Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten igazsága szabaddá tesz-Isten receptje a jó egészséghez

2019. június 07. 10:23 - Andre Lowoa



 

Isten igazsága szabaddá tesz


,,Ha engedelmeskedtek a tanításomnak, valóban az én tanítványaim vagytok. Megismeritek majd az igazságot, az igazság pedig megszabadít titeket.” (János 31b:32 egyszerű fordítás)

Semmi sem képes úgy megváltoztatni az ember életét mint a Biblia. Láttam, ahogy Isten igéje megváltoztatott önző és önimádó férfiakat akik rosszul bántak nőkkel, olyan férfivá, aki most már Isten szerinti házasságban élnek, csodálatos apukák és példás polgárok a közösségeikben.

A törvény nem tudja megváltoztatni az ember szívét. Ha azt gondolnám, hogy meg tudná tenni, akkor politikus lennék. Egyáltalán nem hiszek abban, hogy a politika meg tudná változtatni földünk legnagyobb problémáit. Létrehozhatsz törvényeket, hogy megfékezd a rasszizmust és a vakbuzgóságot, de nem a törvény fogja őket olyan emberekké tenni akik elfogadják és szeretik az emberiség más fajához tartozó embertársait. Egyedül Isten képes erre.

Jézus így mondja ezt el a János 8:31-32-ben. ,,Ha engedelmeskedtek a tanításomnak, valóban az én tanítványaim vagytok. Megismeritek majd az igazságot, az igazság pedig megszabadít titeket.”

A világon bárhol világi egyetemek a fenti versszakasznak csak a második felét aggasztják ki épületeik falára: ”Az igazság szabaddá tesz”. De ezek az egyetemek figyelmen kívül hagyták a versszakasz első felét. Saját magad és mások véleménye nem fog szabaddá tenni. Csak egyedül a Bibliáé. Még ha nehéz és kényelmetlen is engedelmeskedni a Biblia tanításának, szabaddá fog tenni téged

Mindent elhiszel, amit az interneten olvasol? Természetesen nem! Elhiszel mindent, amit a TV-ben látsz? Nem. Mindent elhiszel a hírújságnak, amit éppen olvasol, vagy a Blikk magazinnak? Nem. Miért töltünk több időt azoknak az olvasásával vagy nézésével amiről tudjuk hogy hazugság, ahelyett hogy azt olvasnánk amiről tudjuk hogy igaz?

Az alapvető kérdés az, hogy mivel fogsz szemben állni az életedben: Mi a te elhívásod? Ez Isten akarata vajon, vagy a világ sodort oda? Ez lesz az, ami az Isten szerinti igazság, vagy csak egy közvélemény? Döntést kell hoznod és a te érdekedben ezt minél hamarabb meg kell tenned.

Ha a Biblia nem csalhatatlan, tévedhetetlen és hibátlan akkor nagy bajban vagy. A Biblia elmondja, hogyan menekülhetsz meg. Elmondja, hogy a te életed nem véletlen. Azt is elmondja, hogyan lehet megbocsátani, és hogy hogyan tud Isten téged jó dolgokra használni ezen a földön.

Ha a Biblia nem igaz – pedig kétséget kizáróan igaz – akkor az élet értelmetlen lenne.

Beszéljétek meg:

* Minek van nagyobb hatalma az életedben? A Biblia vagy a világ?
* Ha valaki mások véleményére hagyatkozva formálja az életét, akkor milyen lesz az élete?
* Ha valaki arra alapozva formálja az életét, hogy mit tart Isten igaznak, akkor milyen lesz az élete?



Isten receptje a jó egészséghez

„Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!” (Péld 3:1b-2, NIV fordítás)

Ha létezne olyan pirula, amely – ígéret szerint – évekkel meghosszabbíthatja az életed, valószínűleg sok pénzt fizetnél érte. De mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy keresztényként már nálad van a kulcs a hosszú élethez, és ráadásul teljesen ingyen?

Isten megadott minden alapelvet az egészséges életmódhoz a Szentírásban, a Bibliában. A Biblia kezelési útmutató a testedhez. Ahogyan Dávid mondja: „Uram, te alkottad a testemet; tégy értelmessé, hogy megtarthassam parancsolataidat(Zsolt 119:73, TLB fordítás). A Mózes ötödik könyve 32:47-ben pedig ezt olvashatjuk: „Ezek az útmutatások nem üres beszédek, hanem az életet jelentik számotokra! Ezeknek engedelmeskedve hosszú ideig élhettek a földön” (NLT fordítás). Isten ezt mondja: „Ha azt teszed az egészségedért, amit én mondok, hosszú életed lesz.”

A mai igeversünkben ez áll: „Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!(Péld 3:1b-2, NIV fordítás)

Melyek ezek a parancsok? „Teljes szívvel az Úrban bízzál, ne hagyatkozz a saját meglátásaidra. Minden helyzetben keresd az Ő akaratát, és megmutatja, hogy mely úton kell járnod. Ne értékeld túl bölcsességed, hanem féld az Urat és fordíts hátat a gonosznak. Gyógyulás lesz ez a testednek és életerő csontjaidnak. Tiszteld az Urat vagyonodból és összes jövedelmed legjavából, akkor gabonával telnek meg csűreid(Péld 3:5-10a, NLT fordítás).

Ezek az igeversek rávilágítanak néhány olyan tényezőre, amelyekre valószínűleg nem is gondoltál, de segítenek megőrizni az egészségedet. A békesség, az Istenbe vetett bizalom, a tisztesség és feddhetetlenség, az alázat és a nagylelkűség mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészséges legyél, mivel a testi egészségedet a szellemi és lelki egészséged befolyásolja.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mit jelent azt, hogy tiszteld az Urat az „összes jövedelmed legjavából”?
  • Hogyan kellene változtatnod az általad felállított fontossági sorrenden, az időbeosztásodon vagy a gondolkodásmódodon, hogy jobban odafigyelj a szellemi és lelki egészségedre?
  • Melyek azok a területek az életedben, amelyeket szintén befolyásol a szellemi és lelki egészséged?







komment
süti beállítások módosítása