Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Szüksége van bárkinek egy új kezdetre?-Várakozás

2019. március 30. 10:47 - Andre Lowoa




Szüksége van bárkinek egy új kezdetre?


"Mivel Jézus feltámadt a halálból, egy teljesen új életünk van, tele minden olyan dologgal, amiért érdemes élni, beleértve a jövőnket is a mennyben." (1Péter 1:3-4 MSG)

Egyszer beírtam a Google keresőbe, hogy "új kezdet", és 485.000 linket dobott ki. Nyilvánvaló, hogy sok ember szeretne új kezdetet az életében. Azt mondják, "elrontottam" vagy hogy "nagyon összekuszáltam a dolgokat", ezért szükségük van egy új kezdetre.

Jézus új kezdetet tud adni az embereknek. Péter, az egyik apostol így mondja: "Mivel Jézus feltámadt a halálból, egy teljesen új életünk van, tele minden olyan dologgal, amiért érdemes élni, beleértve a jövőnket is a mennyben." (1Péter 1:3-4, MSG ford.)

Számos dolog történik, amikor az életedet Istennek átadod:

* Kinyitod az életed Isten előtt, és elkezded megismerni Őt.
* Teljesen új életet kapsz, és ez tele van olyan dolgokkal, amiért érdemes élni.
* Jövőd lesz a Mennyben.

Ha más szavakkal akarnánk megfogalmazni, így is lehetne mondani: a múltad meg van bocsátva, lesz célja az életednek, és otthonod lesz a Mennyben. Micsoda üzlet! Jézus a múltadról, jelenedről és a jövődről is gondoskodik.

"Mindenünk, amink van - a helyes gondolkozás, a helyes életvitel, a múlttól való elszakadás és az új kezdet lehetősége - Istentől jön Jézus Krisztus által." (1Korintus 1:30)

Beszéljünk róla:

- Mennyiben különbözik most az életed attól, amilyen akkor volt, amikor még nem voltál keresztény?

- Milyennek kellene lennie az életedben egy új kezdetnek Jézussal?

- A te életedben kinek lenne még szüksége arra, hogy meghallja a jó hírt, hogy Jézusban van lehetőség új kezdetre? Hogyan tudod elérni ezeket az embereket?






Várakozás Isten válaszára


"Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára..." Habakuk 2:1.


Ha tényleg szeretnéd megtudni, hogy mi Isten elképzelése az életedről, ehhez szívedben ott kell lennie annak a vágynak, hogy tényleg meg akarod hallani, hogy mit mond Ő. Ehhez pedig kicsit el kell vonulnod a világtól. Ha mindez megvan, akkor már csak várnod kell. Ahhoz, hogy megtudjam Isten tervét az életemre, karrieremre, családomra, kapcsolataimra, stb. vissza kell vonulnom, és úgy kell várnom Istenre.

Az igeszakaszunk azt mondja: "Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára..." Mit jelent az, hogy őrhelyre állok, odaállok a bástyára Isten elé? Azt jelenti, hogy odateszem magam, és ott is maradok, nem mozdulok. Azt jelenti, hogy csendben, mozdulatlan állok. Azt jelenti, hogy addig ülök ott, ameddig meg nem hallom Istent.

A sietség az imádság halála. Ha nem hallod Istent, annak oka lehet az, hogy nem vársz eléggé Rá. Isten nem fog hozzád szólni, ha csak egyszerűen kiszaladsz az ajtón. Azt szeretné, ha figyelnél is Rá.

Legtöbbször mi csak rohangálunk, mint egy mérgezett egér, nem tudunk lelassítani annyira, hogy Istenre hangolódjunk. Hogyan lehet lelassítani? Úgy, hogy lecsendesíted az elmédet, megpihenteted a tested, mély levegőt veszel, ellazítod az izmaidat, és kiengeded a feszültséget.

A Biblia azt mondja, hogy Dávid Isten előtt ült. Néhányan úgy gondolják, hogy térdelni kell imádság közben, és hogy ez a legalkalmasabb testtartás az imádsághoz. Az igazság az, hogy a Bibliában nem épp ez a leggyakoribb mód az imára. A leggyakoribb módja az, hogy megállsz, felfelé, a mennyre tekintesz, és hangosan szólsz Istenhez.

Nem kell beszéddel készülnöd, még költőinek sem kell lenned. Sőt, még az sem szükséges, hogy kerek egész mondatokban beszélj. Csak beszélj, ahogy normálisan, bármely más személlyel tennéd. De, a többi beszélgetéssel ellentétben, egy idő után csak maradj csendben, és figyelj- várj arra, hogy megszólaljon Isten.

Dávid szerint három dolgot kell tenned:

Várj csendben! "Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet." Zsoltárok 62:6.
Várj türelmesen! "Légy csendben, és várj az Úrra!" Zsoltárok 37:7.
Elvárásokkal a szívedben várj Istenre! Az angol Living Bible (Eleven, élő Biblia) fordítása szerint "Elvárásokkal menj Isten elé, bízz Istenben, hogy Ő megsegít, megígérte." (Zsoltárok 105:5)


Nagyon lényeges: vágyakoznod kell arra, hogy meghalld Istent. Elvárással telve hinned kell, hogy Ő ad egy álmot, bepillantást az eseményekbe. Ez az a hitbeli együttható vagy tényező, ahol várakozással telve kell megállnod. Istenre várni sosem időpocsékolás. Sőt, a lehető legjobb befektetés az életben.



komment
süti beállítások módosítása