Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hit az valami, amit teszünk-A szeretet legnagyobb ajándéka a figyelem-Előbb köszönd meg Istennek!

2019. május 26. 10:47 - Andre Lowoa

 

A hit az valami, amit teszünk

"Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere,valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az?" Jak2,15-16



A hit több annál amit érzünk. Sokan összetévesztik az érzelmeket és érzéseket a hittel. Elmennek gyülekezetbe, érzelmileg megindulnak, ihletettek és stimuláltak lesznek. Azonban, ez nem jelenti azt, hogy hitben is járnak.

A Biblia azt állítja, a hit az valami amit teszünk, nemcsak amit érzünk. Más szavakkal, a hit nem puszta érzelmesség. Tegyük fel, kimegyek az utcára és látok valakit, aki hajléktalan és szűkölködik. Látom, hogy éhes, fázik, ruhára és hajlékra van szüksége. Vajon nagy hitről tennék tanúságot, ha elsétálnék mellette a következő szavakkal:"Fel a fejjel! Ne aggódj, légy boldog! Érezd jól magad! Mosolyogj!"

Nem kíván nagy hitet ezt tenni. A hit együtt jár az együttérzéssel. A hit szava:"Bármit megteszek amit tudok, hogy enyhítsek a fájdalmadon". A teljes Újszövetségben azt látjuk, hogy Jézus együttérzéssel megindult az embereken. Jézus megmutatta, hogy a hit gyakorlati dolog.

Amikor látunk egy szükséget, teszünk valamit ellene. Nemcsak odavetünk egy gyors "Hát, imádkozok érted"-et. A Biblia azt állítja, hogy hitünket cselekedeteink által tesszük láthatóvá.





A szeretet legnagyobb ajándéka a figyelem

 „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.” (Galata 6:10)


A Galata 6:10-ben azt olvassuk, hogy „Különös figyelemmel legyetek azokra, akik a hitben testvéreitek.”  De miért jár különös figyelem az Isten családjához tartozóknak?

Mert minden, amire figyelmet fordítasz, növekedni fog. Ha figyelmet szentelsz a gyermekeidre, akkor növekedni fognak. Ha figyelsz a házasságodra, növekedni fog. Ha a munkádra fordítasz több figyelmet, akkor az fog növekedni.

Mi a szeretet legnagyobb ajándéka? Nem a gyémántok, virágok vagy a csoki. A szeretet legnagyobb ajándéka az, hogy koncentráltan tudsz másokra figyelni. Meg tudsz erősíteni embereket csupán annyival, hogy a szemükbe nézel, mert ez lényegében azt mondja nekik, hogy „Értékellek téged. Amit mondasz nekem, az fontos, mert számítasz nekem.” Amit az emberek jobban akarnak bármi másnál is, az a koncentrált figyelem. Tudni akarják, hogy számítanak a gondolataik, az életük és hogy értékesek.

A kapcsolat lényege nem az, hogy mit teszünk meg a másikért vagy, hogy mit adunk egymásnak. A kapcsolat lényege az, hogy magunkból mennyit adunk egymásnak.

El sem tudom mondani, hogy hány férfitól hallottam ezt a mondatot: „Ezt nem értem. Előteremtettem mindent, amire a családomnak szüksége van. Mindent megadtam a feleségemnek és a gyermekeimnek is. Mi többet akarnának még?"

Téged akarnak! Azt akarják, hogy több időt legyél velük. Több figyelmet akarnak. A figyelmedet óhajtják. Látni szeretnék, hogy fontosak számodra. Semmi sem helyettesítheti az időt. A gyerekeknek nem tárgyakra van szükségük, hanem az idődre. A házasságoknak, barátságoknak és a kisebb csoportoknak is az együtt eltöltött időre van szüksége.

Ezen a hétvégén, keress lehetőségeket arra, hogy megmutathasd a figyelmed az embereknek. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz. De ne várd, hogy ez csak úgy megtörténjen; teremts lehetőségeket, hogy megmutathasd a figyelmed.

Ha ezt be kell ütemezned a naptáradba, tedd azt. Ha fel kell áldoznod azt az időd, amit online sorozatok nézésével töltenél, áldozd fel. Ha félre kell tenned a házimunkát, tedd azt. Ha valami egyéb áldozatot kell hozni, tedd meg, ne tartsanak vissza az ilyen dolgok. Bármi is legyen, amit fel kell adnod azért, hogy figyelemmel legyél mások iránt, tedd meg. A növekedésük szempontjából ez nagyon fontos!

Beszéljetek róla:

  • Milyen módon szeretné Isten, hogy figyelmet szentelj a még nem hívőkre?
  • Hogyan gyakorolhatod azt, hogy több figyelmet adj más embereknek?
  • Mik azok a dolgok, amit távol tartanak téged attól, hogy növekedő kapcsolataid legyenek?





Előbb köszönd meg Istennek!

„A király kijelölte az énekesek helyét, hogy menjenek a hadsereg előtt, énekelve az ÚRnak és dicsőítve szent fényességét. Ezt énekelték: „Adjatok hálát az ÚRnak, mert hűséges szeretete örökké tart!” (2Krónikák 20:21 – NLT fordítás)


A 2. Krónikák 20:21-ben Jósafát király a hadsereg szervezésének igen szokatlan módját választotta: „A király kijelölte az énekesek helyét, hogy menjenek a hadsereg előtt, énekelve az ÚRnak és dicsőítve szent fényességét. Ezt énekelték: „Adjatok hálát az ÚRnak, mert hűséges szeretete örökké tart!” (NLT fordítás)

Jósafát haditerve az volt, hogy egy kórust állított a gyalogság elé. Patton elájult volna! (George Smith Patton Jr. 1885-1945; Az Amerikai Egyesült Államok hadseregének legendás tábornoka, aki a második világháború európai hadszínterein folyó műveleteket irányította – WikipediA) Ezt képzeld el: az egyik oldalon három ellenséges hadsereg gyülekezett össze, hogy harcoljon Izrael ellen. Ott a völgy, ahol a csatát készültek megvívni. És ott vannak a szegény izraeliták. Jósafát király pedig ezt mondja: „Kiválasztjuk az énekeseket és összeállítunk egy kórust, a hadsereg elé tesszük, és így menetelünk az ütközetre.”

Van itt egy rendkívül fontos igazság: Az izraeliták előre köszönetet mondtak Istennek a győzelemért. A dicsőítés és a hálaadás, a hit kifejezése szavakban. Ha az esemény megtörténte után mondasz köszönetet, az hála. Ha azonban megköszönöd Istennek, mielőtt megtörténne, az hit.

Figyeld meg a dicsőítés hatását a 22. és 23. versekben: „Amikor elkezdtek énekelni, az ÚR pánikba ejtette a betolakodó hadseregeket. Az ammóniak és a moábiak megtámadták az edomita sereget és teljesen elpusztították, aztán pedig kegyetlen küzdelemben egymás ellen fordultak.” (GNT fordítás) Isten összezavarta az ellenséget, azok egymás ellen fordultak és megsemmisítették magukat, miközben az izraeliták csak figyelték őket. Erő van a várakozásban.

Megoldhatatlan probléma van az életedben? Minden összeesküdött ellened? Mikor kezdesz el köszönetet mondani Istennek érte? Miután minden megoldódott? Ha igen, akkor ez hála. Mit szólnál ahhoz, ha most, mikor benne vagy a problémában vagy látod, hogy közeledik feléd, most mondanál köszönetet Istennek? Ez a hit!

Mikor engeded, hogy Isten oldja meg a problémádat, ez bizonyságtétellé válik a nem hívők számára. A világ megjegyzi, mikor a keresztények hitben élnek. Isten pedig szereti megmutatni az erejét azokon, akik várják, hogy ő munkálkodjon az életükben.

Nehéz körülményekkel nézel szembe ezen a héten? Úgy érzed, hogy minden ellened van? Azt gondolod, hogy a problémád teljesen maga alá temet? Mit teszel? Fordulj Istenhez – Jehova-Niszszi, az Isten, aki megvéd! (2Mózes 15:17 – Károli)

Beszéljetek róla:

* Ma mit kellene megköszönnöd Istennek, előre?
* Hogyan tudnád megmutatni a nem hívő barátaidnak és a családodnak, hogy Istenre bízod a problémáid megoldását? Ez a fajta benned levő hit milyennek tűnik mások számára?



komment
süti beállítások módosítása