Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy elnéző másokkal-Ne elégedj meg azzal, ami jó: törekedj a legjobbra!-Nehéz hűséges embereket találni

2019. április 24. 10:04 - Andre Lowoa




Légy elnéző másokkal

 

„Legyetek egymással türelmesek, nézzétek el egymás tévedéseit szeretettel” (Efézusiakhoz írt levél 4:2b TLB fordítás).

Mindenkinek vannak rossz napjai. Kay tudja, hogy én hetente kétszer érzek így. Ingerlékeny vagyok szombat délután, mert már a másnapi prédikációmra koncentrálok. A másik kritikus pont pedig a hétfő reggel, amikorra teljesen kimerülök a hétvégi igehirdetések és az istentiszteletek közötti beszélgetésekben. Tehát Kay ilyenkor különösen nagylelkű és elnéző velem.

Kulcsfontosságú, hogyan bánsz az Extra Kegyelemre Szorulókkal (EKSZ). Az utóbbi néhány áhítatban említést tettem arról, hogyan bánjunk az EKSZ-ekkel: a viselkedésük mögé kell nézni és megállj parancsolni a sértődésnek. Ugyanakkor úgy kell hozzájuk viszonyulni, mint ahogyan Kay hozzám, amikor fáradt vagyok: elnézően.

A Biblia azt mondja, „Legyetek egymással türelmesek, nézzétek el egymás tévedéseit szeretettel” (Efézusiakhoz írt levél 4:2b TLB fordítás).

Nem mindenki, aki bosszant vagy megbánt téged érzékeli azt, hogy valójában mit csinál éppen. Gyakran ez a viselkedés egyfajta válasz a saját elpalástolt fájdalmukra és nem érzékelik, hogy ezzel másokat bántanak meg a környezetükben.

Mit lehet hát tenni? Amikor nehezemre esik felülkerekedni a sértődöttségemen, eszembe jut Isten hatalmas ajándéka, az Ő bocsánata. Ekkor emlékezek a Kolossébeliekhez írt levél 3:13-ra: „Nézzétek el egymás hibáit és bocsássatok meg azoknak, akik megbántanak titeket. Emlékezz, ahogyan az Úr megbocsátott neked, úgy neked is meg kell bocsátanod embertársaidnak” (NLT fordítás, második kiadás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Eszedbe jut olyan helyzet, amikor idegesítettél vagy frusztráltál embereket magad körül, de nem tudatosult benned az adott pillanatban? Mire tanított ez téged?
  • Miért olyan nehéz elnézni a másik ember irritáló dolgait?
  • Ezen a héten a környezetedben kinek lesz szüksége arra, hogy megértően közelíts hozzá?



Ne elégedj meg azzal, ami jó: törekedj a legjobbra!


"Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel!" (Kolossé 3:2)


Sokan azt hisszük, hogy egyszerre több dolgot is tudunk vég nélkül párhuzamosan csinálni. De az agyunk nem számítógép: nem tud egyszerre több programot futtatni. Amikor azt hisszük, hogy ezt tesszük, valójában csak gyorsan váltogatunk feladatok között. Megosztott a figyelmünk. Ezért van az, hogy az emberek gyakran balesetet okoznak és összetörik az autójukat, amikor egyszerre vezetnek és telefonálnak.

És ez az, amiért emberek gyakran összetörnek az egészséges életmód útján is. Ahhoz, hogy helyesen törekedjünk az egészséges életre, szükséges, hogy csakis Istenre, és az ő egészséges élethez vezető tervére figyeljünk. Arra kell figyelned, ami a legfontosabb; és ne hagyd, hogy a hétköznapi dolgok elvonják a figyelmedet! Ha a Sátán nem tud rávenni, hogy rosszat tegyél, akkor egyszerűen leköti a figyelmedet sok apró, jó dologgal. Rávesz arra, hogy megelégedj a jóval, és ne törekedj többé a legjobbra.

A Biblia azt mondja: "Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel." (Kolossé 3:2)

Kötelezd el magad az egészséges életmód mellett, és tedd félre azokat a dolgokat, amik nem számítanak, hogy Jézusra, és az ő tervére tudj figyelni!

Beszéljetek róla:

* Mik azok a jelentéktelen dolgok, amik elterelik a figyelmedet azokról a dolgokról és emberekről, akikért elhívott téged Isten?
* Mit szeretnél elérni a Dániel Terven keresztül? Mi motivál?
* Mennyiben lesz más az életed 5 év múlva, miután teljesítetted a Dániel Tervet?



Nehéz hűséges embereket találni


"Az Úr szemei az egész világot átkutatják, hogy megerősítse azok szíveit akik teljes szívvel átadják magukat neki." (2Krón 16:9a NLT fordítás)

A Biblia három dolgot mond el a hit fontosságáról.

Isten hűséges embereket keres. Isten fizikailag, láthatóan és aktívan kezdeményezve keres olyan hűséges embereket akiket megáldhat. 2Krón 16:9a szerint "Az Úr szemei az egész világot átkutatják, hogy megerősítse azok szíveit akik teljes szívvel átadják magukat neki."

Ez az ige az életem egyik kulcsfontosságú verse és megtanultam, hogy ha használhatóvá válsz, akkor Isten kifulladásig fel is használ. Ha nyitottá teszed magad az áldásokra, akkor még a zoknit is leáldja rólad! (Na ezért nem hordok zoknit.) Isten olyan hűséges embereket keres akiket használni tud.

Nehéz hűséges embereket találni - a Biblia azt mondja a Példabeszédek 20:6-ban, hogy "Mindenki arról beszél, hogy milyen hűségesek, de próbálj olyat találni aki tényleg az!" (GNT fordítás). Sok ember csak beszél róla, de nem igazán bíznak Istenben. Inkább a hitelkártyájukban bíznak. Azt mondják, hogy hisznek Istenben de nem igazán bíznak benne amikor a pénzügyeikről, az egészségükről vagy a munkájukról van szó.

Az 53 Zsoltár 2-3 versei a következőt mondják: "Isten letekint a mennyből az egész emberi fajra, körülnéz, hogy lát-e olyat aki igazán bölcs, olyat aki keresné Istent. De nem, mindenki elfordult. Mindenki korrupt lett. Senki nem tesz jót, még egy sem!" (NLT fordítás)

A hűség a kulcs az áldásokhoz és a győzelemhez - 1Jn 5:4-5 azt mondja, hogy "mivel hogy Isten minden gyermeke legyőzi a gonosz világot és ezt a győzelmet hit által érjük el. És ki tudja megnyerni ezt a harcot a világ ellen? Csak azok akik hiszik, hogy Jézus az Isten Fia." A Biblia azt mondja a Példabeszédek könyve 28:20-ban, hogy "A hűséges embert sok áldás éri" (HCSB fordítás). Azt akarom, hogy sok áldásban részesülj! De csak akkor kaphatsz áldásokat ha megtanulsz hűségesnek lenni! Isten különböző módon teszteli a hűségedet. Hagyod, hogy ezen a területen is építsen, hogy ezáltal legyél a hit embere?

Beszéljünk róla:

* Szerinted Isten hogyan teszi próbára a hűségünket?
* Kik azok az emberek akikre felnézel mert hűségesnek tartod őket? Kik azok akik tele vannak az Úr iránti hittel? Milyen közös vonást fedezel fel bennük?




komment
süti beállítások módosítása