Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A feltámadás üzenete

2019. április 21. 04:13 - Andre Lowoa

Krisztus feltámadt! Nem a halál legyőzése a feltámadás legfontosabb üzenete, hisz földi létünk utolsó eseménye a halál, mellyel egésszé válik az ittlétünk története, hanem az, hogy a halál semmit meg nem változtathat. A halál nem tehet pontot a szeretet és az igazság által vezérelt élet végére. Nem a halált kell legyőzni, hanem a halál mindent befejező, megszüntető anyagelvűségi kényszerképzetét. Jézus amikor azt mondta tanítványainak, hogy ő az út, az igazság és az élet, akkor arra is utalt, hogy halálával a sötétségbe borult nagypénteki napon az eltévedés (az úttalanság), a szeretetlenség (a gyűlölködés), és a valódi élettelenség (a lelki és fizikai halál) győzelmi tort ülhetne, ha nem élt volna tanítványaiban és híveiben a feltámadás reménye. 

Nagypénteken látszólag győzött az anyagelvű értékrend. Úgy, ahogy napjainkban is. Azok számára, akiket ez az értékrend vezérel, a halál valóban a teljes megsemmisülés. Ennek az értékrendnek minden egyes eleme a halálra épül. Minden egyes eleme megvetés tárgyává, szemétté, vagy rommá válik idővel, és csak egyetlen gond marad utána: hogyan lehetne végérvényesen eltakarítani, elfelejteni.

Krisztus feltámadása soha senki más által meg nem ismételhető bizonyítéka annak, hogy az anyagi világ hamis értékei felett győz az Isteni Rend, a szeretet és az igazság rendje. Örök értékek, melyet nem kezdhet ki az idő, mely legyőzi a halált, mely bármi is történik, mindig tovább él, megújulva életre kel, feltámad. 

Krisztus halála nem egy békességes szép halál volt, hanem brutalitás és a gyűlölet tobzódása, megalázás, korbács és az elsötétedett sokaság gúnyolódása kísérte a keresztre feszítési kínhalálig. Ezerszeres halálnak gondolták az ítélkezők, mely még az emlékét is igyekezett örökre beszennyezni a két bűnözővel együtt történt megfeszítésével, melyből az anyagi világ törvényei szerint nincs visszatérés.

Krisztus visszatért, és a valódi értékrend törvényeit követő minden embernek örök időkre reményt adott. A sötét értékrendnek -az értéktelenség rendjének-  a végső győzelembe vetett elképzeléseit semmisítette így meg. Ezt felismerni a sötétség erői nem fogják, mert nem is tudják, de az Isteni Rend híveinek bizonyosságot szolgáltat. Hitet és erőt ad a harchoz, és könnyűvé teszi az áldozatot még akkor is, ha az a legnagyobb lenne. 

Kassai Ferenc

komment
süti beállítások módosítása