Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Légy bölcs: Nézz előre és nézz szembe a valósággal!-Szolgálatod életbevágóan szükséges a gyülekezetben

2019. június 06. 10:22 - Andre Lowoa

 


Légy bölcs: Nézz előre és nézz szembe a valósággal!

"A bölcs ember előre néz. A bolondot megkísérti saját bolondsága és nem fog szembenézni a tényekkel." (Példabeszédek 14:8. TLB)

Az életben sok ember indít jól, de végül mégis gyengén haladnak, mert nincsen tervük a csapdák esetére. A Biblia azonban azt mondja, hogy a bölcs ember szembenéz a valósággal.

Ahogy terveket készítünk a jövőnkre, mindannyian szembe kell nézzünk olyan csapdákkal, mint a kultúrális figyelemelterelés, a kétségbeesés hangja, kísértés arra, hogy levágd az utat és az elbátortalanító késedelmek. Csak nézz Noéra: ő is csapdákba esett, miután Isten megmondta neki, hogy bárkát kell építenie, de ő kijött belőlük - és te is ki tudsz jönni!

Ez most nem azt jelenti, hogy Isten egy olyan merész célt fog eléd helyezni, mint a bárka építése volt, de én imádkozom érte, hogy egy nagy célt adjon neked - sőt akár egy merészet - életed következő 10 évében.

A Biblia azt mondja: "A bölcs ember előre néz. A bolondot megkísérti saját bolondsága és nem fog szembenézni a tényekkel." (Példabeszédek 14:8. TLB) Ahogy előre tekintünk, nem csak arra készülünk fel, hogy észrevegyük a csapdákat amikor bekerülnek az életünkbe, hanem arra is fel vagyunk szerelkezve már, hogy tervet készítsünk, hogy olyan emberekké tudjunk válni, akiknek Isten szeretne látni.

Kérd Istent, hogy segítsen neked célokat állítani életed következő évtizedére! Utána már készen állsz majd arra, hogy előre lépj és megtanuld kezelni a csapdákat amik szándékosan távol akarnak tartani a célod beteljesítésétől, hogy eljuss oda, ahol Isten akar látni.

Beszéljetek róla:

  • Az elmúlt 10 évedből mik azok a leckék, amiket alkalmazni tudsz életed következő évtizedében?
  • Amikor a jövőre tekintesz, kivé akarsz válni? Mit szeretnél, mit teljesítsen be Isten az életedben?
  • Hogyan mutatják be céljaid Isten erejét az életedben? Álmaid is nagyok, hisz egy nagy Istent szolgálsz?

 

Szolgálatod életbevágóan szükséges a gyülekezetben

 

Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak (szükséges) tagjai. 1 Kor. 12:27

Azért is van szükség arra, hogy kapcsolatban állj egy gyülekezeti közösséggel, hogy betöltsd az egyik elhívásodat, és a gyakorlatban szolgálj más hívők felé. A Biblia azt mondja, „Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak (szükséges) tagjai.” (1 Kor. 12:27)

A szolgálatod életbevágóan szükséges Krisztus testében – csak kérdezd meg bármelyik helyi gyülekezetet. Mindannyiunknak megvan a maga szerepe, és minden szerep fontos. Nincs kis szolgálat Isten felé, mindegyik lényeges.

Hasonlóképpen, nincsen jelentéktelen szolgálat a gyülekezetben. Vannak olyanok, amelyek szembetűnők, és vannak, amelyek a színfalak mögött zajlanak, de mindegyikük értékes. A kicsi vagy rejtett szolgálatok hozzák gyakran a legnagyobb változást.

Az otthonomban a legfontosabb fényforrás nem a nagy csillár az étkezőben, hanem a kis éjszakai világítás, ami megakadályozza, hogy beleütközzek valamibe, amikor éjszaka felkelek. Nincs összefüggés a méret és a fontosság között. Minden szolgálat számít, mivel a működésünk egymástól függ.

Mi történik akkor, amikor a tested egyik része nem működik megfelelően? Beteg leszel. A tested többi része szenved. Képzeld el, mi történne, ha a májad úgy döntene, hogy elkezd magának élni: „Elfáradtam! Nem akarom tovább szolgálni a testet! Egy éves szabadságot akarok és azt, hogy csak tápláljanak. Azt kell tennem, ami a legjobb a számomra! Hadd vegye csak át egy másik testrész a munkát.”
Mi történne? A testünk meghalna. Ma, helyi gyülekezetek ezrei haldokolnak azok miatt a keresztények miatt, akik nem hajlandóak szolgálni. Ezek a keresztények az oldalvonalon ülnek nézőként, és a test szenved.

Isten olyan szolgálatra hívott el, amely sokkal több annál, mint amit valaha is el tudnál képzelni. Ő olyan jó cselekedeteket tartalmazó életre teremtett TÉGED, amelyeket már előre elkészített a számodra (az Efezus 2:10 alapján).

Amikor bármilyen módon a többieket szolgálod, valójában Istent szolgálod.



komment
süti beállítások módosítása