Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A célok segítenek azt tenni, ami igazán számít-A csodához vezető út első lépése

2018. december 31. 10:47 - Andre Lowoa

A célok segítenek azt tenni, ami igazán számít

 

"Isten bármire képes, sokkal többre, mint azt valaha is képzelnéd, gondolnád vagy várnád a legmerészebb álmaidban!" (Efézus 3:20. MSG)

A Biblia azt mondja, hogy Jézus célokat állított maga elé. Sőt gyakran elmondta a nyilvánosságnak, hogy mi volt a következő cél a szolgálatának következő fázisában.

Szóval miért is kell célokat állítanunk magunk elé? Ennek három okáról fogunk ma beszélni és háromról holnap.

Célokat kell felállítanunk, mert ez lelki felelősségünk.

Ha nincsenek céljaid az életedre, már el is döntötted, hogy engeded, hoy más emberek irányítsák az életedet. Ha nem döntöd el, mi az ami első sorban fontos, engeded, hogy mások döntsenek helyetted. Az lesz a vége, hogy elpazarlod az életed mert még nem tisztáztad magadban, hogyan is akarsz Krisztus követőjeként növekedni.

A Biblia azt mondja, ha lelkileg érett akarsz lenni, célokat kell állítanod és haladni is feléjük úgy, hogy végig rajtuk tartod a szemed.

"Még nem értem el célom, és nem vagyok tökéletes. Azonban Krisztus a kezében tart. Tehát tovább futok és küzdök, hogy elérjem a jutalmam... A cél felé futok, így megnyerhetem a jutalmat, hogy a mennybe kerülhetek. Ezt a jutalmat ajánlotta Isten azáltal, amit Jézus Krisztus tett. Mindannyiunknak, akik érettek vagyunk, hasonlóképpen kell gondolkodnunk." (Filippi 3:12, 14-15/a. CEV)

Célokat kell állítanunk, mert ezek a hitünkről beszélnek.

Ha hiszel Jézus Krisztusban és célokat állítasz, azt mondod: "Hiszem, hogy Isten azt akarja tőlem, hogy ezt elérjem ennyi idő alatt. Hiszem, hogy Isten ezt akarja tenni az életemmel."

A célok nem csak beszélnek a hitről, formálják is a hitedet. Minél nagyobb a célod, annál inkább formálódik majd a hited, ez pedig tetszik Istennek.

Az Efézus 3:20 mondja: "Isten bármire képes, sokkal többre, mint azt valaha is képzelnéd, gondolnád vagy várnád a legmerészebb álmaidban!" (MSG)

Célokat kell állítanod, mert ezzel összpontosíthatod az energiád.

Az összpontosítás a kulcsa a hatékony életnek. Ha mindenfelé szórod az energiád, egyszerre több dologra is, akkor egyikre sem lesz igazán hatással. Azonban ha összpontosítod az életed, akkor az erőteljes lesz és megváltoztathatja a világot.

Nincs időd mindenre. Van egy jó hírem: Isten nem várja el tőled, hogy mindent megtegyél! Tedd azt, ami igazán számít és felejtsd el a többit; ez a kulcsa annak, hogy Isten hatékony embere légy. A célok segítenek ezekre a fontos dolgokra összpontosítani.

"Nem cél nélkül futok. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki üt valamit - nem csak a levegőbe csapkod." (I. Korinthus 9:26. NCV)

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tükrözik a céljaid azt, hogy mit hiszel Istenről?
  • A családodban tűztök ki közösen célokat? Miért lenne fontos, hogy együtt, családként tegyétek ezt?
  • Mik azok a dolgok amikre az időd és energiád szánod, pedig nem is igazán fontosak?


A csodához vezető út első lépése


"Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket...és kezdte őket sok mindenre tanítani. De amikor az idő már későre járt, odamentek hozzá a tanítványai, és ezt mondták neki: "Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. Bocsásd el őket, hogy ...ennivalót vegyenek maguknak." Ő azonban így válaszolt nekik: "Ti adjatok nekik enni." Mire ők ezt mondták neki: " Az több, mint egy fél évnyi fizetésbe kerülne!"" (Mark 6,34-37 NIV)

Ha azt szeretnéd, hogy Isten csodát tegyen az életedben, először be kell ismerd, hogy van egy megoldhatatlan problémád.

A Márk 6,34-37 azt mondja: "Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket...és kezdte őket sok mindenre tanítani. De amikor az idő már későre járt, odamentek hozzá a tanítványai, és ezt mondták neki: "Lakatlan hely ez, és az idő már későre jár. Bocsásd el őket, hogy ...ennivalót vegyenek maguknak." Ő azonban így válaszolt nekik: "Ti adjatok nekik enni." Mire ők ezt mondták neki: " Az több, mint egy fél évnyi fizetésbe kerülne!"" (NIV)

Ebből a részből megtanulhatjuk életünk megoldhatatlan problémára adott három tipikus választ. Halogatunk, másra hárítjuk át a felelősséget és aggódunk.

Először is halogatunk. Már késő volt azon a napon, amikor a tanítványok Jézushoz hozták a problémát. Ott volt az egész napjuk arra, hogy kitalálják, hogyan adjanak enni 5000 embernek. Amikor adódik egy olyan problémánk, amit képtelenek vagyunk megoldani, folyamatosan félrerakjuk. Elodázzuk. Úgy teszünk, mintha nem is létezne. Másfelé fordítjuk a fejünket.

Milyen problémát akarsz elkerülni a házasságodban? Milyen anyagi problémát halogatsz? Milyen problémával küzdesz a testedben, amit folyamatosan halogatsz megnevezni? A halogatás csak rosszabbá teszi a problémákat.

Másodszor, áthárítjuk a felelősséget. Másokat hibáztatunk. Ahelyett, hogy megbirkóznának a problémával, a tanítványok el akarják küldeni az embereket. Azt gondolják, "Nem mi hívtuk ide ezeket az embereket. Nem ígértünk nekik ételt." Így nem vállalják a felelősséget a szükségletek betöltésére. Tettél már ugyanígy egy problémával?

A harmadik dolog pedig az aggodalom. Idegeskedünk, bosszankodunk, nyugtalanok leszünk, és kikészülünk. Amikor Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy adjanak enni a sokaságnak, a nyugtalanságuk elérte a csúcspontot. Csak elképzelni tudom, ahogy Péter számolja a költségeket. "Ötezer ember! Hogyan fogunk ennyi ételt szerezni, melegen tartani, szétosztani és utána összetakarítani?"

Akárcsak mi  - amikor szembetalálkozunk egy megoldhatatlannak tűnő problémával, - úgy a tanítványok is halogattak, másra hárították a felelősséget és aggódtak. Mi a probléma ezzel a helyzettel? Jézus mellett álltak – a mellett a férfi mellett, aki könnyen kenyérré változtatja a köveket, ha akarja, és amikor ő mondja nekik, hogy tegyenek valamit, azt válaszolják, "Uram, ez gyakorlatilag, anyagilag és emberileg is lehetetlen."

Kért téged Isten valaha lehetetlen dolog megtételére, amire így válaszoltál: "Uram, nincs rá időm. Nincs rá pénzem. Nincs hozzá energiám. Nincs meg hozzá a képzettségem."

Isten a lehetetlent akarja veled elvégeztetni, mert ki akarja szélesíteni a hitedet. Amikor van egy megoldhatatlan problémád, csak ismerd be, és aztán figyeld, hogy Isten hogyan változtatja csodává.

Beszéljetek róla

  • Mi az a probléma az életedben, ami megoldhatatlannak látszik?
  • Mit gondolsz, mi az amit Isten szeretne, hogy tegyél ahelyett, hogy aggódsz a probléma miatt?
  • A Biblia azt mondja, hogy Isten soha nem ad többet, mint amivel meg tudunk birkózni. Mit gondolsz erről?






komment
süti beállítások módosítása