Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Akadályok Isten akaratának megismerése előtt-Az igazi hatalom forrása-Engedd el és hagyd Istenre az irányítást-Engedjük, hogy Krisztus rajtunk keresztül éljen

2019. június 07. 10:22 - Andre Lowoa

Akadályok Isten akaratának megismerése előtt

 

„Ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Efezusi levél 5:17)

Minden nap beszélek olyan emberekkel, akik ezt mondják: „Ha van Isten, és engedte, hogy megszülessek, és még mindig élek, akkor mi a terve velem?”

„Miért vagyok itt, és mit kellene tennem? Hogy találom ki Isten akaratát úgy, hogy ne vesztegessem el az életemet?”

A Biblia ezt mondja: „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Efezusi levél 5:15-17)

Bölcs dolog rájönni, miért is vagyok a földön. Bolondság úgy leélni az életet, hogy fogalmunk sincs róla. Szerencsére Isten nem játszadozik velünk. Azt akarja, hogy megértsük az Ő akaratát a mi életünkre nézve. Amikor a helytelen dolgokra tekintünk, korlátokat állítunk fel, amelyek megakadályozzák, hogy rájöjjünk Isten akaratára.

Például:

* Isten akarata nem egy érzésről szól. Isten tervének felfedezése nem pusztán érzelmi megtapasztaláson keresztül történik. Az életedre vonatkozó terve valóságos, nem misztikus.

* Isten akarata nem egy recept. Isten akarata nem valami lépésről-lépésre követhető művelet, amit szigorúan követned kell az életed során. Az élet nem ilyen egyszerű! Többre van szükséged egy receptnél.

Íme a megoldás: Isten akarata az életeddel egy barátsággal kezdődik. Istent sokkal jobban érdekli, hogy kapcsolatot építs vele, mint, hogy egy sor szabályt kövess.

Mindenekelőtt Isten azt akarja, hogy úgy ismerd őt, ahogy ő ismer téged. Amint létrejön ez a kapcsolat, minden más – karrier, család, célok, szórakozás, ambíciók, pénzügyek, egészség és barátok – a megfelelő helyre kerül.




Az igazi hatalom forrása

 

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." (Mt.5:5)


Szeretnél valamin változtatni az életedben, csak úgy tűnik, nem sikerül? Szeretnél változást látni egy helyzetben, de úgy látszik, hogy nem történik meg? Honnan szerzel valódi erőt, hogy igazi változást érj el az életedben?

Jézus azt tanítja, hogy az igazi hatalom a legfurcsább és legváratlanabb helyek egyikén található. Igazi hatalom a szelídségben található.

Nos, ha szelídségről vagy kedvességről beszélünk, hajlamosak vagyunk egy bárányra vagy egy kisbabára gondolni. De Isten szótárában a szelíd nem gyengét jelent.
Azt jelenti, hogy "irányítás alatt van az erő".

Képzeld el úgy, hogy olyan, mint egy rakéta, amelyet kilőnek az állomásról. Ha vennéd ugyanazt az energiát, és létrehoznál egy robbanást, akkor tönkre tennéd a kilövőbázist. De mivel ez az energia egy bizonyos pontba van irányítva, így alkalmas arra, hogy a rakétát kilője a világűrbe.

Ezt szeretné Isten tenni az életedben. Szeretné azt az erőt, ami a szavaidban van; az érzelmeidet, a vállalkozókedvedet irányítás alá venni. De ez a te döntésed.
3 lehetőség közül választhatsz, hogy hogyan éled az életed.

az irányítás nélküli élet: ez a fajta életmód, mindent tönkre tesz körülötted. Robbanásveszélyes sok haraggal, gonddal, romboló erővel és fegyelmezetlen cselekedetekkel teli. Úgy tűnhet, hogy sok minden történik, de minden területen csak pusztuláshoz vezet.

az irányítás alatt lévő élet: Ennél az életmódnál jellemző, hogy életed minden területét megpróbálod irányítás alatt tartani. Ez a hozzáállás lefáraszt, és stresszes leszel, amint ráébredsz, hogy nem tudsz mindent ellenőrzés alatt tartani.

az Isten által irányított élet: Ennél az életmódnál veszed azt a hatalmat, amelyet Isten neked adott, és visszaadod Neki. Felhagysz azzal, hogy mindent saját magad irányíts. Isten az Ő irányítása alatt olyan módon fog használni, ahogy sosem gondoltad volna.


Kitalálod, melyik életmód a leginkább gyümölcsöző?
Ha alárendeljük életünket Istennek, akkor azokat a gyümölcsöket fogja teremni, amelyekről Pál ír a Galata 5:22-23-ban:
"szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás."

 


Engedd el és hagyd Istenre az irányítást


“Engedd el az aggodalmaidat! Akkor meg fogod látni, hogy én vagyok az Isten. Én uralkodom a nemzetek fölött. Én uralom a Földet” (Zsoltárok 46:10 GW fordítás)

Minden egyes nap el kell eldöntened, kinek engeded meg, hogy kontrollálja az életedet – saját magadnak vagy Istennek.

Ez a döntés egy harc. Vannak dolgok az életedben, melyeket te akarsz kontroll alatt tartani, te akarod megszabni a szabályokat. De fontos tudni, hogy a stressz oldódása mindig azzal kezdődik, hogy engeded Istent, hogy Isten legyen. Mindig azzal kezdődik, hogy azt mondod: „Istenem, feladom az irányítást, mert te tudod a kezedbe venni azokat a dolgokat, amiket én nem tudok befolyásolni.”

A Zsoltárok 46:10 azt mondja, “Engedd el az aggodalmaidat! Akkor meg fogod látni, hogy én vagyok az Isten. Én uralkodom a nemzetek fölött. Én uralom a Földet” (GW fordítás). 

Én nem tudom, mivel kell szembenézned ezen a héten, ahogyan te sem. De egy valamit biztosan mondhatok neked, amit Isten is akar, hogy megtegyél: engedd el és ismerd el; engedd ki a kezeid közül az irányítást és ismerd el, hogy Isten az, aki irányít. Engedj és bízd oda! Ez az első lépés afelé, hogy megtaláld a békét az életedben.

Amikor olyan helyzetekkel kell szembenéznünk, amiket nem tudunk irányítani, kétféleképpen reagálunk. Némelyek, ahogyan a talaj kezd egyre jobban kicsúszni a lábuk alól, annál erősebben próbálnak uralkodni a helyzet felett. Mások pedig teljesen az ellenkezőjét csinálják: egyszerűen csak feladják! Rendeztek egy önsajnálat bulit és meghívjátok magatokat.

Mindkét reakció a stresszhelyzetre butaság. Nem működnek. Ahelyett, hogy az áldozat szerepébe bújnál vagy túlkontrollálnád a dolgokat, mondd el a megadás imáját.

A legfőbb oka annak, hogy stresszhelyzetben vagy az, hogy nem vagy kibékülve Istennel. Próbálod kontrollálni az életedben azokat a tényezőket, amiket csak Isten tud ellenőrzés alatt tartani. A férjed vagy a gyermekeid vagy a feleséged vagy a munkád vagy a jövőd vagy a múltad vagy egyéb ehhez hasonló dolgok nem a te kezedben vannak. Minél jobban próbálod Isten szerepét játszani, annál jobban szembehelyezkedsz Vele. Nem csak hogy el fogod veszíteni a játszmát, hanem teljesen kifáradsz.

Emberek milliói mondják el a Békesség Imát, ami a Miatyánkon alapszik, de többségük valószínűleg nem olvasta az ima utolsó nyolc sorát: „Egy napot és egy pillanatot élni meg csak egyszerre, elfogadni a nehézséget, tudva, hogy ösvény a békéhez, elfogadni ezt a bűnös világot, ahogy Jézus is tette, nem úgy, ahogyan én tenném; bízni, hogy Te mindent a helyére teszel, ha megadom magam a Te akaratodnak, s így lehetek elégedett és páratlanul boldog majd Veled az elkövetkezőkben. Ámen.”

Ebben rejlik az erő! Erő van abban, amikor megadod magad Isten akaratának és átadod neki azokat a területeket, amiket a legjobban szeretnél az irányításod alatt tudni.

Beszéljetek róla:

  • Mit jelent gyakorlatban az, hogy „csak egy napot élni meg egyszerre”?
  • Hogyan reagálsz általában a stresszre? Hogy gondolod, vajon Isten hogyan szeretné, hogy reagálj?
  • Mi az eredménye annak – fizikálisan, érzelmileg és spirituálisan –, ha megadod magad Istennek és engeded, hogy átvegye az irányítást?




Engedjük, hogy Krisztus rajtunk keresztül éljen



"Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az Ő tetszésének megfelelően." (Fil 2,13)


A Szentlélek munkája, hogy a Krisztusi vonások kialakulnak jellemedben.

Saját erődből nem tudsz Jézushoz hasonlatossá válni. Az újévi fogadalmak, az akaraterő, a legjobb szándék nem elég. Csak a Szentléleknek van ereje, hogy életedben előidézze azokat a változásokat, amiket Isten kíván. A Biblia így ír erről: "Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Fil 2,13)

A Szentlélek erejének említésekor sok ember csodás megnyilatkozásokra és erőteljes érzelmekre gondol. Pedig a legtöbb esetben a Szentlélek ereje csendes, szerény módon jelenik meg életedben, hogy még tudatában sem vagy, nem is érzed.

A Krisztusi vonásaink nem utánzással alakulnak ki bennünk, hanem úgy, hogy elérjük, bennünk lakozzanak. Engedjük, hogy Krisztus rajtunk keresztül éljen.

De hogy történik mindez? Döntéseinken keresztül. Úgy, hogy minden helyzetben úgy döntünk, Jézust követjük és bízunk Isten Szentlelkében, hogy megadja nekünk az erőt, a szeretetet, a hitet és a bölcsességet, hogy így cselekedjünk. Mivel Isten Szentlelke bennünk él, ezeket a dolgokat mindig szabad kérnünk tőle.

Beszéljünk róla

* Hogyan dolgozik benned a Szentlélek? Előfordult már, hogy az ő munkáját sajátodnak vallottad?

* Legutóbbi döntéseid mennyire árulkodnak arról, hogy szeretnéd, Isten Krisztusi vonásokat alakítson ki benned is?





komment
süti beállítások módosítása