Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A bűn érzelmileg szorongást és csalódást okoz-A nagy helycsere: amikor utolsó lesz az első-Jézus örökre megszabadít minket

2019. április 22. 10:43 - Andre Lowoa

A bűn érzelmileg szorongást és csalódást okoz

Megvizsgáltam mindent, ami a nap alatt történik, és úgy találtam, hogy minden hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés. Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számításba venni. (Préd. 1:14-15, EFO)


A bűn érzelmileg szorongást és csalódást okoz.

Salamon ír erről a Prédikátor könyvében: "Megvizsgáltam mindent, ami a nap alatt történik, és úgy találtam, hogy minden hiábavalóság, időpocsékolás és hasztalan erőlködés. Ami görbe, azt nem lehet kiegyenesíteni, és ami nincs, azt nem lehet számításba venni" (Préd. 1:14-15, EFO).

Salamon azt mondja, hogy emberileg minden értelmetlen, mert nem tudjuk megváltoztatni a múltat és nem tudunk uralkodni a jövőnk felett. Nem tudjuk visszafordítani mindazt, amit rosszul csináltunk.

És nincs hatalmunkban a jövő sem. Életed legfontosabb dolgai fölött többnyire nincs hatalmad. A világot nem lehet csupán emberi erőfeszítéssel működtetni.

Mehetünk és tehetünk jót a világban? Igen. Kellene ezt tenni? Igen. Tudjuk könnyíteni a fájdalmunkat? Persze.

De a világ megjavíthatatlanul összetört. Szolgálunk mások felé, hogy csökkentsük a fájdalmat, gyógyítjuk az embereket, segítünk nekik túljutni a betegségeken. De legyünk őszinték: nem hozzuk el a Királyságot a földre. Ez nem a Mennyország. Legfontosabb feladatunk az, hogy eljuttassuk az embereket a tökéletes helyre, nem pedig az, hogy a földet tegyük tökéletes hellyé. Meg kell próbálnunk jobbá tenni a világot? Igen. El kell várnunk, hogy tökéletes legyen? Nem. Az okozott kár túl nagy, nem lehet megjavítani.

Mivel a kár olyan nagy, ezért idegesek leszünk - mert a dolgok nem működnek jól, nincs elég időnk arra, hogy mindent megcsináljunk, ezért aztán a dolgok mennek a maguk útján. Késések vannak, nehézségek, zsákutcák és természetesen csalódások.

Készültél már úgy egy nagy eseményre, hogy ezt mondtad: "Ez annyira jó lesz!"? Majd amikor vége lett, elgondolkoztál: "Ennyi volt?" Ismerek olyan embereket, akik egy egész éven keresztül az esküvőjüket tervezik. Aztán egy óra alatt vége van.

A lényeg az, hogy elképesztő képességgel rendelkezünk ahhoz, hogy túlbecsüljük milyen boldogok leszünk azzal a bizonyos emberrel, azon az eseményen vagy azzal a dologgal. Nemcsak életünk eseményei vagy az életünkben résztvevő emberek miatt vagyunk csalódottak. Saját magunkkal szemben csalódunk valójában.

Miért? Mert ez nem a Mennyország. A földön minden sérült. Semmi nem működik tökéletesen a bűneink miatt.

Beszéljetek róla:

* Kit vagy mit hibáztatsz az életed rosszul működő kapcsolataiért és csalódásaiért?
* Mi az a dolog, esemény, vagy ki az az ember, amitől / akitől azt várod, hogy boldoggá tegyen? Mit gondolsz, Isten hogyan akarja megváltoztatni a gondolkodásmódodat?





A nagy helycsere: amikor utolsó lesz az első

„Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók.” (Máté 20:16)

Egyre közelebb a nagy helycsere napja. Akikre ámulattal tekintesz most, a sor végére kerülhetnek az ítélet napján.

Az irigység bűnéről beszélgetve megjegyeztük, hogy ártalmas, mert megakadályoz a céltudatos életvitelben.

* Amikor irigykedsz, Isten-adta sajátosságaidat tagadod meg. „Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében… Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna." (Zsolt. 139:13,15)



* Irigykedve az Istent is sértegeted. „Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: ’Miért formáltál engem ilyenre?" (Róm. 9:20)



* Az irigység rossz irányba tereli a figyelmedet. „Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” (Mt. 6:24)



* Célt tévesztesz, ha irigy vagy. "Aki az eke szarvára teszi a kezét, és hátratekint, nem alkalmas az Isten országára." (Lk. 9:62)



* Míg irigykedsz, tékozolod az idődet és az energiádat. „És láttam, hogy minden fáradozást és sikeres munkát az emberek kölcsönös irigysége kísér. Ez is hiábavalóság és hasztalan erőlködés! … Van egyedülálló ember, akinek nincs senkije, sem fia, sem testvére, még sincs vége fáradozásának; nem elégszik meg a gazdagsággal, és nem mondaná: Ugyan kiért fáradozom, és kiért vonom meg magamtól a jót? Ez is hiábavalóság és elhibázott dolog.” (Préd. 4:4-8)



* Az irigység más, súlyos bűnökhöz vezet. „Mert ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található.” (Jak 3:16)


Imádkozzunk!

„Atyám, megvallom, irigy vagyok. Ki szeretném most vetni ezt az érzést a szívemből a segítségeddel. Segíts rajtam, hogy ne méricskéljem másokhoz magam, és tudjak áldásaidat mások életén látva is örülni. Segíts meglátnom, hogy a kegyelem ajándékait nem mérted szűken nekem, és bőségesen kínálsz belőlük másoknak is. Nem feledhetem, hogy mindig többet adsz, mint amit megérdemlek.

Bocsásd meg, hogy hálátlanul birtoklom, amim már megvan. Uram, szégyellem magam. Ha újból panaszkodnék az életem miatt, kérlek, nevelj mélyebb bizalomra irántad, és segíts hinnem, hogy te mindig jót akarsz nekem. Mindenekelőtt, add, hogy teljes akaratommal kövessem a velem kapcsolatos tervedet! Legyek azzá, akivé szerinted lennem kell. Emlékeztess, hogy a birtokolható dolgoknál értékesebbnek tartsam az emberi kapcsolatokat, és segíts másokat szeretettel szolgálni inkább, mintsemhogy irigykednék rájuk. Az Úr Jézus nevében kérem ezeket.”







Jézus örökre megszabadít minket

"és ezt mondta nekik: "Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a húsvéti vacsorát. Mert mondom nektek, hogy többé nem eszem ebből a húsvéti vacsorából, amíg csak be nem teljesedik ez az Isten országában." Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: "Vegyétek, és osszátok el magatok között. Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa." Lukács 22:15-18

Az utolsó vacsorán, volt egy "negyedik pohár" is, amit nem hiszem, hogy Jézus megivott az este folyamán a tanítványokkal, hiszen határozottan ezt állította : "Nem fogok újra inni veletek ebből a pohárból mindaddig, míg nem tehetjük ezt együtt az Atyám országában" (angolról fordítva).

Ez a pohár csordultig volt ígérettel, mert Jézus azt mondta, hogy együtt fogunk vele inni az Isten országában - ez az örökkévalóság, a mennyország. Egy nap majd ott lesz a Bárány nagy menyegzői vacsorája is. Ez nagyszerű kép, ugye ? És ez valójában annak a leírása, hogy Jézus együtt ünnepel velünk az örökkévalóságban, ahol vele lehetünk örökkön örökké.

A halála előtti estén Jézus azt mondta: "Az ígéretek még érvényesek". Ez a megszabadításunk ígérete. Jézus megszabadít minket önmagunktól, megszabadít a könnyektől és félelmektől, a bűneinktől és a bűntudatunktól is egyaránt.

Ez a "negyedik pohár" emlékeztet minket arra, hogy Jézus örökre megszabadít minket. Ez nem egy ideiglenes szabadság, ez örökké tart. Jézus mondja: "egy nap velem együtt ünnepeltek majd örökké". Néhány ember úgy gondolja hogy ez az örökkévalóság a mennyben csak unalmas lehet, és majd a pokolban lesz az igazán nagy élvezet, és az ideális hangulat, de ez épp fordítottja annak, ami valójában igaz. Ez a sátán egyik legnagyobb hazugsága, mert a pokol az, ami unalmas.

A pokol az a hely, ahol örökké tartó magányosság van. A mennyországban viszont közvetlen kapcsolatod lesz Istennel örökre. Úgy fogunk ott ünnepelni Vele, ahogy most el sem tudjuk képzelni.

Jézus már a halála előtti estén a tanítványokkal együtt örömmel várta, hogy együtt ünnepelhessen majd velünk. Jézus ugyanazt mondja ma is : " örökre szabaddá teszlek".




komment
süti beállítások módosítása