Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

De a kígyó hibája volt…-Érdekelnek a barátaid érdekei?

2019. május 25. 10:13 - Andre Lowoa



De a kígyó hibája volt…

 

„Az Isten erre azt kérdezte … : Talán arról a fáról ettél, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél? Az ember így felelt: Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról, és így ettem. Akkor az Úristen ezt kérdezte az asszonytól: Mit tettél? Az asszony így felelt: A kígyó szedett rá, azért ettem.”

1Mózes 3, 11-13



Amikor Isten rajtakapta Ádámot, hogy evett a tiltott gyümölcsből, Ádám azonnal Évára hárította az egészet. Éva javítani akarta a helyzetet és a kígyóra hárította. És a csavaros logika, ami a kígyóra volt jellemző, bizonyos értelemben Istent okolta a történtekért.

Bukott emberi természetünk része az ösztön, amellyel kibújunk a felelősség alól; s az egészet valaki, vagy valami másra hárítjuk. Dicsérd Jézust, amiért ő átszegezett kézzel és töviskoronával megfizette az árat, így abbahagyhatjuk mások okolását, megvallhatjuk bűneinket, és bűntelenül állhatunk majd meg a mennyben Atyánk előtt.

Egész nap ez jár az eszemben, mert tegnap egy hibát követtem el, amely az egész világot bejárta ezeken az áhítatokon keresztül. Megpróbáltuk elmondani, amit itt Saddlebackben tanítanak, tükrözve azt, amit Isten helyezett Rick pásztor szívére.

Az elmúlt héten Doug Fields – aki egyébként hosszú évek óta szolgál már Saddlebackben – volt a vendég igehirdető a szolgálatok alkalmával. Doug első osztályú szónok és a tegnapi üzenetnek – beszélgess a gyermekeiddel – az volt a célja, hogy a hétvégi tanítást összegezze. Sajnos hibát követtem el miközben szerkesztettem az anyagot, és megbántottam Dougot, mert úgy mutattam be, mintha nem tudná, hogyan kell kommunikálni.

Amikor reagáltam a hibára, azon kaptam magam, hogy hárítom az egészet. Bocsánatot kértem. Lehet, hogy ott is voltál. Talán hallottad a visszhangot a kertből: „Ő mondta, hogy ezt tegyem.” „Ő vitt bele engem.” „Isten tényleg azt mondta, hogy nem teheted? Talán pont így próbál visszatartani téged attól, ami a legjobb lenne neked.”

Jézus tényleg azt mondta, hogy megbocsáttattak a bűneink, vagy még mindig bocsánatkérések mögé kell rejtőznünk? Melyik a biztonságosabb hely – Jézus keresztje alatt, vagy a félelmeink árnyékában?

Adj hálát, mert Jézus megszabadított minket, így abbahagyhatjuk a rejtőzködést Isten elől. Megszabadított, hogy kegyelemben járjunk és kövessük őt egészen a mennyei Atya jelenlétébe.




Érdekelnek a barátaid érdekei?


„Egyesek elfelejtették mi a legfontosabb az életükben – nem ismerik az Istent." (1Tim 6,21 TLB fordítás)

Az Istennel való barátság lényege, hogy eldöntsd, kinek a barátsága számít leginkább.

Nincs időd arra, hogy mindenki barátod legyen. El kell döntened, hogy kit szeretnél leginkább, hogy a legjobb barátod legyen!

A Biblia szerint „Egyesek elfelejtették mi a legfontosabb az életükben - nem ismerik az Istent." (1Tim 6,21 TLB fordítás).

Ők ismerik a foci eredményeket. Ismerik a tőzsde eredményeit. Ismerik a slágerlista első 10 dalát. Tudják, hogy ki kicsoda a szappanoperákban. De nem ismerik Istent. Kihagyják az életükből a legfontosabbat.

Ha nem vagy Isten barátja, akkor van számodra fontosabb. Jakab 4,4 szerint "a világgal való barátság ellenségeskedés Istennel. Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik Istennek."

Amikor Jakab azt írja „a világgal barátságot köt", akkor a világ értékrendjének szeretetére utal. Isten azt szeretné, hogy szeresd az embereket, de ez nem azt jelenti, hogy szeresd a világ értékrendjét. A világ annyira elvonja figyelmünket, hogy pont az ellenkezőjét cselekedjük: a világ értékrendjét szeretjük, de nem szeretjük az embereket. Szeretjük az anyagiasságot. Hajtunk az élvezetért. Fürdünk a népszerűségben. Törekszünk a tekintélyre. Szenvedéllyel birtokba vesszük helyünket.

Isten azonban szereti az embereket, és azt szeretné, hogy mi is szeressük őket. Egymás iránti szeretetünk kifejezésének egyik módja, hogy érdekel, ami a másik érdeke. Azaz, ami számodra fontos, az fontossá válik számomra is (a Biblia szerinti igazsággal összefüggve).

Amikor Isten barátjává válsz, akkor arra vigyázol, amire Isten is vigyázz, és nem foglalkozol azzal, amivel az Isten sem foglalkozik. Isten nem foglalkozik a rólad alkotott képről, a külsőségekről, nem érdekli a te társadalmi rangod. Ő a te jellemedre kíváncsi – nem arra, hogy nézel ki, hanem hogy ki vagy te! A lényeges előrelépés az Istennel való barátságban, hogy azt értékeled, amit Isten is értékel.

Beszéljetek róla:

  • Hol tartasz az Istennel való barátságban? Milyen fajta igazításokat tehetsz gondolataidban és viselkedésedben?
  • Van-e valami fontosabb számodra, mint megismerni az Istent? Mi az? Miért?
  • Milyen kapcsolatod van a legjobb barátoddal? Hogyan mérhető össze az Istennel való kapcsolatoddal?
  • Mik azok a dolgok, amiről tudod, hogy Isten értékeli őket ? Mennyire fontosak ezek a dolgok neked ?


komment
süti beállítások módosítása