Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az első célod az, hogy Isten szeressen téged-Isten belső köreibe tartozol

2019. március 30. 10:45 - Andre Lowoa

 

Az első célod az, hogy Isten szeressen téged

"Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás)

Egyszer bejött egy férfi az irodámba és azt mondta: "Keresztény vagyok, de nem érzem, hogy a szellemi életemben bármerre is haladnék. Megragadtam egyfajta közömbösségben.

"Megkérdeztem tőle: "Mit gondolsz, mi a probléma?"

Ő azt felelte: "Azt hiszem az a gond, hogy nem szeretem eléggé Istent."

Azt mondtam neki: "Ez nem a te problémád. A probléma nem az, hogy nem szereted eléggé Istent. A te gondod az, hogy nem érted meg, hogy Isten mennyire szeret téged."

A szeretet mindig szeretetre válaszol. A Biblia azt mondja: "Szeretünk, mert először Ő szeretett minket" (1. János 4:19, NIV fordítás). Amikor azt mondod: "Nem szeretem Istent", az azért van, mert nem érted meg, hogy Ő mennyire szeret téged.

Hogy megértsd életed célját és az elhívásodat, Isten természetével kell kezdened. Isten a szeretet és a szeretet az ő természetének lényege. Ő az egyetlen oka annak, hogy az univerzumban jelen van a szeretet. A hangyák és a csigák nem szeretnek, te azonban Isten képmására lettél teremtve, így te képes vagy szeretni.

Azért élsz, mert Isten szeretni akar téged. Életed legelső célja, hogy Isten szeressen téged! Igen, fontos szolgálni, engedelmeskedni és bízni Benne, azonban a legnagyobb célod, hogy szeresd Őt.

"Még mielőtt megalkotta a világot, Isten szeretett minket és kiválasztott minket a Krisztusban, hogy szentek és hibátlanok legyünk az ő szemében. Isten már előre eldöntötte, hogy befogad minket családjába Jézus Krisztus által. Ezt akarta tenni és ez okozott neki nagy örömet." (Efézus 1:4-5, NLT fordítás)

Ezt mélyítsd el magadban: a legelső célod nem az, hogy bármit is tégy, hanem, hogy Isten szeressen téged.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan szerethet Isten téged? Mit jelent ez számodra?
  • Mikor küzdöttél azzal, hogy megértsd vagy értékeld, hogy Isten mennyire szeret téged?
  • Miért kell, hogy életed első célja az legyen, hogy Isten szeressen? Miért így teremtett meg minket Isten?






Isten belső köreibe tartozol


"Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek." (Jn 15,15)




A 'barát' szó ebben az igeszakaszban nem hétköznapi ismeretséget jelent, hanem közeli, bizalmas kapcsolatot. Ugyanezt a szót használja János az esküvőn a vőlegény tanújára (Jn 3,29), és a király belső köreibe tartozó, meghitt, bizalmas barátokra. A királyi udvarokban a szolgáknak távolságot kell tartaniuk a királlyal szemben, de a belső körbe tartozó bizalmas barátok élvezhetik a közeli kapcsolatot, a közvetlen bejárást és a bizalmas információkat.

Nehéz megérteni, hogy Isten közeli barátjának tart engem. A Biblia azonban így fogalmaz: "...mert az ÚR, akinek Féltőn-szerető a neve, féltőn szerető Isten." (2Móz. 34,14)

Isten nagyon vágyik arra, hogy közelről ismerjük őt. Tulajdonképpen azért tervezte a világegyetemet, azért szerkesztette a történelmet, beleértve életünk minden részletét, hogy barátai legyünk. A Bibliában ezt olvassuk: "Az egész emberi nemzetséget is egy vérből teremtette, hogy lakjon a föld egész felszínén; meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs is messzire egyikünktől sem." (Ap. Csel. 17,26-27)

Legnagyobb kiváltságunk az, hogy ismerhetjük és szerethetjük Istent, Isten legnagyobb öröme pedig az, hogy minket ismer és szeret. "Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az ÚR,... mert ezekben telik kedvem - így szól az ÚR!" (Jer. 9,23)

Nehéz elképzelni, hogyan lehetséges közeli barátság egy mindenható, láthatatlan, tökéletes Isten és egy véges, bűnös ember között. Könnyebb megérteni a Gazda-szolga kapcsolatot, vagy a Teremtő-teremtett kapcsolatot, még az Apa-fiú kacsolatot is könnyebb elképzelni. De vajon mit jelent, hogy Isten engem a barátjának tekint?

Beszéljetek róla

* Mi a véleményed arról, hogy a Teremtő közeli, baráti kapcsolatra vágyik veled?
* Milyen módon törekedsz arra, hogy mélyüljön a kapcsolatod Istennel?








komment
süti beállítások módosítása