Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért szolgálsz?-Nem lehetsz egy magad csinálta Megváltó

2019. május 19. 10:47 - Andre Lowoa

 

Miért szolgálsz?


"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jócselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10, MBT)

Mindegy, hogy a gyerekeid 5 vagy 50 évesek: tudniuk kell, hogy Isten szolgálatra teremtette őket. Isten élő Igéje így ír erről: "Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy jó dolgokat vigyünk véghez. Ezeket a dolgokat Isten már előre elkészítette, hogy ez legyen az élet útja a számunkra." (Efézus 2:10, egyszerű fordítás)

Az egyik dolgunk a mennyben az Isten felé végzett szolgálat lesz. Akkor vajon mit várhat tőlünk Isten itt a földön? Azt akarja, hogy gyakoroljuk a szolgálatot.

Bátorítanunk kell a gyermekeinket arra, hogy kezdjenek el szolgálni mások felé Isten nevében. Ha itt a földön nem tanuljuk meg, hogy hogyan szolgáljuk Őt, hogyan készülünk fel a mennybéli szolgálatra?

Meg kell tanítanunk a gyerekeinknek, hogy Isten céllal küldte őket a földre: azért, hogy nyomot hagyjanak a világban, és nem csak azért, hogy teret foglaljanak a TV, vagy a videojátékok előtt. Csak ha odaadjuk az életünket, akkor találjuk meg annak igazi értelmét.

Mi lesz a nyom, amit hagyunk magunk után? Mi lesz a gyermekeinké? Segítened kell a gyerekeidnek megválaszolni ezt a kérdést. Mit fognak visszaadni abból, amijük van? Hogy fogják használni az Istentől kapott tehetségüket? Arra fogják-e használni, hogy maguk profitáljanak belőle, vagy arra, hogy másoknak segítsenek?

A társadalomban mindenhol arra biztatnak, hogy a magad javára használd a tehetségedet. Szerezz sok pénzt, aztán menj nyugdíjba, élj kényelemesen, és végül halj meg. Ez az álmunk. Pedig valahol mélyen érezzük, tudjuk, hogy ennél többre vagyunk teremtve. Tudat alatt érezzük, hogy van valami ennél nagyobb cél. Ez pedig az a mély vágy valahol legbelül, amit talán próbálunk eltakarni a félelmeinkkel vagy a bukásainkkal, de mégis eltörölhetetlenül ott marad: a vágy arra, hogy nyomot hagyjunk magunk után.

Mi lesz az a nyom, amit te hagysz az életeddel? A Biblia erre szólít fel: "Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1 Péter 4:10, MBT)

Segíts a gyerekeidnek abban, hogy felfedezzék a saját lelki ajándékaikat, szívüket, képességeiket, személyiségüket és tapasztalataikat, hogy kitalálhassák, miben jók. Ez az egyik legnagyszerűbb dolog, amit egy szülő tehet ahhoz, hogy segítsen a gyerekének megtalálni, mivel tud valódi nyomot hagyni a világban.

Segíts a gyerekeidnek meghatározni önmagukat ebben a kérdésben: "Mit szeretnék inkább az életben: adni vagy kapni?"


Nem lehetsz egy magad csinálta Megváltó

Jézus önmagát áldozta fel a bűneinkért, és hogy kiszabadítson bennünket ebből a jelenlegi, gonosz világrendszerből - Atyánknak, az Istennek terve és akarata szerint.” (Galata 1:4)

 

 

Dávid, Izrael legnagyszerűbb királya volt – erős, okos és gazdag. Bármije meglehetett volna, amit csak akart, ám tudta, hogy igazából nem tudja megmenteni magát. Csak egy személy képes megmenteni őt: “Csak Istenben nyugszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom. A megváltás egyedül tőle jön.” (Zsoltárok 62:1, GNT fordítás)

Lehetetlenség megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Menybe. Amikor a megváltásra kerül a sor, képtelenek vagyunk megmenteni magunkat. A kormány nem tud megmenteni bennünket. A népszerűségünk sem tud megmenteni minket, sőt a sikereink sem. “Hiszen egyikük sem válthatja meg életét, nem tud váltságdíjat fizetni Istennek! Senki sem elég gazdag, hogy kifizesse élete árát!” (Zsoltárok 49:7-8)

Ha nem lenne szükséged Megváltóra, Isten nem küldte volna el. De Isten tudta, hogy a lelki körülményeid és feltételeid sokkal rosszabbak annál, mint amilyenné a fizikai állapotod valaha is válhat. Ez az amiért Isten elküldte Jézust, hogy megmentsen minket.

A magad erejéből teljességgel lehetetlen a tökéletes Mennybe jutnod. Nincs semmilyen mód arra, hogy kifizesd a megváltásodat. A költség meghaladja az eszközeidet. Jézus kifizette ezt úgy, hogy eljött, és meghalt érted a kereszten. A végső árat az életével fizette ki. Isten egyszerűen csak hív téged, hogy fogadd el a megváltás ingyenes ajándékát, melyet Jézus tesz lehetővé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen módokon teszünk kísérleteket arra, hogy megmentsük magunkat?
  • Az emberek vajon miért fogadják el oly nehezen azt, hogy nem vagyunk képesek megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Mennybe?
  • Hogyan írnád le Jézusnak a saját életedben megnyilvánuló "szabadítási kísérleteit"?





komment
süti beállítások módosítása