Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mikor Isten azt mondja "Várj!"-Mozdulj és csinálj valami újat a munkádban-Nézz Isten víziójára!-Számítasz Istennek:

2019. április 13. 10:20 - Andre Lowoa





Mikor Isten azt mondja "Várj!"


"Mert ez a kijelentés meghatározott időre vonatkozik, hamarosan célhoz ér, és nem csal meg; ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el." (Hab 2,3)


Mikor eldöntöd, hogy követed az Isten által szívedbe helyezett álmokat, még akkor is számíthatsz késedelemre a megvalósulásukat illetően. Isten nem fogja azonnal valóra váltani álmaidat, mert ez is egy lépés azért, hogy épülj hitedben.

Habakuk prófétánál olvassuk Isten szavait: "Mert ez a kijelentés meghatározott időre vonatkozik, hamarosan célhoz ér..." (Hab 2,3)

Mikor álmaink késedelmesen válnak valóra, a legtöbbször azt kérdezzük: "Mikor Uram? Mikor válaszolsz imáimra?"

Utálunk várni. Nem szeretünk várakozni az orvosi rendelőben, a közlekedési dugóban, az étteremben, nem szeretünk várni a karácsonyi ajándékokra vagy bármi másra. De amit a legjobban utálunk: várni Istenre.

Mindannyiunknak végig kell mennünk a várakozás időszakán. Még Jézus is 30 évet várt az ácsműhelyben, mielőtt kilépett a nyilvánosság elé.

Miért kell várnunk? A várakozás megtanít Istenben bízni. Megtanuljuk, hogy az Ő időzítése tökéletes. Egyet mindenképpen meg kell tanulnunk: az Isteni késedelem sosem teszi tönkre a célokat.

A késedelem nem tagadás. A gyerekeknek is meg kell tanulniuk a különbséget a 'nem' és a 'még nem' között, ugyanígy nekünk is. Sokszor azt hisszük, Isten azt mondja 'nem', pedig valójában azt mondja: 'még nem'.

Beszéljetek róla

* Lemondtál már valaha álmodról, csak mert késett a megvalósulása?
* Mostantól kezdve hogyan felelsz az isteni időzítésre, mikor álmaidat követed?




Mozdulj és csinálj valami újat a munkádban

 

"Álmodozni a tettek helyett bolondság, és a sok üres beszéd romboló"

(Préd. 5:7/b TLB fordítás) 

04-12-15-Doing-Business-With-God-Get-Out-And-Try-Something-New-In-Your-Work_mini

Sok embert ismerek akik az álmaik munkájáról beszélnek. Lehetnek vagy 60-70 évesek, de sosem csinálták azt. Azt mondják: "A célom az, hogy ezt meg ezt csináljam." Vajon mikor hagyjátok abba a célozgatást és húzzátok meg a ravaszt? Talán azt mondod: "Várom, hogy megérkezzen az én hajóm". Nem érkezik meg. Neked kell odaúsznod hozzá.

Hagyd abba a kifogások keresését Egyszerűen lépj ki ebből, és próbálj meg tenni valamit!

Sokan szeretnének olyan kérdőívet, amelyben csak a megfelelő rublikákat beikszelik, és megtudják, mit szeretne Isten, hogy mit tegyenek. Azt gondolják, hogy az majd megmutatja nekik, hogy mi az álmaik munkája és életük missziós célja.

Ilyen kérdőív nem létezik. Lehetenek ehhez hasonlóak, de azok sosem működnek tökéletesen. Miért? Mert vannak olyan tálentumaid, amelyekről nem is tudsz. Azért nem tudsz róluk, mert még sosem használtad őket. Kitöltheted a világ összes tesztjét, de akkor sem valószínű, hogy megmutatja ezeket az adottságaidat, mert még soha nem használtad őket. 

Mielőtt pásztor lettem volna dicsőítésvezető voltam. Tudtam gitározni, és volt egy kis amatőr zenekarunk a gimi és főiskola alatt. Amikor átadtam az életemet Krisztusnak, sok gyülekezetbe elutaztam és vezettem a dicsőítést. Tényleg szívből csináltam, és szerettem is énekelni. Az egyetlen gond az volt, hogy senki nem szerette hallgatni. Olyan voltam, mint az az énekes, aki mindig az ének mögött van néhány lépéssel és sosem jó hangnemben énekel. Tökéletes példája voltam annak, hogy csak azért, mert szeretsz valamit csinálni, nem biztos, hogy arra lettél teremtve.

Megpróbáltam a dicsőítésvezetést, de nem ment. Aztán elhívtak néhány helyre előadni, és rájöttem, hogy jó vagyok benne, és mások is így gondolták. Így aztán mások által is megerősítve ebbe az irányba mentem tovább. 

A Prédikátor könyve 5:7/b (5:6) így írja: "Álmodozni a tettek helyett bolondság, és a sok üres beszéd romboló" (TLB)

Talán neked is van álommunkád, de nem tettél eddig semmit érte. Álmodozni tettek nélkül bolondság. Tapasztalatokra és próbálgatásokra van szükség, míg rájössz, hogy mit szabott rád Isten - a te igazi álommunkádat. Aztán pedig menj és csináld!

Beszéljetek róla:

- Hogyan használod a képességeidet és tálentumaidat hogy kihasználd a lehető legjobb lehetőségeket a munkádban?

- Mi az a munka amit mindig is szerettél volna, de sosem próbáltál ki? Miért gondolod, hogy élveznéd és jó lehetnél benne?

- Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy elégedett légy, miközben új dolgokat próbálsz ki? 




Nézz Isten víziójára!

„Nyisd fel a szemeimet, hogy megláthassam törvényedben a csodálatos igazságokat.” (Zsoltárok 119:18 – GNT fordítás)

A Biblia tele van olyan emberek példáival, akik megkapták Isten vízióját, mint pl. Ézsaiás, Jeremiás, Dániel, Hóseás, Jónás, Mikeás. Isten vízióját, az életedre vonatkozó látását nézni nem bolondság. Isten gyakran használ gondolati képet, hogy világossá tegye a következő lépést, amit vár tőled, hogy megtegyél.

Ezt nem kell elmagyaráznom a vizuálisan gondolkodó embereknek. Lehet, hogy te ilyen vagy: Olvasol egy történetet a Bibliában, és élénk színekben látod a történetet. Amikor olvasol egy könyvet, egész idő alatt az elméd képpé alakítja a történetet.

A többieknek azonban ez egy kicsit nehezebb. Én nem vizuálisan gondolkodom. Hajlamos vagyok szavakban gondolkozni, nem képekben.

Hogyan kaphatod hát meg Isten látását, vízióját, ha nem vagy vizuális gondolkodó?

Először is, kérdezd Istent konkrét kérdéssel.

A csendességedben, miután Bibliát olvastál és imádkoztál, csak maradj csendben és várj Isten előtt. Megkérdezheted „Istenem van valami, amit mondani akarsz nekem?”. És aztán várj. „Istenem, van valami, amit tudnom kell, amire nem gondoltam?”. És aztán várj.

Jakab 1:5 azt mondja: „Ha bárkinek közülete bölcsességre van szüksége, kérje Istentől, és megadatik neki. Isten nagylelkű, és nem fogja megfeddni érte.” (CEV fordítás) Isten azt akarja, hogy kérj tőle tanácsot, és azt akarja, hogy légy konkrét. Várja a kérdéseidet!

Másodszor, figyelj Isten Igéjére, hogy lásd, mit akar Isten mondani neked.

Meg kellene tanulnod, a Zsoltárok 119:18 verset: „Nyisd fel a szemeimet, hogy megláthassam törvényedben a csodálatos igazságokat.” Imádkozd ezt a verset, amikor előveszed Isten Igéjét. Minden problémádra minden válasz ebben a könyvben van, de olvasnod kell, tanulmányoznod kell, memorizálnod kell és elmélkedned kell rajta, amint Istennek az életedre vagy éppen a mai napra vonatkozó látását, vízióját keresed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért olyan nehéz csendben lenni és várni Istenre és a válaszaira?
  • Mi tart vissza attól, hogy csendben légy Isten előtt, hogy feltehesd a kérdéseidet és mélyebbre áss az Igében?
  • Milyen látást adott Isten neked? Mit gondolsz, mit kellene tenned ezzel a látással?







Számítasz Istennek: Isten Akar Téged!




"Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: "Zakeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom."" (Lk 19,5)


Zakeust a saját megjelenése bizonytalanná és magányossá tette. Vádlói miatt keserűnek és megbántottnak érezte magát. Bűnei miatt vétkesnek érezte magát és szégyenérzete volt. Azonban, mit tett Jézus? Meghívatta magát vacsorára Zakeus házához. Mi több, még meghívásra sem volt szüksége.

Jézus tudta, hogy Zakeust a bűntudata és szégyenérzete meg fogja gátolni abban, hogy bátorsága legyen meghívni Őt az otthonába. Ezért ő kezdeményezett.
Tudom, hogy vannak dolgok az életedben melyekért szégyenkezel; mind ezt tesszük. Jézus nem akar elítélni;Ő meg akar változtatni. Azt szeretné, ha ismernéd Őt, és ha úgy szeretnéd Őt, ahogyan Ő szeret téged.

Ismered a "Tékozló Fiú" történetét, aki elhagyta otthonát, elherdálta örökségét kicsapongó életet élt, és amikor hazatért az édesapja elejébe szaladt, hogy találkozhasson vele és hatalmas öleléssel fogadta. Nem mondta: "Menj, fürödj meg, borotválkozz, aztán majd megölellek." Elfogadta olyannak amilyen és hazakísérte otthonába.

Nem számít mit tettél, nem számít, milyen körülményeid vannak jelenleg, Isten akar téged. A kiindulási pont az, hogy engedd el a büszkeséged és fogadd el, hogy vétkeztél. Ez a kiindulási pont. Isten az alázatos embereket szabadítja meg, akik elismerik, hogy segítségre van szükségük.

Jézus azt mondta:"Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." Ő szeretne veled vacsorázni, szeretne ünnepelni veled Meg akar ismerni téged és szeretné, ha te is megismernéd Őt és kapcsolatban lennétek egymással.






Számítasz Istennek: Isten figyel rád


„Akik ezt látták, mind zúgolódtak és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg.” (Luk. 19:7 MBT)

Nem számít, hogy más emberek mit mondanak rólad, ami igazán lényeges, az az, hogy Isten hogyan gondolkodik felőled. Mindenki bűnösnek nevezte Zákeust, de Jézus megerősítette őt, néven szólította és a „tiszta” jelzővel illette.
Mindenki panaszkodott Jézusra, hogy ezzel az emberrel vacsorázik, de Jézus nem foglalkozott ezekkel. Ő határozottan megerősítette Zákeus identitását velük szemben és azt mondta:

”Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Luk. 19: 9-10 MBT)


Amikor Jézus Zákeust Ábrahám fiának nevezte, akkor azt fejezte ki, hogy „ő is egy közülünk; ő is tagja a családnak”
Amikor rájössz arra, hogy mennyire számítasz Istennek, hogy fogsz erre válaszolni? Pontosan azt kellene tenned, mint amit Zákeus is tett. Egyszer csak lejött a fáról, és örömmel befogadta a szívébe Jézust.
Zákeus találkozott Jézus szeretetével és ez megváltoztatta őt. Ez az ember, aki másokat egy életen át csak rászedett, rögtön előállt, és ezt mondta az Úrnak: „Uram íme vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki.” (Luk. 19:8 MBT) A legönzőbb ember a közösségben ezt mondta, „adni fogok,” olyan emberré vált, aki a legnagylelkűbb ember lett a közösségben. Egyedül Isten képes ilyet tenni.

Honnan tudod azt, hogy őszintén találkoztál Jézussal? Abból, hogy a magatartásod változik. Egyszeriben segíteni akarsz az embereken. Bőkezű akarsz lenni. Segíteni szeretnél a szegényen, a szomszédaidon, a barátaidon. Adni szeretnél.
A továbbiakban már nem rólad szól az élet. Olyanná válsz, mint Krisztus – bőkezű, adakozó, önzetlen.

Nem tudom, hogy most éppen hol érzed magad – fenn a fán, kifelé tartasz az ágak közül anyagi téren vagy a kapcsolataidban vagy egészségedet illetően. Bátorítalak, hogy ugorj le a fáról, egyenesen Isten kezébe, aki szeret téged, lát téged, ismer téged, akar téged és számol veled.




Számítasz Istennek: Isten ismer téged




„Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: ’Zákeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom’…” Lukács 19,5

Zákeus egész életében kigúnyolt és megvetett volt, egyrészt a megjelenése, másrészt pedig bűnös élete miatt. De Jézus nem csupán ránézett, hanem – nevén szólítva Zákeust – megmutatta, hogy ismeri is őt. Képzeld csak el, mennyire megdöbbenhetett Zákeus! Honnan tudta Jézus a nevét?

Isten nem csupán azt tudja, hogy hol vagy, hanem azt is tudja, hogy ki vagy te. Tudja, hogy mi az, amin éppen keresztülmész, hogy miért éppen ez történik veled, és hogyan érzel ezzel kapcsolatban. Jobban ismer téged, mint te saját magadat. Személyesen törődik veled.

A Zákeus név azt jelenti, hogy „tiszta”. Ez az utolsó dolog, ami eszedbe jutna, amikor egy korrupt állami hivatalnokra gondolsz. Minden volt ő, csak nem tiszta. És akkor Jézus – nevén szólítva őt – azt mondta: „Hé, ’tiszta’, ma a te házadba megyek”. Jézus azt erősítette meg, amit látott Zákeusban, nem pedig azt, aki ő valójában volt.

Talán félsz attól, hogy közelebb kerülj Jézushoz, mert azt hiszed, hogy összeszid majd téged azokért a dolgokért, amelyeket rosszul csináltál. De Jézus sokkal inkább megerősíteni akar téged. Szeretné, ha tudnád, hogy ő mennyire szeret téged.

„Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, hogy nem könyörülne-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad! Íme, tenyerembe véstelek be…” Ézsaiás 49,15-16a

Amikor Jézus meghalt a kereszten, kitárta a kezeit és a katonák szögeket vertek beléjük, akkor a te neved lett a tenyerébe vésve. Amikor eljutsz majd a mennybe, ott senkinek sem lesznek sebei, kivéve Jézust. Azért hordozza ezeket a sebeket örökre, hogy arra emlékeztessen, hogy mennyire szeret minket: „Azt gondolod, megfeledkeztem rólad? Semmiképpen! Mert ennyire számítasz nekem."





komment
süti beállítások módosítása