Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Győzni a benned lévő harcban-Isten igazságát a parancsolatain keresztül ismerhetjük meg-Ki lesz ott a Mennyországban miattad?

2019. április 03. 10:21 - Andre Lowoa




Győzni a benned lévő harcban


"Mert nem hús és vér ellen harcolunk, hanem uralkodók, hatalmasságok, e sötét világ erői ellen, és a gonosz lelkének ereje ellen, melyek a magasságban vannak. " (Efézusbeliekhez írt levél 6:12)

Talán nem is tudod, hogy harcban állsz. Nincs rajtad a harci fáradtság. Nem egy kantinban szoktál enni. Nem kell elkerülnöd igazi lövedékeket. De azért harcban állsz- egy láthatatlan harcban. Ezt szellemi hadviselésnek nevezik. A születésed pillanatától a halálodig hadban állsz.

A Biblia azt írja, hogy három halálos ellenséged van, amelyek megrontják az életedet és mindazt, amit Isten tervezett az életeddel:

* A világ - jelentős értéket képvisel körülöttünk
* A test - a régi természet bennünk
* A Sátán -egy valóságos lény azzal a szándékkal, hogy "öljön, lopjon, pusztítson" démonjaival együtt.

A győzelem, amiért harcolsz, nem golyók és taktikák által jön el. Arra tanít minket a Biblia, hogy "Nem hús és vér ellen harcolunk, hanem uralkodók, hatalmasságok, e világ sötét erői ellen, és a gonosz lelkének ereje ellen, melyek a magasságban vannak." (Efézusi levél 6:12)

Ebben a csatában Jézus számít egyedül. Neki kell életed hadvezérének lennie, annak, aki a haditervért felel. Lehetsz hívő, de ebben a csatában ez nem elég. Jézusnak kell lennie az Úrnak is.

Sok ember hisz Jézusban, de ahhoz, hogy győzzünk a harcban a világ, a test és a Sátán ellen Jézusnak többet kell jelentenie, mint valaki, akiben hiszel.

A Római levél 7:24-25 így írja: "Milyen nyomorult ember vagyok én! Ki fog megszabadítani ebből a halálra ítélt testből?"

A válasz a mindent felemésztő csatára, amiben benne vagy, nem egy önsegítő szeminárium, egy új könyv, egy konferencia, pszichológus vagy valamilyen terápia. Jézus a válasz. Hadd legyen ő a főnököd. Pál, aki a Római levelet írta, világossá tette, hogy az ereje határán van. Tudta, hogy nem győzhet egyedül. Egyetlen reménye "Jézus Krisztus a mi Urunk."

A Biblia azt írja, hogy Jézus az, aki téged is hordozni fog. Itt az ideje, hogy egy új nevet adj az életednek: "Új irányítás alatt."



Beszéljünk róla:

* Melyik az az időszaka az életednek, amikor azt érzed, hogy most a szokásosnál erősebb a lelki háború?
* Szerinted miért van az, hogy a legtöbb ember könnyen megy el egy terápiára, hogy helyrehozzák a problémáikat, de hezitálnak, amikor arról van szó, hogy alárendeltessenek Jézusnak?





Isten igazságát a parancsolatain keresztül ismerhetjük meg

 

„Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, s az igaz életre való nevelésre.” (1Tim 3:16, SZIT)

Ha igazságot fedezek fel a Bibliában, honnan tudhatom, hogy maga a Biblia igaz? Ott vannak pl. a világ kézzelfogható egyértelműségei, külső és belső bizonyítékok egyaránt, amik igazolják a Biblia eredetiségét és igazságát.

Ha pusztán a tényeket nézzük, a Biblia egy történelmi könyv, amiben bátran bízhatunk. 5366 másolat készült belőle a megírásától számított 70 év alatt. Ez a tény lerombolja azt a városi legendát, miszerint a Biblia a nemzedékek során és a nyelvezet változása miatt jelentős változáson ment át.

A külső bizonyítékok között található több régészeti felfedezés. Például a történészek régebben azt mondták, hogy Salamonnak nem lehettek lovai, ahogy azt a Biblia mondja, mivel abban az időben nem voltak lovak. Később aztán ezernyi lóistállót fedeztek fel ásatások során.

Belső bizonyíték maga a Biblia. Egy bíróságon az ügyész két vagy három tanúval jó eséllyel megnyeri a pert. A Biblia tele van szemtanúk beszámolóival. Mózes ott volt, amikor a Vörös Tenger kettévált, Józsue ott volt, hogy végignézze Jerikó bukását; a tanítványok pedig látták a feltámadt Jézust.

A Biblia igazságára belső bizonyíték az a tény is, hogy következetesen mond el egy történetet – habár több mint 1500 éve írták, három különböző földrészen, negyven különböző író tollából, akik különféle társadalmi helyzetben éltek. Erre senki sem tud magyarázattal szolgálni. Csodálatos példa Isten képességeire.

A Biblia azt mondja: „Gyerekkorod óta ismered a Szentírást: ez megadja neked az útmutatást ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hitben eljuss az üdvösségre. Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, s az igaz életre való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes legyen és minden jóra kész legyen.” (2Tim 3:15-17, SZIT).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen egyéb külső bizonyíték létezik még, ami a Biblia igazságát mutatja?
  • Szerinted miért akarja sok ember bebizonyítani, hogy a Biblia nem igaz?
  • Milyen módon hasznosíthatod életedben a Bibliát? Felhasználod az összes útmutatást és gyakorlatot, amit a Biblia ajánl neked?






Ki lesz ott a Mennyországban miattad?

 
 
"A legfontosabb dolog az, hogy elvégezzem a küldetésem, a munkát, amit az Úr  Jézus adott nekem;  azt, hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről."  (Apostolok Cselekedetei 20:24, NCV ford.)
 
Az Apostolok Cselekedeteiben a következő sorokat olvashatod: "A legfontosabb dolog az, hogy elvégezzem a küldetésem, a munkát, amit az Úr  Jézus adott nekem;  azt, hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről."
 
Fontos, hogy itt nem azt mondja az Ige, hogy az életedben a legfontosabb dolog az, hogy megházasodj, vagy hogy sokat utazz, hogy hírnevet szerezz, vagy esetleg kifizesd a házadat. Azt írja: a legfontosabb dolog az életedben, hogy teljesítsd a küldetésed. Ha Jézus azért halt meg a kereszten, hogy te beteljesíthesd az életedre vonatkozó tervét, és te ezt nem teszed, nos, akkor ez súlyos mulasztás és veszteség.
 

Isten céllal helyezett Téged a Földre. Van egy terve számodra, amelyet kizárólag te teljesíthetsz be. Ennek része az is, hogy másoknak elmondod az Isten kegyelméről szóló jó hírt. Azért ismered Krisztust, mert valaki beszélt neked róla. Rajtad a sor - kinek adod tovább az evangéliumot? 

Ha valaki meghalt érted, talán nem szeretnéd tudni, hogy ki volt az? Jézus minden egyes emberért adta az életét. Ezen a hétvégén a tipikus amerikai otthon ül, tévét néz egy pohár üdítő vagy sör társaságában, talán újságot is olvas, hátradől a székében és lazít. És mindeközben egyáltalán nem foglalkoztatja sem az, hogy Jézus Krisztus meghalt érte a kereszten, sem az, hogy mekkora kegyelem vált számára is elérhetővé ezáltal. 

Péter második levelében a Biblia arra tanít minket, hogy Isten egyetlen ember vesztét sem akarja, sokkal inkább arra vágyik, hogy bűnbánó szívvel mindenki hozzá térjen. Az Úr az ő családjában akar tudni minden egyes embert, és ha ő ezt akarja, nekünk is ezen kell munkálkodnunk.

Ilyenkor, Húsvét idején az emberek fogékonyabbak a gyülekezetek hívására, mint máskor. Ne vesztegesd el ezt a lehetőséget! Ne menj el anélkül istentiszteletre, hogy ne vinnél magaddal még valakit, akinek hallania kell az evangéliumot. Ha nem jut eszedbe senki, fordulj imában Istenhez, és kérd, hogy segítsen meglátni, kik szeretnék hallani a jó hírt. Ők lehet, hogy könyvekből próbálnak most segítséget kapni, vagy talán egy kapcsolattól, valamilyen sporttól vagy hobbitól várnak beteljesedést. Van egy üresen tátongó lyuk az életükben, de ezt egyedül Isten képes betölteni. 

Úgy tudjuk kifejezni a hálánkat Isten kegyelméért, hogy olyan életet élünk, aminek van igazi tartalma azáltal, hogy elmondjuk a jó hírt annyi embernek, amennyinek csak tudjuk.

Lesz valaki, aki a te közvetítéseddel jut a Mennyországba? 

Beszéljetek róla

  • Kit hívhatnál meg, hogy vegyen részt veled Húsvét idején egy istentiszteleten? 
  • Mi tart vissza attól, hogy megoszd a körülötted lévőkkel az evangéliumot? 
  • Szánj egy kis időt arra, hogy leírd a bizonyságtételed. Így nem fogsz elszalasztani egyetlen lehetőséget sem arra, hogy megoszd ezt mással.



komment
süti beállítások módosítása