Bár Írországban még zajlik a szavazatszámlálás az pénteki népszavazás után, szombat délelőtt az abortuszellenes Save The 8th kampány szóvivője, John McGuirk elismerte, hogy vesztettek.

Már péntek este, a szavazás után az  első exit poll eredmények azt mutatták, hogy   földcsuszamlásszerű az igenek többsége: az Irish Times és az RTÉ felmérése azt mutatta, hogy 69 százalék a tilalom eltörlésére szavazott. Hivatalos eredmény estére várható. 

Várhatóan Dublinban lesz a legmagasabb az igenek aránya: Az Irish Times szerint 50 százalékos feldolgozottságnál a fővárosban volt olyan szavazókör, ahol 79 százalék volt az igenek aránya. Leo Varadkar ír miniszterelnök azt mondta, hogy az igenek nagy arányú győzelme „Írország csendes forradalmának csúcspontja”. Az eredményről megjegyezte, hogy a nemzet nincs is annyira megosztva a kérdésben, hanem egységes, és kész a változásra.

Annak az 1983-as alkotmány kiegészítésnek az eltörléséről szavaztak, ami azonos értékűnek nyilvánítja az anya és a magzat jogait. Ez számít Európa egyik legszigorúbb abortusztilalmának.

 

A mostani szabályozás szerint csak akkor lehet megszakítani a terhességet, ha az anya élete veszélyben van. Ugyanakkor az illegális abortuszért akár 14 év börtönt is lehet kapni, ami a beavatkozást végrehajtó orvosokra is vonatkozott. Ezért gyakran amikor veszélybe került egy terhes nő élete az orvosnak azon kellett gondolkodnia, hogy az aktuális helyzet jogilag kielégíti-e a törvényben szereplő “valós veszély” kitételt.

 

Inkább külföldre mentek.

 

A becslések szerint tiltás miatt évente ír nők ezrei utaznak évente Nagy-Britanniába hajón, vagy repülőn, hogy Manchesterben vagy Liverpoolban végeztessék el a terhességmegszakítást. A népszavazás előtt sokan mondták el a történetüket arról, mennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozza őket, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben még külföldre kell utazniuk.

Ha az országban a népszavazás után lazítanak a szabályokon, akkor a magzat 12 hetes koráig lehet megszakítani a terhességet, vagy ha az anya életveszélybe kerül, illetve ha a magzatról tudni, hogy nem élné túl a szülést.

 

Mindkét oldalnak voltak támogatói bőven, az ír miniszterelnök igenpárti, a nagyobb pártok tagjai megosztottak, a kisebb pártok inkább igen pártiak. (BBC/Independent)

https://444.hu/2018/05/26/irorszagban-az-abortuszellenes-tabor-elismerte-hogy-elvesztette-a-nepszavazast

 

Szűz Mária: Ha bevezetésre kerül az abortusz Írországban, elvágjátok a köteléket Szívemhez.

2012. február 17., péntek, 3:30

Én vagyok a ti szeretett Édesanyátok, az Angyalok Királynője, Szűz Mária, a Szeplőtelen Fogantatás.

Ó, mennyire sírok ma, amikor Írország, amely legnagyobb mértékben nekem – szeretett Anyjuknak – szentelt ország, áldozatul esik a gonosznak..

Nagy sötétség ereszkedett le erre a nemzetre. Oly sokan elvesztették a hitüket, mint ahogyan sokan szívüket is elfordították szeretett Fiamtól, Jézus Krisztustól.

Gyermekem, Írországban sokan megengedték a Gonosznak, hogy szívüket kővé változtassa.

Mindazok, akik szeretik Fiamat, nagyon szenvednek, mivel tanúi annak az elvilágiasodásnak, mely átvette az ellenőrzést, e fölött, az egykor oly szent ország fölött.

Most az abortusz bevezetésére tesznek kísérleteket, mely, ha bekövetkezne, akkor mélyen megbántaná az Én drága Fiamat.

Gyermekeim, ha bevezetitek az abortuszt Írországban, akkor elvágjátok azt a köteléket, amely oly közel hozott benneteket Szívemhez.

Írországban most nagyon sok ember sérti meg Fiamat azáltal, hogy Vele szemben tiszteletlenséget mutat. Már Engem se tűrnek meg, és a Nevemet is meggyalázzák.

Írország gyermekei, ti különleges lelkek, akiket arra választottak ki, hogy Atyám Szavát átadjátok az egész világnak, most meg kell hallgatnotok Engem.

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy ne kerüljön sor azon tervek bevezetésére, melyek az abortusztörvényekre vonatkoznak.

Ha ez mégis megtörténne, akkor Írországnak Atyám Királyságában nagy kegyvesztésben lenne része.

Az abortusz bűne a legsúlyosabb Atyám szemében. A népirtásnak ez a legrosszabb fajtája.

Harcolnotok kell e gonoszság ellen, gyermekeim. Ezt most kell megtennetek, különben az utolsó Isteni kötelék, melyet most inkább erősíteni kellene, meg fog gyengülni.

Fel kell állnotok gyermekeim, hogy visszaköveteljétek katolikus és keresztény hiteteket, különben ellopják azt tőletek.

Ne engedjétek meg, hogy a hatalmon levők gúnyolódjanak veletek, amikor ti Isten Szent Szavát hirdetitek.

A sötétség eme szelleme most nemcsak országotokat borította be, hanem a szentélyeket is, amelyekben látszólag tisztelnek Engem.

Bánatomban sírok, amikor azt látom, hogy szeretett Írországom az útszélen hever.

Van még remény, gyermekeim. De most erőtöket egyesítenetek kell, hogy megvédjétek a hiteteket.

Hamarosan kényszerítve lesztek elhagyni, nemcsak katolikus hiteteket, de a keresztény hiteteket is.

Követeljétek vissza országotokat a szocializmustól és a világi diktatúrától.

Ők az állampolgári jogokra fognak hivatkozni, mégis meg fogják tagadni a legalapvetőbb jogokat, beleértve az imádkozáshoz való jogot is, melyekről azt állítják, hogy védelmezik.

Ők törvény által kényszeríteni fognak benneteket, hogy fogadjátok el a meg nem született gyermekek meggyilkolásának jogát.

Ne feledjétek, hogy a Mindenható Isten szeretettel teremtett meg minden lelket.

Minden ember, aki az abortusz mellett dönt, vagy segít az abortusz gonosz tettének elkövetésében, halálos bűnt követ el.

Imádkozzátok, imádkozzátok, imádkozzátok imámat, a Keresztes Imahadjárat 32. imáját:

„Ó, Üdvösség Anyja,
Imádkozz írországi gyermekeidért, hogy az abortusz gonosz cselekedete, melyet ránk erőltetnek, meg legyen akadályozva.
Védd meg ezt a szent nemzetet attól, hogy még mélyebbre süllyedjen a kétségbeesésben, és védd meg a sötétségtől, mely beborítja országunkat.
Szabadíts meg minket a Gonosztól, aki el akarja pusztítani a meg nem született gyermekeidet.
Imádkozz, hogy a vezetőknek legyen elég bátorságuk azokra hallgatni, akik szeretik Fiadat, hogy majd ők is kövessék Urunk, Jézus Krisztus tanításait. Ámen
.”

Menj most, gyermekem, és mondd el ír gyermekeimnek, hogy erősnek kell maradniuk! Nekik ki kell állniuk amellett, ami helyes.

Nem szabad félnetek hirdetni az Igazságot, Isten Szent Szavát, bármilyen nehéz is legyen az.

A ti Mennyei Királynőtök,
Az Üdvösség Anyja.

 

https://masodikeljovetel.hu/kereso?keys_1=abortusz