoz vezetett?
  • Hogyan tapasztaltad meg azt, hogy az Istennek való engedelmesség szabadsághoz vezetett?
  • Hogyan taníthatják meg a szülők a gyerekeiknek, hogy szeretetből - és ne félelemből - engedelmeskedjenek? Miben nyilvánul meg a szeretet  - és nem pedig a félelem - által motivált engedelmesség?Szerző: Andre Lowoa  2018.05.26. 10:49