Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Számíthatsz Istenre-Te milyen kifogásokat használsz?

2019. június 05. 10:19 - Andre Lowoa



Számíthatsz Istenre


Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása (Jakab 1:17 NIV-fordítás).

anchor_of_the_soul.jpg

Amikor körülötted minden folyamatosan változik, fontos szem előtt tartani, hogy Isten örökkévaló Atya. Ő sohasem hagy cserben, Rá lehet számítani. Ő megbízható, és méltó a bizalomra.

A Jakab 1:17-ben azt olvassuk, hogy „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása (NIV-fordítás). Isten változhatatlan, örökkévaló Atyánk.

Az apák gyakran kiszámíthatatlanok. Beszéltem emberekkel, akik így vallottak: „Gyermekkoromban sosem voltam vele tisztában, hogyan bánik majd velem az apám. Sohasem tudtam felmérni, vajon csendesen fog szólni hozzám vagy durván. Sosem tudhattam, hogy épp ölelni vagy ütni készül, magához szeretne vonni vagy épp el akar taszítani.”  Az ellentmondásos apák bizonytalan gyermekeket nevelnek.

Isten azonban nem hangulatfüggő. A te mennyei Atyád nyújtotta biztonság nem múlandó. Az egyik dolog, amivel bizton számolhatsz, hogy Isten mindig ugyanúgy viseltet irányodban.

A Biblia így fogalmaz a 2 Timóteus 2:13-ban: „Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja” (NIV-fordítás).

Tudatában vagyunk, hogy a világ gyorsabban változik, mint valaha. Alvin Toffler „Sokkoló jövő” címmel írt könyvében rámutat, hogy a gyors változások időszakaiban az embereknek szükségük van – ahogy ő nevezi – "szigetekre", melyek az állandóságot, a biztonságot képviselik. Amikor minden más bizonytalan, akkor is kell hogy legyen valami az életben, ami sohasem változik; egy hely, ahol lelked lehorgonyozhat. Szükséged van egy biztonságos menedékhelyre, hogy kezelni tudd a stresszt.

Csupán egyetlen probléma van: ezen a Földön semmi sem tart örökké. Csak egyetlen olyan dolog van, ami bizonyosan sohasem fog változni: mennyei Atyád örökkévaló, gondoskodó szeretete.

„Az én Istenem változhatatlan irántam való szeretetében”  (Zsoltárok 59:10a TLB-fordítás).

Ebben biztos lehetsz.

Beszéljünk róla:

  • Mi számít a biztonság szigetének a saját életedben?
  • Hogyan segíti elő az állandó változás a stresszt?
  • Melyek azok a jó adományok és tökéletes ajándékok a te életedben, melyek nyilvánvaló bizonyítékai Isten irántad való változhatatlan szeretetének?

 

Te milyen kifogásokat használsz?

 

Mindannyian az Ő teste részeként találjuk meg életünk értelmét és feladatát (Róma 12,5).

Valaminek oda fogod áldozni az életedet. Mi lesz ez, karrier, sport, egy hobbi, dicsőség, gazdagság? Ezek egyikének sem lesz tartós jelentősége. A szolgálat az út a valódi jelentőség felé, a szolgálaton át fedezhetjük fel életünk értelmét. A Biblia azt mondja, hogy "Mindannyian az Ő teste részeként találjuk meg életünk értelmét és feladatát." (Róma 12,5)

Miközben együtt szolgálunk Isten családjában, örökkévaló jelentőséggel ruházzuk föl életünket. Pál írta: "Mert a test sem egy tagból áll... Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test?" (1 Kor 12,14a)

Isten változást akar hozni a világba általunk; rajtunk keresztül szeretne munkálkodni. Életünknek nem a tartama, hanem a tartalma számít: nem az, hogy mennyit, hanem hogy miként éltünk.

Ha nem veszel részt semmilyen szolgálatban, milyen magyarázattal próbálod kimenteni magadat?

- Ábrahám már túl idős volt,
- Jákób nem elég magabiztos,
- Lea nem volt túl szép,
- Józsefet bántalmazták korábban,
- Mózes dadogott,
- Gedeon szegény volt,
- Sámson függőségben élt,
- Ráháb erkölcstelen életű volt,
- Dávid kikezdett valakivel, s mindenfajta családi gonddal küszködött,
- Illésnek öngyilkossági hajlama volt,
- Jeremiás depressziós volt,
- Jónás nem akart szolgálni,
- Naomi özvegy volt,
- Keresztelő János enyhén szólva különc volt,
- Péter kiszámíthatatlan és hirtelen haragú volt,
- Márta sokat aggodalmaskodott,
- A samáriai asszony több sikertelen házasságra tekinthetett vissza,
- Zákeus népszerűtlen volt,
- Tamás kételkedett,
- Pálnak rossz volt az egészsége,
- Timóteus pedig visszahúzódó volt.

Mondhatnánk, egy nagy rakás szerencsétlenség, Isten mégis mindegyiküknek hasznát vette a szolgálatban. Mindenkinek hasznát veszi, ha felhagy a kifogások keresésével.
komment
süti beállítások módosítása