Hogy nyerheted meg Isten erejét


„Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1 Korinthus 4:20, NLT 2. kiadás fordítása)

Szükséged van Isten erejére ahhoz, hogy teljes életet élj.

A Bibliában azt olvassuk, hogy „...nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.” (1 Korinthus 4:20, NLT 2. kiadás fordítása)

Tudtad, hogy Isten nem áldja meg azokat, akik csak magukban bíznak? Azokat áldja meg, akik tőle függenek és alárendelik magukat neki.

Isten használni akar téged, de ehhez az Ő ereje által kell élned. Efézus 3:20-ben úgy olvassuk, hogy „A bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.”

Isten többre képes, mint amit el tudnál képzelni. Hogyan kaphatod meg az Ő erejét? Három féle módon:

  1. Azáltal, hogy imádkozol. Ha erőtlen az életed, az könnyen lehet, hogy azért van, mert nem imádkozol. Az imádság és az erő együtt jár.
  2. Azáltal, hogy kockázatokat vállalva is engedelmeskedsz Istennek. Amikor kockázatot vállalsz, és így megteszed, amire Isten kér, még akkor is, ha nehéz vagy népszerűtlen, esetleg nem tűnik logikusnak, senki nem tesz olyat vagy netán nagy ára van, Isten ereje árad ki az életedre.
  3. Azáltal, hogy nem adod fel. Ne add fel! Isten próbára teszi a hitedet, hogy az növekedhessen. Mikor az életed tele van nehézségekkel, a dolgok késnek, zsákutcákba futsz, elkeseredsz és elbátortalanodsz, akkor Isten arra tanít, hogy bízz benne. Tarts ki és Isten meg fog áldani.

Beszéljetek róla

  • Honnan tudod, hogy Isten ereje ott van-e az életedben?
  • Hogyan teszi próbára Isten jelenleg a te hitedet? Hogyan szeretnéd, hogy ezáltal megáldjon téged?
  • Milyen kockázatokat vállalsz Istenért?
Isten soha nem rohan

“Ne próbálj mindenből éretlenül idő előtt kikerülni. Engedd, hogy elvégezze benned a munkáját, így válsz éretté és kifejlettél.” (Jakab 1:4 MSG fordítás)

Legyél türelmes Istennel és magaddal szemben. Az élet egyik zavaró dolga, hogy Isten órarendje ritkán hasonlít a miénkhez. Mi gyakran rohanásban vagyunk, amikor Isten nem ezt teszi. Talán frusztrál is a látszólag lassú előrehaladásod az életben.

Emlékezz rá, hogy Isten soha nem siet, de mindent időben tesz. Az egész életidődet fel fogja használni, hogy felkészítsen az örökkévalóságban betöltött szerepedre.

A Biblia tele van példákkal, miként használ Isten hosszú folyamatokat a jellem kifejlesztésére, különösen vezetők esetében. 80 évet vett igénybe Mózes felkészítése, amibe a 40 éves pusztai vándorlás is beletartozott. 14600 napon keresztül várt és kérdezgetett Mózes: "Itt van már az ideje?" Ám Isten folyamatosan azt válaszolta: "Még nem."

Ellentmondva néhány ismert könyvcímnek, nem léteznek "Könnyű lépések az Éretté váláshoz" vagy "Titkos recept az azonnali Szentséghez". Amikor Isten egy óriási tölgyfát akar létrehozni, 100 évet ad neki, amikor egy gombát készít, elég hozzá egy éjszaka.

A nagyszerű jellemek küzdelmek, viharok és szenvedések útján születnek. Legyél türelmes ebben a folyamatban. Jakab azt tanácsolja: “Ne próbálj mindenből éretlenül idő előtt kikerülni. Engedd, hogy elvégezze benned a munkáját, így válsz éretté és kifejletté.” (Jakab 1:4 MSG fordítás)

Ne csüggedj el. Amikor Habakuk depressziós lett, mert úgy gondolta, hogy Isten nem cselekszik elég gyorsan, Istennek ezt kellett mondania: "Ezek a dolgok amiket elterveztem nem azonnal fognak bekövetkezni. Lassan, egyenletesen, biztosan jön el az idő, amikor ez a látomás beteljesedik. Ha lassúnak tűnik, ne ess kétségbe, mert ezek a dolgok biztosan bekövetkeznek. Csak légy türelmes! Egy nappal sem fognak elkésni! (Habakuk 2:3 TLB fordítás)

Emlékezz arra, hogy milyen messze elhozott már, ne csak arra, hogy még mennyi van hátra. Nem ott vagy ahol szeretnéd, de már nem is ott vagy ahol valaha voltál. Évekkel ezelőtt az emberek egy népszerű kitűzőt hordtak magukon amerikában, melyeken ezek a betűk álltak: PBPGINFWMY. Azt jelenti "Kérlek légy türelmes. Isten még nem végzett velem." (angolul: Please Be Patient. God Is Not Finished With Me Yet.) Isten ugyanígy nem végzett még veled, szóval te csak folytasd előrehaladásodat. Még a csiga is elérte a bárkát kitartásával!

 

Beszéljetek róla

  • Milyen leckéket tanultál meg, amikor Isten valamit elhalasztott az életedben?
  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy tegyél, amikor elcsüggedsz az időzítése miatt?
  • Miként tudsz türelmet gyakorolni másokkal szemben az alapján ahogy Isten teszi ezt veled? Miként tudod bátorítani manapság az embereket lelki növekedésükben?
Szerző: Andre Lowoa  2018.06.28. 10:08