Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Három hiba, amelyet elkövethetsz, amikor Isten akaratát keresed-Hit által Istentől a legjobb dolgokra számíthatsz!

2018. július 30. 10:41 - Andre Lowoa

 

 

Három hiba, amelyet elkövethetsz, amikor Isten akaratát keresed

„Az Úr irányítja az embernek a lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (Zsolt 37,23a-24 NASB fordítás)

Lehet, hogy most azt gondolod, hogy zsákutcába futott az életed. „Soha nem fogunk kikeveredni az adósságból! Soha nem lesz gyermekem. Az álmaim soha nem válnak valóra. Hogy fognak valaha is kialakulni a dolgaim?”

Lehet, hogy most minden sötétnek látszik, úgy érezed, hogy vereséget szenvedtél, és minden olyan rejtélyes. De egy napon mindent az örökkévalóság világosságában fogsz látni és megérted, hogyan illeszkedtek ezek a dolgok Isten tervébe. De addig is íme három hiba, amelyet érdemes elkerülnöd, amikor Isten akaratát keresed. Ezek segíteni fognak neked abban, hogy bízz Benne még akkor is, amikor nem érted.

  1. Ne légy fatalista! A fatalizmus eszméje – hogy minden, ami körülötted történik Isten akarata – önsajnálathoz vezet. Ez okozza azt, hogy Istent hibáztatunk minden rosszért, ami az életünkben történik ahelyett, hogy felvállalnánk a felelősséget, hogy mi magunk okoztuk a problémát. Másrészt a fatalizmus passzivitáshoz vezet. Arra késztet, hogy azt gondoljuk: „Várok Istenre, hogy találjon nekem  feleséget.” vagy „Várok Istenre, hogy munkát találjon nekem.” Isten azonban azt mondja: „Adtam neked józan észt! Adtam neked két lábat! Gyerünk és tégy magadért!”
  2. Ne légy nyugtalan! Ha megpróbálsz mindent kiszámítani az életedben, akkor nagyon nyugtalan leszel. Néha, amikor azt teszed, amiről azt gondolod, hogy Isten akarata – nem sikerül. „Azt gondoltam, Isten vezetett engem, hogy ezt az üzletet elindítsam és mégsem sikerült.”
    És mit teszel akkor, amikor nem jön válasz? Kitartóan bízol Istenben tudva, hogy minden körülményben a jellemedet formálja és jó terve van számodra.
  3. Ne félj! Mi van a félelem mögött? A fő probléma az, hogy kételkedsz Isten szeretetében. A Biblia azt mondja: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1János 4,18a). Mindig bajba keveredünk, amikor kételkedni kezdünk Isten szeretetében. Mivel nem bízunk Benne, ezért nem engedelmeskedünk Neki.

A Zsoltárok 37:23-24 ezt mondja: „Az Úr irányítja az embernek a lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (NASB fordítás).

Isten akarata a szeretet megnyilvánulása. Amikor nem érted, hogy mit tesz Isten, légy türelmes. Isten tudja, mi a legjobb neked. Te nem láthatod a végeredményt, de Ő igen. Isten útja lehet a fájdalom útja, de minden késedelem, nehézség és probléma a jellemedet formálja.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan válaszolnál erre a kérdésre: „Miért történnek rossz dolgok a jó emberekkel?”
  • Mit vársz Istentől, hogy megtegyen az életedben? Mit gondolsz, Ő mit vár tőled, hogy megtegyél?
  • Szerinted mit jelent, hogy Isten akarata a szeretet megnyilvánulása?

 


 

Hit által Istentől a legjobb dolgokra számíthatsz!

"Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet." /Példabeszédek 3, 5-6/

Isten sosem ígérte nekünk, hogy az életünk tökéletes és problémamentes lesz. Ehelyett azt mondta, hogy azt az életet adja nekünk, amire mindig is szánt bennünket. Egyedül csak Isten képes erre!

Ezen a héten a hit témájával foglalkoztunk. Az Istenbe vetett hitünk fontos része, hogy Tőle várunk áldást az életünkre. Ő azt szeretné, hogy az életünk olyan legyen, amilyennek Ő eltervezte - nem amilyenné mi akarjuk tenni, hanem amilyenné Ő szeretné formálni. Ő mindig a legjobb érdekünket tartja szem előtt.

Amikor Isten megkér minket, hogy tegyünk valamit, a Sátán tipikusan arra próbál minket emlékeztetni, mi mindent kell feladnunk ahhoz, hogy engedelmeskedjünk. De ez csupán egy része a történetnek.

A 34. Zsoltárban ezt olvashatjuk: "Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül." /Zsolt 34, 9/
Ez aztán a jó hír! Tehát, ha Istenben bízom - vagy hozzá menekülök - Ő megörvendeztet. Ahelyett, hogy azon gondolkoznánk, hogy mi mindent kell feladnunk amikor Istenre bízzuk magunkat és engedelmeskedünk, az Úr azt szeretné, ha inkább az öröm jutna az eszünkbe ami az engedelmességből fakad!

A feleségemmel nemrégiben sikerült egy kis időt töltenünk Reese-vel a két éves unokánkkal. Ezt az igazságot az ő kis két éves életében is felfedezhettük. Egyik nap a baba-medencéjében pancsolt. Minden alkalommal amikor kikecmergett a medencéből dideregve, a nagymamája megszárítgatta őt egy törölközőbe burkolva. Aztán visszament a medencéhez, magára öntött egy marék vizet és újra ment a nagyihoz "száradni". Milyen okos kislány! Pontosan tudta, hogy hová kell fordulnia ezért a kényeztetésért! Visszament a nagyihoz mivel tudta, hogy a nagyi megint meg fogja őt törölgetni! És a nagyi így is tett-minden alkalommal!

Ez a fajta kapcsolat, amit Isten szeretne velünk létrehozni. Ez tulajdonképp a hit lényege - Tudni és várni, hogy Isten a javunkra cselekszik!

Most talán ezt gondolod magadban: "De Isten nem mindig volt ott számomra mikor kellett volna. Nem mindig tette meg azokat, amiket Tőle vártam vagy kértem." Hogy is tehetné? Isten sokkal sokkal nagyobb mint mi! Így rengeteg dolog van, amit egyszerűen képtelenek vagyunk felfogni vele kapcsolatban! De tudom, hogy abban az egyben bátran bízhatok, hogy bármi történjék is, Ő szeret! Isten mindig itt lesz nekem, mostantól egészen az örökkévalóságig! A hit azt jelenti, hogy azok között a nehézségek között is amikkel most nézek szembe, hiszem, hogy Isten továbbra is szeret és hűséges marad hozzám. Mert amit eltervezett azt mindenképp véghez viszi egészen az örökkévalóságig.

A 42. Zsoltáros ezt írja: "Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek!" /Zsolt 42, 12/ (Angolból fordítva: "Ó, én lelkem, ne bátortalanodj el. Ne légy feldúlt. Várd, hogy Isten cselekedjen!" TLB)
Nem kaptam meg mindig amit akartam, de kétség nélkül állíthatom, hogy Isten soha nem hagyott cserben. Soha nem szűnt meg munkálkodni az érdekemben amikor erre volt szükségem!

Várd, hogy Ő cselekedjen! Nem fog cserben hagyni!




komment
süti beállítások módosítása