Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Engedd, hogy Ő vigasztaljon!-Feljebb és túl-Nem bíród egyedül!

2019. június 02. 00:20 - Andre Lowoa

Engedd, hogy Ő vigasztaljon!

„…minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket” (2Korinthus 1:3-4)
Isten otthonossá teheti számodra a mégoly kényelmetlen, barátságtalan helyeket is. Ki tud húzni az olyan helyzetekből, amikről azt hitted, örökre ott ragadtál. Békességet és nyugalmat tud adni még a fájdalmak között is. Mielőtt életed véget ér, élni fogsz, szeretni fogsz, és veszteségeket fogsz átélni. Bizonyos dolgok elvesztése igazából segít abban, hogy értékelni tudd azt, ami megmaradt. A kudarc keserű íze teszi a sikert még édesebbé. Hogyan tudnád a győzelmet ünnepelni, ha nem ismernéd a vereséget? Minden napodat úgy éled, hogy nem tudod, mit tartogat a holnap, de tudod, hogy Isten tartja kezében a holnapjaidat.
A holnapod nem a főnököd, a befektetési tanácsadód, a házastársad vagy bárki más kezében van. Nincs a te kezedben sem, hogy irányítsd vagy manipulálhasd. Nem, minden holnapod Isten kezében van! Tehát bármit is teszel, először ismerd meg Őt, mert szükséged van Rá! És Ő mindig ott lesz számodra. Ott lesz, amikor már mindenki és minden elhagyott. Ott lesz számodra a legsötétebb helyeken is. Ígérete számodra ez: „…Lehet, hogy egész este tart a sírás, de reggelre eljön az öröm” (Zsoltárok 30:5 AMP). Bármilyen hosszú is az éjszaka, a reggel mindig elérkezik és vele az Ő öröme. Gondolj csak bele, nem számít, milyen sötét az éjszaka, eddig még mindig megérted, hogy meglásd a reggelt! Igaz? Isten kegyelme megvédett, gondoskodott rólad, biztonságot adott, megnyugtatott, vigasztalt és átvitt az éjszakán. Az idők és az évszakok változnak – de Isten soha! Ő mindig a „minden vigasztalás Istene” , és Ő vigyáz rád ma is!



Feljebb és túl

„Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre!” (Máté 5:41)

A római időkben a katonák kényszeríthették a zsidó polgárokat, hogy vigyék helyettük a menetfelszerelésüket egy mérföldnyire. De Jézus azt mondja: „Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre”. Max Lucado írja: „Van egy második-mérföldes szolga a gyülekezetünkben. A foglalkozása építészmérnök, de a szenvedélye a szolgálat. Minden istentisztelet előtt végigjárja a férfimosdókat… kitörli a mosdókagylókat, megtisztítja a tükröket, leellenőrzi a vécéket, feltölti a papírkészletet. Nem beszél róla senkinek, és nem vár semmit viszonzásul… Hadd mondjam el, miről ismerem fel [a második-mérföldeseket]. Nem viselnek jelvényeket vagy egyenruhát – ők mosolyt viselnek. Felfedezték… az örömet a többlet fáradozásban… a mások segítésében rejlő örömet… azt, hogy az igazi jutalom a második mérföldet jelző oszlopnál található… Miért? Felszabadultság! Rabszolgákból önkéntesek lettek. Amikor Mária megkente Jézus lábát, az egy-mérföldesek, mint Júdás tettét pazarlásnak minősítették. De Jézus nem. Ő elfogadta a gesztust a szeretet kifejezéseként, egy baráttól, aki legértékesebb kincséről mondott le. Van a gyülekezetedben egy idős férfi, aki épp most veszítette el feleségét. Egyetlen óra, amit rááldozol az idődből, számára az egész világot jelentheti. Van a városodban néhány gyerek, akiknek nincs édesapjuk, aki elvinné őket moziba vagy focimeccsre. Te el tudnád. Nem tudják neked megfizetni, de kedvességed mosolyt fog varázsolni az arcukra. És mit szólnál ehhez? Kezdd azokkal, akiknek ugyanaz a vezetéknevük, mint neked! Lepd meg őket kedvességgel… végezd a házimunkát panaszkodás nélkül… vigyél nekik kávét az ágyba reggel… írj egy szerelmeslevelet csak úgy. A „csak úgy” az alabástrom kiöntése. Jézus a szolgák helyzetét választotta. Mi ne tudnánk? John Gardner mondta: „Ha az ember szolgál, az élet többé nem értelmetlen.” Nem arra lettél elhívva, hogy „csak úgy eléldegélj”, hanem arra, hogy tegyél valami nagyobbat, valami magasabb rendűt.





Nem bíród egyedül!

„Nem tudom egyedül vinni ezt az egész népet…” (4Mózes 11:14)
Egyszer Mózes azt mondta Istennek, hogy a munka, amit rábízott, túl nagy számára. Ezért Isten azt mondta Mózesnek, hogy keressen hetven vezetésre alkalmas férfit. Majd így folytatta: „Elveszek abból a lélekből, amely benned van, és nekik is adok, hogy veled együtt hordozzák a nép terhét, és ne magad horgozd azt” (Mózes 11:17). Értsd meg ezt: soha nem leszel képes megvalósítani álmodat, amíg nem vagy képes, vagy nem vagy hajlandó másokat is belevonni. Ne gondold, hogy csak azért, mert az álmod érdemleges, az emberek automatikusan felsorakoznak melléd! Ez nem így működik. Ugyanaz az álom, ami áldás lehet számodra, maga alá is teremthet, ha nem veszed körül magad megfelelő emberekkel. Mózes azt mondta: „Nem tudom egyedül vinni ezt az egész népet, mert túl nehéz nekem. Ha így bánsz velem, inkább nyomban ölj meg… „ (4Mózes 11: 14-15). Ne várj addig, míg az idegösszeomlás határára kerülsz, vagy a családod szétesik, időben kérj segítséget!
Amikor Isten elhív valakit, mindig elhív másokat is, hogy mellette álljanak. Kezdj el hát körülnézni! Lehet, hogy csak egy emberre van szükséged, lehet, hogy sokra. Sőt, minél nagyobb az álmod, annál nagyobb csapat kell hozzá. Van azonban egy jó hírem is: minél nagyobb az álmod, annál több embert fog vonzani. Ha nagy álmod van, akkor még nagyobb lehetőséged van arra, hogy jó embereket fogsz találni segítőnek. Csak annyi dolgod van, hogy alakíts ki kapcsolatot velük, hívd meg őket, add át a látásodat és engedd őket dolgozni!



„… hogy veled együtt hordozzák a nép terhét…” (4Mózes 11:17)
Lehet, hogy nagy terveid vannak, de nem fogsz sikert elérni addig, amíg meg nem tanulod, hogyan lelkesíts fel másokat látásod iránt. A jó kommunikációs képesség fontos ahhoz, hogy látásodat át tudd adni, de ennél többre van szükség. Hitelesnek és meggyőzőnek kell lenned. Az emberek csak akkor lesznek vevők a látásodra, ha el tudod adni nekik. Csak akkor tudsz meggyőzni másokat látásod fontosságáról, ha te magad meg vagy győződve annak jelentőségéről. Ehhez az kell, hogy a megfelelő üzenetet, a megfelelő ember a megfelelő időben és megfelelő módon át tudja adni a megfelelő embereknek. Dr. Larry Crabb pszichológus és író ezt mondja erről az egymásra hatásról: „Az a látás, amit átadunk az embereknek arról, hogy kivé és mivé válhatnak, csak akkor bír erővel, ha azt visszhangozza, amit a Lélek már szólt az ő lelkükhöz.” Ez az erő tudja meggyőzni az embereket arról, hogy csatlakozzanak hozzád álmod megvalósításában, és hatványozottan növeli az esélyedet a sikerre. A Bibliában érdekes matematikai összefüggést figyelhetünk meg, amely azt állítja, hogy az ember menekülésre késztethet ezer embert, de két ember tízezret is (ld. 5Mózes 32:30). Igen, a Szentírás az együttműködés erejét tanítja. Ha a megfelelő emberek csatlakozzanak hozzád, és megkapjátok Isten áldását, akkor sokkal többet megvalósíthattok, mint amennyit valaha is elképzelhetőnek tartottál.

komment
süti beállítások módosítása