Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit tegyek, ha összecsapnak fejem felett a hullámok-Nagyon bátor akarsz lenni? Nyisd ki a Bibliád!

2019. április 06. 10:57 - Andre Lowoa




Mit tegyek, ha összecsapnak fejem felett a hullámok


„Fájdalmam, hontalanságom gondolata keserű méreg. Állandóan rá gondolok, és a lelkem elcsügged. Mégis visszatér a remény, mikor erre az egy dologra gondolok: Az ÚR kifogyhatatlan szeretete és kegyelme még tart, friss, mint a reggel, és bizonyos, mint a napfelkelte. Mindenem az ÚR, reményemet belé vetem.” (Jeremiás Siralmai 3:19-24 – TEV fordítás)

Amikor nagyon öszecsapnak fejed felett a hullámok, könnyű a fájdalomra, a problémákra, a terhekre és a nehézségekre koncentrálni. Ez a természetes reakció. A biblikus reakció azonban az lenne, hogy Isten szeretetére összpontosítod a figyelmed.

Még akkor is, ha haragszol Istenre, emlékeztetned kell magad, hogy Ő mennyire szeret téged. Koncentrálj az Ő feltétel nélküli szeretetére. Jusson eszedbe, hogy nem állíthatod meg Istent a Ő szeretetében. Panaszkodhatsz, sikoltozhatsz, üvöltözhetsz vele, Ö mégis örökké szeretni fog.

Ezt a bibliai megközelítést láthatod Jeremiás életében is, a Jeremiás Siralmai 3:19-24-ben. Jeremiás saját fájdalmaira fókuszálva indul: „A fájdalmam és hontalanságom gondolata keserű méreg. Állandóan rá gondolok, és a lelkem elcsügged...” (v. 19-20 – TEV fordítás). A körülötte levő pusztítás emésztette, ez töltötte be a gondolatait, keserűvé és csüggedtté tette.

Ha életedet meg akarod változtatni, először a gondolataiddal kell kezdened. Jeremiás is ezt tette. A gondolati változást észlelhetjük a következő versben: „Mégis visszatér a remény, mikor erre az egy dologra gondolok: Az ÚR kifogyhatatlan szeretete és kegyelme még tart, friss, mint a reggel, és bizonyos, mint a napfelkelte. Mindenem az ÚR, reményemet belé vetem.”

Nem fogod igazán megérteni, hogy csakis Istenre van szükséged, addig amíg odáig el nem jutsz, hogy egyedül Ő van neked. De csakis Rá van szükséged, mert Isten gondot visel rólad.

Buta hibát követünk el, amikor kételkedni kezdünk Isten szeretetében. Elkezdünk úgy gondolkozni, hogy „Én jobban tudom, mint Isten, és a magam útját választom, ahelyett, hogy Isten útját követném.” Vagy azt gondoljuk, hogy Isten egy kozmikus „örömgyilkos”, aki csak azt keresi, hogyan okozzon szenvedést az életünkben.

Meg kell változtatnunk a gondolkozásunkat. Emlékeznünk kell: „Nem vet el örökre az Úr. Még ha megszomorít is, irgalmaz, mert nagyon szeret. Mert nem szíve szerint alázza és szomorítja meg az embereket.” (Jeremiás Siralmai 3:31-33)

Isten szeret téged. Ő nem egy szigorú szülő, aki nem akarja, hogy boldog légy. Nem is egy olyan tökéletlen szülő, gyengeségekkel, hibákkal, aki mindent elront. Ő az Isten – az örök, mindentudó, tévedhetetlen Isten, aki arra teremtett téged, hogy szerethessen, és soha sem fog elhagyni.

Amikor tehát úgy érzed, hogy mindent elvesztettél, hagyj fel azzal, hogy a veszteségeidre figyelj, fókuszálj inkább arra, amid maradt: Istenre és az Ő irántad való szeretetére.

Beszéljetek róla

* Melyek azok az ígéretek és igazságok, melyek Isten irántad való érzéseiről dicsekednek?
* Mit gondolsz, miért engedi meg Isten, hogy megtapasztald a veszteségeket és a fájdalmat? A mi megtapasztalásunk megváltoztat-e bármit Istennel kapcsolatban?



Nagyon bátor akarsz lenni? Nyisd ki a Bibliád!

 

Ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van. (Zsid 10:35)

Hogyan lehetsz különösen bátor ma, amikor bibliai világnézeted miatt annyi támadás érhet? Két dolgot tegyél:

1. Isten Igéjét mint legfőbb tekintélyt fogadd el az életedben. Miért? Mert ez az egyetlen forrás, ami soha nem fog neked hazudni. Ha bátor férfi vagy nő szeretnél lenni, akkor az életedet a kősziklára kell építened, ami sosem változik, és nem a népszerű vagy széles körben elfogadott véleményekre. Építsd életedet az „Isten ezt mondta, én pedig kételkedés nélkül elhiszem" alapelvre, függetlenül attól, hogy megérted-e, amit az Ige mond. A Zsidókhoz írt levél 6:18 szerint: “Isten egyrészt megígért valamit, másrészt ezt az esküjével erősítette meg. Ez a két dolog soha nem változik meg, mert az lehetetlen, hogy Isten hazudjon. Ezért nekünk, akik hozzá menekültünk védelemért, nagy bizalmunk lehet, amikor kitartunk az előttünk álló reménység mellett.” (NLT ford.)

Életedet vagy a világra építed, vagy az Igére. Én sokszor mondok olyan dolgot, ami nem népszerű. Miért? Azért, mert jobban félek Isten nemtetszésétől, mint az emberek elutasításától.

Ha nem ismered jól, amiben hiszel, tudj meg róla többet.  A helyi gyülekezetedben biztosan találsz olyan anyagokat, amik segítenek neked jobban és mélyebben megismerni Isten Igéjét.

 2. Több időt kell Jézussal töltened. “A vezetők látták, hogy Péter és János nem félt attól, hogy beszéljen, és úgy tudták, hogy ezeknek a férfiaknak nincs semmiféle speciális képzettségük vagy iskolázottságuk. Ezért nagyon elcsodálkoztak. Aztán rájöttek, hogy  Péter és János Jézussal voltak.” (ApCsel 4:13) Minél több időt töltesz Jézussal, annál kevésbé fog megfélemlíteni mások véleménye, és annál bátrabb leszel.

Egy népszerűtlen vélemény mellett bátran kiállni nem könnyű, de az igazság mellett való kiállásért járó jutalom örökre megmarad. A Zsid 10:35 arra buzdít, hogy „ne veszítsétek el tehát bizalmatokat, amelynek nagy jutalma van.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Amennyiben szeretnél nagyon bátor lenni, mondd el ezt az imát:

Istenem, szeretnék bátor ember lenni. Nem szeretnék meghátrálni, és nem szeretném, hogy más emberek határozzák meg, mit mondjak vagy gondoljak. Az életemet a bibliai világnézetre szeretném alapozni. A mai napon két elhatározást teszek. Először is, elfogadom az Igédet mint legfőbb tekintélyt az életemben. Amit Te mondasz, minden kételkedés nélkül elhiszem.  Másodszor, szeretnék, Uram, időt töltetni Veled minden nap. Szeretnélek személyesen megismerni. Szeretném, ha annyira látszana rajtam az öröm és a bátorság, hogy az emberek azt mondják: „Ez az ember Jézussal volt.” Kérlek segíts, hogy bátran ki tudjak állni az igazságért. A Te nevedben kérem ezt. Ámen.






komment
süti beállítások módosítása