Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Legyen bátorságod kiállni Istenért-Megváltás: Amit el kellett végezni, már elvégeztetett

2019. április 01. 10:20 - Andre Lowoa




Legyen bátorságod kiállni Istenért


„Ne aggódjatok amiatt, hogyan vagy mit kellene mondanotok, mert megadatik abban az órában, hogy mit mondjatok, mert nem ti beszéltek, hanem a ti Atyátok Lelke szól rajtatok keresztül. (Máté 10:19b-20 HCSB fordítás)

„Ne félj, hanem szólj, ne maradj csendben!” (ApCsel 18:9b NIV fordítás)

Amint kutatod a Szentírást, keresed Isten igazságát, nagyon fontos megértened, mit mond a Biblia három vitatott kérdésről. Azért ezt a hármat említem, mert ahhoz, hogy ezekről beszélj, a legnagyobb bátorságra van szükséged. Miért? Mert nem csak hogy sok ember nem fog egyetérteni veled ezekben a kérdésekben, hanem rendkívül hevesen is fognak támadni.

Nem mindennapi bátorság kell ilyenfajta nyomással szemben felállni.

Van sok része a Bibliának, melyekkel semmi problémája nincs az embereknek, mint pl. „Segítened kell a szegényeket.” Senki sincs, aki ne értene egyet ezzel.  Van azonban a szentséghez kapcsolódó három terület, melyekről sok keresztény kerüli a beszélgetést. Íme ezek:

1. Az élet szentsége: Istennek célja van minden meg nem született gyermekkel.
Isten eltervezte az életed, mielőtt megszülettél volna. „Láttál engem, mielőtt megszülettem. Életem minden napja fel volt jegyezve a könyvedben. Minden pillanat el volt rendezve, mielőtt egyetlen nap eltelt volna.” (Zsoltárok 139:16 NLT fordítás). Mi szólalunk fel azokért, akik nem tudnak szólni magukért – a meg nem születettekért, a 70 millió amerikaiért, akik az abortusz áldozataivá lettek. Ha kereszténynek vallom magam, akkor hinnem kell, hogy minden élet szent.

2. A szex szentsége: A szexnek csak a házasságban van helye.
A szex Isten gondolata. Nem piszkos, nem rossz, a szex szent. „A házasságot mindenkinek meg kellene becsülni, és a házas ágyat tisztán megőrizni, mert Isten meg fogja ítélni a házasságtörést és minden szexuális erkölcstelenséget.” (Zsidók 13:4 NIV fordítás). Isten rendelkezései sohasem változnak. A házasság előtti szex elfogadhatatlan Isten előtt. Házasság nélküli együtt élés, elfogadhatatlan Isten előtt. A házasságtörés elfogadhatatlan Isten előtt. A pornográfia és a nők tárgyiasítása elfogadhatatlan Isten előtt.

3. A házasság szentsége: Egy férfi és egy nő az életért egy életen át.
Ez Isten szándéka, eredeti terve. Sok ember kérdezi: „Rendben, de mi a helyzet a Bibliában levő többnejűséggel?” A Biblia nem helyesel mindent, amit leírtak benne. Akkor hát miért hívjuk „Szent” Bibliának? Mert megmondja az igazat, és a házasság tárgyában nagyon világos, egyértelmű: „Kezdetben a Teremtő férfivá és nővé teremtette őket, és azt mondta, ’Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és ketten lesznek egy test…’ Többé tehát nem kettő, hanem egy test. Azért amit Isten egybekötött, ember ne válassza szét!” (Máté 19:4-6 NIV fordítás).

Van az életnek sok területe, ahol jóakaratú emberek más véleményen lehetnek. Például nincs terv a Bibliában a gazdasági fellendülésre, és a keresztényeknek lehet különböző látásuk ebben. Ha azonban Krisztus tanítványának hívod magad, akkor igazodnod kell ahhoz, amit Isten mond ennek a három dolognak a szentségéről. És kell legyen bátorságod, kiállni ezekért, különösen akkor, amikor nem népszerű, vagy politikailag nem korrekt dolog ezt tenni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt a legutóbbi alkalom, amikor felszólaltál Jézusért ilyen témákról szóló beszélgetésben? Mi tart vissza, hogy gyakrabban beszélj ezekről?
  • Hogyan készülhetnél fel jobban, hogy hatékonyan tudj beszélni ezekről a témákról?
  • Mit gondolsz, milyen hatással kell legyen a keresztény világnézet a hívő embernek a politikusokról való véleményére?




Megváltás: Amit el kellett végezni, már elvégeztetett

 

„Mindenki igazultassék meg Isten által az Ő kegyelméből, ami ingyen ajándék. Szabadíttassék fel bűnei alól Jézus Krisztus által.” (Róma 3:24 NCV fordítás)

Ha találomra megkérdeznénk 50 járókelőt, hogy miként juthatunk a Mennybe, sokféle választ kapnánk. Ám abban alapvetően valamennyien egyetértenének, hogy az oda vezető utat saját magunknak kell kiköveznünk. Efféle dolgokat hallanál: „Próbálj jó lenni, és tedd meg a tőled telhetőt”, vagy „Tégy több jót, mint rosszat az életben”. Ezek alapja mind az igyekezet, nem pedig a kegyelem.

Ám a Róma 3:24 azt mondja: „Mindenki igazultassék meg Isten által az Ő kegyelméből, ami ingyen ajándék. Szabadíttassék fel bűnei alól Jézus Krisztus által.” (NCV). Isten azt mondja, hogy a megváltás teljesen ingyenes! Nem dolgozhatsz meg az ajándékért, és nem is érdemelheted ki, meg sem vásárolhatod.

Ez a lényegi különbség a keresztyénség és minden egyéb vallás között. Minden más hitrendszer összefoglalható egyetlen szóval: elvégezni. Megteszel bizonyos dolgokat annak érdekében, hogy elérd a boldogságot, elnyerd a Mennyországot, kivívd Isten jóakaratát. Csupa-csupa rendszabály, előírás és rituálé árán.

Ezzel szemben, ha a keresztyénséget akarnád egyetlen szóval körülírni, az a szó: elvégeztetett.

Egyszer egy srác azt kérdezte tőlem: „Rick tiszteletes, mit tehetnék azért, hogy megmeneküljek?” Erre én azt feleltem, „Már elkéstél!” (Teljesen megrémült.) „Mintegy 2000 évet késtél! Amit el kellett végezni a megváltásodért, az már elvégeztetett, így már nem tehetsz semmit.”

Jézus Krisztus már elvégezte. Ő fizetett megváltásodért a kereszten, és most kegyelmét ingyen ajándékként kínálja neked. Ezért mondta Jézus Krisztus, amikor keresztre feszítették: „Elvégeztetett.” Hogy mi végeztetett el? A megváltásod - a terv, amely kegyelmet nyújt minden ember számára, akinek szüksége van rá.

Nem fogsz a Mennybe jutni attól függően, hogy mit cselekszel, hanem annak alapján jutsz a Mennybe, amit Jézus Krisztus már megtett érted.

Semmit sem tehetsz, hogy megmentsd magad, csak elfogadhatod Isten ingyen adott ajándékát, a kegyelmet.

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, miért nehéz az embereknek elfogadniuk valamit, ami ingyen van?
  • Mit vall Isten természetéről az ingyen adott megváltás ajándéka?
  • Milyen dolgokat teszel, melyekkel megpróbálsz Isten kedvében járni? Szerinted Istennek milyen szándék lenne kedvesebb?






komment
süti beállítások módosítása