Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha meg akarod változtatni az életed, kezd a testeddel!-Három dolog, ami távol tart attól, hogy meghalld Istent-Isten felhasználja a munkádat, hogy fejlessze a jellemedet

2019. április 07. 10:15 - Andre Lowoa





Ha meg akarod változtatni az életed, kezd a testeddel!

 

„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1)

Hogy bármilyen változás történjen az életed bármelyik területén, legyen az pénzügyi, hivatásbeli, oktatásbeli, szellemi vagy kapcsolati, a fizikai változással kell kezdened.

Miért? Mert a tested hatással van a viselkedésedre. Az izmaid hatással vannak a hangulatodra és a motiváltságodra. A fizikai valód hatással van a lelkire.

A Róma 12,1 ezt mondja: „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12,1).

Az a gond az élő áldozattal, hogy le tud mászni az oltárról! Állandóan ezt csináljuk. Felajánljuk önmagunkat Istennek, utána meg visszavesszük magunkat. Ez nem egy egyszer-s-mindenkorra szóló ajánlat, hanem meg kell tennünk négyszer, ötször, vagy talán tízszer is naponta!

Tehát mi a te igazi, élő és szent áldozatod? A Biblia három dolgot említ, ami által dicsőíteni tudjuk az Istent a testünkkel:

  1. Tisztítsd meg a tested! A Biblia azt írja a 2Kor 7,1-ben: „Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket." Úgy tisztítod meg a testedet, hogy kontrollálod, hogy mi kerül be az elmédbe azáltal, hogy mit nézel és hallgatsz, valamint mit eszel és iszol.
  2. Törődj a testeddel! Az Efézus 5,29-ben ez áll: „Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat." Ha formában tartod a testedet, Istent magasztalod!
  3. Kontrolláld a tested! „Mindegyiketek meg kell tanulja kontrollálni saját testét olyan módon, ami szent és tiszta." (1Thessz 4,4 NIV). Kontrolláld a tested, hogy ne a tested irányítson téged! Nincs amiért azt mond, hogy nem tudtad megállni, nem tudtál uralkodni magadon!

Bármilyen változást szeretnél az életedben, energiára lesz szükséged. Hogy meglegyen az energiád a céljaid eléréséhez, a változásnak a testeddel kell kezdődnie!

Beszéljetek róla:

  • Milyen gyakorlati módon tudod ma dicsőíteni Istent a testeddel?
  • Milyen apró dolgokban kell változtass, hogy kontrolláld a tested? Melyek a nagy dolgok?
  • Hogyan táplálja és gondozza Krisztus az egyházát? Szerinted miért akarja Isten, hogy ugyanezt tedd a testeddel?





Három dolog, ami távol tart attól, hogy meghalld Istent

"Akiknél a tövisek közé esett, azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést." (Lukács 8:14, NIV fordítás)

Nem tudod meghallani Istent, ha az elméd zsúfolásig tele van más gondolatokkal és ügyekkel - főleg aggodalmakkal, tervekkel, és egyéb tevékenységekkel. Ha mindig rádiót hallgatunk vagy TV-t nézünk, túl elfoglaltakká válunk ahhoz, hogy meghalljuk Isten hívását. Mellőznünk kell a zavaró tényezőket.

Jézus azt mondja a Lukács 8:7-ben: "Más magok olyan helyre estek, ahol tüskebokrok nőttek, amik megfojtották a hajtásokat." (CEV fordítás)

A gazos talajban is elkezd növekedni a termés, azonban ahogy nő, a gaz körbenövi, és elkezdi fojtogatni a növényt, így annak sosem lesz gyümölcse.

Íme Jézus magyarázata a Lukács 8:7-re: "Akiknél a tövisek közé esett, azok hallották az igét, de mikor elmennek, az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei megfojtják azt, és nem érlelnek termést." (Lukács 8:14, NIV fordítás)

Három dolog van, ami elválaszt minket attól, hogy meghalljuk Istent:
Gondok. Az aggodalmak gazok. Amikor túlságosan lefoglalnak a problémáid és a mindennapok teendői, az megnehezíti számodra, hogy meghalld Istent.
Gazdagság. Túlságosan lefoglalhatnak a számlák, az adósságok rendezése, hogy még többet keress. Túlságosan lefoglal, hogy megteremtsd a megélhetésed feltételeit, így élni nem tudsz.
Élvezetek. Semmi gond nincs az élvezetekkel, de légy óvatos, nehogy túlságosan lefoglaljon az öröm hajszolása és lemaradj Istenről, valamint az ő életedre vonatkozó tervéről.

Nem kell gazt termesztened. Azok maguktól nőnek, nem igaz? Sőt, a gazok az elhanyagoltság jelei. Ha gazt látsz az udvarodon vagy a kertedben, az azt jelenti, hogy nem foglalkoztál vele eleget. A gazok a lelki életedben azt jelentik, hogy nem töltöttél elég időt Istennel.

Ha minden területen leterhelt vagy, csendességet kell tartanod.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen zavaró tényezők vannak az életedben, amik távol tartanak a lelki növekedéstől?
  • Hogyan tudnád megszüntetni ezeket a zavaró dolgokat?
  • Mennyi időt töltesz naponta csendességgel? Mi változhatna meg az életedben, ha több időt fordítanál erre?







Isten felhasználja a munkádat, hogy fejlessze a jellemedet

 

"Akire keveset rá lehet bízni arra sokat is rá lehet... Ha tehát a világi gazdagsággal nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a más tulajdonával nem voltatok megbízhatóak ki fog nektek olyat adni ami majd a tiétek lenne?” (Lukács 16.10-12 - NIV fordítás) 

Mózes első könyvében van egy történet egy emberről, akit Józsefnek hívtak. Isten megmutatta Józsefnek hogy nagy vezető lesz, ennek ellenére 40 évig rabszolga volt, és ennek az időnek a nagy részét is börtönben töltötte. Ez volt az, ahol Isten őt formálta, és amikor eljött a nap, a megfelelő idő, Isten kiemelte őt addigi helyzetéből, és oda helyezte, ahová mindig is akarta. Egész idő alatt fejlesztette József jellemét.

Istent sokkal jobban érdekli hogy ki vagy, mint az hogy mit csinálsz. Jobban érdekli a jellemed, mint a karriered. De Isten használja a munkádat és a munkahelyedet, hogy fejlessze a jellemedet, hogy növekedj. A munkahelyed az élet egyik jellemfejlesztő tanfolyama.

Van olyan főnököd, akitől teljesen ki tudsz akadni? Gondolj erre: Isten használni tudja a főnöködet, hogy tesztelje a türelmedet, és használni tudja a munkahelyed ahol nem érzed jól magad, hogy fejlessze a jellemedet és növekedést adjon. Elülteti a szeretet, öröm, béke és türelem magjait a szívedben, és táplálja ezeket amíg te dolgozol.

Lehet hogy épp munkában vagy, és azon gondolkozol, "Hogy lehet, hogy ez történik? Miért ilyen nehéz? Miért piszkálnak ezek az emberek? Miért nem lehetek boldogabb a munkahelyemen?" Valójában ugyanazt a kérdést teszed fel, mint Salamon a prédikátor könyvében, az 1. fejezet 3. versében: "Munkával és fáradozással töltöd az életed és mit tudsz felmutatni a végén?" (GNT fordítás)

A válasz a jellem. Az élet felkészülés az örökkévalóságra. Nem fogod magaddal vinni a karrieredet a mennybe, de a jellemedet igen. És amíg a földön vagy, Isten fejleszti a jellemedet, és teszteli a hűségedet. Akkor is azt fogod tenni ami helyes, amikor nincs hozzá kedved? Isten figyel téged, hogy meghatározza milyen feladatot legyen az örökkévalóságban.

Jézus azt mondta a Lukács 16.10-12-ben: "Akire keveset rá lehet bízni arra sokat is rá lehet... Ha tehát a világi gazdagsággal nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a más tulajdonával nem voltatok megbízhatóak ki fog nektek olyat adni ami majd a tiétek lenne?” (NIV fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Milyen nehézséggel küzdesz a munkahelyeden?
  • Lehetséges hogy ezt Isten arra használja, hogy formáljon? Hogyan?





komment
süti beállítások módosítása