Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Négy mód, ahogyan Isten szól hozzád-Ragadd meg, amit Isten tett érted!

2019. május 05. 10:39 - Andre Lowoa

 

Négy mód, ahogyan Isten szól hozzád

„Isten igenis szól – néha így, máskor másképpen – még annak ellenére is, hogy lehet, az emberek nem értik meg.” (Jób 33:14, NCV fordítás)

Sokan közülünk túl elfoglaltak vagyunk, hogy figyeljünk Isten válaszára. Azonban időt kell rá szánnunk, rá kell hangolni magunkat és figyelnünk kell, mert Isten szól. A Jób 33:14 azt mondja: „Isten igenis szól – néha így, máskor másképpen – még annak ellenére is, hogy lehet, az emberek nem értik meg.”

A kérdés az: „Hogyan érthetem meg? Hogyan hangolódhatok rá, hogy meghalljam Isten hangját?”

Íme itt van négy csatorna, melyeket Isten használ:

  1. Isten szól hozzánk a Biblián keresztül.

Ez a vezérfonalad az élethez. Megmutatja a megfelelő lépést, amit meg kell tenned. Ezért kell olvasnod Isten Igéjét minden nap. Ha nincs napi csendességed, Biblia olvasási időd, úgy Isten „foglalt” jelzést kap, amikor szólni akar hozzád. Állandó kapcsolatban kell maradnod, mert Isten akarata az Isten Igéjében található meg.

  1. Isten szól hozzánk a tanítókon keresztül.

Voltál-e már valaha is úgy istentiszteleten, hogy azt érezted, a tanító az Isten üzenetét közvetlenül neked mondja? Nincs mód arra, hogy én vagy bármely másik tanító, meg tudjuk határozni, hogy pontosan mit mondjunk, mire van szüksége a hallgatóknak. Isten azonban tudja. Ezért minden szolgálatom előtt imádkozom: „Istenem, te ismered az embereket és tudod, mire van szükségük ott. Add meg nekem, hogy pontosan azt mondjam.” Valahogy, olyan módon, amit csak Ő tud, Isten használja az én tanításomat és más lelkipásztorok tanításait, hogy betöltse azoknak az embereknek a szükségeit, akik hallgatják.

  1. Isten szól hozzánk a benyomásainkon keresztül.

Két véglete van ennek. Az egyik véglet a racionalista, aki azt hiszi, hogy Istentől nem jöhet benyomás, mindennek logikusnak kell lennie. A másik véglet a misztikus, aki azt hiszi, hogy minden benyomás Istentől van. Meg kell találnod a középutat, és fel kell ismerned, hogy ha egy benyomás Istentől ered, akkor annak egyeznie kell Isten Igéjével.

  1. Isten szól hozzánk a körülményeink által.

Ha jelentőségteljes életet akarsz élni, akkor Istennek folyamatosan korrigálnia kell, ennek pedig egyik módja, hogy ezt az életkörülményeiden keresztül teszi.

Amikor elkezdesz figyelni Istenre a körülményeiden, a benyomásaidon, a tanítókon és a Biblián keresztül, néha olyan utakon fog vezetni, amit nem értesz.

Ne hagyd abba! Isten követése nem mindig könnyű, de sokkal több áldást fog hozni az életedbe, mint elképzelhetnéd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor használta Isten ezeket a csatornákat az életedben, hogy szóljon hozzád?
  • Hogyan vizsgálhatsz meg egy benyomást, hogy meglásd, vajon Istentől ered-e?
  • Hogyan kell megváltoztatnod a látásmódodat a körülményeidre vonatkozóan, hogy Isten szólni tudjon hozzád ezeken keresztül?





Ragadd meg, amit Isten tett érted!


"Fogjátok a mindennapi, átlagos életeteket – az alvást, étkezést, munkába járást, jövés-menést – és szánjátok oda Istennek mint egy áldozatot. Megragadni mindazt, amit Isten tesz értetek a legjobb dolog, amit tehettek érte." (Róma 12:1 - szabad fordítás)


A Dániel Terv egyesíti mindazt, amit mi inkább jellemzően el szoktunk különíteni egymástól: étkezés, barátok, állóképesség, figyelem és hit. Ezt az öt alapvető dolgot együtt kezelve igazából könnyebbé is teszi azokat.

A Biblia azt mondja, hogy "fogjátok a mindennapi, átlagos életeteket – az alvást, étkezést, munkába járást, jövés-menést – és szánjátok oda Istennek mint egy áldozatot. Megragadni mindazt, amit Isten tesz értetek a legjobb dolog, amit tehettek érte." (Róma 12:1 - szabad fordítás)

Az imával teli mozdulataink során a hitünk és az állóképességünk összekapcsolódnak és egymást erősítik, emlékeztetve minket arra, hogy Istenben „élünk, mozgunk és vagyunk” (ApCsel 17:28 NIV). Tőle van minden élet és lélegzet.

Amikor sétálsz egyet, gondolkodj el azon, hogy mit jelent Istennel együtt sétálni. Amikor felállsz, hogy szünetet tarts az ülőmunkádban, a gondolataidban csinálj egy listát azokról az áldásokról, amiket kaptál, vagy imádkozz az emberekért az otthonodban, vagy a munkahelyeden. Ezek az imával teli mozdulataid segíteni fognak abban, hogy a mindennapos dolgaid végzése közben is Istenre figyelj, s arra, amit Ő tett érted a Dániel Terven keresztül.

Beszéljetek róla:
• Mi az a három imával teli mozdulat, amit ma véghezviszel? Nincs rossz módja ennek, bármit, amit teszel jó!
• Mi az a dolog, amit jobban észreveszel vagy megértesz magaddal kapcsolatban, amikor ilyen imával teli mozdulatokra vállalkozol?
• Mi az a dolog, amit jobban észreveszel vagy megértesz Istennel kapcsolatban, amikor ilyen imával teli mozdulatokra vállalkozol?


komment
süti beállítások módosítása