Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Stefan Bauer és Frank Scharf történetei Egészségügy vonatkozásában Iszlám államokban

2017. augusztus 24. 11:59 - Andre Lowoa

Fotó: Arab News – “Nem volt hajlandó a muszlim diszpécser vörös félholdas mentőt küldeni egy beteg asszonyhoz, mert az egyedül élt, s nem volt férfi gyámja.”

Amit azonban Stefan Bauer mentöasszisztens elmeselt a Vörös Felhold szolgalataban Szaud Arabiaban eltöltött 1 everöl – nemigen lehet ep esszel felfogni. Az ö elbeszelese egy ritka bepillantast enged egy pajzs möge zart, iszlam tarsadalom viszonyaiba – a legnagyobb elrettentesünkre.

 

Stefan Bauer, mentöorvosok, felcserek “normalis” körülmenyek között hozzaszoktak a mindennapos emberi szenvedeshez, veres közlekedesi balesetek latvanyahoz – mindez a munkajukhoz tartozik.

Amit azonban Stefan Bauer elmeselt, aki a Szaud Arabiai Vörös Felhold alkalmazasaban Riadban tevekenykedett – felülmul minden kepzeletet. Egy evig Riad, – a vegen mar aludni sem tudott, hazajött – mert meghosszabbitani ezt a munkat Riadban a sajat egeszseget kozkaztatta volna.

Csak Riadban, Szaud Arabia fövarosaban evente 250-re becsülik a közlekedesi balesetben elhunytak szamat. Ilyet Nemetorszagban egy egesz elet szolgalati ideje alatt nem el meg egy nemet mentös.

S miert van ez igy? A fiatal ferfiak egyetlen hobbija: a nehez, gyors autok – s vezetöjük elsösorban a gyorsasag szerelmese, abszolut figyelmen kivül hagyva a közlekedesi szabalyokat, a szaguldas az egyetlen szorakozasuk. Riadban, mint az iszlam vallas fellegvaraban; mozik, barok, szorakozohelyek nincsenek, mert az iszlam mindezt tiltja. Nökkel talalkozni nem lehet! Az egyetlen szorakozasi lehetöseg tehat a gyors auto, a szaguldas a Ring Road-on, amely körülöleli Riadot. Miutan csoportokban autoznak nagy sebesseggel, elöbb-utobb a vezetö elveszti uralmat a jarmü felett – s rögtön 5-6 halott a szaguldas eredmenye. Különösen a hetvegeken sok az ilyen jellegü közlekedesi baleset – s itt a mentök meg csak segiteni sem tudnak, holott egesz ejszaka szinte folyamatosan hivjak öket a közlekedesi balesetekhez.

Aki részletesebben kíváncsi arra, hogy a szaúdi aranyifjak passzióból hogyan teszik tönkre a drágábbnál drágább luxus autókat, (Porsché-kat, Rolls Royce-okat, Laqmborghi-niket, Ferrari-kat, BMW-ket), – az ezen a linken megteheti >>

Stefan Bauer egy allashirdetesre jelentkezett a Vörös Felholdnal, mint mentöasszisztens – s 1 ev alatt teljes szelessegeben, melysegeben megismerte az arab fövaros tarsadalmi törvenyeit, az ott lakok szamara kötelezö Koran elöirasokat.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Szaúd Arábiában évente kb. 7000 azaz hétezer közlekedési balesetben elhunytat regisztrálnak. Mindez összehasonlítva a Németorszagban  közlekedési balesetben elhunytak számával; hatszor (6) több a halálos közlekedési balesetek száma Szaúd Arábiában, mint Németorszagban.

A nem hivatalos statisztika/becslesek szerint ez a szam azonban Riadban joval magasabb, mint 7000.

Az alábbi videón pedig az látható, hogy az őrült és fegyelmezetlen sofőrök miatt, a közlekedési káosz nappal sem csökken. Ezek tuti, hogy nem normálisak. Nem csoda a rengeteg halálos áldozat:

***

A közelmúltban Riadban az újságok főcímekben számoltak be egy fiatal egyetemista lány haláláról – aki szívinfarktusban halt meg a kórhazban!

A fiatal lány talán megmenthető lett volna, – a mentősöket azonban órákig nem engedték a lányhoz segítséget nyújtani – ugyanis a lány nem volt lefátyolozva!

Elkepzelhetönek tartja ezt a kedves Olvaso akar Magyarorszagon, akar Nemetorszagban? Ugye nem?

Pedig ebben az iranyban halad Europa – megpedig rohamleptekkel.

Nos – ilyen allapotok uralkodnak nemcsak Szaud Arabiaban, de valamennyi iszlam vallas uralta allamban – ez az allapot mindennapos!

Egy pelda erre az allitasra: a mentösöket hivjak egy leanyiskolaba, mert ott egy fiatal lany eszmeletlenül összeesett. Az iskola kapuja elött azonban ott all az iskola biztonsagi szolgalatanak embere/emberei – akik kemeny szigorral utasitjak el a mentöket, nem engedik be – ugyanis a leanyiskolakba ferfiak be nem tehetik a labukat!!

Nos, mi ilyenkor a teendö? A mentöszolgalat a rendörseghez fordul segitsegert s amikor megjelennek a rendörök, elkezdödik a hosszas, neha orakig tarto vitatkozas a teendök miatt.

Ezalatt esetleg (?) kihozzak a kislanyt az iskolabol – csak ezutan következhet az orvosi vizsgalat az ajulas okarol es kezeleseröl. Termeszetesen az ajult kislanyt gondosan le kell fatyolozni s semmifele olyan kezelest nem lehet alkalmazni, ami nöiesseget megsertheti.

Volt mar Ön, kedves Olvaso olyan helyzetben, amelynek soran egy bizonyos szituacio egy ember halalaval vegzödött? Rettenetes elmeny egy mentöasszisztens, orvos szamara.

Egy alkalommal a mentöt hivtak egy megindult szüleshez. Ilyen esetekben a mentösök elsösorban azt merlegelik, hogy a születendö gyermeket ott helyben segitsek a vilagra, vagy van eleg idö arra, hogy korhazba vigyek. Ehhez azonban meg kell vizsgalni a vajudo nöt hogy eldönthessek, mit tegyenek. Es itt kezdödik a baj. A mentösök egy tolmacs segitsegevel haromszor!!! elmagyaraztak a ferjnek a fennallo helyzetet, mire vegre nagy nehezen kinyögte: rendben, szabad neked az abaya (tradicionalis, fekete lepel, ami a nök kötelezö viselete Arabiaban) ala nezni. A mentöasszisztens megtette kötelesseget s azt latta, hogy a gyerek feje a köldökzsinort nyomja – ez pedig a születendö gyerek szamara eletveszelyes szituacio.

Normalis körülmenyek között ilyenkor a gyerek fejet visszanyomjak a szülöcsatornaba, hogy a köldökzsinoron könnyitsenek. Mindezt a mentösök elmagyaraztak a ferjnek – ö azonban lakonikusan csak igy felelt: NEM.

A mentösök ketsegbeesetten magyaraztak a ferjnek: ha most, azonnal nem cselekszenek az elmondottak szerint – a gyerek meghal. Mindez azonban nem hatotta meg a ferjet. A mentösök nem tehettek semmit, a mentöautoba helyeztek a vajudo nöt s bevittek a klinikara – ahol megallapitottak: a születendö gyerek meghalt!

Döbbetes volt a ferj reakcioja, legalabbis a mentösök, de az en szamomra is, mert a következöket mondta: nem baj, majd csinalunk egy masik gyereket. Nos – ez az a pont, amikor a mentösöknek fogalmuk sincs, mit is mondjanak ilyen szituacioban –  ahogy Magyarorszagon mondanak: köpni-nyelni nem tudnak.

Mi is az ilyen helyzetek hattere?

Szaúd Arábiában, s valamennyi iszlám vallású államban a férj vagy egy hímnemű családtag/rokon kizárólagos joga annak eldöntése, – hogy egy hímnemű orvos/asszisztens egyáltalán hozzányúlhat a beteghez, arról már szót sem ejtve, hogy elvégezze a legszükségesebb tennivalókat a beteggel.

Termeszetesen elöfordulnak olyan szituaciok is, amikor a ferj ill. ferfi rokon belatasa, a szituacio teljes megertese olyan minimalis, amikor a szituacio megertetesere nincs idö, vitatkozni meg plane nem – mindez az ellatasra szorulo beteg eletet veszelyezteti! A kairoi nemet nagykövetseg orvosa, Volker Klinnert elismerte: a törtenetnek van realis alapja – mert Szaud Arabiaban es az iszlam vallast követö orszagokban neha abszolut lehetetlen, hogy egy himnemü felcser a veszhelyzetben elvegezze azon feladatokat ugy, ahogy azt Nemetorszagban elvarjak töle.

Hasonlo elmenyekröl szamolt be Frank Scharf, aki 5 even keresztül a Vörös Felhold alkalmazasaban tevekenykedett Szaud Arabiaban.

Nem volt mar az sem meglepö szamara, amikor egy közlekedesi balesethez hivtak a mentöket, a sebesült nö sulyos serülesekkel azonnali ellatasra szorult – a ferj azonban ellentmondast nem türö hangon kijelentette: „nem megfogni!“. S mit tehetnek ilyenkor a mentösök? Szotlanul vegignezhetik a nö haldoklasat! Scharf megerösiti Bauer allitasat, amikor a vajudo nö ugy került a korhazba a ferj csökönyössege miatt, hogy mire a korhazba ertek – a gyerek halott volt. Ö maga (Scharf) Szaud Arabiai tevekenysege soran legalabb 10 – 12 alkalommal atelte ugyanezt a szituaciot!

Hivatalos adatok azonban ilyen esetekröl nincsenek!

2002-ben világméretű botrányt okozott egy, ugyancsak Riadban történt katasztrófa: az iszlám erkölcsrendészet Mekkában megakadályozta a diáklányok menekülését egy égő iskolaépületből – mert a lányok nem voltak lefátyolozva s nem viseltek az iszlám előírásainak megfelelő ruházatot.

Jogosan vetödik fel a kerdes: hogy tudja egyaltalan „feldolgozni“ ezt a szituaciot az orvos/mentöasszisztens, amikor a segitsegre szorulo nöi pancienshez hozza sem nyulhat, mert a ferj/himnemü rokon nem engedi meg?

Mindez a  mentösök szamara a legnagyobb lelki terhet jelenti. Felgyülemlik bennük a tehetetlenseg erzese, s elöbb utobb a hozzatartozokkal szemben hangosabbak lesznek, halmozodik bennük a düh – mert ilyen szituaciokhoz Nemetorszagban nincsenek hozzaszokva – ott tölük szakszerü es gyors ellatast varnak el – s a beteg meg is kapja!

Sajnos, ezt az iszlam vallast követö orszagokban meg kell szokniuk! Azt, hogy a nöi pancienseket elöbb az iszlam elöirasainak megfelelöen fel kell öltöztetni, mielött a pacienst a korhazba tudjak szallitani. Elöször tehat a csalad nötagjai felöltöztetik, lefatyolozzak a beteget – ezutan következhet a korhazba szallitas. Mindez eltarthat 15 – 20 percig is (Keleten ilyesmivel nem sietnek), ertekes percek vesznek karba, ami a beteg eletet is veszelyeztetheti.

Akár a 22-es csapdája, az alábbi megtörtént eset:

Szinte nevetségesnek tűnik az a történet, amikor egy magánházhoz hívtak a mentőket azzal, hogy a családfő 14 éves lánya diabéteszes, s eszméletlen. A mentők érkezésekor a családfő nyitja az ajtót – s a szemével a betegápoló NŐT  keresi – nem tudja mire vélni, hogy a mentősök kizárólag férfiak. A csaladfő ragaszkodott hozzá, hogy az eszméletlen lánynak kizárólag nő segíthet! – de – Sajnos – ez Szaúd Arábiában nem megengedett. Betegápolónők nem dolgozhatnak a kórház, épületén kívül. Mit tesz erre a családfő? Nem engedi a házba az eszméletlen lányhoz a segítségére érkező mentősöket, ellenben hosszas vita után aláírat velük egy nyilatkozatot – hogy nem segíthetnek az eszméletlen lányon, elmehetnek, – amit a mentősök meg is tettek, mert nem tehettek mást. Nem sokkal később, a klinikán várakoztak a sürgősségi osztályon, amikor őrült sebességgel érkezett az apa az eszméletlen lánnyal – akiről az orvos kénytelen volt megállapítani: meghalt!

Kezd Önnel derengeni kedves Olvaso – milyen helyzeteknek teszi ki magat, ha Szaud Arabiaban kivanja tölteni a szabadsagat vagy hivatalos ügyben oda utazik?

Mentöasszisztens Bauer 1 evig dolgozott a Vörös Felholdnal – 1 ev utan hazatert, mert mar aludni sem tudott a sok borzalomtol, amit latott s naponta atelt. Ennek ellenere nem banta meg, hogy elvallalta ezt a munkat, de kijelentette: a tapasztalataim, az ateltek birtokaban nem mennek meg egyszer Szaud Arabiaba.

Tapasztalatokat szerzett azonban arról is, hogy bánnak az országban az idegen, nem szaúdi munkasokkal.

A Bangladeschböl szarmazo epitömunkasokat bezsufoljak egy hajokontenerbe, ahol 30 fö lakik. Gyakran elöfordult, hogy a kora hajnali orakban hivtak a mentöket s a helyszinre erkezeskor megdöbbenve tapasztalta, hogy egy-ket munkas az ejszaka elhalalozott, szomjan- vagy ehenhalt. Gyakran került olyan helyzetbe, amikor a helyszinre erkezeskor a Fülöp szigetekröl szarmazo lanyok egyszerüen kiugrottak az ablakon s a helyszinre erkezö mentök csak a halal bealltat tudtak megallapitani. Mi is ezen teny hattere?

Szaud Arabiaban a becslesek szerint kb. 8 millio külföldi illetösegü dolgozik – majdnem egyharmada  az ott elöknek külföldi illetösegü.

Minden vendegmunkasnak van egy jotalloja s mihelyt egy idegen munkas Szaud Arabia területere teszi a labat – a jotallo kenyenek-kedvenek van kiteve. A jotallo engedelye, hozzajarulasa nelkül nem valtoztathat munkahelyet s az orszagot sem hagyhatja el. A legrosszabb az orszagban alkalmazott kb. l,5 millio nö helyzete, akik munkaadojuk haztartasaban dolgoznak, ejt nappalla teve.

Ezek a nök a Fülöp szigetekröl, Indoneziabol vagy Sri Lankarol szarmaznak s gyakorlatilag a munkaado rabszolgai, akik minden hazimunkat kötelesek elvegezni. Ha szerencsejük van, olyan munkaadohoz kerülnek, aki ki is fizeti az elöre megallapodott bert – ami igencsak ritkasag. Emellett azonban a haz ura az elvegzett munkan kivül elvarja az egyeb “szolgaltatasokat” is – s ha az alkalmazott erre nem hajlando. a haz ura vagy  a csalad  egyik-masik ferfitagja  egyszerüen megeröszakolja! Mi törtenik akkor, ha az eröszak következteben egy nö a korhazba kerül? Az orvosnö ellatja – aztan sajnalkozva kijelenti: sajnos, ez ellen nem tudunk semmit tenni!

Mi törtenik, ha ilyen esetekben egy feljelentes alapjan a rendörseg is bekapcsolodik az ügybe?

Egyszerü: a megeröszakolt nöt viszik a börtönbe! Ez a hir gyorsan terjed  – ezert nem mernek az aldozatok feljelentest tenni, mert tudjak: ök huzzak a rövidebbet, rajtuk csattan az ostor.

De mi törtenik akkor, ha a megeröszakolt lany terhes lesz? Korhazba garantaltan nem mehet, mert rövid idön belül letartoztatjak. A megoldas? Otthon vilagra hozza a gyermeket, majd az ujszülöttet kiteszi a mosche ele, röviddel az imaidö kezdete elött. Ha a gyereknek szerencseje van – eletben marad. Ha nincs szerencseje – az imaidö vegere elpusztul.

A Szaúd Arábiában tevékenykedö német mentőasszisztensek megdöbbentő adatokban számolnak be a Riadban elhagyott vagy megölt újszülöttekről. A gyermekgondozóként dolgozó, megerőszakolt nők újszülöttei szinte úgy kerülnek eltávolításra, mint a háztartási szemét, mégpedig ott, ahová a város összes szemetét lerakják.

Egyebkent a Vörös Felhold semmifele adatot, felvilagositast ebben a temaban nem adott ki a Spiegel-Online kerdesere – egyszerüen valasz nelkül hagytak a levelet.

Mindez szamomra azert is megdöbbentö, mert az ide menekültek elsosorban arra hivatkoznak, hogy a csaladjuk a haboru dulta orszagban maradt, a gyerekei eheznek – tehat sürgösen!!! keri a csaladegyesitest. S hogy követeleseiknek nyomatekot is adjanak – a csoportban levö apro gyerekeket a fejük föle tartva hadonasznak az öket feltartoztato rendörök fele – követelve az orszagba engedesüket. Emlekezzünk csak a magyarországi Bicskén törtentekre, amikor apuka a sinekre rántotta az asszonyt és a gyermeket, nyomatekot kivanva adni a követelesenek. Meg szerencse, hogy akkor eppen nem jött egy gyorsvonat.

Kedves Olvaso – nehany “aprosag” a Szaud Arabiaban uralkodo allapotokra, ahol az egeszsegügyi ellatas a tenyeket figyelembeveve messze elmarad az europai körülmenyektöl, minden tekintetben.

Az ottani állapotokhoz képest a magyarországi állapotok szinte idillinek tűnnek, – de ez hamarosan változni fog, mégpedig nem jó irányban – ha az Iszlám hamarosan teljesen meghóditja Európát.

A tolerancia jegyeben a frankfurti Vöröskereszt Klinika megengedte az iszlam vallast követö növereknek, hogy fejkendöben jelenjenek meg a munkahelyükön, ami a vezetö, hygieniat felügyelö orvos szerint nem jelent semmi problemat. Lehet, hogy a dokinak nem – nekem igen. A mult heten töltöttem ott nehany napot – s a takaritonö valoban fejkendöben kente szet a vizet a folyoson -. takaritas cimen.

Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy bele kell nyugodni a Magyarorszagon jelenleg uralkodo allapotokba.

Az új nyugat-európai kórházi öltözet

Célom az volt, hogy a Szaúd Arábiában (s más, Iszlám vallást követő országokban) uralkodó állapotok ismertetésével, gondolkodásra késztessem az olvasót. Nyíljon fel a szemünk végre s lássuk meg: mi fog történni akkor, ha az Iszlám átveszi a hatalmat Európában!

Kórházaink jelenlegi, lezüllött állapota még alacsonyabbra kerül, aminek következtében megnő a halálozások aránya.

A halal termeszetes allapot, hozzatartozik az elethez – mindenki tulesik rajta. Nem is a halal a rettenetes – hanem a hozza vezetö ut. Sokaknal a halal inkabb megvaltas a szenvedesektöl, a fajdalmaktol – amit gyogyszer hianyaban meg csak enyhiteni sem tudnak  (vagy sporolas cimen nem is akarnak).

Az egeszsegügyi ellatas a mai vilagban mar regen profitorientalt, a menedzserek gondoskodnak arrol, hogy az agyak kihasznaltak legyenek, a milliokert, milliardokert beszerzett müszerek behozzak a lehetö legrövidebb idö alatt a rajuk költött penzt. Megis – több, mint 8 honapot kell varni egy MRT vizsgalatra, egy sürgös mütetre abban a remenyben, hogy: hatha a beteg idöközben meghal, nincs vele tennivalo, nem kell penzt kiadni.

Az ujsagokban rendszeresen olvashatunk arrol, hogy emelkedik az atlageletkor, mindig idösebbek lehetünk. Együnk minel több gyogyszert – hogy hizzon a gyogyszeripar bevetele, az orvosok bankszamlaja, akik sorra hozzak letre a privatklinikakat, praxisokat – ahova csak azok juthatnak el, akik meg tudjak fizetni a horribilis vizsgalati es kezelesi költsegeket. Mert az egeszseg manapsag penz kerdese – s aki nem tudja megfizetni, ki kell varnia a vizsgalatot – az ö problemaja, oldja meg, ahogy tudja. Ha nem tudja – az megint csak az ö baja.

Döbbentem nezem a televizioban a focistak ujsagiroknak adott nyilatkozatait. A hatterben azon cegek emblemajanak “gyülekezete” – akik az egyesületeket penzelik, anyagilag tamogatjak. Meg megdöbbentöbb, amikor hirt adnak arrol – hany milliot fizet ki egy klub, ha egy eredmenyesen focizo jatekost kivan megszerezni – arrol mar szot sem erdemes ejteni, mennyit keres egy focista evente. A stadionok roskadasig megtelnek nezökkel – akik termeszetesen a klubnak magas jövedelmet biztositanak. Ha ezen összegeknek csak egy reszet forditanak az egeszsegügyre – boldogok lehetnenk.

Van azonban az eremnek egy masik oldala. Magyarorszagon a 90-es evekig kb. 8-900 fajta gyogyszer volt forgalomban. Vegre visszatert hozzank a kapitalizmus – egeszsegünk erdekeben a forgalmazott gyogyszerek szama meghaladta a 20.000-t! De minek? Orvosi rendelveny nelkül kaphatunk meg a drogeriaban is haszontalan tablettakat, amik ugyan semmire sem jok – de a gyogyszeriparnak milliardos haszna van belöle.

S egy nagyon fontos dolgot ne felejtsünk el!

Nem az orvos felelős egészségünk fenntartásáért, s az életünk meghosszabbításáért! A felelősek mi magunk vagyunk! Az orvos legfeljebb elősegítheti a gyógyulásunkat – de nem gyógyít! Az emberi szervezet ugyanis egy különleges kémiai gyár: kizárólag saját magát tudja reparálni, megjavítani. Ezért is ismerni kell az emberi szervezet működését, a panaszokat – s azok megjavítására, megszüntetésére kell erőfeszítéseket tenni.

Ez azonban MUNKA, tajekozodas a temaban, rengeteg olvasas, s ha bizonytalanok vagyunk – hat kerdezzünk! Kerdezzünk olyanoktol, akik nem rögtön azzal kezdik: menj az orvoshoz.

Engem haromszor majdnem sikerült az orvosoknak a tulvilagra küldeni – amikor elövettem a jozan partaszti eszemet a fiokbol s megakadalyoztam öket ebben – sajat magam fedeztem fel azokat a modszereket, amik a mai napig segitenek abban, hogy a betegsegekkel kapcsolatos problemakat helyretegyem.

Kedves Olvaso! Lass neki a tanulasnak – ha egeszseges akarsz maradni s ne az orvosokra bizd teljes egeszeben magadat. Tegyel te is valamit az egeszseged erdekeben – mert ROLAD van szo – es a csaladodrol, gyermekeidröl. Hiszen minderre meg kell öket tanitanod – a jövö, egeszsegesebb generacio erdekeben!

Ehhez kívánok neked erőt, egészséget:

Júlia / Szabad Riport, Németország

komment
süti beállítások módosítása