Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mondd el másoknak mit tett veled Isten-Újra felkelni egy kudarc után

2019. május 17. 10:21 - Andre Lowoa




Mondd el másoknak mit tett veled Isten

“Tanúim lesztek, és embereknek fogtok beszélni rólam mindenhol.” (ApCsel 1:8b NLT fordtás)

A leghatékonabb módja annak, hogy az emberek megtudják milyen hatalmas dolgokat tehet Isten az életükben, ha elmondod nekik az történeted Istennel amit az életedben végzett. Ez hozza el az igazi változást.

Jézus azt mondta az ApCsel 1:8-ban:

Jesus said in Acts 1:8, “Tanúim lesztek, és embereknek fogtok beszélni rólam mindenhol.” (ApCsel 1:8b NLT fordtás)
Amikor a "tanú" szót meghallom, mindig a bírósági tárgyalóterem jut eszembe. Ez a tökéletes kép arra, hogy Isten mire kér minket, ahhoz, hogy változást idézzen elő a világban. Nem kér minket arra, hogy ügyvédek legyünk, vitatkozva az ügy felett.Nem kér minket arra, hogy bírók legyünk, másokat megítélve. Azt kéri, hogy legyünk az ő tanúi.

Mit tesz a tanú? A tanú csak azt mondja: "Ezt és ezt láttam. Ezt és ezt hallottam." A tanú egyszerűen elmondja a dolgokat, amiket Istn tett az életében.

A barátok nem tartják magukban a barátaikról szóló jó híreket. Elmondod nekik a jó híreket, hogy miket tett Isten az életedben, hogy ez által az ő életükben is örökkévaló változás történjen.

Nem vagy biztos benne, hogy miként fogj hozzá? Itt van egy egyszerű terv: Írd le a történetedet és oszd meg a szűkebb baráti köröddel. Kezd megosztani a történetedet olyan emberekkel, akik közel állnak hozzád, ezáltal gyakorlatra tehetsz szert.Ezután Isten adni fog olyan lehetőségeket, hogy azokkal tudd megosztani a Jó Hírt, akinek igazán szüksége van rá, hogy hallja.

"Gyere és figyelj...és elmondom neked mit tett értem Isten.(Zsotárok 66:16 TEV)

A te életedben kinek kell, hogy hallja, mit tett veled Isten?

Beszéljetek Róla

  • Milyen félelmeid vannak a mások előtti tanúságtétellel kapcsolatban?
  • Miként változnak vagy tűnnek el a félelmeid, amikor azt olvasod, hogy elég a történetedet elmondani valakinek ahhoz, hogy beszélgetést kezdj az evangéliumról?
  • Mit gondolsz, miért fontos leírni a történetedet?






Újra felkelni egy kudarc után


"Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban." Péld. 24:16

A bukás nem végzetes, sokkal inkább normális! Csak nézz körül. Mindannyian elszúrjuk a dolgainkat időről időre. Nemrégiben kaptam egy könyvet valakitől, "The (Incomplete) Book of Failures: The Official Handbook of the Not-Terribly-Good Club of Great Britain" (A kudarcok (nem végleges) könyve: Nagy-Britannia Nem-Rettenetesen-Jó Klubjának Hivatalos Kézikönyve). Mikor a könyvet nyomtatták, elfelejtkeztek az első 2 oldalsól, ezért később kellett hozzácsatolni. Még maga a könyv is egy kudarc volt!

Sajnos hajlamosak vagyunk túlzottan a saját hiányosságainkra összpontosítani és ez megfoszt minket a magabiztosságunktól. Részben ez történt az első tanítványokkal.

Engem lenyűgözött, hogy az első tanítványok a legyőzöttségből milyen hamar váltak lendületessé a feltámadás után. A gyülekezetben már megosztottam, hogy a magabiztosság felé vezető ösvényen az első úttorlasz, ahogy a tanítványoktól is láttuk, a kimerültség.

A második a kudarc. "Akkor a tanítványok mind elhagyták őt, és elfutottak" (Mt. 26:56). Az egyik legfőbb oka, hogy a tanítványok bizalma megrendült magukban, az a kudarc érzése volt, hogy elhagyták Jézust. Ráadásul a gyönyörű pillanatnak is részesei voltak, hogy Jézus szolgálata látszólag véget ért. Egy búsuló bulit tartottak. Találgattak és gondolkoztak, mit csinálhattak rosszul. Jézusnak kellett volna lenni a Messiásnak, erre meghalt. Biztos vagyok benne, hogy azt kérdezgették: "Miért én? Kit érdekel? Mi lesz most?"

Mi a kudarc ellenszere? A kitartás. Túljuthatsz a kudarcokon, mikor beismered őket Istennek és folytatod azt, amire Isten elhívott a kudarcokra való tekintet nélkül.

A Biblia emlékeztet minket, hogy Isten specialitása, hogy használja a buktatókat. Az az igazság, hogy Jézus csak 3 nappal a kereszthalála után támadt fel, mikor a tanítványok már feladták volna. Isten a veszett ügyekben mutatja meg magát.

A Példabeszédek 24:16-ban olvashatjuk: "Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban. "

Kész vagy újra felállni?

Beszéljetek róla
Mi az általános reakciód a kudarcokra?
Miként hagytad, hogy a bukásaid visszatartsanak az Isten szerinti elhívásodtól?


komment
süti beállítások módosítása