Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Le vagy sújtva? Állj meg erősen!-Nem kell küzdenünk a kritikusokkal

2019. május 25. 10:15 - Andre Lowoa



Le vagy sújtva? Állj meg erősen!



"Higgyetek Istenetekben, az ÚRban, és megmaradtok! Higgyetek prófétáinak, és boldogultok!" (2 Krónikák 20:20b)

A legnagyobb hiba, amit az ember elkövet, hogy, ha levert, akkor a problémára fókuszál. Nem Istenre néz. A problémát fürkésszük Isten helyett.

Ha sok embert megkérdezel, "Hogy vagy?", azt mondják, "Jól vagyok - az adott körülmények között."(angolban: "alatt") Mit csinálsz te a körülmények között? Ki tett oda? A körülmények olyanok, mint a matrac az ágyadon. Ha a tetejére kerülsz, könnyen meg tudsz pihenni. Ha aláfekszel, megfojt.

Mire összpontosítasz most? Ha elbátortalanodtál, akkor nem Istenre. Nem lehetsz bátortalan, ha közben Istenre fókuszálsz. Ha először Istenhez fordulsz, beszélsz neki a problémádról és hiszed, hogy segíteni fog, akkor Isten válszol: "Ezt mondja nektek az ÚR: Ne féljetek, és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem Istené. "(2 Krón. 20:15b)

Azért vagy folyton olyan fáradt, mert olyan csatákat próbálsz vívni, ami Istenre tartozik. Annyira erősen próbálkozunk és mindent beleadunk. Elkerülhetetlen, hogy elbukjunk és csalódjunk magunkban, aztán visszatérünk, fülünk-farkunk behúzva, "Istenem, úgy sajnálom. Cserbenhagytalak." Tudod mit? Nem tudsz csalódást okozni Istennek. Erről szól a kegyelem! Nem tudod kiérdemelni Isten megbecsülését és elfogadását. Ez egy ingyen ajándék, ha hiszel a Fiában, Jézusban.

Mit vár tőled Isten, ha nem azt, hogy a csatában harcolj? Mit kellene tenned, ha egy lesújtó helyzettel kell szembe nézned?

2 szó: "Állj erősen!" Mit jelent erősen állni? Ez egy hozzáállás. A csendes magabiztosság féle hozzáállás. Nem kerülsz Isten elé, de nem is fedezed. Szépen ülsz és nézed Isten munkáját. Erősen állsz.

Az egyik legfontosabb igazság, amit meg kell tanulnod, hogy az soha nem Isten akarata, hogy elfuss egy nehéz helyzet elől. Ha megteszed, Ő megint előhozza. Azt akarja, hogy tudd, Ő elég minden helyzetben és, ha ezt nem tanulod meg akkor, akkor biztosít egy másik helyzetet.

Mire állhatsz rá? "Higgyetek Istenetekben, az ÚRban, és megmaradtok! Higgyetek prófétáinak, és boldogultok!" (2 Krónikák 20:20b)

Szeretnél sikeres lenni? Akkor hát állj rá 2 dologra: Isten jellemére és Isten munkájára. Higgy Isten jellemében és, hogy mit mondtak a prófétái.

Beszéljetek róla:
Mi volt leginkább mostanában nálad a fókuszban? Visszatartott ez attól, hogy Istenhez fordulj segítségért bármilyen nehéz helyzettel nézel is szembe?
Mit jelent magabiztosnak lenni Isten jellemében és Szavában?



Nem kell küzdenünk a kritikusokkal

"Ezért ezt az üzenetet küldtem nekik: Nagy munkában vagyok! Nem tudom abbahagyni, hogy eljöjjek, és találkozzak veletek. Négyszer küldték ugyanezt az üzenetet, és én mindig ugyanezt feleltem nekik.” (Nehémiás 6,3-4 NLT)

A negatív emberek eltérítenek. Tudod, Isten egy fontos megbízást adott neked. De a kétkedő emberek azt mondják, hogy rossz ember vagy. Rosszul állsz hozzá a dolgokhoz. Rossz módon közelíted meg.

Vegyük Nehémiást például. Ő nem volt se lelkész, se pap. Egy üzletember volt. A babilóniaiak foglyul ejtették az izraelitákat. Az izraeliták 70 évig rabságban voltak – aztán a babilóniaiak hazaengedték őket. Jeruzsálemet védtelen volt, és lerombolták. Nehémiásnak volt egy jó ötlete. "Újraépítem a városom. Egy védőfallal kezdem az újjáépítést.”

Azonnal szembekerült azokkal, akik ezt ellenezték.

Izrael ellenségei nem akarták Jeruzsálemet védve látni. A vezetők látták, hogy minden lehetőséget elleneznek. Az életemben soha nem csináltam semmit, amit ne ellenzett volna valaki. Ha van egy lehetőséged és valaki aki ellenzi azt, akkor ott megtalálod Isten akaratát.

Nehémiás ellenségei minden lehetőséget megpróbáltak, hogy megállítsák őt a Jeruzsálem körüli fal újjáépítésében. Gúnyolták, pletykáltak róla, és fenyegették őt. Mikor ezek közül semmi nem működött, megpróbálták vitával lassítani.

A kritikusaid – a kétkedők, akik meg szeretnének akadályozni abban, amire Isten elhívott téged – ugyanazokat a trükköket fogják használni. Gúnyolni fognak, pletykákat fognak terjeszteni rólad, és még meg is fenyegetnek, hogy rávegyenek, hagyd abba azt, amire Isten elhívott téged.

Ahelyett, hogy rájuk hallgatsz, válaszd azt az utat, amit Nehémiás is.

"Ezért ezt az üzenetet küldtem nekik: Nagy munkában vagyok! Nem tudom abbahagyni, hogy eljöjjek, és találkozzak veletek. Négyszer küldték ugyanezt az üzenetet, és én mindig ugyanezt feleltem nekik.” (Nehémiás 6,3-4 NLT)

Nem kell küzdenünk a kétkedőkkel. Nem éri meg. Billy Graham egyszer azt mondta nekem, hogy dagonyázhatsz egy disznóval, de csak az egyikőtök fogja élvezni a küzdelmet. Igaza volt. Hogyha magadra veszed azt, amit a negatív emberek mondanak arról, amit csinálsz, csak vesztegeted az idődet.

Nehémiás nem védte meg a munkáját. Neked sem kell megvédened önmagad. Csak engedd el. Legyen elég hited, és várd a napot, amikor Isten munkájáról a te életeden keresztül bebizonyosodik, hogy jó.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz figyelmen kívül hagyni a kétkedőket?
  • Hogyan néztél szembe ellenzőkkel és kétkedőkkel úgy, hogy Istent követted?
  • Mit mondhatsz ezután a kétkedőknek aszerint, amit ma tanultál?



komment
süti beállítások módosítása