Isten korlátlan forrásai rendelkezésedre állnak

„Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (Kol 3:1-2, NIV fordítás)

Miközben arra törekszel, hogy egészségesebbé válj, azon kaphatod magad, hogy a stressz eltérít céljaidtól. A mindennapi élet problémái miatt gyakran esünk olyan kísértésbe, hogy egészségtelen döntéseket hozunk kényelemből vagy pedig azért, mert átmenetileg segítenek a stressz kezelésében.

Az igazság azonban az, hogy a problémák követni fognak az életed során mindig. Ha arra vársz, hogy az életed stresszmentes legyen, akkor arra sokáig várhatsz!

A Kolossé 3:1-2-ben ezt olvashatjuk: „Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (NIV fordítás)

A stressz a te döntéseden múlik. Akkor borulunk ki, amikor úgy döntünk, hogy a saját korlátolt forrásainkra összpontosítunk ahelyett, hogy Mennyei Atyánk korlátlan forrásaira koncentrálnánk.

Sosem leszel egészséges akkor, ha csak az akaraterőddel próbálsz meg felülkerekedni az akadályokon, ugyanis az egyszerűen nem elég erős. Gondolj inkább arra a tényre, hogy Isten olyan hatalmas, hogy a segítségedre tud lenni mindig, bármilyen kihívással is kell szembenézned amikor egészséges életre törekszel.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

 • Mi jelenti számodra a legnagyobb stresszforrást? Szerinted miért van ez így?
 • Mit gondolsz, Isten hogyan lehetne segítségedre ebben a helyzetben? Mi gátol abban, hogy elfogadd a segítségét?
 • Hogyan tudnál jobban Jézusra figyelni ahelyett, hogy a napi stresszforrásaidra figyelsz? 

Jézus őszinte tanácsot ad

 

"Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre." (Efézus 4:29a)


Hatalom van abban, ha valakit szeretettel javítasz ki. Ha jól csinálod, az építi az embereket. A jó és a rossz közötti különbség a hozzáállásodban van.

Ha csak annyit teszel, hogy rámutatsz a hibákra, akkor hagyd abba. A javítás kell legyen a célod, nem az ítélkezés. Meg kell kérdezned: "Mi motivál ebben? Az ő érdekében vagy a sajátoméban probálom formálni őt?"

Sokszor csak azért változtatunk másokon, javítjuk ki őket, mert piszkáltak és ellenszenvesek. Azt gondoljuk: "Ha nem lenne ennyire rosszindulatú, az életem sokkal egyszerűbb lenne".

Ez a rossz motiváció.

Ehelyett kövesd az Efézusi levél 4:15-ben írtakat; miszerint szeretetben kell növekednünk. A kulcs a helyes formáláshoz: Erősítsd meg az embert és javíts a viselkedésén.

Beszéljetek róla:
Milyen rossz szokásokon sikerült változtatnod másokon, mikor a hibáikra mutattál rá vagy ítélkező voltál?
Gondolj valakire, akin mostanában próbáltál változtatni. Hogy tudnád őt megerősíteni?
Kérj jól!

 

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól…” (Jakab 1, 5-7)

Isten útmutatást szeretne adni neked, ehhez azonban két dolog szükséges: a megfelelő személyt kell kérdezned – Istent – és megfelelő magatartással kell válaszolnod – hittel – ahhoz, hogy választ kapj.

Tettél már fel úgy kérdést Istennek, hogy közben nem is remélted, hogy választ kapsz rá? Talán éppen ezért nem kaptad meg. Isten hit által munkálkodik az életünkben. Hányszor kértük már: „Istenem, kérlek, vezess engem!” - és továbbálltunk anélkül, hogy vártunk volna a vezetésre. Általában azonnal nekilátunk a feladatoknak. Azt mondjuk: „Istenem, adj nekem bölcsességet. Segíts, hogy helyes döntést hozhassak”. De igazából nem is várjuk, hogy ezt tegye. Azt gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik.

Isten megígérte, hogy bölcsességet ad nekünk, amennyiben mi kérjük azt tőle. A bölcsesség azt jelenti, hogy Isten szemszögéből nézzük a dolgainkat. A bölcsesség arra irányuló képesség, hogy olyan döntéseket hozzunk, amilyeneket Isten is hozna.

Gondolkodj el ezen: Isten sohasem hoz rossz döntést. Ő sohasem hibázik. Azt mondja, hogyha hiszünk benne és hallgatunk rá, akkor vezetni fog bennünket. De mindezt hittel kell kérnünk.Ne a keserűséget, hanem a kegyelmet válaszd


“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön” (Zsid 12:15)

Amennyiben harag van a szívedben, akkor valaki irányít téged. Mondtad-e valaha “Annyira idegesítesz!” Ilyenkor azt vallod be, hogy "Te irányítasz engem." Egyetlen módon tudod elmédből és szívedből kikapcsolni azt az embert, akire haragszol, ha kegyelemmel gyógyítod magad - Isten kegyelmével.

A Zsidókhoz írott levélben a 12:15 igerészben olvassuk:“Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön”

Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett anya mérgezte az egész családot? Ismertek olyan családot, ahol a megkeseredett apa mérgezte az egész családot? A megkeseredés ragályos és nemzedékeken keresztül betegít. Valakinek meg kell szakítania a láncot, és jobb, ha te vagy az. Ha a szüleid megkeseredettek az ő megkeseredett szüleik miatt, akkor neked kell megszakítani a láncot. Csak egyetlen mód van a lánc megszakítására: kegyelem általi gyógyulás.

Barátaim, ha Isten kegyelmét nem fogadjátok be a családotokba, akkor az élet egyre jobban megkeserít. Miért? Mert a bűn ott van a világunkban. Egy romlott bolygón élünk. Ez nem a mennyország. A gonosz emberek állandóan gonosz dolgokkal foglalkoznak. Az élet nem méltányos.

Ha nincs a szívedben kegyelem, akkor meg fogsz keseredni.

A megbocsátás méltányos? Nem, egyáltalán nem az.

De ez nem a méltányosságról szól. Nem az igazságszolgáltatásról szól. A kegyelemről szól. Nem azért bocsátasz meg valakinek, mert az méltányos. Hanem azért bocsátasz meg, mert így helyes, nem szeretnéd, hogy a szívedben csak keserűség maradjon. Nem szeretnéd szíveden viselni a sértődést és a gyűlöletet.

A megbocsátás ingyen van, de Jézus nagy árat fizetett érte, az életébe került. Isten fiának az életébe került. Ahogy Jézus haldoklott a kereszten, szétfeszített kezeiből csepgett a vér és ezt mondta “Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek.” Ő ezáltal azt mondta: “Szeretlek, szeretlek, szeretlek!" Ezzel azt mondta, hogy  “Ők nem érdemlik meg. Ők nem is tudják, mit csinálnak. De Atyám, bocsáss meg nekik!"

Engedd át az igazságszolgáltatást Istennek!

Gyógyítsd a keserűségedet az ő kegyelmével!

Beszéljetek róla:

 • Éreztél-e keserűséget valaki iránt? Mi volt életedben az eredménye?
 • Mit gondolsz, miért olyan fontos számunkra, hogy minden méltányos legyen?
 • Kinek mutathatsz kegyelmet manapság, főleg olyan helyzetekben, amik nem tűnnek méltányosnak?


Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 10:48
A boldog emberek sosem állnak meg a növekedésben

"Nem gondolom, hogy már tökéletes lennék. Nem tanultam meg még mindazt, amit kellene, de továbbra is dolgozom egészen addig a napig, amíg végül olyanná nem leszek, amilyennek Krisztus megváltott és eltervezett. Nem, testvéreim, még egyáltalán nem az vagyok, akinek lennem kellene." (Filippi 3:12-13 - az angol Living Bible fordítás alapján)
Jézus követése először is egy döntés, azután pedig egy folyamat, amely egész életünkön át tart. Nem tudod követni járás nélkül! Kell, hogy legyen lendületed, ami előrevisz!
Filippi 3:12-13 azt mondja: "Nem gondolom, hogy már tökéletes lennék. Nem tanultam meg még mindazt, amit kellene, de továbbra is dolgozom egészen addig a napig, amíg végül olyanná nem leszek, amilyennek Krisztus megváltott és eltervezett. Nem, testvéreim, még egyáltalán nem az vagyok, akinek lennem kellene.
Amikor Pál ezt a verset írta, idősebb ember volt már, és Rómában volt, a börtönben. Ekkor már az élete végén jár. Hihetetlenül sokat tapasztalt ember. Mégis azt állítja magáról, hogy még nem ért révbe. Ha valakinek joga van azt mondani, hogy "ott van szellemileg," akkor az ő lenne, aki az Újszövetség legnagyobb részét írta. De Pál azt mondja: nem, nem vagyok még ott. Még mindig növekszem. Még mindig tanulok. Még mindig egyre inkább hasonlóvá kell lennem Krisztushoz.
Mi az a csapda, ami visszatart attól, hogy kövesd Pál példáját és folytasd a Krisztusban való növekedést?
A büszkeség.
A büszkeség visszatart attól, hogy növekedj, mert ha azt tetteted, hogy minden rendben van nálad, nem fogsz azért erőfeszítést tenni, hogy szellemileg érettebbé válj. Senki sincs készen, senkinek sem tökéletes élete! Az alázat viszont boldogsághoz vezet, mert taníthatóvá tesz.
A boldog emberek sosem állnak meg a növekedésben. A boldog emberek sosem hagyják abba a felfedezést, az erőfeszítést; nem hagyják abba a tanulást. Ha abbahagytad a növekedést, szomorú lesz az életed, mert Isten növekedésre teremtett minket! 
A boldogság és az alázat együtt járnak, mert az alázatos emberek taníthatóak. Mindig felteszik maguknak a kérdést: "Hogyan lehetnék jobb férj? Hogy lehetnék jobb barát? Hogyan lehetnék jobb főnök? Hogyan lehetek Krisztus jobb követője?"
"Vizsgáljátok meg magatokat, hogy szilárdak vagytok-e a hitben! Ne sodródjatok az árral, és ne vegyetek mindent magától értetődőnek. Rendszeresen vizsgáljátok meg a lelketeket! Első kézből való bizonyítékra van szükségetek, nem csupán szóbeszédre, hogy Krisztus bennetek van. Vizsgáld meg az életedet! Hogyha nem mész át a szűrőn, változtass rajta!" (2 Korinthus 13:5 - az angol Message fordítás alapján).
Beszéljetek róla!
 • Hogyan növekedtél szellemileg az elmúlt évben? Látják benned mások ezt a növekedést?
 • Miért fontos, hogy támogasson egy kis csoport abban a törekvésedben, hogy növekedj szellemileg?
 • Mit gondolsz, miért boldogabbak azok az emberek, akiknek tanítható szellemiségük van?Engedd Istennek, hogy Isten legyen gyermekeid életében

„Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18.)
Jézus elengedte a tanítványokat, hogy Isten terveit szolgálják.

Szülőként felelős vagyok a gyermekeim védelméért ahogy nőnek fel, de ez nem azt jelenti, hogy megvédem őket attól, hogy kockázatot vállaljanak Isten dicsőségéért. Túl védelmezővé válhatsz, ha nem engeded a gyermekeidnek érzelmileg, vagy még fizikailag sem, hogy azt tegyék, amit Isten elvár tőlük.

Azt mondod „Persze, hogy azt akarom, hogy a gyermekeim Istent szolgálják, de maradjanak körülöttem.”, vagy „Igen, azt akarom, hogy a gyermekeim azt tegyék, amit Isten vár tőlük. Az Ő tervét és céljait követhessék egész életükben, de ne hagyják el a környezetemet és éljenek a környéken.” Tehetik, amit Isten mond, amíg nem csinálnak valami veszélyeset, ahol megsérülhetnek vagy meghalhatnak.

Természetes, hogy szülőként nem akarod, hogy a gyermekeid megsérüljenek, de hadd tegyek fel őszintén egy kérdést: Hajlandó vagy megengedni Istennek, hogy Isten legyen a gyermeked életében?

Vagy még mindig uralkodni próbálsz az életükben. El kell engedned őket. Láttam olyan szülőket, akik irányítani próbálták gyermekük életét azután is, hogy megházasodott, pedig a Biblia ezt tanítja a házasságról: „… a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.” (1.Mózes 2:24.)

A helyzet az, hogy Isten terve a gyermekeknek, hogy elmenjenek. Szülőként tanítanunk kell őket, amíg velünk vannak, de aztán engednünk kell, hogy Isten terve szerint szolgáljanak.

Jézus mondja: „Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba.” (János 17:18.) A szülőség teljes célja végülis, hogy elengedd a gyermeked. Attól a perctől kezdve, hogy megszületnek, arra készíted fel őket, hogy elengedd a világba, nem pedig arra, hogy a markodban tartsd őket, vagy irányítsd az életüket az életed hátralevő részében.Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 10:47

1987. december 19.

 

Szeretet vagyok. Mondd meg, mondd meg nekik Vassula, hogy az õszinteség le fogja gyõzni a gonoszt, az alázat meggyengíti az ördögöt, a szeretet leleplezi a Sátánt.

1987. december 19.

Fatima szentélye engesztelésért kiált! Térj vissza hozzám, teremtésem! Jöjj, és ismerj el, teremtés! Jöjj, és imádkozz hozzám - ne vétkezz többé! Higgy bennem, és ne kételkedj! Jöjj, és tarts bûnbánatot! Jöjj, és fogadj engem! Légy szent, Vassula! Ó, Vassula hozd vissza hozzám teremtésemet! Oltár! Lángomat fogom beléd önteni, szeretettel gyújtalak lángra téged. Az én céljaimat kell keresned és engem dicsõítened. Ne légy olyan; mint a többiek, akik saját dicsõségüket és méltóságukat keresik.

Uram, hiszen már elmondtam, és újra mondom, csak a Te céljaidat akarom keresni, és azt, ami nagyobb dicsõségedre szolgál. Vedd akaratomat, átadom magam.

Igen, Vassula, csillapítsd szomjamat. Úgy viselkedj jelenlétemben, ahogy egy király jelenlétében illik, tisztelj engem, Istenedet, soha, ne lázadj ellenem! Benned élõ jelenlétem tiszteletére szenteld meg testedet, kedves! Jöjj, hamarosan napvilágra kerül minden, ami rejtve van, isteni kezem elmozdítja a leplet, és kinyilvánítok nektek mindérit, amit elrejtettek. Garabandal Fatima folytatása, uralmam örökké fennmarad, mert én vagyok. Én vagyok az Alfa és az Omega. Mennyire szeretlek, teremtés! Az enyéimet, saját gyermekeimet! Kedves jöjj, jöjj kitárt karjaimba, jöjj vissza Atyádhoz! 1
Szeretlek benneteket. Figyelj Vassula, amikor ábeleim között leszel, én is veletek leszek. Füledbe fogom súgni utósításaimat. Kenyeremet kínálom. - Kenyerem szent. Csak kevés kovászt használtam fel éléstáramból, és ez elég volt az egész tészta megkelesztéséhez. Ez a tészta most az én új Kenyerem. Szabaduljatok meg régi kovászotoktól, az már elvesztette hatását szeretteim. Jöjjetek, és használjátok új kovászomat! Újuljatok meg mindannyian, váljatok új kenyérré, amely ízletes az ínynek. Felneveli és táplálja bárányaimat. Tiszteld Kenyeremet, amelyet megszenteltem, az õszinteség, az igazság és a szeretet Kenyerét. Szerezz nekem örömet, kedves. Ízleltesd meg bárányaimmal új Kenyeremet! Oszd szét köztük, és adj enni a kiéhezett tömegnek, hagyd, hogy jóllakjanak. A tudósok érvei nem gyõznek meg engem, nem hatnak rám, ezért te se hagyd, hogy befolyásoljanak, leányom. Az a szándékom, hogy visszavezetem szétszóródott bárányaimat, visszahozom õket a Szeretethez.

Uram, legyen meg a Te akaratod! Amen.

Írd ide Nevemet:


1 Isten hangja telve volt szeretettel. Szinte könyörgött.
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 08:58

A célt tudom, s míg el nem érem, mit sem ér. Mert mi a cél? Megszűnte dicső csatának. Az élet célja: a küzdés maga....


A lelki élet fordítva működik, mint a világi élet. Nem az erőseké a győzelem, és nem azé, aki nagyon akarja. A "minden kegyelem" az, amivel a lelki élet leginkább jellemezhető. Nem azé lesz a győzelem, akinek hatalom és erő van a kezében.A világ csak a sikeresekre tekint, őket élteti, az elbukottakban pedig lábát törli. Isten ezzel szemben mindenkire tekint. Az elesetteket felemeli, és áldások sokaságát kínálja mindnyájunknak.


Aki jó akar lenni, nem mondhat le arról a kiváltságról, hogy igazságtalanság érje. (H.G. Wells)Az öröm sötétben is énekel, mint a pacsirta, dicséri Istent a zivatar közepette és magasztalja szent nevét az orkán zúgása között is.

Spurgeon


„Fenyíts minket, Uram, de mértékkel, ne haragodban, hogy semmivé tégy!” (Jer 10,24)

Egy apának, anyának folyamatosan „őrt kell állnia” gyermeke mellett, hogy tanítsa, óvja, védje őt. Ugye ismerősek ezek a mondatok: „Nem, azt nem szabad! Oda ne menj! Az nem a tied, add vissza!” A szülői intés – a szükséges fenyítés is – a kisgyermek érdekében történik. Jaj, csak el ne fáradjunk a helyes útra való terelgetésben, hiszen minden korlát azért van, hogy a gyermeket megóvja, és biztonságot adjon neki! A mennyei Atya is így törődik velünk: korlátot állít, útmutatást ad igéjében – értelmünkre és lelkünkre hatva – a mi érdekünkben. Azért, hogy tudjunk az ő akarata szerint élni, cselekedni.
(Balog Eszter)Istennek terminusai vannak, ha azokat nem is jelenti ki mindig. Kegyelem, amikor megmondja, hogy még negyven nap és eljön a pusztulás, de kegyelem az is, amikor csak annyit mond: Ma, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket.


Istenre hittel gondolj, felebarátodra szeretettel, magadra alázatosan.

Don Bosco


„Krisztus mondja: „Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek.”” (Jn 15,7)

A felülről érkező erő és az életünkhöz szükséges értékek utánpótlásához szükségünk van az imádság „áramszedőjére”. Sokszor úgy érezzük, blokkolva van az energiaáramlás, nem működik az energiacsatorna. A megoldás ez: figyeljünk arra az igére, amelyet ha megtartunk, megtart minket. Ez a keresztény „energiamegmaradás törvénye”. Mai napi programunk is ez: megmaradni az igében és megtartani az igét, Krisztus éltető szavát.
(Hafenscher Károly [ifj.])
„Megmenekül mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét.” (Jóel 3,5)

Pünkösdi igére ismerhetünk a prófétánál. Életünk legnehezebb szakaszaiban érezhetjük meg a legerősebben az Isten segítségét. Ezt nagyon közeli, átélt tapasztalatból mondom. Még akkor is ott van és működik, amikor nem „látjuk”, és éppen nem úgy történik valami, ahogyan kértük tőle. Akkor is velünk van, ha már feladtuk a dolgot, vagy kétségbeesésünkben elfordultunk tőle. Sőt akkor tud csak igazán ránk cáfolni, amikor kishitűségünk dacára mérhetetlen szeretettel készíti el az utat! Hogy dicsőségének fénye annál jobban felragyogjon. Kívánom, hogy mindenki élje át, milyen az, amikor Isten felnyitja a szemünket, kiárasztja Lelkét, és megmutatja kegyelme, szeretete mélységét, nagyságát.
(Kőháti Dorottya)


Ne félj a jelen feladatától. A feladat nem került volna az utadba, ha nem lenne fontos fejlődésed szempontjából.


„Simon Péter leborult Jézus lába elé, és így szólt: »Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!« Jézus akkor így szólt hozzá: »Ne félj, ezentúl emberhalász leszel!«” (Lk 5,8.10b)

A pék egyszer szokatlanul nagy perecet sütött. „Ez biztosan valami különleges megrendelőnek készült” – gondolta az inas. A perec azonban még másnap is ott pihent a pékségben. „Nem jött érte senki, kár, most már lassan ki lehet dobni” – gondolta az inas. A perec azonban egész héten ott maradt az asztalon. „Biztosan megfeledkezett róla a mester” – tűnődött az inas. Ám ekkor a pék egy doboz fémfestékkel a kezében odalépett a perechez, és elöl-hátul befestette. Másnapra ebből a megszáradt, ott felejtett, összefestett, ehetetlen perecből lett a pékség cégére.
(Zsíros András)Szeress, és akkor tégy bármit, hallgass, vagy szólj, feddj, vagy elnéző légy, ha gyökere a szeretet, akkor jó lesz, mert ebből a gyökérből csak jó származik.


Tegyünk meg mindent, amit megtehetünk és az irgalom Atyja pótolja, ami hiányzik.
(Don Bosco)

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 08:08

Szűz Mária: Az utolsó idők prófétáját az Égiek vezérlik


2011. december 16. péntek, 22.35

Gyermekem, azért jövök hozzád, hogy elhozzam neked a szív vigaszát. Te, az én erős gyermekem, mostantól képes leszel elviselni a szenvedést olyan mértékben, hogy üdvözölni fogod azt, és így bizonyítod kitartásodat, miközben harcolsz azért, hogy hirdesd az én drága Fiam, Jézus Krisztus szavát (üzenetét).

Te, gyermekem, darabokra vagy szedve. Minden nap egy újabb – és egyre több – kihívás elé állít ebben a munkában, és ezek közül sok igen nehéz.

Most itt az idő, hogy felvedd a páncélodat, minden félelem nélkül. Menetelj előre és harcolj Fiamért azzal, hogy biztosítod, hogy az Ő Szent Szavát gyorsan meghallják szerte a világon. Olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. Ne késlekedj! Ne engedd, hogy bármi is elvonja figyelmed!

Szeretlek téged, gyermekem. Teljes védelem alatt állsz, minden bajtól. Nem veszed észre, hogy milyen kevéssé van rád hatással most, amikor mások támadnak téged ezért a munkáért? Ez a páncél (védelem) kegyelme.

Harcolj a sátán elleni küzdelemben hadsereged katonáival, és segíts megmenteni az egész emberiséget.

Te, az utolsó idők igaz prófétája vagy, akit az Égiek vezérelnek, hogy segíts megtéríteni a világot. Gyorsan érkezik majd a segítség. Készülj. Örvendezz, mert ez egy nagy ajándék.

Minden egyes lépésed vezérelve van, így csak bízz Jézusban, és hallgass mindig az Én Mennyei Atyámra.

Légy bátor, merész, és menetelj előre, félelem nélkül szívedben.

Mennyei Édesanyád

Angyaloknak Királynéja
A próféciák, amelyeket a Jelenések Könyve tartalmaz, csak részben ismertek

 

2013. január 27. vasárnap, 20:30

Drága szeretett leányom, köteles vagyok tájékoztatni Követőimet arról, hogy meg lesznek büntetve bizonyos felszentelt szolgáim által. Néhányan közülük arra fognak utasítani benneteket, hogy távolodjatok el ettől a Munkától.   

Veletek éppúgy fognak bánni, ahogyan annak idején a papok bántak Tanítványaimmal. Nekik szintén azt mondták, hogy távolodjanak el Tőlem, és sokaknak nem volt megengedve a templomokba való belépés, hogy tiszteletüket fejezzék ki Istennek, Örök Atyámnak

Az Ígéreteimmel kapcsolatos legnagyobb félreértést eszközként fogják felhasználni mások bátorítására, azért, hogy utasítsanak el Engem, amint ebben az időben Szent Szavamat megosztom az egész világgal.

Benneteket, Tanítványaim, eretnekséggel fognak vádolni és azt fogják mondani, hogy nem a Szent Tanokat követitek.

Felszentelt szolgáim rettenetes hibát fognak elkövetni, amikor a Királyságom felé vezető úton a rossz elágazást fogják követni. Ezt tudatlanságukból fogják tenni, mert sokan közülük azt feltételezik, hogy már ismerik azokat a próféciákat, amelyeket Én fedek fel a világ számára még Második Eljövetelem előtt.   

Ó, mennyire össze lesznek zavarodva, amikor majd arra utasítják őket, hogy helytelenül cselekedjenek, azáltal, hogy utasítsák el a mindenki számára adott figyelmeztetéseimet a lelkek megmentésére. A próféciák, melyeket a Jelenések Könyve tartalmaz, csak részben ismertek.

Azonban a Jelenések Könyvét egy felszentelt szolgám sem érti meg Egyházamban. Ők majd tájékoztatva lesznek, és Én ezt részletekben fogom megtenni. Nektek ezt csak akkor kell ismernetek, amikor Én eldöntöm, hogy elérkezett az idő.

Kérlek benneteket, nyissátok meg az Igazságra a szíveteket. Legyetek óvatosak, amikor megítélitek Isten Szavát, amely választott prófétáinak adatnak. Ha keményen ítélkeztek fölöttük, akkor ti is annak megfelelően lesztek megítélve. Ha könyörtelenül elutasítjátok őket, akkor ti is el lesztek utasítva Igazságom Keze által. Fogadjátok el őket szeretettel, és Én Szentséges Karjaimba zárlak benneteket.

Semmi sem mond ellen Atyám Könyvének azokból, amelyeket most megosztok veletek, mert ez lehetetlen. Én most azért jövök, hogy befejezzem azokat a Tanításokat, melyeket a Földön eltöltött időm alatt meghatároztam.

Amikor a Munkám befejeződik, Szövetségem is végre be fog teljesülni. Azután elhozom majd az Örök Élet Legdicsőségesebb Ajándékát.

Jézusotok

 

Isten Anyja: Krisztus maradék egyháza Győzni fog

 

2013. január 31. csütörtök, 15.30

Szeretett gyermekeim, Isten gyermekei, Én vagyok a ti mennyei Édesanyátok, az Irgalom Anyja, az Üdvösség Anyja. Ti vagytok az én drága gyermekeim, és Én rátok borítom fátylamat, az üdvösség fátylát, ahogy megfáradt lelketek kínok közt vergődik.

Gyermekeim, imádkozzatok Fiamhoz, teljes hittel és az Ő Irgalmába vetett teljes bizalommal. Ő soha nem hagy cserben benneteket. Habár fájdalomtól és szomorúságtól szenvedtek, mert ismeritek az Igazságot, és nyomorultul érzitek magatokat a körülöttetek lévő gonoszság láttán, nyugodjatok meg. Mert Isten, az én Atyám szeretete körülölel benneteket, és a Fiam által nektek adományozott Kegyelmekkel vagytok megáldva, mely gazdagítja a lelkeket.

Nem szabad engednetek, hogy a félelem és aggodalom eltérítsen benneteket attól a szereptől, melyet Fiam formált belőletek. Krisztus maradék egyháza győzni fog, és ennek következtében több milliárd lelket fog szerezni, akiket Isten Trónja előtt mutat majd be.

Micsoda áldás ez számotokra. Ti, akik vezetni és segíteni fogjátok Fiam Imahadjárati Imacsoportjait, lelkek milliárdjait mentitek meg. Semmihez sem foghatóak ezek az imák, melyek Ajándékként adattak az emberiségnek, és különleges Kegyelmek fűződnek hozzájuk. Ti nem tudjátok, hogy ha ezeket az imákat imádkozzátok, harmincszor több lelket segítetek megmenteni. Ezekkel az imákkal meg tudjátok vigasztalni Fiam Szívét, azáltal, hogy ezek gyarapítják azon lelkek számát, akikre Neki szüksége van, hogy beteljesítse Üdvösség – Tervét.

Köszönöm, hogy válaszoltok Fiam Mennyből jövő kérésére. Sok Kegyelemben részesültetek az elmúlt két hétben. Ezen kegyelmek gyümölcsei egyre világosabbá válnak számotokra, ahogy haladtok előre az Igazság Útján, az örök élet felé.

Szeretett Édesanyátok

Az Üdvösség Anyja

 

Atyám már megkezdte a beavatkozást, és Haragja meg fogja rázni a Földet


2013. január 30. szerda, 23.10

Drága, szeretett leányom, fokozódik az emberi élet pusztítása, azok keze által, akik nem tartják tiszteletben Isten eme Ajándékának jelentőségét. Atyám haragja – ezen förtelmes bűn miatt – olyan méreteket öltött, hogy Dörgedelmeit hallani lehet az egész Mennyben.

Haragjának Keze száműzni fogja ezt a gonoszságot, amint Kiragadja majd ezeket a gonosz embereket, és elpusztítja őket. Minden – állatként lemészárolt – emberért, Atyám a pokol tüzére fogja vetni a gyilkost.

Szeretném, ha tudnátok, hogy amint a háborúk fokozódnak, a diktátorok köreiben lévő gonoszok támadva lesznek. El fogják távolítani őket, és azzal az Igazságossággal mérnek majd nekik, melyet magukra vonnak.

Az emberek nem látják azt, amit Én látok. Ők nincsenek tudatában a gonoszság mértékének, mely az élet kipusztítását, a föld pusztulását és az emberek üldöztetését eredményezi, felebarátaik által.

Atyám már megkezdte a beavatkozást, és Haragja meg fogja rázni a földet. Nagyon. Ennek a gonoszságnak a gyökere az, hogy az ember nem fogadja el Isten Létezésének Igazságát. Az ember úgy játszadozik az élettel, mintha ő irányítana minden létezőt a földön, melyek fölött neki nincs is hatalma. Nem folytatódhat tovább ez a gonoszság. Ez azokra fog vonatkozni, és azok fognak Istentől való félelmet érezni, akik nem ismerik el az Ő Törvényeit.

JézusotokAz Antikrisztus nagyon szoros szövetségese lesz a hamis prófétának, és az Antikrisztusnak nincs illúziója afelől, hogy ki is ő maga – a sátán fia


2013. február 25. hétfő, 23.00

Szeretett leányom, az eljövendő idők fel fogják rázni a világot szendergéséből, függetlenül attól, hogy milyen vallást – ha egyáltalán – követnek az emberek, mert a kis szarv hangja figyelmet követel az egész világtól. Péter Székében ülve, ez a csaló szélhámos fennhangon fogja harsogni és büszkén hirdeti majd az összes egyház – egy egyházzá való – egyesítésére vonatkozó megoldását. A szekuláris világ – mintegy modern újítóként üdvözölve – éljenezni fogja őt, mert ő szemet fog hunyni a bűn felett.

Olyan új törvényeket fog bevezetni, melyek nemcsak a Katolikus Egyház Tanításainak mondanak majd ellent, hanem ellenkezni fognak minden Keresztény törvénnyel is. A papok, akik ellene vannak ezeknek az Üzeneteknek, kénytelenek lesznek majd átértékelni ezeket, amikor a szörnyű igazság a felszínre tör. Ők lassan rá fognak ébredni végre, leányom, a neked adott Szavam (Üzenetem) Igazságára.  Mennyire fognak sírni bánatukban, amikor rádöbbennek, hogy ez Én, Jézus Krisztus vagyok, Aki – Atyám Áldásával – minden részletében kinyilatkoztatom nekik a végidő próféciákat.

Akkor majd inni fogják minden Szavamat, mely Szent Ajkamról fakad, ahogy Kinyilatkoztatom a további közelgő eseményeket az emberiség felkészítése érdekében. Elengedhetetlenül fontos, hogy az emberiség meghallja és válaszoljon Hívásomra, hogy Én ki tudjak szabadítani mindenkit a fenevad karmai közül.

A hamis próféta – annak ellenére, hogy el van foglalva magasztos törekvéseivel, hogy lenyűgözze a világ Katolikusait – félre lesz állítva egy ideig, mert az Antikrisztus most fog a világ színpadára lépni, amint az meg lett jövendölve. Amikor halljátok a médiát, hírt adni egy új, ígéretes, tapasztalt békeközvetítőről, akkor tudni fogjátok, hogy ki ő. Ő, az Antikrisztus, nagyon szoros szövetségese lesz a hamis prófétának, és az Antikrisztusnak nincs illúziója afelől, hogy ki is ő maga – a sátán fia.

Annak ellenére, milyen ijesztő is lehet ez, ne feledjétek, hogy Én, Jézus Krisztus, Király Vagyok. Senki, egyetlen ellenség sem hatalmasabb Istennél. De meg kell vívni a csatát a lelkekért, amint az meg lett jövendölve. Azáltal, hogy terjesztitek Szavamat, Üzeneteimet és Imáimat, ti segíteni fogtok Nekem megmenteni azokat a lelkeket, akikre szükségem van, hogy az Én Új Paradicsomom benépesülhessen Isten valamennyi Gyermekével.  

Mindenkor bízzatok Bennem, a ti Jézusotokban, mivel Én vezetni és védelmezni foglak benneteket ezen – a földön lévő – utálatosság idején. Ígérem, ez az időszak rövid lesz.

Jézusotok


http://nagyfigyelmeztetes.hu/#sthash.dlcUF6Jh.dpuf

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 07:53

082amire_530.jpg

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 06:53

Isten rendelése...


A mai nap imádsága:

URam! Add, hogy életem rendeződjék a Te bölcs végzésed szerint, s múljék bennem a mindaz, ami elterel Tőled! Ámen
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
Mt 6,9-10
Napi igeolvasásunk minősége mindig függ attól is, hogy az elolvasott igénket mennyire tudjuk az általános bibliai igazságokkal összefüggésbe (contextus!) hozni - ellenkező esetben furcsa következtetések ingoványos világába tévedhetünk. Sajnos sokan bele is süppednek vad elképzeléseik mocsarába, s vallanak aztán olyasmit, aminek semmi vagy minimális köze van a JóIsten élet-támogató evangéliumához! Sajnos sok igehirdető, prédikátor, pap "nem látja a fától az erdőt", azaz vallást propagál, ahelyett hogy a hit egyetemes igazságait hirdetné. Csoda-e, ha ezek után konganak az ürességtől a templompadjaink? Kedvenc professzorom mondotta volt: "Ne felejtsük el, hogy szószékeink alatt normális emberek is ülnek!"... S valóban, nem azért ülünk be igét hallgatni, mert az istentisztelet végén mindenre elszánt misszionáriusként akarjuk elhagyni a templomot, hanem azért, mert találkozni akarunk a lélek titokzatos világában magával az Istennel. Ha ehelyett a szószéki fungens megüresedett, évtizedes szópaneljaival "bunkózza" híveit, rövidzárlatos patentválaszokat fröcsög, s kritizál: Mmiért nem akarnak még jobban Jézushoz tartozni? - különben is szégyelljék magukat undorító bűneik miatt(!) -, akkor nyilvánvalóan nem fog létrejönni az áhított találkozás ember és Isten között.
"Amint a mennyben, úgy a földön is..." De hogyan van a mennyben? Erről ugye csak földi elképzeléseink vannak, hiszen odafönntről nem jött vissza egyetlen halandó sem, hogy elmesélje, mit is látott abban a másik világban. Sok igehirdető mégis az ismeret perfekciós biztonságával nyilatkoztatja ki, hogyan is "működik" a JóIsten, s aki az ő igehirdetői személyes megtapasztalásainak igazságtartalmában kételkedni merészel, az nemcsak a hitét, sőt üdvösségét teszi kockára, de egyenesen az ördöggel cimborál, s ráadásul démoni gondolataival veszélyezteti még a gyülekezetet is...
Annyit megállapíthatunk, hogy a mennyben nem úgy "vannak" a dolgok, mint itt a Földön, mert ha úgy lennének, akkor bizony odafönnt is káosz lenne, s akkor a mennyország nem lenne mennyország! Így aztán biztonsággal mondhatjuk, hogy Isten mennyei világának RENDje kell(ene), hogy megvalósuljon itt a földi életben is, s ehhez kérjük az Ő teremtői segítségét - imádság által is. Az Isten akarata tehát a RENDjének folyamatos megvalósulása! A keresztény élet erről a halálunkig tartó át-rendeződésről szól, átformálódunk az ÚRIsten kegyelme révén, hogy ne a mi akaratunk - amit nagyon is jól tudunk, hogy mi az(!) - valósuljon meg, hanem az Övé. A mi akaratunk ugyanis rövidtávú, az Övé pedig túlmutat a halálon is; a mienk sikerthajszoló, ábrándokkal teli, az Övé áldást hozó, életközeli; a mienk ebben az elmúló világban érvényes csupán, az Övé viszont tér és idő nélküli, örök!

 Kéréseink...


A mai nap imádsága:

Uram! Oly sok mindent kértem már - bevallom, többnyire magamnak. Add Uram, hogy felismerjem akaratodat az én életemben is, s olyan dolgokat kérjek, ami nemcsak a magam örömét és megelégedésémet szolgálja, de másoknak is hasznára van! Ámen

   

Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek.
Jn 15,7

Felcseperedett gyermekeim mesélték, amit magam is átéltem álmodozó gyermekkoromban: "Hej, ha egyszer végre felnőtt leszek és sok pénzem lesz, reggeltől estig csak fagyit fogok enni!" Hiába tagadjuk - ilyenek vagyunk. Nemcsak gyermekkorban hagynánk ki szívesen a levest és a főzeléket, s kezdenénk rögtön a fagyinál, de a felnőtt kor "nemszeretem-spenótját" is átugornánk - ha lehetne - s kezdenénk rögtön a desszertnél... A nagybetűs Élet azonban újra és újra fegyelmez minket, s felemlegeti nekünk a régi evidenciát: "Az élet nem habostorta!"

Jézus biztatja tanítványait, hogy kérjenek. A Mester nem azt mondja, kérj magadnak, amit csak akarsz, hanem így tanítja: "Kérjetek!" ..."Kérjetek bármit, amit csak akartok.. "és megadatik nektek". A kérés azonban csak akkor - mondjuk most így - hallatszik 'odafönn', ha a fohászkodók Őbenne vannak. Ugyanis, akik Krisztusban vannak és az Ő szeretetéből élnek nap mint nap, azok bizonyára nem múlandó ráadást követelik eszelősen -, hanem az el nem múló "Isten országát" keresik. Fontos! Isten országát csak együtt, csak közösségben lehet keresni, mert Isten országa közösség... Aki Krisztusban marad, s az Ő beszédei hatják át életét, az nem szédül meg a világ hiábavaló dolgaitól, hiszen jól tudja, mindig az anyagiak felett állnak a lelkiek, s a szükséges kevés, ha Isten kezéből fogadjuk, az is az áldás forrásává válik.

Megmaradni a Krisztusban, egy életen át az Ő tanítása szerint élni, azaz Istennél megmaradni - a legnagyobb kihívás számunkra. A lélek hiába kész, a test többnyire erőtelen. Hiába tudjuk, hogy a mértékletesség az egészséges élet alapja, mégis hányszor(!) elbukik az ember... Ha körülnézünk a kereszténynek mondott Európában, akkor hamar kiderül, a nyugati civilizáció igencsak nem a jézusi tanításokat tükrözi... A mai keresztények nagy részétől is távol van a mértékletesség! Mértéktelenek vagyunk evésben, ivásban, mobilitásban (Csak jussak el minél több helyére a világnak, csak le ne maradjak semmiről!), de ugyanilyen pazarlók vagyunk időnkkel és energiánkkal is... S ha egyszer elfogy az energiánk - mert az elmúlt kétszász esztendőben mohón feléltük az évmilliók alatt képződött nyersanyagainkat -, akkor már csak egy kicsinyke időnk marad hátra, hogy elgondolkodjunk: Valóban ezt akartuk? Édességekkel (értsd: anyagi javak) telitömni az életünket? Ettől lenne az élet szép?... Nemde attól, hogy Istent fedezhetjük fel benne?

 Munkánkért...


A mai nap imádsága:

Uram! Verejtékkel teli munkámat kérlek áldd meg ma is, hogy jóízűen ehessem mindennapi kenyeremet! Ámen

   
Arcod verejtékével eszed a kenyeret, míg visszatérsz a földbe, mert abból vétettél. Bizony por vagy,és vissza fogsz térni a porba!
1 Móz 3,19

Büntetés. Sokan így értelmezik a bűneset utáni állapotot. Pontosabb, ha azt mondjuk: következmény. A büntetés nem a munka - mint sokan gondolják -, hiszen a paradicsomban is kellett "dolgozni", Isten az édent ugyanis "művelésre és megőrzésre" rendelte Ádámnak és Évának. Az igazi büntetés mégsem a verejték - ismerjük a jól elvégzett munka örömes izzadságcseppjeit -, hanem az Isten nélküli állapot. Ha nincs velünk az Isten, akkor áldás sincs. Hiába az áldozat, a befektetett energia az eredmény lesújtó: "bogáncsot terem a föld". A gyomot nem kell kapálni, a hibáért nem kell küzdeni, mindezek maguktól teremnek...

"Arcunk verejtékével enni a kenyeret, s visszatérni a földbe" - ez egy más perspektíva. Olyannyira más, hogy lelkünk alapvetően tiltakozik ellene. Az ősbűn, az istenellenes készség, amit mindannyian örököltünk szüleinktől, s azok szüleitől, visszamenőleg az első emberpárig, mégsem tudja kiölni belőlünk a vágyat Isten után. Ha bajban vagyunk, ha nehézségek vesznek körül minket, Istenhez menekülünk. Az Isten a gyógyír mindenre. Nincs más hatalom, mely képes lelki sebeinket begyógyítani, nincs más erő, ami hordozhatna minket. Mindeközben persze vannak próbálkozásaink, keresünk más megoldásokat, Isten-nélkülieket, s azokba fogódzkodunk... Ideig-óráig biztonságban érezzük magunkat, de az élet szelei és viharai hamar bebizonyítják, hogy ezek a támasztékok mennyire terhelhetetlenek... elesésünk így előre "programozott".

Mielőtt végérvényesen porrá leszünk - hiszen abból vagyunk -, néhányszor megtapasztaljuk milyen is a por íze. Elesésünk velejárója, hogy porosak, szutykosak leszünk, ami nem éppen szívderítő állapot. Isten talán azért engedi meg mindezt, hogy ütközzünk végességünkkel, s elgondolkodhassunk a Végtelenség perspektíváján. Hiába minden próbálkozásunk - felgyorsított élet, élmények habzsolása -, kikerülni a sorsunk ívét nem tudjuk: Porból emelt ki minket az Isten, s porba hullunk vissza. De ha Isten dimenzióját komolyan vesszük, akkor felfedezzük az elveszett paradicsom szívünk mélyén rejtőző, szanaszét heverő, töredezett mozaikdarabjait. Hittel egymás mellé rakosgatva - ez lehet életünk igazán kiteljesítő életprogramja - kirajzolódik szívünkben-lelkünkben Szerető Mennyei Atyánk képe, melyben gyönyörködve végre terhelhetővé válik életünk.

 Öröm...


A mai nap imádsága:

URam! Adj a szívekbe derűt! Vígasztald a bánkódót, adj megerősítő reménységet az elesettnek! Add, hogy mindenki megtalálja Benned kiteljesedését, s boldogan áldjunk Téged gondviselő jóságodért! Ámen

   

Az örvendező szív megszépíti az arcot, a bánatos szív pedig összetöri a lelket. Az értelmes szív tudásra törekszik, az ostobák szája pedig bolondságon rágódik.
Péld 15,13-14

Kiváltságnak éltem meg, hogy a teológia öt éve után - jóllehet egészen más státuszban: férjként, családapaként, gyülekezeti lelkészként -, de még újra öt évet koptathattam külföldi és itthoni egyetemek padjait. Gyerekkorom óta szeretem figyelni az embereket, rendkívül érdekes, ahogyan beszélnek egymással, ahogyan néznek egymásra vagy csak bámulják a kirakatot esetleg sétálnak az utcán - párban vagy egyedül... Különleges alkalom egy-egy esküvő, nagyobb ünneplő baráti társaság. Sokat árulnak el egy ember személyiségéből arckifejezései -, ahogyan örülnek vagy éppen szomorkodnak.

Szeged különlegesen szép, s érdekes egyetem-város: nyár kivételével igen sok benne a fiatal. (Jelenlétük üdítően hat mindenkire, hiszen a fiatalság mindig a jobbreményű jövő záloga.) Két dolgot vettem észre, fedeztem fel: Az egyik, hogy a vizsgaidőszak beálltával, szemeszterek végén generálisan megváltoztak az arcok! Eladdig vidámságot, gondtalanságot tükröző tekintetek meditatívvá, nemegyszer szomorúvá váltak - nyilvánvalóan a számonkérés terhe miatt. A másik (újra)felismerésem egy döbbenet volt bennem: milyen bölcs végzéssel teremtette meg Isten az embert! A fiatalság mosolya nemcsak feledteti a nehézségeket, de meg is szépíti az arcokat! Hány és hány fiatal perlekedik sorsával, s elégedetlen külsejével - pedig minden ember hordozza magán az isteni teremtés szépségét, arról már nem is szólva, hogy a JóIsten soha sem végez "pancser" munkát(!) -, s párkeresése sikertelenségének legfőbb okát önmagán felfedezett hiányosságoknak tudja be...

Aki ostoba, az nemcsak elhiszi a média-vezérelte ideológiát, de életét alá is rendeli a korszellemnek, hogy ti. a boldogság titka a siker, a siker pedig a test perfekciójától függ... Korunk "média-igazságai" a felületességet istenítik, a pillanat fontosságát, az átélhető élményt dicsőítik - a lélek békéjét megteremtő távlat szépsége helyett. Csoda-e, hogy ennyi az önértékelés zavarral küzdő ember? Sajnos fiataljaink is megfertőződtek ezzel a "kultúrával"! Míg korábban a lélekgyógyászok a középidősek kapuzárási pánikreakciót kezelték, manapság a pszichotherapeuták ajtókilincsét szinte egymásnak adják a "kapunyitási pánik-szindrómával" küszködő fiatalok.

Elkezdeni az életet, párt választani, kitartani mellette, gyermekeket vállalni, felnevelni őket - mindig csak akkor lehet, s lehetett, amikor a lélek kész az önfeláldozásra, azaz a másik szolgálatára. Sokan megrettennek ettől, pedig ez nem más, mint az egymásnak-élés szeretetben feloldódó hétköznapi normalitása. Tény, hogy, aki Istenre figyel, annak könnyebb. Egyrészt tudja, hogy az isteni elvárások fogódzókat jelentenek, másrészt hitéletében megtapasztalja, hogy ő maga is Isten tenyerén él, a Gondviselés oltalmában él, ami nemcsak nyugalmat és biztonságot, de rengeteg erőt is ad kis és nagy feladatok megoldására egyaránt.

 Tartalmas élet...


A mai nap imádsága:
Uram! Add, hogy Te legyél életemben az első! Ámen

A bölcsesség kezdete az ÚRnak félelme,
és a Szentnek a megismerése ad értelmet.
Péld 9,10

Életünk legszebb pillanatai azok, amikor igazi találkozások jönnek létre generációk között... Amikor egy hullámhosszra tud kerülni apa és fia, anya és lánya, amikor az idősebb, s tapasztaltabb őszintén megosztja gondolatait a fiatalabbal. Mindez nemcsak a családban történhet, hiszen létrejöhet ez a tartalmas találkozás tanár és diák, vagy idősebb kolléga és a kezdő munkatárs között is. Ilyen beszélgetésekben aztán lehullanak a leplek, s az egyik lélek a másiknak elmondhatja/megvallhatja egzisztenciális küzdelmeit, hogyan gondolkodik és érez világról, emberről s természetesen Istenről is.

A bölcs ember attól bölcs, hogy megtanulta: Mindenhol, s mindenkor Istené a dicsőség, hiszen Tőle indul ki az élet, Ő az, aki azt fenntartja, s Ő az, aki egyszer majd magához is hívja ebből a földi "árnyékvilágból". (Árnyékvilág azért, mert az ember bűnei eltakarják a JóIsten szeretetnapocskáját.) A bölcs azt is tudja, hogy a világot kormányzó Istené a bosszúállás, Ő az, aki "megfizet mindenkinek cselekedetei szerint", s ezt az isteni igazságszolgáltatást nem akadályozhatja meg semmi és senki.

Isten "legfőbb tulajdonsága" mégsem az, hogy világába beleteremtette az ok és okozat örök törvényszerűségét, mely biztosítéka az igazságosságnak, hanem az, hogy szeretetének legfőbb jeleként kinyilatkoztatja önmagát. A véges teremtményi ember számára elérhetetlen Szentségét kegyelemből megismerhetővé tette: a világ teremtett csodáinak vizsgálata révén, a történelem különös mozgásában, s nem utolsó sorban az ember lelkiismeretében. Mindezeken túl kinyilatkoztatja magát a szentségekben és az Igében...

Értelmesen eltölteni azt a néhány évtizednyi földi életet eléggé komoly kihívás - minden ember számára. Értelmet ugyanis nem adhat csak a munka, csak a társ, csak a gyermek. Értelmet csak az adhat, aminek nincs kizárólagossága! Isten nem kizárólagosságot, hanem elsődlegességet kíván: Ő legyen az első, s minden utána következhet... mert ha Ő (a Szeretet) az első, utána már bármi és bárki következhet, az Isten elsődlegessége garancia a helyes sorrendre...
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 04:17

 

Három kérdés vezetőknek


„Testvéreim, ne legyetek sokan tanítók, hiszen tudjátok, hogy súlyosabb ítéletben lesz részünk.” (Jakab 3:1)

Ha vezető vagy Isten munkájában, rendszeresen fel kell tenned magadnak három kérdést: 1) Elszámoltatható vagyok bárki felé? Ha nem, akkor veszélyes talajon állsz. Csak Isten tud kezelni megkérdőjelezhetetlen hatalmat. Ki ismer eléggé ahhoz, hogy együtt imádkozzon veled, tanácsoljon, és erősítsen sebezhető területeiden? Folyamatosan tapasztaljuk, hogy a hatalom felelősségre vonhatóság nélkül katasztrófához vezet. 2) Rendben van az értékrended? A sorrend könnyen elcsúszik, ha nem figyelünk oda. Túl sokan csak összetört otthonok vagy megromló egészség árán lesznek sikeresek, mert az értékrendünk valahol eltolódott. 3) Naprakész az Istennel való kapcsolatom? Ha nem határozott és gyors igen a válasz, akkor túl közel vagy a szakadék széléhez. A legjobb védelmed az, ha naponta fegyelmezetten Istennel jársz. „Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened” (Zsoltárok 119:11). Ha nem töltesz időt Istennel, akkor bármivel is töltöd, az fontosabbá válik Istennél. Figyelj oda erre a kifejezésre „szívembe zártam” [az angolban: „kincsként őrzöm”]. Azt jelenti, hogy védelmezünk valamit, hogy semmi ne fenyegesse. Fegyelmezned kell magad, hogy időt tölts Isten Igéjével, és meg kell védened ezt az időt minden zavarástól. Add Istennek az elméd minden nap, amikor még friss! Lelkipásztor, az elsődleges elhivatásod nem az építkezési terv, a bizottsági ülés vagy a költségvetés, hanem ez: „Legeltesd az én juhaimat!” (János 21:17). Ha a szombat nyugtalanul talál, mert még semmivel sem készültél a vasárnapra, akkor változtass! Kezdd a feladatok átruházásával! „Válasszatok ki magatok közül…férfiakat… akiket beállíthatunk ebbe a munkába; de mi magunkat folyamatosan odaadjuk az imádkozás és az ige szolgálatára.” (Apostolok cselekedetei 6:3-4 NKJV).
Ismerd be rejtett elfogultságodat!

„Isten nem személyválogató.” Apostolok cselekedetei 10:34 RÚF

Isten nem személyválogató

Sokan olyanok vagyunk, mint az imaórán az a hölgy, aki azt mondta, hogy mindenkit szeret. A gond csak az, hogy ezt becsukott szemmel mondta. A személyválogatás miatt kérdés nélkül elfogadunk gyermekkorunkban hallott véleményeket vagy előítéleteket és szűklátókörű emberek kijelentéseit. Ritkán állunk meg, hogy rákérdezzünk: „Helyes ez?” Vagy, ami még fontosabb: „Krisztusi ez?” A személyválogatás másodrendű állampolgároknak tart embereket bőrszínük, nemük, gazdasági helyzetük, vallásuk vagy születésük körülményei miatt. Néha az előítéleteink annyira mélyen gyökereznek, hogy mi magunk észre sem vesszük őket, és feldühödünk, ha valaki szembesít velük. Isten azonban nem engedi, hogy ilyen könnyen megússzuk. Pál megintette Pétert, a későbbi egyházfőt a személyválogatás bűne miatt: „Mielőtt ugyanis odajöttek néhányan Jakabtól, [Péter] együtt evett a pogányokból lett hívőkkel. Amikor pedig azok megérkeztek, visszahúzódott és elkülönült, mert félt a zsidók közül való hívőktől.” (Galata 2:12 RÚF). Pál nem hunyt szemet Péter viselkedése fölött, mintha jó tulajdonságai kiegyenlíthették volna azt. Nem, mert viselkedésével fájdalmat okozott embereknek, és rossz fényt vetett az egyházra. A legtöbbször idézett bibliavers ez: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3:16). Figyeld meg: „aki hisz őbenne”. Ez azt jelenti, hogy a kereszt lábánál mind egyenlők vagyunk. Isten nem tesz különbséget. Tehát mielőtt a másokban meglévő előítéletekkel foglalkoznál, előbb a sajátoddal kell elbánnod. Ismerd hát be rejtett részrehajlásodat, és szabadulj meg tőle!
Isten országa legyen az első életedben!

„Keressétek először Istennek országát!” (Máté 6:33 Károli)
Mit jelent első helyre tenni életünkben Isten országát? Tizenkét dolgot. Olvasd el őket figyelmesen, és kérdezd meg magadtól: „Megfelelek a mércének?” a) Engedelmesség Istennek. „ha pedig valaki ezeket [Isten parancsolatait] megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában”(Máté 5:19). b) Szeretet. „Szeressétek ellenségeiteket… Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok?” (Máté 5:44,46). c) Igazságosság. „Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra…” (Máté 5:6). d) Békesség. „…Boldogok, akik békét teremtenek” (Máté 5:9). e) Szent élet. „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Máté 5:16). f) Egyenesség. „…a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem…” (Máté 5:37). g) Nagylelkűség. „Amikor tehát adományt adsz… adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked”(Máté 6:2,4). h) lelki egészség. „Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?”(Máté 16:26). i) Bibliaismeret. „Tévelyegtek, mivel nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát”(Máté 22:29). j) Istenbe vetett hit. „…ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag… semmi sem volna nektek lehetetlen.” „…Istennél minden lehetséges.” (Máté 17: 20; Máté 19:26). k) Áldássá lenni mások számára. Jézus nem csupán tanította ezt, de folyamatosan gyógyított, biztatott, szolgált másoknak, megmutatva, hogyan kell áldássá lenni. e) Tanítványság. „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…”(Máté 28:19). Jézus szerint ez az egyetlen napirend, amiért érdemes élni – és ha kell, meghalni is.A következő kilenc tulajdonságot olvasva tedd fel magadnak a kérdést: „Nyilvánvalóak ezek a dolgok ma az életemben? Megtermem ezeket a gyümölcsöket, hogy nagyobb dolgokat is rám lehessen bízni Isten országának építésében? a) Könyörületesség és irgalmasság. „Boldogok az irgalmasok…” „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!”(Máté 5:7; 7:1) b) Megbékélés. „Ha … atyádfiának valami panasza van ellened… menj el, békülj ki… atyádfiával…”(Máté 5:23-24) c) Taníthatóság. „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez…”(Máté 7:24) d) Bátorság. „Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé… ne rettenjetek meg tőlük!”(Máté 10:16,26) e) Engedelmesség. „Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és az én anyám.”(Máté 12:50) f) Olyan, aki megadja magát Istennek. „Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem.”(Máté 16:24) g) Bűnbánó. „…ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.”(Máté 18:3) h) Alázatos. „Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik.” (Máté 23:12) i) Szolgáló lelkületű. „De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok” (Máté 20:26). Ha szeretnéd, hogy Jézus legyen életed ura, akkor mindenben az Övé legyen az utolsó, és keresd Szentlelkének teljességét – akkor te is élhetsz így!
Isten soha ki nem apadó forrás

„Egy idő múlva azonban kiszáradt a patak.” (1Királyok 17:7)

A zsoltárokban azt olvassuk: „Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége, és Istenében, az Úrban van a reménysége” (Zsoltárok 146:5). Valaki azt írta: „Néha, amikor nincs elég pénzünk a  megélhetésre, az emberek azt mondják, hogy osszuk be a pénzünket, ilyenkor felnevetünk. A helyzetet látva azt mondjuk: képtelenség. Ilyenkor kell Istenben bíznunk. A lehetőségeidet nem korlátozzák a múltbeli vagy a jelen körülmények. Ha nincs miből kifizetni a jogos kiadásokat, akkor tedd meg a tőled telhetőt, a többit pedig engedd el. Bízz Istenben, hogy betölti szükségeidet, és nézz túl a pénztárcádon! Nézz a forrásodra! Igényelj az isteni, korlátlan ellátmányból. Tedd meg a te részedet! Törekedj anyagi felelősségre gondolatban és tettekben. Kérj bölcsességet, és hallgass Isten vezetésére! Aztán engedd el a félemeidet és az irányítani akarásodat. Mindannyian tudjuk, hogy az élethez pénzre van szükség – Isten is tudja.” F. B. Meyer mondta: „Hitbeli oktatásunk nem fejeződött be, amíg meg nem tanultunk bízni Isten gondviselésében a veszteségeken át… Nagy szolgálatot tesznek nekünk a kudarcok és veszteségek. A csörgedező patak, mely mellett Illés ült, életünket példázza! »Egy idő múlva azonban kiszáradt a patak« (1Királyok 17:7). Ez múltunk történelme és a jövőnkre vonatkozó prófécia. Meg kell tanulnunk, hogy különbség van aközött, hogy az ajándékban vagy az ajándékozóban bízunk. Az ajándék talán kitart egy ideig, de az ajándékozó örökkévaló. Ha az Úr Illést egyenesen a sareptai özvegyhez vezette volna, akkor nem tanult volna meg valamit, ami segített neki jobb emberré válni: ez pedig a hit általi élet. Amikor földi forrásaink kiapadnak, az mindig azért történik, hogy megtanuljuk: reményünk és egészségünk Istenben van.”
Kudarckezelés

 

„Ekkor valósággal megolvadt a nép szíve, és olyanná lett, mint a víz.” (Józsué 7:5)
 

Még a legharcedzettebb hívőket is érik kudarcok, és a nagy kérdés ilyenkor nem az, hogy: „Hogy engedhettem, hogy ez megtörténjen?” hanem: „Hogyan kell ezt jól kezelni?” A kárhoztató gondolatok könnyen jönnek, ám ez nem vezet semmi jóra. Csak csüggedést és újabb kudarcot eredményez. Ákán bűne miatt Izráel elvesztette a csatát Ajnál, és megfutamodtak ellenségeik elől. A kudarcra hasonlóan reagáltak, mint mi szoktunk: „Ekkor valósággal megolvadt a nép szíve, és olyanná lett, mint a víz” (Józsué 7:5). Hitük cserbenhagyta őket, bátorságuk elszállt. Még vezérük, Józsué is „arccal a földre borult” (Józsué 7:6) kétségbeesésében, hogy ennél csak rosszabb jöhet! Voltál már ilyen helyzetben? Felismered a mintát? Vereség, csüggedés, kétségbeesés, újabb vereség. Mi volt Isten válasza? „Kelj föl! Miért estél arcra? Vétkezett Izráel… Azért nem tudtak megállni Izráel fiai ellenségeikkel szemben… Kelj föl, szenteld meg a népet…” (Józsué 7:10–13).

A mi Istenünk a bűnbánat Istene – nem az önmarcangolásé; a talpra állás Istene – nem a kudarcban fetrengésé!

A szentség egy út, nem egy hely. Ha letértél az útról, Isten terve egyszerű: térj vissza azonnal! Valld meg bűnödet (ld. 1János 1:9), hittel fogadd el Isten kegyelmét és bocsánatát, és ne hallgass a sátán kárhoztató szavaira (ld. Róma 8:1)! „… egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé…” (Filippi 3:14). Egy járni tanuló gyermekhez hasonlóan, ha elesel, ne maradj a földön fekve, ne add fel! Csökkentsd a padlón töltött időt minimálisra – állj fel, és indulj el újra! Ne feledd: abban a pillanatban, amikor tudatára ébredsz bűnödnek, rögtön meg is bánhatod, és amint megvallod, biztos lehetsz Isten bocsánatában!

Isten felemel

„Térjetek meg, elpártolt fiaim! Meggyógyítlak benneteket, bár elpártoltatok.” (Jeremiás 3:22)

Mi kudarcaid gyökere? A kudarc nem azért következik be, mert az ellenség erős, vagy mi gyengék vagyunk, vagy Isten nem akar győzelemre segíteni. Izráel seregét egy kisváros népe győzte le, pedig nemrég el tudták foglalni az erős Jerikót is. Kudarcuk, éppúgy mint a miénk, egy meg nem vallott bűn következménye volt (ld. Józsué 7). Ám amint a bűn kiderült, és amint elbántak vele, Isten bátorító szava hangzott: „Ne félj, ne rettegj! Vedd magad mellé az egész hadinépet, azután indulj és vonulj Aj városa ellen! Meglásd, kezedbe adom Aj királyát, népét, városát és földjét” (Józsué 8:1).

A be nem ismert bűn mindig vesztessé tesz, de ha bevalljuk a bűnt, bocsánatot nyerünk, helyreállhatunk, és ez győzelemhez vezet.

Hannah Whithall Smith írónő új házba költözését mondja el. A pincében észrevett egy egészen tisztának kinéző almaboros hordót, mely mindkét oldalán le volt zárva. Azon gondolkozott, hogy kinyissa-e, és megnézze-e, mi van benne, de végül úgy döntött, hogy úgy hagyja, ahogy van. Minden tavaszi és őszi nagytakarításkor eszébe jutott a hordó, de elhalasztotta a kinyitását. Megmagyarázhatatlanul molyok kezdték ellepni a házat. Minden ismerős módszert bevetett ellenük, de semmi sem használt. Végül eszébe jutott a hordó, kinyitotta, és ezernyi moly repült ki belőle! A tanulság világos: bármihez is ragaszkodunk, ami ellentmond Isten Igéjének, az bukásunkat fogja eredményezni. Mindig tartsd észben Dávid imáját: „Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsoltárok 139:23–24). Bármire is mutat rá Isten, valld meg azonnal, és hittel fogadd el bocsánatát és megtisztítását. Így tudsz győztesen megállni ellenségeddel szemben.

Vizsgálj meg Istenem


Tudnod kell különbséget tenni

„…mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.” (Zsidók 5:14)
A Biblia azt mondja, hogy a szellemileg érett emberek „érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére”. Figyeld meg, nem azt mondja, hogy „használják a fejüket”, hanem azt, hogy gyakorolnak, arra edzik érzékszerveiket, hogy képesek legyenek a különbségtételre. Az a szó, amit itt az ige használ, azt jelenti, hogy edzenek, mint ahogy a sportolók fejlesztik izmaikat. A helyes különbségtételhez a következőket kell tenned: 1) időt kell töltened a Szentíráson való elmélkedéssel; 2) meg kell vizsgálnod, hogy amiről azt gondolod, hogy Isten mondja neked, összhangban van-e azzal, amit Ő az Igében mond; 3) tanulmányoznod kell azokat a feltételeket, melyeket Isten ígéreteihez köt, és engedelmeskedned kell nekik. Az ige, mely ezt mondja: „a folyamatos gyakorlás következtében már edzett arra…” (NIV), azt jelenti, hogy gyakorolnod kell, hajlandónak kell lenned arra, hogy tanulj a hibáidból, és növekedned kell ezen a területen.
A lelked belső iránytűként mutat helyes irányt abban, hogy mi jó és mi nem jó számodra, amikor a fejed nem tudja, hogy merre menj. Azokkal a sugallatokkal vagy megérzésekkel, melyeket figyelmen kívül hagytál, igazából Isten Lelke próbált rávezetni a válaszra. De te folyton elutasítottad, mert nem hangzott „ésszerűnek”. Hitre van szükség ahhoz, hogy ezen a területen működni tudj. Sosem leszel képes valódi különbségtételre, amíg mindenben az ésszerű érvelés irányít. Az érvelés az eszed terméke, a különbségtétel a lelkedé. Az elméd nem képes felfogni a lelki dolgokat. Ha tehát a lelked meglátja a különbséget, de az eszed elkezd vitatkozni vele, soha nem fogsz előrébb jutni. „…A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes…” (1Korinthus 2:14). Isten azt mondja: „…amit elterveztem, véghezviszem…” (Ézsaiás 46:11 NIV). Istennek van egy terve az életedre. Ahhoz, hogy ezt a tervet követni tudd, szükséged van a különbségtételre!
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 00:07

Te kedves Olvasó, hallgatsz a Szűzanya indíttatására?    

_saint-dominic-saint-fran_ois_240.jpg     1215-ben egy éjszaka Szent Domonkos elmélyülten imádkozott a római Szent Péter Bazilikában. Látta, hogy az Úr Jézus megjelent az égen, kezében tartva három lándzsát, melyekkel a világot akarta sújtani. Édesanyja, a Boldogságos Szűz Mária ekkor térdre vetette magát, és könyörögve kérte Szent Fiát, hogy ne pusztítsa el azokat, akiket megváltott, és csillapítsa igazságosságát irgalmasságával.

_saint-dominic-saint-fran_ois_240_1.jpgErre az Úr ezt mondta neki: "Nem látod Anyám, hogy milyen sérüléseket okoznak nekem? Az igazságosságom nem hagyhatja ezt büntetlenül!"

A Szűzanya azonban így válaszolt: "Te tudod Fiam, aki mindent tudsz, hogy vannak nekem hűséges szolgáim, akiket ha indíttatok, képesek hirdetni a világnak a Te szavaidat. Áldozatos imájuk és igehirdetésük nyomán, megtérnek az embereknek, akik visszafordulnak a bűn útjáról és keresni fognak Téged!"

A mi Urunk ezt válaszolta Anyjának:"Mutasd meg nekem azokat, akiket ily nagy küldetésre szántál!"

Ekkor Isten Anyja bemutatta Fiának a két fegyveresét, Ferencet és Domonkost, akik kezében egy-egy rózsafüzér volt és ezt mondta: "Sokan vannak, akikre számíthatok, akik követni fogják őket!"

"Elfogadom harcosaidat!" – mondta az isteni Üdvözítő.

(Les Fleurs franciscaines (Ferences virágok), 2. kiadás 187. oldal)

beata_vergine_maria_del_rosario_535.jpg

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.22. 00:00

“Drága leányom, hogyan reagálnának a szülők, ha tudnák, hogy gyermeküknek a halállal kell szembesülnie? Nem harcolnának kézzel – lábbal, hogy minden bajtól megmentsék őket? Ez a pontos oka annak, amiért most beavatkozom a világba utasítván Fiamat, hogy mondja el az Igazságot annak érdekében, hogy megmentsem Gyermekeim életét.

Az életben a kicsi dolgok azok, amelyek a globális szintre vannak kihatással. Ha egy méhecskének megváltozik viselkedése és ahol a virágpor nem tud megteremni, akkor ennek közvetlen kihatása lesz a Földön létező életre. Fiam földi Egyházának köszönhető az, hogy a lelket életben lehet tartani. Az Igazság nélkül Fiam Egyháza nem tarthatná fenn az életet. Tehát, amikor az Egyház falain belül hazugságok terjednek szét, anélkül, hogy beavatkoznék, akkor ennek kihatása lesz a lélek életére.

Amikor az Egyház Ő ellene fordul, az ellen, Aki azt létrehozta, akkor fog az élet megsemmisülni. Ez a fertőzés az egész világra kihatással lesz, beleértve azokat is, akik nem hisznek az élet utáni életben. Még azokat is érinteni fogja, akik más vallásúak, akik nem Tőlem jönnek. Amikor a hazugságok ellepik Fiam, Jézus Krisztus Misztikus Testét a Földön, akkor betegséget okoznak. A betegség, ha nem kezelik, a halálhoz fog vezetni. Ezért, mint Isten, minden Teremtés Atyja, nem fogok meghátrálni és nem fogom megengedni ellenségeimnek, hogy elpusztítsák gyermekeim lelkét.

Amikor a hazugságokkal szembesültök, akkor azok úgy fognak a csaló szájából kiesni, mint egy zavaros, kusza ostobaság. A hazugságok, melyek már elkezdődtek, az alázathoz hasonló nyelvezettel lesznek megfogalmazva, de az Egyház Igaz tanai ellen a legnagyobb hazugságokat álcázzák. Azoknak ismerjétek fel őket, amik azok valójában: azért vannak küldve, hogy a bűnre csábítsanak benneteket. Tudnotok kell, hogy az a legnagyobb istenkáromlás, amikor a Fiamat bűnösnek vélik, mert ez lehetetlen.

Én Testben, emberként küldtem el Fiamat – amilyenek ti mindnyájan vagytok -, egy kivétellel. Ő bűn nélkül született, és ezért képtelen volt arra, hogy vétkezzen. Bárki, aki az Igazsággal él és aztán elferdíti azt annak érdekében, hogy szeretett Fiam keresztre feszítésének egy új értelmezését vezesse be, az egy hazug. Ő nem Tőlem jön és ellensége Fiamnak.

Figyeljétek most meg kicsiny gyermekeim, hogy a fenevad és démonai, kiket azért küldött, hogy elragadjanak Tőlem benneteket, köztetek bolyonganak. Nektek erősnek kell lennetek. Nektek sohasem szabad elfejtenetek, hogy Ő, Jézus, az Igazságot adta nektek, amikor a Földön járt és meghalt bűneitekért. Ő feláldozta Testét, hogy megváltson benneteket, de sohase lett bűnös, mert nem közületek való.

Nektek hűeknek kell maradnotok Szavamhoz és Fiam Tanításához. Ha nem ezt teszitek, akkor abba a kísértése estek, hogy elfogadjátok a hazugságokat, melyek semmi mást nem hoznak nektek, mint örök szenvedést.

Szerető Atyátok,
A Legmagasságosabb Isten ”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/isten-az-atya-tudnotok-kell-hogy-az-a-legnagyobb-istenkaromlas-amikor-a-fiamat-bunosnek-velik/

 
 
—-
Római katolikus:

“2018-06-22

11. évközi hét péntek

OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Jojáda főpap királlyá teszi Joást.
Amikor Atália meggyőződött róla, hogy fia, Okoziás király meghalt, megölette az egész királyi családot, mert ő akart uralkodni.
Jósába, Jórám király leánya és Okoziás nővére azonban fogta Joást, Okoziás fiát, és titokban elvitte őt a halálra szánt királyi gyermekek közül dajkájával együtt az ágyasházába. Így elrejtette őt Atália elől, hogy meg ne öljék. Azután hat esztendeig az Úr házában rejtőzködött vele, amíg Atália uralkodott az országban.
A hetedik esztendőben Jojáda főpap hírvivőket küldött, és magához hívatta a testőrség századosait és a futárokat. Bevezette őket az Úr templomába, szövetséget kötött velük, és megeskette őket a templomban, végül megmutatta nekik a király fiát.
A századosok pontosan úgy cselekedtek, ahogyan Jojáda főpap parancsolta nekik. Mindegyik maga mellé vette az embereit, azokat is, akik szombaton szolgálatba léptek, meg azokat is, akik szombaton a szolgálatból kiléptek. Valamennyien Jojáda főpaphoz mentek, az pedig átadta nekik Dávid király dárdáit és pajzsait, amelyek a templomban voltak. Aztán a katonák felsorakoztak, ki-ki fegyverrel a kezében, a templom jobb oldalától egészen a templom bal oldaláig az oltárral és a templomépülettel szemben, hogy körülvegyék az új királyt. Ekkor Jojáda kivezette a király fiát, ráhelyezte a koronát és az uralkodás okmányát, majd királlyá tették és felkenték őt, közben tapsolva kiáltották: „Éljen a király!”Atália meghallotta a futkosó nép lármáját, és maga is bement a nép közé a templomba. Amikor látta, hogy a király a szertartás rendje szerint ott áll az emelvényen, mellette az énekesek és a trombitások, az ország egész népe pedig ujjong és trombitál, megszaggatta ruháit, és azt kiáltozta: „Összeesküvés, összeesküvés!
Ekkor Jojáda megparancsolta a századosoknak, a sereg parancsnokainak: „Vezessétek ki őt a templom bekerített részéből, és aki kíséri, ölje meg a kardjával”
Mivel lelkükre kötötte a főpap, hogy ne a templomban öljék meg, elfogták, és kivezették őt azon az úton, amelyen a lovak a királyi palotába járnak, és ott megölték.
Azután Jojáda szövetséget hozott létre az Úr, valamint a király és a nép között, hogy tudniillik az Úr népe lesznek; ugyanígy a király meg a nép között.
Majd az egész nép bevonult Baál templomába. Lerombolták oltárait, és teljesen összetörték az ott levő bálványszobrokat; Mátánt pedig, Baál papját megölték az oltár előtt. Azután a főpap őrséget rendelt az Úr házához.
Az ország egész népe örvendezett; a város azonban nyugodt maradt, pedig Atáliát karddal megölték a királyi palota előtt.
Ez az Isten igéje.
2Kir 11,1-4.9-18.20

VÁLASZOS ZSOLTÁR :
Válasz: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül. 13. vers. – 7 b. tónus.
Előénekes: Esküt tett az Úr Dávidnak, † igaz esküjét nem vonja vissza: * „Véredből származó utódot ültetek trónodra.”
Hívek: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül.
E: „Ha megtartják szövetségemet fiaid és a parancsokat, melyre tanítom őket, * akkor még az ő fiaik is trónodon ülnek mindörökre.”
H: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül.
E: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül:
„Nyugalmam helye ez lesz örökre, * itt fogok lakni, ez a kívánságom.”
H: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül.
E: „Dávidnak ott hatalmas sarjat támasztok, * fényességet hintek fölkent királyomra.
Ellenségeit szégyennel borítom, * az ő fején azonban korona ragyog”
H: Az Úr kiválasztotta Siont magának, * ezt kívánta lakóhelyül.
Zsolt 131,11.12.13-14.17-18

ALLELUJA
Boldogok, akik lélekben szegények: * övék a mennyek országa. Mt 5,3 – 4 g. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Legnagyobb kincsünk a hit világossága.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, a tolvajok meg kiássák és ellopják. Gyűjtsetek inkább kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda meg nem emészti, sem a tolvajok ki nem ássák és el nem lopják. Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is.
A test világossága: a szem. Ha szemed ép, egész tested világosságban lesz. De ha szemed elhomályosodik, egész tested elsötétedik. Ha tehát a világosság benned sötétség, maga a sötétség mekkora?
Ezek az evangélium igéi.
Mt 6,19-23

25 Testvéreim, szeretném, ha megértenétek ezt az eddig elrejtett igazságot, és nem csapnátok be magatokat: Izráel népe csak részben makacsolta meg magát. De még ez is csak addig tart, amíg teljes számban Istenhez jönnek azok, akiket ő az Izráelen kívüli népek közül hívott el. 26 Akkor majd Izráel népe teljes egészében üdvösséget nyer. Amint az Írás is mondja:

„Szabadító érkezik majd Sionból,
    aki minden istentelenséget kitisztít Jákób családjából.
27 Szövetséget kötök velük,
    amikor megbocsátom bűneiket.”[a]

28 Igaz, hogy Izráel népe az örömhír ellenségévé lett, de még ez is a ti javatokat szolgálja. Ennek ellenére Izráel még mindig Isten kiválasztott és szeretett népe, az ősapák kedvéért. 29 Isten ugyanis soha nem veszi vissza az ajándékait, és nem vonja vissza, ha egyszer valakit elhívott.

30 Gondoljátok csak meg! Régebben ti voltatok engedetlenek Istennek, most azonban Izráel engedetlensége miatt Isten a kegyelmébe fogadott titeket. 31 Hasonlóképpen most Izráel engedetlen, hogy — azon a kegyelmen keresztül, amelyet most ti élveztek — majd ők is kegyelemben részesüljenek. 32 Mert kivétel nélkül minden ember engedetlen Isten iránt. Ő pedig mindenkit bezárt az engedetlenség börtönébe, hogy azután mindenkinek felkínálhassa kegyelmét.

Dicsőség Istennek!

33 Ó, milyen hatalmas Isten gazdagsága, milyen mélységes a bölcsessége, és végtelen a tudása! Milyen nehéz megérteni a döntéseit! Ki képes követni, hogy Isten mit miért tesz? 34 Amint az Írás is mondja:

„Ugyan ki értheti az Örökkévaló gondolatait,
    ki adhat neki tanácsot?”[b]

35 „Ki adott valaha is elsőként az Örökkévalónak,
    hogy annak visszafizetését várja tőle?”[c]

36 Mert mindent Isten teremtett, mindent ő tart fenn, és minden őérte létezik. Övé legyen a dicsőség örökké! Ámen.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans+11%3A25-36&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Az Emberfia a szombatnak is Ura

12 Akkoriban Jézus a tanítványaival együtt egy gabonaföldön ment keresztül. A tanítványok éhesek voltak, ezért kalászokat téptek le, és a gabonaszemeket eszegették. Történetesen éppen szombat volt. Amikor a farizeusok ezt meglátták, így szóltak Jézushoz: „Nézd csak, mit tesznek a tanítványaid! A Törvény szerint szombaton ezt nem lenne szabad!”

Erre Jézus ezt kérdezte tőlük: „Nem olvastátok, hogy mit tett Dávid, amikor ő és a kísérői megéheztek? Bement Isten házába, és embereivel együtt megette az Istennek felajánlott szent kenyereket! Pedig ezeket a Törvény szerint sem neki, sem a kísérőinek nem lett volna szabad megenniük, csak a papoknak. Vagy nem olvastátok a Törvényben, hogy szombatonként a papok a Templomban nem tartják be a szombatra vonatkozó parancsot, de mégsem vétkeznek? Igazán mondom nektek: nagyobb van itt a Templomnál! Ha megértettétek volna, mit jelent ez: »Irgalmasságot akarok tőletek, nem áldozatot«,[a] akkor most nem ítéltétek volna el azokat, akik semmi rosszat nem tettek.

Mert az Emberfia úr a szombat ünnepe fölött is”.”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matthew+12%3A1-8&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2018/06/22

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 18:43

bűnbánat
"Én mérges is tudok lenni és leszek is, ha másoknak rosszat tesznek.

Ugyanakkor meg fogok bocsátani nekik, ha rosszat cselekednek, feltéve, ha hibáikat a saját módjukon valóban megbánják.

Én türelmes vagyok. Engem nem lehet egykönnyen megbotránkoztatni, és soha nem tudnék haragudni, sem haragot tartani.

...

Amikor minden szegény lélek tudni fogja, hogy egyedül csak Én, Jézus Krisztus menthetem meg őket, csak akkor fog a Szívem meggyógyulni."
Olvass tovább: http://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/gyertek-hozzam-mindnyajan-akik-meltatlannak-erzitek-magatokat-varok-ratok/

 

"Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!
Mert ha ti megbocsátjátok az embereknek, hogy (ellenetek) vétettek, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja bűneiteket. De ha ti nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket.”
Ezek az evangélium igéi. 
Mt 6,7-15"
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 17:47

 


Megbocsátás és a bizalom helyreállítása közti különbség


"Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr." Róm 12:19

Ki tud nagyobb tüzet viszonozni, te, vagy Isten? Ki dönti el a végeredményt, te, vagy Isten? Azt gondolom Isten. Ha választanom kell, hogy nekem kell viszonoznom, vagy Isten legyen a döntőbíró, akkor inkább Istenre hagynám a döntést. Istenre hagyatkoznék.

El szeretném mondani, mi az, ami nem megbocsátás. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy a bizalom rögtön helyre is áll. A megbocsátás az azonnali. A bizalmat viszont csak idővel lehet helyreállítani. A megbocsátás a kegyességre alapul. A bizalomért meg kell dolgozni. A bizalmat kiérdemled. A megbocsátást nem érdemled ki.

Nagyon sok ember nem akar megbocsátani, mert azt gondolja, ha megbocsát, akkor újra meg kell bíznia. Nem. Ez egy teljesen más történet. Hadd erősítsem meg újra: valakinek megbocsátani, nem jelenti azt, hogy bízol is benne. Azt jelenti, hogy annak az embernek újra ki kell érdemelnie a bizalmat.

Ha két ember kapcsolatban van és az egyik kábítózik vagy részeges vagy erőszakos, vagy bármi, kérdezheti: “Meg tudsz bocsátani?” Igen, meg fogsz bocsátani. “Élhetünk úgy, ahogy korábban?" Nem. Nem csak ennyiből áll.

A megbocsátás és a bizalom helyreállítása két különböző dolog. A megbocsátás a te dolgod, akár válaszolnak rá akár nem, akár kérik, akár nem, akár felismerik a szükségét, akár nem. A magad érdekében bocsátasz meg. A kapcsolat helyreállítása sokkal több, mint csak a megbocsátás. Bűnbánatra van szükség. Legtöbbször ez sokkal több időt igényel.

A legtöbb ember úgy gondolja, nem bocsáthat meg, mert akkor azt jelenti, hogy vissza kell térnie a régi dolgokhoz. Egyáltalán nem. Viszont Istenre kell hagyatkozni.

Hogyan tudod elengedni a sértést, bántást? Úgy, hogy Istenre hagyod!

 Beszéljetek róla:

 • Kinek kell megbocsátanod ?
 • Kivel kell a kapcsolatodat helyreállítani ?
 • Milyen módon tudja valaki helyreállítani a bizalmat veled ?Védd gyermekeid lelki növekedését!

 

Kérlek benneteket, legyetek olyanok, mint a jó pásztor: gondozzátok, védjétek és vezessétek a rátok bízott emberek csoportját. Olyan ez a csoport, mintha Isten nyája lenne. Vigyázzatok rájuk, és törődjetek velük, de ne kényszerből, hanem önként, mert ez Isten akarata. Boldogan és vidámsággal végezzétek ezt a munkát, ne a pénz utáni kívánságtól hajtva!
Ne zsarnokoskodjatok a rátok bízott embereken, hanem mutassatok nekik példát!
(1Péter 5:2-3, Egyszerű fordítás)

Jézus óvta a tanítványok lelkét.

Mit jelent ez gyermekeid számára? Véded a méltóságukat, önbecsülésüket és lelküket. Felismered szavaidnak erejét - hogy szavaid gyógyítanak és megsebeznek.

Azt mondjuk: „Botok és kövek eltörhetik csontjaimat, de szavak nem bánthatnak.” Ez teljesen téves!

A szavak jobban sértenek, mint botok és kövek. Egy gyermek eltörheti lábát vagy karját és meggyógyul, de néhányan közületek még a mai napig átok alatt éltek, mert, úgy nőttetek fel, hogy édesapátok vagy édesanyátok ezt mondta: „Semmire sem fogod vinni”. Azóta is állandóan próbálod bebizonyítani, hogy tévedtek - még mindig csupán reagálsz az életre, ahelyett, hogy alakítanád azt.

Szülőként meg kell értenünk, hogy szavainknak ereje van a bántásra és a gyógyításra is. Egy apa egyetlen mondattal képes letörni lányát. Ugyanakkor építheti is lányát. Ugyanígy igaz a fiakra nézve is. John Eldredge „Wild at heart” c. könyvében arról ír, hogy a legtöbb férfi úgy éli életét, hogy hatással van rájuk az, amit én csak „apasebnek” neveztem. Minden fiú, amint felnő, szeretné, hogy megerősítsék férfiasságát, és a legfontosabb ember, aki ezt megteheti, az apja.

Ha tőle nem kapja meg, tucatnyi módon próbál megerősítést találni férfiasságára. Egész életében úgy él, hogy megpróbálja pótolni azt, amit apja sosem mondott neki: „Rendben vagy, fiam. Férfi vagy. Értékes vagy.”

Péter apostol, bár lelkipásztoroknak ír, olyan tanácsot ad, ami minden vezetőre, így anyákra és apákra is vonatkozik:

„ Kérlek benneteket, legyetek olyanok, mint a jó pásztor: gondozzátok, védjétek és vezessétek a rátok bízott emberek csoportját. [Ide tartoznak gyermekeid is] Olyan ez a csoport, mintha Isten nyája lenne. Vigyázzatok rájuk és törődjetek velük, de ne kényszerből, hanem önként, mert ez Isten akarata. Boldogan és vidámsággal végezzétek ezt a munkát, ne a pénz utáni kívánságtól hajtva! Ne zsarnokoskodjatok a rátok bízott embereken, hanem mutassatok nekik példát!"
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 10:48Gondold végig, mit eszel!

„Tegyél próbára bennünket!" – kérte az őrt. „Hozass nekünk tíz napon keresztül minden étkezésre zöldségféléket és vizet! Azután hasonlíts össze bennünket azokkal a fiatalokkal, akik a királyi udvar ételeit eszik, és a kinézetünk alapján hozz döntést!" Az őr beleegyezett és megengedte nekik a tíznapos próbát. Amikor ez letelt, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak, mint azok, akik a királyi udvar ételeit kapták." (Dániel 1:12-15, GNT fordítás)

Amikor Dániel eldöntötte, hogy nem szennyezi be magát Nebukadneccár király udvarának ételeivel, felvetett egy másik lehetőséget az őrnek: „Tegyél próbára bennünket!" – kérte. „Hozass nekünk tíz napon keresztül minden étkezésre zöldségféléket és vizet! Azután hasonlíts össze bennünket azokkal a fiatalokkal, akik a királyi udvar ételeit eszik, és a kinézetünk alapján hozz döntést!" Az őr beleegyezett és megengedte a tíznapos próbát. Amikor ez letelt, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak, mint azok, akik a királyi udvar ételeit kapták." (Dániel 1:12-15, GNT fordítás).

Dániel nem evett össze-vissza és nem fogadott el bármit, amit elé tettek. Megfontolt volt a táplálkozásával kapcsolatban.

Amikor józanul gondolkodsz arról, amit megeszel, akkor Isten megadja az erőt, hogy folyamatosan jó döntéseket hozz. A józan gondolkodás önuralomhoz vezet. 

Ha előre tervezel, akkor el tudod kerülni, hogy vészhelyzetbe kerülj (amikor nagyon megéhezel, de éppen nincs nálad ennivaló). Elérheted, hogy a főétkezésed és az uzsonnád, amit előre bepakolsz magadnak, mindig egészséges legyen – így nem fogsz a zsíros, gyorséttermi ebéd után azonnal kidőlni délután.  

Ehelyett, a lehető legjobb formában leszel, tele energiával és kész bármit megtenni, amire Isten elhív.

A megfontoltság, a józan gondolkodás és az önuralom gyakorolása segíteni fog elérni az egészségeddel kapcsolatos céljaidat, és abban is segít, hogy jól tudd Istent szolgálni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

 • Sorolj fel három olyan lépést, amit meg tudnál tenni, hogy jobban átgondold és előkészítsd az étkezéseid és ne forduljon elő vészhelyzet (amikor nagyon megéhezel, de nincs nálad ennivaló)? 
 • Melyik napszakban vagy leginkább hajlamos ilyen helyzetbe kerülni? Hogyan tudsz felkészülni ezekre az időszakokra, amikor sebezhetőbb vagy?
 • Milyen változásokat veszel észre magadon, amikor odafigyelsz arra, hogy mit eszel?Hogyan segítsünk másnak reményt és gyógyulást találni? 

Ezért ő (Jézus) teljesen meg tudja menteni azokat, akik rajta keresztül Istenhez mennek, mert ő mindig él, hogy esedezzen értünk. (Zsidók 7:25, NIV fordítás)

Senki nem esik kívül Jézus hatókörén. Hiszem, hogy a kis csoportok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az úgynevezett "reménytelen" emberek meggyógyuljanak. A kis csoportokban azt szeretem, hogy imádkozhatunk a "reménytelen esetekért." Amikor nem hit, hanem kétely van bennünk, mások hitére támaszkodhatunk. 

A Lukács evangéliuma 5. részében néhány férfi egy béna barátját viszi Jézushoz. Ez egy jó példa arra, hogy egy kis csoport hogyan vihet egy szükségben lévő, gyógyulásra szoruló embert Jézus lábaihoz. A történet alapján a kis csoporttal kapcsolatban hét jellemző dolgot figyelhetünk meg. Ezek közül az első három a következő:

Törődést és részvétet mutattak. Ez az ember azért gyógyulhatott meg, mert a barátai törődtek vele. Mindennek az alapja az, hogy törődünk azokkal, akiknek valami fáj vagy valami problémája van (a Róma levél 15, 2 is erre utal). Isten azért tudta ezeket a férfiakat használni, mert érzékenyek voltak egy társuk szükségletére. És minket is akkor fog tudni használni, ha nem a saját dolgainkkal leszünk elfoglalva, hanem elkezdünk többet törődni azzal, hogy másoknak mire van szüksége. 

Volt hitük. Ezek az emberek hitték, hogy Isten meg tudja gyógyítani a barátjukat. Vessünk egy pillantást a Lukács 5:20-ra: "Amikor Jézus látta az ő hitüket, ezt mondta: Barátom, meg vannak bocsájtva a bűneid." (NIV) Nem a béna ember saját hite volt az, ami miatt meggyógyult, hanem a barátai hite miatt. Hány olyan embert ismersz, aki annyira bénult, hogy nem tud hinni Istenben? Ilyenkor kell nekünk hinni helyettük is. 

Cselekedtek. Ezek az emberek nem csak imádkoztak a barátjukért, hanem cselekedtek is. Nem elég csak imádkozni azért, aki valamilyen problémával küzd és akinek még nincsenek eltörölve a bűnei. Cselekednünk is kell. Jézus ezt mondja a Lukács 14:23-ban: "Menjetek ki az utakra és túl a kerítéseken, és hívjatok mindenkit, akivel találkoztok, hogy jöjjön, és teljék meg a házam." Rengeteg példa van a Bibliában arra, hogy az emberek Jézushoz visznek másokat. És nekünk is ezt kell tennünk.

 Beszéljetek róla:

 • Honnan lehet felismerni a reménytelenséget?
 • Hiszed, hogy senki nem eshet kívül Jézus hatókörén? Ha igen, akkor mit szándékozol tenni, hogy a "reménytelen" embereket Jézushoz hozd?
 • Melyik barátodért imádkozol azok közül, akik problémával küzdenek? Mi az, amit tehetsz érte, és hogy tudnád elősegíteni az ő gyógyulását?„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha nem adjuk fel.” (Galata 6:9, NIV fordítás)

Érezted már valakivel kapcsolatban, hogy "reménytelen eset", és hogy sohasem fog megtérni Krisztushoz? Lehet, hogy ez a valaki egy alkoholista rokon, egy drogfüggő szülő, vagy egy másokra ráakaszkodó szomszéd – valaki, akit egy sérülés, csalódás, egy szokás, egy függőség távol tart attól, hogy megismerje Istent.

Jézus azonban mindenkit el tud érni!

Tegnap arról beszéltem, hogy mennyire fontos szerepe van a kis csoportnak abban, hogy a mások által „reménytelennek” tartott embereknek gyógyulást szerezzen. A Lukács 5-ben leírt történetből – amikor néhány férfi béna barátját viszi Jézushoz, hogy az meggyógyuljon – már megtudtunk három jellemző dolgot erről a csoportról. Ma megnézünk további négyet:

Kitartóak voltak. Mindannyian elkedvetlenedünk néha, amikor a családunkat, a barátainkat és az ismerőseinket már hosszabb ideje próbáljuk elérni  az evangéliummal. Azonban nem szabad feladnunk! A barátok a Lukács 5-ben nem engedték, hogy a felmerülő nehézségek elkedvetlenítsék őket. Nem számított nekik, hogy egy nagy sokaság választotta el őket Jézustól. A Galata 6:9 azt mondja: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.”

Újszerű megközelítést alkalmaztak. A barátok a történetben mertek valami újat tenni. Meglehetősen újszerű megközelítés felmenni a tetőre és azt kibontva juttatni el valakit Jézushoz. Képzeld csak el, hogy mekkora zűrzavart és rendetlenséget csináltak! De a szolgálat ezzel jár, mivel emberekkel kapcsolatos. Az olyan kis csoportok, amelyek nem hajlandók kitörni a megszokásból és "zűrzavart" csinálni, nem válhatnak a gyógyulás eszközeivé.

Együttműködtek. Nyilvánvaló, hogy ezeknek az embereknek együtt kellett dolgozniuk, hogy a barátjukat Jézushoz vihessék. Ez túl nagy feladat lett volna egy ember számára. Ugyanez a helyzet a kis csoportok esetén is. Az emberek sokkal hamarabb Krisztusra találnak, ha ezt egy támogató kis csoportban tehetik. Egy támogató közösség nagyon erős bizonyság Istennek.

Áldozatot hoztak. Belegondoltál már valaha abba, hogy ebben a történetben vajon ki fizette ki a tetőben okozott kárt? Én úgy gondolom, hogy a béna férfi barátai. Nem csupán szétverték, aztán hagyták, hogy valaki más majd helyrehozza. Legyen az idő, pénz, erőfeszítés vagy bármi más, mindig van ára annak, hogy valakit Krisztushoz vezess. A Lukács 16:9 ezt mondja: „Használjátok a világi erőforrásaitokat arra, hogy másokon segítsetek és barátokat szerezzetek. Így amikor a földi vagyonotok már nincs, ők üdvözölni fognak majd titeket az örökkévaló otthonban” (NLT fordítás). A kis csoportoknak hajlandónak kell lenniük arra, hogy áldozatokat hozzanak, hogy a gyógyítás eszközei lehessenek a világban.

Beszéljetek róla:

 • Mesélj arról, amikor a szolgálatod kicsit "zűrzavarossá" vált, és fel akartad adni.
 • Milyen módjai vannak, hogy a kis csoportok tagjai bátoríthassák egymást, amikor a nehézségek elkedvtelenítik őket?
 • Kik azok az emberek az életedben, akiknek bizonyságot tettél már, vagy akikért imádkoztál Istenhez, hogy mentse meg őket? Hogyan tudnak a kis csoportok segíteni neked abban, hogy bizonyság legyél ezeknek a barátaidnak?
Ismerkedj meg jobban Istennel

"Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben megismerjem őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem a személyiségének csodáit. (Filippi 3:10 AMP ford. )
Istennel való kapcsolatra lettél teremtve és ha azt gondolod, hogy örömteli életet élhetsz anélkül hogy Őt jobban megismernéd: becsapod magadat. A boldogságot abban találod ha Istent napról napra egy picit jobban megismered. Pál felfedezte ezt. Azt mondja a Filippi 3:10-ben: "Mert az én határozott célom az, hogy folyamatosan mélyebben és bensőségesebben megismerjem őt és még erősebben és tisztábban felfogjam, felismerjem és megértsem a személyiségének csodáit. (Filippi 3:10 AMP ford. )
Különbség tudni valakiről vagy ismerni valakit. Többet tudok Justin Bieber-ről és Kim Kardashian-ról mint amennyit szeretnék de nem igazán ismerem őket. Ismerem a feleségemet, ismerem a gyermekeimet, mert időt töltök velük. Kapcsolatban vagyok velük. Pál mély és belsőséges kapcsolatra tett szert Istennel, mert kapcsolata volt vele és vette a fáradságot valamint az időt hogy jobban megismerje őt.
Nem véletlenül ismerjük meg Istent: ez egy elhatározott cél. Olyan dolog, amivel kapcsolatban neked kell tenni valamit. Be kell fektetned az idődet. Sokszor azonban túlságosan elfoglaltak leszünk és az elfoglaltság tönkreteszi a kapcsolatainkat. Tönkreteszi a kapcsolatodat a családoddal és tönkreteszi a kapcsolatodat Istennel is.
Ahhoz hogy megismerd Jézust, időt kell tölteni vele. Ha időt szeretnél tölteni vele, időt kell késziteni neki. Próbálj elkülöníteni tíz-tizenöt percet Istenre figyelve a reggelekben, ügyelve rá hogy te és az elméd ne legyen elfoglalt. Csak légy csendben és ez meghozza a világodban a változást.
Beszéljetek róla
 • mi az amit minden nap legalább 15 percig csinálsz ami fontosabb mint az Isten eltöltött idő?
 • miként kell az időbeosztásodon változtatni hogy időt tudj tölteni Istennel?
 • mik azok a figyelemelterelések melyek megakadályozzák hogy Istennel időt Tölts?

 

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 10:47

A konfliktus megoldása: tedd a másikat az első helyre

 

"...és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt" (Fil. 2:4-5)


A konfliktus nem oldódik meg magától. Tudatosan foglalkozni kell vele. Csak rosszabb lesz, ha úgy hagyod, ahogy van. Ha rosszban vagy valakivel, vagy valakinek problémája van veled, vedd magadhoz a kezdeményezést, hogy megoldd a problémát.

Mikor kezdjünk hozzá? Azonnal. Az elnyújtott konfliktus csak rosszabbodik. Cselekedni kell, amilyen hamar csak lehet, mielőtt a baj elfekélyesedik és keserűségbe fordul. Nem figyelhetsz csak a saját álláspontodra vagy helyzetedre. Meg kell nézned a másik fél álláspontját is. Ez nagyon nehéz, mert nem természetes számunkra. Szándékos átállást igényel, amikor nem a saját igényeidre vagy tekintettel, hanem a másik igényeire koncentrálsz.

Ehhez Isten életedben végzett munkájára is szükség van.

Mikor megértjük, hogy honnan jön a másik, valószínűleg kevesebb konfliktusunk lesz vele.

Hogy tanulhatjuk meg a másikat megérteni? A hallgatással. Hallgass többet, mint amennyit beszélsz. Ez sem könnyű sokunk számára. Néhányan annyira izgatottan akarjuk kifejteni álláspontunkat, elmondani véleményünket, megvédeni magunkat, hogy még csak meg sem állunk, hogy meghallgassuk mit mond a másik, vagy hogy átgondoljuk az ő álláspontját.

Legjobban akkor hasonlítasz Krisztushoz, ha felteszed a kérdést: "Mire van szüksége a másiknak, és hogyan tudok ebben segíteni?" Mikor dühös vagy, magaddal foglalkozol. De amikor Krisztushoz hasonlóan vagy, képes vagy a másik érdekét nézini és nem csupán a sajátodat.

Az egyik leghatásosabb béketeremtő kijelentés, mikor így szólunk a másikhoz: "Sajnálom. Csak magamra gondoltam."

Beszéljetek róla

Van olyan konfliktus az életedben, amit hagytál elfekélyesedni? Ne várj még egy napot, még ma használd ki az időt és oldd meg.

Hogyan értékeled a 'hallgatási' készségedet? Igyekezz jó hallgatóvá válni.Egy vezetés, ami segít a döntéseknél

 

"Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat." (Zsolt. 25:9)

A Biblia azt mondja, számos dolgot kell tennünk, hogy elnyerjük Isten vezetését, de a legelső ezek közül, hogy el kell ismernünk, hogy szükségünk van vezetésre.

A juhok természetüknél fogva hajlamosak letérni az ösvényről. Ézsaiás próféta ezt mondja:
"Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta." (Ézs.53:6)

Általában nem szeretnénk Istent vagy más valakit követni. Szeretnénk a saját utunkat járni. Nem szeretnénk beismerni, hogy szükségünk van iránymutatásra vagy vezetésre.

Egy másik tény a juhokról, hogy rossz a látásuk. Nem látnak messzire. Ezért is van szükségük pásztorra.

Isten olyannak teremtett, hogy nem láthatsz a jövőbe, akármennyire próbálkozol. Miért tette ezt Isten? Azért hogy Tőle függj.

A Példabeszédek 14:2 ezt mondja:
"Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet."
(Péld. 14:12)

Mindannyian hoztunk már döntéseket, amik az adott pillanatban jónak tűntek, aztán később kiderült róluk, hogy rossz döntések voltak.

Néhány ösvény zsákutcába visz, és az útról lesodorva találjuk magunkat. Ezért kell elismernünk, hogy "Istenem, segítségre van szükségem!"

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 10:46

HISZEL A CSODÁKBAN?

 

1987. május 10.

Vassula, emlékszel-e arra, amikor mannával tápláltam népemet? Az égbõl hintettem számukra, égi éléstáramból. Tudod-e, hogy én vagyok az, aki a tengert kettéválasztottam, hogy népem áthaladhasson rajta a Sínai hegy felé?

Igen, Uram.

Mindenható vagyokkis gyermekem, én vagyok az, aki ezt a lelki vezetést úgy állítom össze, hogy sokakat tápláljon.Én szóltam hozzád egész idõ alatt, érted?

Istenem, és én még mindig attól félek, hogy ez csak a tudatalattimban van…

Hadd mondjam meg most azonnal, hogy sohasem tudtad volna egyedül véghezvinni mindezt! Hiszel a csodákban?

Igen, hiszek.

Tekintsd ezt tehát csodának, szeretlek!

Szeretlek, Atyám. Hogyan magyarázhatnám meg az embereknek, ha megkérdezik, miként látlak Téged? Igen erõsen érzem jelenlétedet, és ez nem képzelõdés.

Mondd meg nekik, hogy lelkedszemével látsz engem.

Jézus, idõnként azt gondolom, csak képzellek Téged és el akarom fordítani tekintetem Rólad 1, hogy meggyõzzem magamat arról, nem Te vagy az…

Ha ezt teszed, megbántasz Vassula. E kegyelmet én adtam neked, fogadd el ajándékomat, fogadd el, amit neked adok!

Uram! Idõnként, de különösen Bangladeshben, a nagy melegben kimerültnek éreztem magam. Azt szeretném, ha többet dolgozhatnék. Idõnként azt kívánom, hogy olyan legyek, mint az amõba, amely több részre osztódik!

Elég erõt adok neked ahhoz, hogy befejezd mûveimet.Lukács mondta egyszer: “Sosem fáradok el, mert az Úrnak dolgozom, mert maga az Úr az én erõm.”Kicsim, úgy vezettelek, ahogyan az apa vezeti kézenfogva kisgyermekét az iskolába. Fel tudod-e mérni, hogy mit nyertél velem?

Valóban sokat nyertem, hiszen nem gyakoroltam vallásomat, és Biblia sem volt a házban iskolás korom óta, templomban sem voltam elsõ fiam keresztelõje óta, 15 éve. Sok mindent tanítottál nekem. Nem mintha most tudósnak érezném magamat, de Te megtanítottál arra, hogy ki vagy Te, és mennyire szeretsz bennünket, és hogy mi hogyan szeressünk Téged.

Gyümölcsöt adtam neked saját kertembõl. Gyümölcseimmel szeretnélek jóllakatni benneteket.

Valamit kérdeztem Tõle, amit nem szeretnék leírni.

Tudom Vassula, legyen úgy, ahogy én akarom.

Nem tudtam visszatartani mosolygásomat, olyan jól esett így elcsevegni Jézussal. Így éreztem, mintha jó baráthoz szólnék, nem tudtam elfojtani mosolygásomat. Majdnem felkacagtam, olyan boldog voltam!

Én is vidám vagyok.

Igen, az volt, csodálatos volt!

Vassula, tudod-e milyen gyönyörûek ezek a pillanatok, és mennyire örülök nekik? Amikor úgy beszélsz velem, mint társaddal? Vassula, még munkánkat is el kell látnunk, légy áldott! Jelét fogom adni jelenlétemnek, kedves.

Jézus, milyen jelet, úgy értem, hogy hol?

A te házadban.Bizonyítékát adom annak, hogy jelen vagyok.

Szeretlek Jézus! Bárcsak tetszésedre lehetnék!

Oltárom! Belõlem meríts mindig, és benned égõ lángomat tartsd izzó lobogásban!


1 a látomásról
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 08:30

Ha jövendőbe nézünk,
hol aggódunk, hol remélünk,
Bárhogy küzd is kezünk, agyunk,
magunk ura nem mi vagyunk.
Tiéd Urunk sorsunk, hazánk…
– Isten békéje, szállj le ránk.

Kik a békéről beszélnek,
egymástól még ők is félnek.
Olajág van jobbkezükben,
– van-e bizalom szívükben?
Nagy enyhülést vár a világ!
– Isten békéje, szállj le ránk.

Hozz nyugalmas munkát, álmot.

Nagy országok s kis családok
éljenek bátor reményben…
Se a földön, se az égen
ne villanjon pokoli láng!
– Isten békéje, szállj le ránk.

Hullámozzon mindenfele
vetések arany tengere,
hol dalos madarak szállnak.
Réten, kertben, erdőn, s házak
ablakában nyíljon virág.
– Isten békéje, szállj le ránk.

Őrizd meg a házainkat,
a fát, mely gyümölcsöt ringat.
Mind, amink van, maradjon ép.
Se ember, se osztály, se nép
máséra ne legyen falánk.
– Isten békéje, szállj le ránk.

Házak gombaként nőjenek,
anyák reménnyel szüljenek.
Szarvas fial, madár ha költ,
tartsa el mind bőven a föld.
Ne legyen határ vaspalánk.
– Isten békéje, szállj le ránk.

Őrizd, vezesd a népeket,
ismerjék meg kegyelmedet,
s dús földön, tiszta ég alatt
követve Te szent Fiadat
szálljon Hozzád hálaimánk.
– Isten békéje, szállj le ránk.

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 08:20

 

Szeminárium


Dicsértessék a Jézus Krisztus!


2018. június 23-án  14 órától, javasolt 13 órai gyülekezéssel,

Igazság Könyve Szemináriumot tart MDM prófétanő képviselője.

(hasonlóan a 2014. júniusi találkozóhoz).

 

A Szeminárium pontos helye:

LURDY Konferencia és Rendezvényközpont, 6-os terem

http://lurdykonferencia.hu/teremberles/6-terem/

1097 Budapest, Könyves Kálmán Krt. 12-14.

 

A konferencia termek az első emeleten találhatók, ahol  a rendezvényrész bejáratánál irányító tábla mutatja a termek elhelyezkedését.

Az emeleten vannak gyorsétkezési lehetőségek.

Imával és fohásszal készüljünk a szemináriumra. Hívjuk a Szentlelket, hogy az Ő egyesítő ereje munkáljon köztünk.

A helyszínen lesz lehetőség szentgyónásra.

Akinek szállásban kellene segítség, kérem jelezze, hogy megnézzük, hogyan tudunk segíteni.

A helyszín megközelíthetősége:

Az épület a Könyves Kálmán krt. és a Mester utca találkozásánál fekszik, így könnyen megközelíthető autóval a fő közlekedési útvonalakon. Az autósokat tágas, nyitott parkolóval és garázzsal várjuk.

 

 


 

Megközelítés:

Metró: A 3-as vonalról 1 átszállással az 1-es villamosra.
Villamos: Az 1-es, 51-es és 51A jelzésű villamos
HÉV: Elővárosi vasút Csepelről és Ráckevéről  egy átszállással az 1-es villamosra.

 

 

A felszíni parkoló használata a résztvevőknek ingyenes. Fontos, hogy a bejáratnál kapott jegyet hozzátok fel magatokkal, ott kezelni kell, hogy a parkolás ingyenes legyen. 13 óra hosszra szól az ingyenesség. Ezen a képen lehet látni, hogy lehet eljutni könnyen a parkolóba, a mélygarázsba nem szól az ingyenesség!

 


 

 

Nagy örömmel és szeretettel hívunk minden nyitott szívű, Istent és az Igazságot keresőt!

Amennyiben teheted, kérjük jelezd vissza részvételi igényedet a szemináriumra,  (nem kötelező) illetve, ha bármilyen kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, küld el neved és telefonszámod igazsagkonyve@gmail.com email címre.

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 07:42

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 07:34

Idő...


A mai nap imádsága:

URam! Sokszor türelmetlenkedem, s perlekedem Veled és másokkal is, hogy sok-sok dologra nem jut időm. Istenem, adj szívembe békességet, hogy bölcsen tudjam beosztani azt az időt, amit nekem rendeltél, s kegyelmed révén amit kaptam tálentumként, azt megduplázhassam! Ámen


A türelmes ember nagyon értelmes, a türelmetlen pedig nagy bolondságot követ el. A szelíd szív élteti a testet, az indulat viszont rothasztja a csontokat.
Péld 14,2-30

Türelem - rózsát terem. Bár tisztában vagyunk a várakozás szükségszerűségével, nincs bosszantóbb számunkra, mint a várakozásra elfecsérelt percek, órák! Azt gondolhatnánk, csak azóta romlott minőségileg az életünk, amióta mérjük magunknak az időt, valójában minden kor embere harcba száll az időért, amikor személyesen rádöbben, hogy a neki rendelt idő az bizony véges.

Az idő nemcsak véges, de ráadásul nem is a mienk (ez is az Istené), csak ajándékba kapjuk, s az egyetlen, amit tehetünk, hogy igyekszünk hasznosan eltölteni, ami többé-kevésbé sikerül is. Mivel az idő mindenki számára véges, ezért a másik idejéből elvenni csak annyit van jogunk, amennyit ő maga saját akaratából rendelkezésre bocsát. Ezért a ki nem fizetett túlóra (tipikus, nálunk is gyökeret eresztett multi-kapitalista gondolkodás!) az elvégzett munka utáni elmaradt bérek (körbetartozásos magyar valóság) mindenekelőtt az egész világot kerékbetörő kamatos kamatrendszer - Isten elleni bűn! Jó tudni, hogy az ún. "sötét középkorban" az egyház tiltotta a kamatok szedését, mondván: az idő Istené, a véges ember nem dolgoztathatja a maga hasznára a végtelen Istent; de még a római birodalomban is csak 6%-os ügyleti kamat volt, a tengeri kölcsön kamatlábát volt 12%-ban határozták meg. Több mint szégyene a harmadikévezredeleji politikának - beleértve a magyart is -, hogy jogi támogatottságot adott a 300-450%-os THM-nak, s jogi védelmet a jogtalanul gyarapodóknak! Erre egyetlenegy fogalom adhatja a korrekt meghatározást: az ilyen hozzáállás az élet törvényeihez nem egyszerűen embertelen, hanem istentelen, az ÚRIsten akaratával teljesen ellentétes...

A türelmetlen ember tényleg sok bolondságot követ el - gondoljunk csak a közlekedésre! Önmaguk fontosságának túlértékelése miatt évente ezrével halnak - csak itt Magyarországon! -, mert esztelenül száguldanak gépjárműveikkel! Hova is sietnek ezek a tudatlanok, akik nemcsak magukat, de másokat is a halálba rántanak? A szelídség valóban életet véd, de manapság, aki szelíd, arra hamar ráfogják, hogy élhetetlen, tesze-tosza alak... A siker-propaganda örvénylő sodrásában persze senki nem akar alulmaradni, így aztán mindenki "élni" akar - bármilyen áron! Kitűzött céljának elérésben nem számít az sem, ha átgázol törvényen, embereken, de még az sem, ha saját maga egészségével fizet mindenért. S amikor összeomlik a közösség, mert már nem tudja tovább elhordozni az igazságtalanságokat, akkor bizonnyal ezek az emberek fognak leginkább nyöszörögni, s kárhoztatják majd a miattuk szakadékba-zuhant világot...

Ha perlekedünk az idő miatt, annak egyedül mi látjuk kárát. El kell fogadunk a törvényt, hogy bizony végesek vagyunk, s sorsunk a múlandóság. Mindemellet lehetőségünk van arra is, hogy Isten kegyelmében bízva életünk részévé váljon a remény: van tovább, van odaát, s Istennel együtt győzedelmeskedni fogunk még az időn is. A szeretetlen ember az időben ellenséget lát, de aki szívébe beengedi az a Szeretet Istenét, az az elmúlásában is észreveszi az isteni lehetőségeket...

 Isten akarata...


A mai nap imádsága:
URam! Add, hogy akaratod szerint tudjam élni életemet! Ámen

    

A mi Istenünk a mennyben van, megalkotott mindent, amit akart!
Zsolt 115,3
Évezredeken keresztül senki nem kérdőjelezte meg, hogy Isten fenn van a mennyben... Logikusnak tűnt, hogy Isten csak odafönt "van", ahová ember fel nem érhet, ahová ember nem repülhet, csakis az lehet Isten "lakóhelye". A régi elképzeléseket mára újak váltották fel, Istent már nem illik három dimenzióba beszorítani, egyébként is: az Isten Lélek, Aki mindenhol jelen van, ilyetén módon az Ő viszonylatában "fent és lent" értelmetlen fogalmak. Ugyanakkor a klasszikus térbeli Isten-elképzeléstől egyhamar nem tudunk szabadulni - már csak nyelviségünk okán sem, hiszen számos szófordulat, szólás használja ezeket a képeket -, így jó ideig Istent odafenntre tudjuk, hiszen mi idelenn élünk, s a pokol ennél a földi életnél is rosszabb hely, azaz a "helye" csak lejjebb lehet...
Istent legmagasabbra - s hova, ha nem a mennybe(?) - helyezni tehát természetes emberi elgondolás, hiszen ő nem egyszerűen "magasabb" Létező, mint mi, hanem maga a LÉTEZÉS. Az Örökkévaló, az EGY. Minden belőle, általa és érte van, ami van, s nyilvánvalóan minden azért van úgy ebben a világmindenségben, ahogyan van, mert Ő így akarta. Nem haszontalanok tehát a csillagok ezermilliárdjai, a szubatomi részecskék óriási energiái! Isten teremtői jó akarata az élet minden formája, lent a tenger mélyén, az egész földkerekségen vagy a Világmindenség másik sarkában...
Az emberiség az elmúlt száz évben fejlődésének leglátványosabb szakaszát éli, s egyben a legkritiusabbját is, hiszen hihetetlen lehetőségeivel önmaga létét is veszélyezteti. (Míg ez korábban az atomháborút jelentette, mostanság válogatni lehet az önmegsemmisítés legkülönfélébb fajtái - modifikált vírusok, génmanipuláció, környezeti ártalmak vagy éppen nanotechnológiás mellékhatások - között. A nagy kérdés a ma embere számára nem az, hogy Isten miért vagy hogyan teremtette mindezeket a lehetőségeket, hanem az: hogyan élünk ezekkel?
Mire használjuk ezeket vívmányokat, hiszen önmagában a technológia még nem jobbítja az emberi életet. Minőségi változás, javulás, emelődés csak akkor áll elő, ha technológiát etikusan alkalmazza az ember. Ezért - akarjuk vagy sem -, ha túl akarjuk élni önmagunkat, akkor homo eticus-szá kell válnunk! A hívő ember tudja, hogy mindez Isten nélkül nem sikerülhet, mert igazi etika csak Istenre alapozottan élhető. Az emberi szisztéma (humanizmus) az mindig sebezhető, könnyen torzuló, ahogyan tapasztaljuk is, amikor a békenóbeldíjas amerikai elnök háborút folytat; de tudjukj: a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve... Ezért kell, az Abszolútum, a mindenki felett álló Isten, aki természetesen "számonkér" - mindenért! Ha Istenben vagyunk, akkor közösségben, a közösségért élünk, ha Isten-nélküliek vagyunk, akkor már nem a közösségi "mi"-ben, hanem az "én"-ben gondolkodunk, s nem a közösségi jólétét szolgáló célok, hanem az ideológiai igazságok lesznek fontosabbak... Ez pedig - a történelem erre tanít minket -, mindig az Isten akaratával való szembehelyezkedést jelentett...Készségért a valóság meglátására...


A mai nap imádsága:

Uram, Istenem! Realitás-érzékemet csiszold gondviselésed által! Bocsásd meg szeretetlenségemet, s türelmetlenségemet, melynek elszenvedői környezetemet terhelik! Kérlek, segíts hogy közelebb tudjalak magamhoz, s békességed átjárja szívemet, s egész életemet, s nem perlekedjek Veled sem, hanem hálát adhassak mindenkor mindenért! Ámen

   

Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: "Miért formáltál engem ilyenre?"
Róma 9,20

Tipikus eset: fiatal, bájos és egészséges és mégis szomorúan kérdezi magától: "Hogy nézek ki? Milyen vagyok?" S a kérdések kérdése: "Miért vagyok éppen ilyen?". Önmagunk elfogadásának tinédzserkori küzdelmei az idő megszépítő távlatából nézve eltörpülnek, de helyünk megtalálása a világban, önmagunk helyes értékelése elég feladatot ad életünk felnőttkori részében is... Istennel való perlekedésünknek számos oka van. Miért nem vagyok olyan sikeres, mint a másik, miért nem sikerülnek úgy életem kisebb-nagyobb dolgai mint a többieknek, miért marad egészséges a másik, s én miért lettem beteg? - s ki tudja még hány nagyon fontos kérdést vetünk oda Istennek, mindenért okolva Őt: "Igen Uram, ha szeretnél..."

Vakmerőségünk, hogy szembeszállunk végesként a Végtelennel a bűn arroganciájából fakad. Megromlott természetünkből következik, hogy a kijavítandó hibát nem a magunk életében keressük, hanem a környezetünkben. Nem akarjuk belátni, hogy csakis én magam vagyok az oka annak, hogy oda jutottam, ahova. Nem voltam elég szorgalmas, nem voltam elég alázatos, nem voltam elég állhatatos. S, ha valaki azt gondolná, hogy középpkorban favorizált erényeket propagálni a mai világban nem elég "modern", akkor gondoljon csak arra, hogy jóléti társadalmunk milyen iszonyatosan komoly egészségügyi problémája az elhízás. Munkára nem nevelődött, mozgásszegény kultúrában felnevelkedett, elhízott gyermekeink adják a jövő társadalmát, s már felnőtt életük hajnalán kiderül: alig terhelhetők - tisztelet kivételeknek(!) -, se testileg, se lelkileg.

Felfedezni a mi saját, mikrovilágunkban Isten gondviselését, a megnyugvásunkhoz vezető első lépés. Megtalálni azokat az eseményeket, emelkedett pillanatokat életünkben, melyek kapcsolópontok a Végtelen Istenhez - mindennapjaink felülről küldött, elfogadásunkra váró ajándékok. Adományok, melyeket nem kiválóságunkért kapunk, sem nem azért, hogy sebezhetetlen legyen életünk, hanem csakis egyetlenegyért: Belátni, hogy a Végtelen Mindenható Isten véges létezésünket mennyire szereti... Ha ezt belátjuk, akkor olyan úton haladunk tovább, amely ide-odakanyarog, hegynek fölfelé, s völgybe szalad, mégis egyenesnek tűnik, mert Isten felé visz.

 Kettős mérce...


A mai nap imádsága:

Uram! Szeretnék bizalmat adni másoknak, de bizalmatlanná tett ez a világ... Kérlek, add szívembe a szeretet bátorságát, hogy Szentlelked erejét megtapasztalva Igazságod szolgálatába állhassak, s úgy élhessek, ahogyan azt Gondviselő Jóságod szerint eleve elrendelted mindannyiunk számára! ÁmenHalljátok meg ezt ti, akik a szegények vesztét kívánjátok, és ki akarjátok pusztítani az ország nyomorultjait! Mert így beszéltek: Mikor múlik el az újhold, hogy gabonát árulhassunk, és a szombat, hogy gabonával kereskedjünk, kisebb vékával, nagyobb súlyokkal, és hamis mérleggel csalva, hogy megvehessük a nincsteleneket pénzen, a szegényeket egy pár saruért, és eladhassuk a hulladék gabonát?
Ámósz 8,4-6

Ámósz próféta, az egyszerű pásztor-próféta és fügetermesztő kisgazda - mindenféle szociológiai előképzés nélkül, mondhatni: a józan eszére hagyatkozva - jól látta a közösségére leselkedő veszélyeket... Ha korabeli társadalomkritikáját összevetjük a mai helyzettel - megállapíthatjuk -, alapjaiban véve, szinte semmit nem változott az ember, ma is ugyanolyan "nyereségérdekelt", mint évezredekkel ezelőtt. Annak idején ügyesen manipulált vékákkal és súlyokkal, manapság pedig átláthatatlanságig bonyolult, csak a beavatottak számára érthető pénzügyi konstrukciókkal és számítógépes technikával tartják életben ugyanazt a közösségromboló magatratást: a kettős erkölcsiséget. Nemcsak Ámósz próféta szájából, akkor és ott, de manapság is sok kritika éri a zsidóságot kettős erkölcsisége miatt... Könnyű dolga lenne a világnak, ha ez az "alaptulajdonság" valójában csak nemzet-specifikus lenne, mert akkor könnyen rá lehetne fogni a világ baját a muszlimokra, a kínaiakra vagy éppen a zsidókra. A baj sokkal, de sokkal súlyosabb ennél: örök emberi alapállásunk a kettős mérce. A Mester így mondja: "Más szemében keresitek a szálkát, a tietekben pedig nem veszitek észre a gerendát." S tényleg, más mércével mérjük magunkat, mint másokat. Ami felháborodást vált ki bennünk másoknál, azt elnézzük magunknak, ami botránkozást keltő másoknál, ha velünk történik meg, akkor védjük a "mundér becsületét", s mentegetődzünk: "A lónak is négy lába van, mégis megbotlik!"

Mára ez a kettős erkölcsiség azonban túllépte az eddig ismert határokat. Nemcsak a kereskedés, de az egész emberlét alapfeltétele a bizalom, s ha ez a folyamatos meghasonlásban elvész, akkor összeomlik a (világ)társadalom. A mostani, egyre mélyülő válság nem egyszerűen gazdasági krízis, hanem a bizalom globális válsága! Ha egy társadalomban azt tanítják iskolákban és családban egyaránt, hogy egymásnak testvérei vagyunk, akkor a felnövekvő generáció egymással kooperálni fog, de ha a gyermekeinket a mindennapos környezet (család, iskola, TV, stb.) a sikercentrikusságba 'idomítja' bele, akkor a jövő generációja mindenkiben csak vetélytársat és legyőzendő konkurenciát fog látni.

Márpedig az emberi élet alapja nem a verseny, hanem a bizalom. Aki bizalmatlan, az emberségében gyenge, s aki lélekben gyenge, az végső menedékként hamar az erőszak eszközeit választja. Hogyan lehet bizalomra újra 'ránevelni" a másikat, s mindenek előtt önmagunkat? Csakis úgy, ha Ahhoz fordulunk, Akitől minden bizalom származik, s AKinek bizalma nélkül nem is léteznénk! Oda kell fordulnunk az Élet Urához, mert emberlétünk garanciája csakis Nála van, nem pedig a tőzsdék cikk-cakkos görbéiben...

 
Öröm...


A mai nap imádsága:

Uram! Add, hogy felismerjem akaratod, s tartani tudjam életemben a rendet...

Ámen.


Végül, testvéreim, örüljetek, állítsátok helyre a jó rendet magatok között, fogadjátok el az intést, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.
2 Kor 13,11

Mindenki boldogan akar élni, de a boldogságról mindenkinek egy kicsit más az elképzelése. Egy valamiben mindegyik közös: azt tehessem, amit szeretnénk, azaz szabadságomban ne legyek korlátozva, se, térben, se időben, és persze anyagilag sem... Sok keresztény ember még ma sem élhet szabadságban, mert azon a területen, ahol élnek, még igen messze vannak kormányok és világnézetek a tolerancia gyakorlásában. Sokan pedig felszabadultan élnek, talán túlságosan is! A mindent elfedező kegyelemre hivatkoznak, miközben élik szabados, olykor kicsapongó életüket. Nem szép dolog ez, éljenek úgy, ahogyan szívük diktálja, de ne nevezzék magukat krisztuskövetőnek, azaz keresztényeknek! Nincs rombolóbb, mikor valakiről nagyon is jól tudják, hogy laza "erkölcsű", nemcsak feleségéhez hűtlen, de az elveihez is... de azért valamiért, mégis kedveli a templomos környezetet, s abban a pillanatban, amikor beül a templompadba - már botránkoztat is. Az ilyen ember "kárhozatra eszi az ÚR testét és issza a vérét", mert a kegyelmet ugyan beengedi az életében, de a nyomában járó rendet már nem.

Sok ilyen "rendetlen" keresztény miatt fordulnak el az egyháztól. Leggyorsabban a gyermekek, hiszen ők közvetlen közelről látják és tapasztalják, hogy valójában milyen is szüleik élete. Persze vannak bőséggel olyanok is - Istennek legyen hála! -, akik ugyanazt az irányt szeretnék követni saját életükben, amit otthon is megéltek. A rend törvényeskedő alkalmazásának (szekták) ugyanakkor semmi köze nincs a krisztuskövetéshez. Senkit nem szabad erre idomítani, hiszen a keresztény élet alapja éppen az önkéntesség. Ugyanakkor hiszünk Isten szeretetének életformáló erejében, abban, hogy Isten elfogadásában megtalálva létünk értelmét végül is a jó, az üdvös mellett döntünk.

 

Elfogadni az intést, keresni a kooperáció lehetőségeit csak az az ember tudja megvalósítani, aki szeretve van, mindenek előtt az Isten által, de természetesen embereken keresztül. Ezért kiemelkedően fontos a keresztény közösségek szerepe. Ez az a hely, ahol megtanulhatja valaki az alkalmazkodást, s élvezheti azt, milyen is, amikor egyik ember felelősséget hordoz a másikért. MIndenek mércéje végül is a békesség. Nem lehet nyugodt az az ember, akinek élete rendetlen, nincsenek ügyei "lerendezve". "Paktumot" kell kötni, ebben nincs kompromisszum. El kell fogadni Istent életünk Urának, s törekednünk kell az Ő akaratának teljesítésére. Mindeközben abban is hiszünk, hogy a buzgóságból el is rontanánk valamit, Isten még a rosszat is jóra tudja fordítani gondviselő szeretetével... S, aki el tudja mondani: Velem az Isten, az már érti, mit jelent a Krisztus követése a gyakorlatban...
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 05:16

"Ha tudnátok, hogy mennyire szeretlek titeket, örömötökben sírnátok"

2018.06.22-26.  23 ezer Ft és 97 Euró  Horváthné Gundinger Beatrix Tel.30 6085069  Jelenési évfordulós zarándoklat, felszállási lehetőségek: Kapuvár, Sopron, Lövő ,Vasvár, Zalaegerszeg, Nagykanizsa. 
2018.07.01-06.  29500 Ft és 110 Euró  Lencse Balázs, balikajhs@gmail.com, Tel: 0630 9167565  Kerepesről induló zarándoklat, több felszállási lehetőség, félpanziós ellátás 
2018.07.30-08.07.  28 ezer Ft és 150 Euró  Bartók Katalin 06-30-820-8223  Félpanziós ellátás, az utazás tartalmazza a biztosítást. Perlaki György atya lelki vezetésével szervezzük zarándoklatunkat Medjugorjéba. 2018-as Mladifest programjain kívül KRK sziget, Krizevác- a kereszt hegyén keresztút, Podbrdo- a jelenések dombja, elmélkedés a rózsafüzér titkairól, Cenacolo, Kravica vízesés felkeresése és fürdőzés a tengerben.  
2018.07.30-08.07.  20 ezer Ft és 90 Euró  Finta Gábor +36 1 256-8947; +36 70 778-0314  30. Nemzetközi Ifjúsági Fesztivál, Budapestről induló zarándoklat, az ár tartalmazza az utazást, és 6 éjszaka szállást reggelivel. 
2018.07.31-08.07  17 ezer Ft (30 év alattiaknak 15 ezer Ft és 100 Euró  Kemenes Gábor atya   29. Ifjúsági imatalálkozó Medjugorjéban - Mladifest 2018. augusztus 1-6. A találkozóra zarándoklatot szervezünk. Indulás július 31-én este, haza-érkezés augusztus 7-én délelőtt. Várható kedvezményes útiköltség a fiataloknak 15.000 Ft + 100 Euro szállás- és étkezési költség, amit mindenki a helyszínén fizet. Jelentkezni 2018. június 25-ig Kemenes Gábor 1393 Budapest, Pf. 317. címre feladott 4.000 Ft előleg befizetésével lehet. Az utalványon olvashatóan szerepeljen a jelentkező neve és lakcíme, a Közleményben pedig e-mail címe, telefonszáma, útiokmányának száma, születési dátuma és az, hogy ha lehet, akkor kivel szeretne egy buszon utazni. A csoportos utasbiztosítást igénylők számára az előleg összege 6.000 Ft. Egy csekken több előleg is befizethető. Ez a lelkigyakorlat fiataloknak szól, ezért a részvétel felső korhatára 30 év. A 30 éven felüli jelentkezők számára az útiköltség nem kedvezményes, ők 17.000 Ft-ot fizetnek. Kérünk minden érdeklődőt, hogy a zarándoklatra időben és megfontoltan jelentkezzen. A szállás- és buszfoglalás miatt nagyon fontos a határidő pontos betartása! Szeretettel kérjük, hogy aki teheti, támogassa azokat a fiatalokat, akik anyagi okok miatt egyébként nem tudnának részt venni a találkozón. Az adományozók a Közlemény rovatban jelezzék, hogy erre a célra szánják a küldött pénzt. Bármilyen csekély összegű adományt hálásan köszönünk! 
2018.07.31-08.07.  265 Euró (Magyarországi csatlakozás esetén 225 Euró)  Ambrus Mária Magdolna (+4)074-663-0802 travel.magda@yahoo.com  Csíkszeredából induló zarándoklat, csatlakozási lehetőség az útvonalon, Magyarországon Baján tranzitszállás, nappali utazás. Félpanziós ellátás. Lelkivezető: Bálint István segédlelkész  
2018.08.10-17.  16 ezer Ft és 140 Euró  Gruberné Berta Erika 72/255-821 +36/30/450-4577 bertaerika48@gmail.com  Pécsről induló zarándoklat, félpanziós ellátás, az ár nem tartalmazza a biztosítást 
2018.09.29-10.05.  250 Euró (Magyaroszági csatlakozás esetén 200 Euró)  Ambrus Mária Magdolna (+4)074-663-0802 travel.magda@yahoo.com  Csíkszeredából induló zarándoklat, csatlakozási lehetőség az útvonalon, Magyarországon Baján tranzitszállás, nappali utazás. Félpanziós ellátás. Lelkivezető: Bálint István segédlelkész  
2018. november 7- 10.  Regisztrációs díj: 40 EUR/házaspár + szállás félpanzióval: 60 EUR/fő/3 éj (20 EUR/fő/éj)   Tóth Zsuzsanna tzsuzsus@freemail.hu; 30-732-7701   A HÁZASPÁROK 19. NEMZETKÖZI LELKIGYAKORLATA A lelkigyakorlat témája: Isten igéjéből élni "Akkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az Írásokat" (Lk 24,45) a Szűzanya iskolájában Az utazás a résztvevők számától és az indulás helyszínétől (település) függően, előzetes egyeztetés alapján személyautóval történik. A regisztrációs díj és a szállás euróban a helyszínen fizetendő. 

 

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 05:10

"A könnyek annak voltak a jelei, hogy az ember birtokában van a legnagyobb bátorságnak: volt bátorsága szenvedni!"

Viktor E. Frankl - Mondj igent az életre c. könyvébőlA legnagyobb vereség a világon, megszokni a rosszat. (Ravasz László)"Abban is fellelhető a feladat, ha a sors szenvedést mér az emberre. A szenvedés, mint minden más kihívás, egyszeri feladat elé állít bennünket. Az embert szenvedése is el kell juttassa annak tudatáig, hogy ő ezzel az adott, kínokkal teli sorsával egyszeri és egyedi módon áll úgyszólván az egész kozmoszban. Sorsát senki át nem vállalhatja, kínjait senki el nem szenvedheti helyette. Abban azonban, hogy az adott sors által sújtott emberi szenvedését elviseli, szintén ott rejlik egy egyedülálló teljesítmény egyszeri lehetősége."

Viktor E. Frankl - Mondj igent az életre c. könyvéből


Amíg önmagunkat át nem adjuk Istennek, addig nem is vagyunk önmagunk.

C. S. Lewis


Amikor lemond valaki a saját akaratáról, nagy dolgokra képes. (Don Bosco)Az Isten jelenlétében eltöltött 10 perc alatt többet gyarapodunk a kegyelemben, mint a tőle távol töltött 10 év alatt.

SpurgeonAzt még soha senki nem bizonyította, hogy nincs élet a halál után - akkor miért kell annyira kételkedni abban, hogy van ?
EZT KÉREM SZÁMODRA

Nem azt, hogy soha ne érjen szenvedés,
sem, hogy elkerüljenek a feladatok.
Még azt sem kérem, hogy utadat rózsák szegjék,
és hogy könny soha ne csurogjon végig az arcodon,
vagy hogy soha ne tapasztald meg, mi a fájdalom.
Mindezt nem kívánom neked.

Ha így lenne, a könnyek nem tudnának
új felismerésekhez elvezetni,
a fájdalom nem ötvözne nemesre.
Hogyan vigasztalhatna meg
a Boldogasszony és Gyermeke
mosollyal és reménységgel,
ha nem ismered a szenvedést?

Kívánságom számodra ennél ezerszer gazdagabb.
Őrizzed lelkedben a hálát,
és a köszönet ki ne fogyjon ajkadról.
Szíved legyen telve a visszaemlékezés gazdag szépségével arról,
ami betöltötte életedet.

Azt is kívánom, hogy bátran nézz szembe
az élet feladataival és a próbákkal,
amelyeknek kitesz.
Amikor pedig súlyosnak érzed a keresztedet
és a csúcsot meredeknek, ahova az út vezet,
pontosan akkor növekedjen meg benned
a remény és a bizalom.
Ilyenkor jussanak eszedbe azok az évek,
amikor melletted volt Isten kegyelme és öröme,
és volt igaz barát, aki reményt adott.

A múlt erőt ad arra,
hogy kivárjad a vihar elmúltát
és a felhők elvonulását.
Így lesz elég erő és idő,
hogy a magad hegycsúcsára feljuthass.
Barátodban az Isten Fia mosolyog rád!
Maradjon meg benned
ez a biztos tudás mindörökre,
s akkor megtalálsz mindent,
amire vágyódsz, és ami boldoggá tesz.


„Isten az, aki minket veletek együtt megerősít Krisztusban.” (2Kor 1,21)

Energiahiányos és gazdasági válság által sújtott világunkban félő, hogy elfogy a mindennapi élethez és a küzdelmes keresztény életúthoz az energia és a szükséges eszköztár. Kutatjuk a megoldást, de kudarcok sora mutatja, kevesek vagyunk ahhoz, hogy újratöltsük életünk lemerülő akkumulátorát. Hát nem magától értetődő, hogy attól kérjük, várjuk és fogadjuk el, aki minden energia forrása és összefogója? Isten az, aki megerősít. De a mondat két kiegészítő részét végig kell gondolnunk: Krisztusban és – veletek együtt.
(Hafenscher Károly [ifj.])Isten nem sújt kettős teherrel, de ha mégis megteszi, kettős erővel ruház fel. (Ravasz László)


„Segítsd meg népedet, áldd meg örökségedet, légy pásztora, és gondozd örökké!” (Zsolt 28,9)

„Úgy éld az életedet, hogy az emberek kérdezzenek, s a kérdésre adott válasz Jézus legyen!” Ember, közösség, felekezet, nép Isten segítségével, áldásával olyan ajándékot kap, amelyet nem tarthat meg magának. Mi, evangélikusok is könyvtárnyit írhatunk megtartatásunkról majd ötszáz évvel ezelőtt indult reformációnk alkalmából. A személyes tanúságtétel semmi mással nem ér fel. Kérni, majd a kapott áldást és vezetést megtapasztalva továbbadni a hitet, hogy van megtartó Úr e világban. Éhezik és szomjazzák az igazságot az emberek. Ami rajtunk áll: mondjuk el, hogy van pásztorunk, és a nyájába mindenki betérhet.
(Kőháti Dorottya)


Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 03:52

372sokaknak_szentolvasom_530_2.jpg

Szerző: Andre Lowoa  2018.06.21. 00:42