Michel Leplay protestáns lelkész, 2018. március 22-én a La Croix c. francia újságban azt a kijelentést tette, hogy „Amennyire én tudom, Mária soha nem jelent meg protestánsnak!”

Ezúttal is tévedett, mert a kis Notre Dame de l'Osier nevű faluban, 1657. március 25-én Szűz Mária megjelent egy Pierre Port-Combet nevű hugenottának (francia kálvinista), akinek katolikus felesége volt, Jeanne, aki titokban, minden rózsafüzér-imádságát éveken át a férje megtéréséért ajánlotta fel.

notre-dame-de-l-osier-osier-sanglant-_280.jpg Nos, ezzel a protestáns férfivel 8 évvel korábban 1649. március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a következő történt. Felesége kérésére nem volt hajlandó templomba menni, inkább kosárfonó fűzet gyűjtött, ám minden ágból ömlött a piros vér. Miután teljesen „összevérezte” magát, Jézus Anyját csúnyán gyalázta! Hívta a feleségét, de mikor ő vágott ágat, az nem vérzett! Jeanne korholta is a férjét, hogy „látod, a Szűzanya megbüntetett!”

Ez az ember 1657. márciusában épp szántott a földjén, amikor megjelent előtte a Szűzanya ragyogó fehér ruhában, kék átvetővel és fekete fátyollal. Pierre azonban jó protestánsként nem akart hinni a szemének, és mindenképp ki akarta kerülni a „gyönyörű Hölgyet”, de hiába! Ekkor a Jelenés emlékeztette a nyolc évvel korábbi esetére és a látomására, megemlítve neki közeledő halálát! Ez annyira megrendítette Pierre Port-Combét, hogy eloszlott a hitetlensége, de öt hónapra rá, magas lázzal ágynak esett. 1657. augusztus 15-én papot kért, meggyónta bűneit és augusztus 22-én az Egyház Szentségeivel megerősítve meghalt. Utolsó kívánsága az volt, hogy a csodás fűzfa közelébe temessék.notre-dame-de-l-osier-fresque-chapelle-iseremagcr_535.jpg

A rendkívüliségnek híre ment és az emberek elkezdtek zarándokolni a fűzfához, ahol számtalan csodás gyógyulás történt. Az eseményt az egyház tüzetesen kivizsgálta, és a zarándokok ellátására egy oblátusi közösség települt Notre Dame de l'Osier nevű faluba. Később kápolnát építettek Pierre Port-Combet sírja mellé a „Boldog találkozás Miasszonyunkkal” (Chapelle Notre-Dame de Bon Rencontre) titulussal. A kápolna kibővítését 1873. szeptember 8-án szentelték fel, majd 1924-ben XI. Piusz pápa „bazilika minor” rangra emelte. Évente három zarándoklatra kerül sor: augusztus 15-én, szeptember 8-án és december 8-án.

Íme, egy protestánssal történt Mária-jelenés, amelyet az Egyház jóváhagyott!

Források: René Fantin cikke, a La Croix 2018. márciusi számából.

http://iseremag.fr/webzine/juilletaout-2017/lisere-terre-mariale

http://medias-catholique.info/apparition-de-notre-dame-dite-de-losier-a-pierre-port-combet-a-vinay-isere-france/3496

https://baladesenisere.wordpress.com/tag/pierre-port-combet/

https://www.omiworld.org/lemma/notre-dame-de-losier/

http://www.gentiana.org/page:Jardin_osier

notre-dame-de-l-osier-tympan-iseremagcdr_535.jpg76124-849wfdbv7s_535.jpg

https://szeretetlang.blog.hu/2018/09/17/aki_nem_akar_hinni_az_nem_is_fog_ha_megis_akkor_azt_valaki_kiimadkozta