Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Lehet, hogy Isten a türelmedet teszi próbára?-Mindenkor örüljetek-Négy lépés, ami segít abbahagyni az aggódást

2019. május 14. 10:36 - Andre Lowoa






Lehet, hogy Isten a türelmedet teszi próbára?


Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. Mert még "egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik”. Zsid. 10:36-37


Talán elkeseredtél, mert úgy tűnik, Isten halogatja az imáid megválaszolását? Vedd észre, azt, hogy ez a késlekedés nem jelenti az elutasítást. Az, hogy IDÁIG még nem válaszolt Isten, nem ugyanaz, mintha nem is akarna válaszolni, vagy elfelejtkezett volna rólad, vagy hogy egyáltalán nem is törődne veled.

Csak annyiról van szó, hogy „még nem”.

A szellemi érettség eléréséhez hozzá tartozik, hogy megtanulj különbséget tenni a „nem” és a „még nem”, a visszautasítás és a késedelem között. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy „egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik.” (Zsidók 10,37)

Lehetséges, hogy Isten késedelme pont a te türelmed próbája. Egyszer mindenki tud türelmesen várni. Legtöbben még kétszer is, sokunk még háromszor is. Tehát Isten újra, meg újra, meg újra próbára teszi a türelmedet.

De miért? Hogy láthassa, mennyire vagy türelmes? Nem így van!

Azért teszi, hogy te magad lásd meg, hogy mennyire vagy türelmes. Tehát azt, hogy megtudd, mi van benned és megismerd, mennyire vagy odaszánt. Isten próbára tesz téged, hogy megláthasd, ő hűséges, még akkor is, ha a válaszok, amelyekre vársz, még késnek.

Hogyha elkeseredtél, fordítsd az ellenkezőjére a dolgokat. Jusson eszedbe, hogy a késedelem által Isten türelemre tanít. Kérd őt, hogy az elkeseredésedet változtassa türelemmé.




Mindenkor örüljetek


Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; (Fil.4:6 MBT)

Alapvető szükséged van az örömre ebben az életben. Az élet öröm nélkül elviselhetetlen, terhes és nyomasztó. Egyébként tanulmányokban is kimutatták, hogy minél több örömünk van az életben, annál eredményesebbek vagyunk. Olvastam egy újságcikket az „Amerikai Hírek és a Világgal kapcsolatos Beszámolók”-ban, amiben az állt, hogy a vállalatok alkalmaznak úgynevezett „öröm tanácsadókat”, akik felépítik az emberek életében az örömöt, így az alkalmazottak eredményesebbek a termelésben. Valóban igaz, hogy több energiád, több kreativitásod és jobb eredményeid vannak, ha örömöd van az életben.
A Filippibeliekhez írt rövid levélben – ami csupán négy fejezetből áll – Pál 16-szor használja az öröm szót. Az a csodálatos ebben, hogy Pál nem egy Karib tengeri vakációról írta ezt a könyvet. Ő éppen börtönben volt Rómában, és várta a kivégzést. Életének legsötétebb napjaiban írta a Biblia legpozitívabb könyvét.
A Filippibeliekhez írt levélben Pál ad nekünk hat öröm-fakasztó tippet, amik segítenek az elkedvetlenedéssel és a depresszióval szemben. Könnyen megjegyezhetővé tettem, mivel mozaikszó-szerűen, az ÖRÖMTELI (JOYFUL) szó betűiből következik. Ma az első hármat nézzük át.

J: Szabadulj meg minden múlt feletti bánkódástól.
„Megszabadulni” azt jelenti, letesz valamiről, elhagy, felad valamit, mint ami értéktelen, felszámol, megszabadul attól. Pál azt mondja, ha szeretnél örvendezőbb életet, itt van néhány dolog, amit jó, ha megfogadsz, mert ezek a múltbeli dolgok lefárasztanak és túlterhelik az életedet. A Biblia azt mondja, felejtsd el a sajnálkozást, mert ez az, amit Isten is tesz – ő azt választja, hogy megbocsájtja minden hibádat, amit egyszer már bevallottál. Az örömhöz vezető kezdeti lépés az, hogy hagyjuk elengedni a múltat. A Filippibeliekhez írt levél 3:13 azt tanítja; hogy „egy dolgot teszek, ami mögöttem van, azt elfelejtem, ami előttem, azzal kapcsolatban pedig teszem a legjobbat, ami tőlem telik.”

O: Elhagyni minden gondot a jövővel kapcsolatban.
Ha elkezdesz örülni a jelennek, akkor el kell hagynod minden aggodalmaskodást a jövővel kapcsolatban is. Aggodalmaskodás, ez a legnagyobb ünneprontó mind közül. Nem lehetsz örvendező és aggodalmaskodó egyazon időben. Pál ezekkel a versekkel egy ellenszérumot ad: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Filippi 4:6)
Egyszerre csak egyet tehetsz: vagy aggódsz, vagy imádkozol.

Y: Add át magad Isten céljaira.
Ha csak sodródsz, ha nem tudod, hogy honnan jöttél és merre tartasz, vagy hogy miért vagy itt a földön, persze, hogy nem fogsz találni semmi örömöt az életben. Mindannyiunknak szüksége van egy önmagunknál nagyobb dologra, amiért élünk. Ez az, ami örömöt ad nekünk. Csupán magunkért élni, az nem ad örömöt.
Mikor Páltól a szó szoros értelmében mindent elvettek, mégis maradt valamije, amit nem vehettek el tőle – az életcélját. Pál azt mondja a Filippi 1: 21-ben, „Nekem az élet Krisztus és a meghalás nyereség.”

Ha szeretnél egy örömteli életet, az Istennek a te életedre kigondolt terve szerint kell haladnod. Ha elkezdesz aszerint a terv szerint élni, amire Isten teremtett, akkor az életednek értelme lesz és az örömre sokkal hamarabb rátalálsz.


Beszéljünk róla:

* Melyek azok a dolgok – emberek, körülmények, helyzetek vagy érzések – amik lerombolnak és távol tartanak az örömteli élettől?
* Mi a különbség a boldogság és az öröm között?
* Mi az, ami miatt aggodalmaskodsz? Mire van szükséged ahhoz, hogy megszabadulj az aggodalmaidtól?



Négy lépés, ami segít abbahagyni az aggódást

Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, akinek, gondja van rátok (1 Péter 5:7 NLT fordítás)

Több kell a puszta akarat erőnél ahhoz, hogy abba tud hagyni az aggódást. És ezt már te is nagyon jól tudod, mert biztos, hogy te is próbáltad már. Azt gondoltad 'ezért nem kellene aggódnom',de azóta is aggódsz érte.

Ahogy mondtam több kell puszta akaraterőnél, hogy abba tudd hagyni az aggódást. Négy dologra van szükség hozzá:

1. Meg kell ismerned Istent.

Jézus azt mondja a Máté 6:22 "Azok az emberek, akik nem ismerik Istent és azt, hogy hogyan végzi a hatalmas tetteit"(Messenger fordítás). Ha nincs kapcsolatod Istennel, akkor minden okod meg van az aggódásra. Meg kell ismerned Istent! Ha hívő vagy tudod, hogy van egy Mennyei Atyád, aki megígérte, hogy törődik veled. Te Isten gyermeke vagy, és a gyermekeinek kiváltságaik vannak. Amikor aggódsz Isten ezt mondja 'Te az én gyermekem vagy. Akkor miért viselkedsz úgy mint egy árva?'

2. Isten kell az első helyre raknod az életed minden területén.

A Máté 6:31-33 ezt mondja "Egyáltalán ne aggódjatok, hogy lesz-e elég ételetek, vagy ruhátok...a ti Mennyei Atyátok pontosan tudja mire van szükségetek, és meg is fogja adni azt nektek, ha neki adjátok az első helyet az életetekben és úgy éltek,ahogy Ő várja tőletek azt." (TLC fordítás). Amikor kiveszed Isten az életed centrumából és bármi mást teszel oda- nem számít, hogy az mennyire jónak tűnik- el kezdesz aggódni.

3. Egyszerre csak egy napot élj meg.

A Biblia azt mondja "Tehát ne aggódjatok a holnapért, mert a holnapnak meg lesz a maga aggodalma. Minden napnak meg van a maga baja." (Máté 6:34 NCV fordítás). Ha a holnapért aggódsz, nem tudod élvezni a mát. Lemaradsz a mai nap áldásairól. Rendben van, hogy tervezel a holnappal, de a mában kell élned. Ugyanúgy, ha folyton a holnapért aggódsz, akkor a jövő egyre inkább el fog nyomni. De ha Istenre figyelsz, Ő meg fogja adni a kellő kegyelmet és erőt a dolgokhoz, ha odaérsz. Most csak a mai naphoz van szükséged erőre.

4.Meg kell bíznod Istenben, hogy gondot visel rólad.

"Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, akinek, gondja van rátok"(1 Péter 5:7 NLT fordítás).
Hogyan csináld ezt? Az egyik,hogy el kezded memorizálni Isten ígéreteit a Bibliából. Ezek egyfajta biztosítási irányelvek a hívők számára. Mikor tudod, hogy valami be van biztosítva, már nem aggódsz érte. A másik módja az imádkozás. Ha legalább annyit imádkoztál érte, mint amennyit aggódtál, akkor sokkal kevesebbet aggódsz máris.

Mi az eredménye ennek a négy lépésnek? Hihetetlen béke az elmében: "Megtapasztaljátok Isten békéjét, ami sokkal csodálatosabb, mint sem hogy az emberi elme felfoghatná." (Filippi 4:7 TLB fordítás)

Így imádkozz ma: 'Drága Atyám, beismerem, hogy gyakran elfelejtem,hogy velem vagy. Gyakran elfelejtem, milyen vagy. Meg tudsz bocsátani nekem ezért? Szükségem van rá, hogy jobban megismerjelek. Szükségem van rá, hogy jobban megismerjem a Te Szavadat és ígéreteidet. Segíts mindenben téged tennem az első helyre. Segíts egyszerre egy napban élnem. Segíts abbahagynom az aggódást a holnapért, és helyette arra figyelnem mit csinálsz az életemmel most. Bízni akarok az ígéretedben, hogy minden egyes szükségletemről gondot viselsz-anyagi, kapcsolati, lelki, társas, spirituális, érzelmi. Segíts jobban bíznom benned és kevesebbet aggódnom. Jézus nevében, Ámen!'




komment
süti beállítások módosítása