Nyisd meg a szíved, hogy meglásd Isten csodáját!

"Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV)
Milyen gyorsan felejtünk!
Amikor Isten tesz valami jót az életünkben - válaszol az imánkra, kisegít minket, segít rajtunk egy csodával -, a következő pillanatban, amikor problémánk akad, mégis úgy viselkedünk, mintha Isten csodája sosem történt volna meg. Rövidtávú a memóriánk, és amikor nem tudunk visszaemlékezni a múlt áldásaira, elkezdünk félni a jövőtől. Abba bele sem gondolunk, hogy Isten újra megteheti, hiszen már elfelejtettünk, hogy egyszer megtette.
Ha rövidtávú a memóriánk, elkezdünk fölöslegesen aggódni a holnapon.
A lelki látás kifejlesztése feltétlenül szükséges a sikeredhez, a stressz kezeléséhez, a stabilitásodhoz és az erődhöz. A Biblia azt mondja a Példabeszédek 29:18-ban, hogy "ahol nincs látás ... ott az emberek elvesznek". (AMP)
Tiszta látás nélkül elveszted a reményed. Amikor nincs hitbeli látásod a családoddal, a karriereddel vagy az egészségeddel kapcsolatban, akkor elveszíted a reményt.
Amikor nem látod tisztán az utad, az azt jelenti, hogy elvesztetted a látásod és ezek szerint el fogod veszíteni a reményt.
A remény a kulcsa annak, hogy átjuss életed csatáin - bármennyi időbe is telik. Ez nem jön az égből "csak úgy", hanem Isten látásán keresztül kapod.
Az Efézus 1:18 mondja: "Azt kérem Istentől, hogy nyissa meg szívetek szemét, hogy fel tudjátok fogni, milyen reménységre hívott el titeket, és milyen dicsőséges az a hatalmas örökség, amit Isten a saját szent népének szánt." (Efézus 1:18 ERV). A lelki szemeinkkel való látásról, a lelki látásról beszél itt Pál.
Reményt nyersz azáltal, hogy Isten perspektívájából látod az életed.
Ha Istent keresed, hogy tegyen csodát az életedben, kérd meg, hogy nyissa meg a szívedet és adjon neked az ő látásából az életedre vonatkozóan!
Beszéljetek róla:
- Készíts egy listát, hogy Isten mit adott neked az elmúlt évben!
- Milyen látást adott neked Isten a családodra, karrieredre és a szolgálatodra vonatkozóan?
- Milyennek látod Isten munkálkodását a jövőbeli életedben? Mennyire ad ez neked reményt?


 

Találkozz Istennel egy előre meghatározott időben

 

„Kora reggel, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, kiment a házból egy elhagyatott helyre, hogy imádkozzon." (Márk 1:35)

Add Istennek a napod legjobb részét, amikor a legfrissebb és legéberebb vagy. Ne a maradék idődben akard Istent szolgálni. Emlékezz arra is, hogy a számodra legjobb időszak esetleg más, mint másoknak.

Mindazonáltal legtöbbünknek a kora reggel tűnik a legmegfelelőbb időszaknak. Jézusnak is az volt a szokása, hogy korán kelt, hogy imádkozzon és találkozzon az Atyával: „kora reggel, amikor még sötét volt, Jézus felkelt, kiment a házból egy elhagyatott helyre, hogy imádkozzon." (Márk 1:35)

A Bibliában láthatjuk, hogy sok hívő férfi és nő kelt korán, hogy Istennel találkozzon, például Ábrahám (1Móz. 19:27), Mózes (2Móz. 34:4), Jób (Jób 1:5), Anna és Elkána (1Sám. 1:19), Jákób (1Móz. 28:18) és Dávid (Zsolt. 5:3, 57:7-8).

Esetleg azt is fontolóra veheted, hogy két csendességet tartasz (reggel és este). Dawson Trotman, a Navigators alapítója, egy betűszót talált ki az esti csendességre: ŐSzUSz. Mikor másokkal töltötte az estét, vagy otthon, a feleségével, és a beszélgetés a végére ért, csak annyit mondott: „Rendben, akkor ŐSzUSz!” Az ŐSzUSz az „Ő Szava az Utolsó Szó” rövidítése, és Trotman éveken keresztül gyakorolta azt, hogy a napját Istenre koncentrálva fejezte be. (Betty Lee Skinner: Daws: A Man Who Trusted God)

Akármelyik időpontot is választod, légy következetes. Jelöld be a naptáradban; szervezz egy „megbeszélést” az Úrral, ahogyan azt másokkal tennéd. Randevúzz Jézussal!Tudod, milyen szerepet szán neked Isten?

„Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT fordítás)

Isten teljesen egyedi szerepet szán neked az Ő családjában.

Ez egy szolgálat, amit végzel, és erre ajándékot kaptál Istentől. „Mindannyian kaptunk szellemi ajándékot, hogy egymást tudjuk segíteni." (1 Korinthus 12,7 NLT ford.)

A helyi közösséget arra tervezte Isten, hogy ott felfedezd, fejleszd és használd az ajándékodat. Lehet, hogy más szolgálatod is van, de a gyülekezeti szolgálatod az elsődleges. Jézus nem azt ígérte, hogy a szolgálatodat fogja építeni, hanem azt, hogy az egyházat.

Része vagy Krisztus küldetésének a világban. Amikor Jézus a Földön járt, Isten a fizikai testén keresztül munkálkodott, ma viszont a szellemi testén keresztül. Az egyház és a gyülekezet Isten földi eszköze.

Nemcsak azért vagyunk itt, hogy megmutassuk Isten szeretetét azáltal, hogy szeretjük egymást, hanem azért is, hogy elvigyük az ő szeretetét a világ többi részére. Ez egy hihetetlen kiváltság, és ennek mindannyian részesei vagyunk.

Krisztus testének tagjai vagyunk: az ő keze, lába, szeme és szíve. Rajtunk keresztül munkálkodik a világban. Ehhez a munkához egyen-egyenként mindannyian hozzátehetünk.

Pál apostol azt mondja, "Krisztus Jézus által arra lettünk teremtve, hogy csatlakozzunk az ő munkájához; a jó munkát ő előre elkészítette számunkra, és ezt a munkát jó, ha elvégezzük." (Efézus 2,10 MSG ford.)

Beszéljetek róla:

  • Milyen szellemi-lelki ajándékaid vannak? Hogyan szolgálod velük a gyülekezetet?
  • Hogyan nyilvánul meg Isten szeretete a szavaidon és cselekedeteiden keresztül, amikor hívők között, illetve amikor nem hívők között vagy?
  • Mit gondolsz, mit történik, ha nem szolgálsz az Istentől kapott ajándékaiddal?Szerző: Andre Lowoa  2018.07.13. 10:21