Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Alapos megfontoláson keresztül megismerjük Isten igazságát-Az önmegadás gyakorlása-Figyeld, hogy mit mond Isten

2019. március 31. 10:42 - Andre Lowoa

Alapos megfontoláson keresztül megismerjük Isten igazságát

 

„Alaposan fontold meg, hogy milyen úton jár a lábad, így minden utad megalapozott lesz.” (Példabeszédek 4:26 HCSB fordítás)

Amikor azt mondod Istennek: „mindennél jobban akarom az igazságot”, Ő feltárja az Ő igazságát az alábbi módokon: a teremtés által, az értelmeden és alapos megfontoláson keresztül.

Más szóval, az igazság megismerhető. Kipróbálhatod. Kísérletezhetsz vele. Bebizonyíthatod.

Ha el akarok jutni San Franciscoba, és követek egy térképet, amely San Franciscoba visz, majd a következő héten is ugyanazt a térképet követem, végül rájövök, hogy a térkép jó.

Ugyanez igaz a Bibliára: ha újra és újra követed a térképét, igaznak fogod találni. Mindig oda visz, ahová mondja, hogy vinni fog. Talán nem mindig tetszik, ahová visz, de mindig oda visz, ahová előre megmondja, hogy vinni fog.

Az emberek gyakran mondják: „Miért nem ír Isten az égre?” Miért tenné? Ő adott neked agyat. De a legtöbb ember soha nem lassít le elegendő ideig az alapos megfontoláshoz. A legtöbb ember csak átsodródik az életen.

A Biblia azt mondja nekünk: „Alaposan fontold meg, hogy milyen úton jár a lábad, így minden utad megalapozott lesz.” (Példabeszédek 4:26 HCSB fordítás).

Tölts időt alapos megfontolással, gondolkodó megfigyeléssel és kérdezd meg magadtól: Az igaz úton vagyok?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Életed ritmusa hogyan befolyásolja az alapos megfontolásra és az igazság vizsgálására való képességedet?
  • Miért fontos, hogy tesztelheted az igazságot?
  • Hogyan tudod a Bibliát az alapos megfontolásod részeként használni?




Az önmegadás gyakorlása

"Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem." - Máté 16:24

Pálnál a damaszkuszi úton jött el az önmegadás pillanata, miután egy vakító fény a földre kényszerítette. Másoknak kevésbé drasztikus módszerek szükségesek, hogy Istenre figyeljenek. Ennek ellenére azonban az önmegadás nem egy egyszeri alkalom. Pál azt mondja: "Naponta meghalok" (1Korintus 15:31b)LB

Van egy pillanat, amikor megadjuk magunkat Istennek, és van az a fajta önmegadás, amit naponta gyakorlunk egész életünkben, pillanatról pillanatra. A probléma az élő áldozattal az, hogy le tud jönni az oltárról, ezért lehet, hogy egy nap 50-szer is le kell tenned az életed Isten kezébe, újra és újra: "Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem." (Máté 16:24)

Hadd figyelmeztesselek: Amikor eldöntöd, hogy teljesen átadod az életed, akkor ez a döntésed meg lesz próbálva. Néha ez azt jelenti, hogy olyat teszel, ami kényelmetlen, népszerűtlen, költséges vagy lehetetlennek tűnik. Gyakran pont az ellenkezőjét teszed annak, amit szeretnél.

"Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival." (Róma 8:5)

Természetünkből adódóan önmagunk körül forgunk. Amikor valaki bánt, a természetes válaszreakciód az, hogy visszaadod ezt. Természetes viselkedés, hogy ha valaki pénzt akar felhalmozni, ahelyett, hogy nagylelkűen megosztaná, vagy az, hogy megvéded magad, amikor kritizálnak, hogy takargatod a hibáidat ahelyett, hogy bevallanád, és az, hogy megpróbálsz lenyűgözni másokat. Általában ki tudod találni, hogy mit akar Isten, ha pont az ellenkezőjét teszed annak, amit természetedből fakadóan tennél.

Bill Bright alapította a Campus Crusade for Christ-ot, és a világszerte jelen levő szervezeten keresztül "A négy szellemi törvény" című szórólap és a "Jézus" film (több mint egy milliárdan látták már) úgy becsülik, hogy 150 millió embert vezetett Krisztushoz, akik az örökkévalóságot a mennyben tölthetik.

Egyszer megkérdeztem Billt, "Miért használja és áldja meg Isten ennyire az életed?" Erre ő azt felelte: "Fiatal koromban szerződést kötöttem Istennel. Szó szerint leírtam egy papírra, majd aláírtam az alján. Ez állt rajta: 'Mától fogva Jézus Krisztus szolgája vagyok'".

Te aláírtál már ilyen szerződést Istennel? Vagy még mindig küzdesz és nehézségeid vannak Isten jogával az életed felett, miszerint azt tesz veled, amit jónak lát?

Itt az ideje az önmegadásnak - itt az ideje, hogy megadd magad Isten kegyelmének, szeretetének és bölcsességének.

Beszéljünk róla:

* Milyen jellemvonásokat kell a sajátoddá tenned ahhoz, hogy meg tudj tenni "kényelmetlen, népszerűtlen, költséges vagy lehetetlennek tűnő" dolgokat, az önmegadásod miatt?

* Kérd meg a kiscsoportodat vagy valakit, akire számíthatsz, hogy imádkozzon érted, hogy felül tudj kerekedni a büszkeségeden, ambícióidon, önzőségeden, hogy megadd magad és az életed Krisztusé legyen.




Figyeld, hogy mit mond Isten

" ...figyelek, várva, hogy mit szól hozzám..." Hab 2,1



Isten hangja gyakran képi formában jelentkezik. Ha hallani akarjuk Istent, meg kell tanulnunk a szemeinkkel hallani. Isten gyakran úgy válaszolja meg imáinkat, hogy egy képet ültet az elménkbe. Ezt nevezik látomásnak.

Tulajdonképpen a Bibliában száz meg száz példát találunk arra, hogy Isten egy képet vagy egy elképzelést ültetett valaki elméjébe. Néha látomásnak, néha álomnak nevezi ezt. Ézsaiás megkapta. Jeremiás megkapta. Ezékiel, Dániel, Hóseás, Joel, Ámosz, Abdiás, Jónás, Mikeás, Náhum - mind kaptak egy látást Istentől.

A 73. Zsoltárban ezt olvassuk:"Elgondolkoztam rajta, meg akartam érteni, de túl nehéznek tűnt nekem.Végül elmentem Isten szent helyére, és megértettem, hogy milyen végük lesz."

Ha rövidtávú változást szeretnél, akkor a viselkedésre összpontosítasz. Ha azonban hosszútávú változást akarsz, akkor egy egészen új elméleti mintára kell koncentrálnod, egy teljesen új képre, egészen új módon kell magadat nézned, az életet, Istent, a jövődet, a problémáidat.

Ez az amiről a következő évtizeded szól, új módon látni a pénzed, az ennivalód, a családod, a karriered, és amikor mindez megtörténik, eljön a változás.

Hogyan vesszük át Istentől a látást?

Kérdezd Istent: "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja." (Jak1,5-6). Legyél konkrét abban amit kérdezel.
Tanulmányozd Isten Igéjét. Miután feltettél Istennek egy kérdést, olvasd újra a Bibliát. Közben meg imádkozd ezt az imát:"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsolt 119,18)




komment
süti beállítások módosítása