Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ha nehézségekkel kell szembenézned, a közösség a biztonsági hálód-Hagyd, hogy Isten oldja meg a problémádat- Hol található az igazi szabadság?-Isten dolgozik, attól függetlenül is, hogy te hogyan érzel

2019. május 15. 10:09 - Andre Lowoa




Ha nehézségekkel kell szembenézned, a közösség a biztonsági hálód

 „Örüljetek azokkal, akik örvendeznek, és sírjatok a sírókkal.”

(Rómaiakhoz írt levél 12:15, TEV fordítás)

 

Ha szenvedéssel találkozol az életed során, szükséged lesz olyan emberekre, akik veled sírnak.

Vannak helyzetek, amelyeken senkinek sem szabadna egyedül keresztülmenni. Senkinek nem volna szabad egyedül várakozni a kórházi folyosón, miközben valamelyik szerette élet és halál között lebeg. Egy nőnek sem szabadna egyedül várakoznia egy problémás terhesség laboreredményére. Senkinek sem kellene egyedül várnia a csatatérről érkező híreket. Senkit nem lehetne egyedül hagyni, amikor megáll a nyitott sír előtt. Senkinek sem lenne szabad egyedül töltenie az első éjszakát, miután a hitvese meghalt vagy elhagyta.  

Azonban az itt felsorolt dolgok közül valamelyik veled is meg fog történni, mert ez mert elkerülhetetlen. Lesznek tragédiák az életedben, kapsz majd rossz hírt, és összetörhet a szíved is. Csak az ostoba ember nem készül fel az életnek azokra a nehézségeire, amelyek biztosan bekövetkeznek majd. Most van itt az ideje annak, hogy kiépíts egy biztonsági hálót magadnak a barátaidból és a téged szerető emberekből.

Mi Isten biztonsági hálója? Egy hívő emberekből álló kis csoport. Nem kell, hogy százan legyenek, elég öt vagy hat ember, akik elkötelezettek feléd.

Volt egy ember, aki hét évvel ezelőtt érkezett a Saddleback Gyülekezetbe. Mindig a karzaton üldögélt, soha nem vett részt semmiben, nem csatlakozott semelyik csoporthoz, egyszerűen csak részt vett a dicsőítésben, és az istentisztelet után azonnal távozott. Egy nap infarktust kapott, és két hetet kórházban kellett töltenie. Én éppen távol voltam akkor, így csak a visszatérésem után hallottam erről. Amikor hazaengedték a kórházból, eljött, és ezt mondta: „Elmegyek ebből a gyülekezetből.” Mikor megkérdeztem, hogy miért döntött így, ezt válaszolta: „Mert barátságtalan. Amikor kórházban voltam, senki sem látogatott meg.” Amikor elment, arra gondoltam, hogy mindez az ő hibája.

Soha nem törődött senkivel, kizárólag magával. Senki nem érdekelte, nem beszélgetett senkivel. Soha nem vett részt semmiben, nem adott, nem osztott meg semmit. Amikor egy válsághelyzet adódott az életében, senki nem volt mellette, mert nem épített ki kapcsolatokat. Mindez az ő hibája volt.

Isten nem akarja, hogy mi is így éljünk. Az ő terve ez: „Örüljetek azokkal, akik örvendeznek, és sírjatok a sírókkal.” (Rómaiakhoz írt levél, 12:15 TEV fordítás)

Isten azt akarja, hogy az életünkben lévő nehéz és válságos helyzetekben barátok és segítőkész emberek vegyenek körül minket. Arra születtél, hogy az életed megoszd másokkal. Most kell megkeresned azokat, akik támogatnak az életben, akik örülnek a győzelmeidnek és veled sírnak a nehéz helyzetekben.

Beszéljetek róla

  • Mi tart vissza attól, hogy osztozz mások örömében vagy együtt sírj másokkal?
  • Mit gondolsz, egyes emberek miért nem akarnak időt fordítani arra, hogy kapcsolatokat építsenek ki a gyülekezetükön belül?
  • Az ismerőseid körében, a házi csoportodban vagy a gyülekezetedben ki az, akinek arra lenne szüksége, hogy támogasd és mellette legyél valamilyen küzdelmében? Mit fogsz tenni ma azért, hogy támogasd őt?






Hagyd, hogy Isten oldja meg a problémádat


"Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az Úr. Ne félj, és ne rettegj, Júda és Jeruzsálem! Holnap vonuljatok ellenük, mert veletek lesz az Úr!" (Krónikák második könyve 20:17-Új fordítás)


Amit Isten mond Jósáfátnak ebben a részben, és amire minket is emlékeztet az az, hogy a "A csata az nem a tied; hanem az enyém. Nem is kell harcolnotok"

Más szavakkal ez Isten problémája, hát hagyd, hogy Ő oldja meg.
A tény az, hogyha Isten gyermeke vagy, akkor a te problémáid az Ő problémái. Ő sokkal jobb abban, hogy csatákat vívjon és megoldja a gondjaidat, mint te valaha lehetnél. A te feladatod, hogy bízz Benne, hogy Ő elvégezze a munkát.Valószínűleg az az oka annak, hogy olyan sok a fáradt, kimerült és elbátortalanodott keresztény, hogy azt hisszük "minden rajtam múlik".

Azon a napon, amikor lemondasz az Univerzum általános menedzsere pozícióról, akkor észre fogod venni, hogy az nem hullik szét.

Másodszor, ez a rész azt mondja: "Ne aggódj" és "Ne csüggedj el." Ha te egy látszólag lehetetlen szituációval szembesülsz: ne aggódj és ne csüggedj el. Vesztett- e el Isten valaha csatát? Ő nem szokott harcokat elveszíteni.

Isten azt mondja Jósáfátnak:"...csak veszteg állnotok és néznetek". Mit jelent vesztegen állni? Ez azt jelenti, hogy a lelki hozzáállásod a csendes határozottság.

Határozottan állhatsz két dolgon:
- Isten jellemén. Isten hűséges. Nem visz minket messzebbre,mint ahogyan elbírnánk.
Ő nem vezet át egy faágra, hogy aztán levágja azt a faágat. Legyen hited Isten természetében és jellemében.
- Az Igéje igazságán. Isten Igéje hűséges. Igéretei megszámlálhatatlanok a Bibliában.



Beszéljünk róla!

- Vajon hogyan tart vissza a büszkeséged, hogy hagyd Istent megvívni a csatáidat?
- Írj egy listát azokról a jellemvonásokról, amiket igazán tudsz Istenről. Hogyan változtathatnak meg téged ezek az igazságok ma?





Hol található az igazi szabadság?


"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (Jn 8,36)

A világ szerint a szabadság mindenféle korlátozás nélküli életet jelent. "Megtehetek bármit, amit akarok, és mondhatok bármit, amit akarok, anélkül, hogy bárki is megmondaná nekem, mit tegyek." Mindenki más megsérülhet, de én elérem, amit akarok - a magam módján. A világ szerint úgy lehet teljes szabadságod, ha önző módon viselkedsz.

Ezzel szemben a Biblia azt mondja, az egyetlen út az igazi szabadsághoz Jézuson át vezet: "Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (Jn 8,36)

Az igazi szabadság a félelem nélküli szabadság, mikor igazán mentesek vagyunk bűntől, aggodalomtól, keserűségtől és haláltól. Szabadon felhagyhatunk a színleléssel, mert szabadon lehetünk önmagunk.

Hogyan szabadulhatunk meg ezektől a félelmektől? Azáltal, hogy engedjük, hogy Isten szeressen minket! János apostol tanítása így szól: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet;" (1Jn 4,18)

Amikor felismerjük, hogy Isten mennyire szeret minket, elkezdünk szabad életet élni. Valójában az is Isten dicsőítése, ha felismerjük, hogy "Isten a szeretet". Egyfajta dicsőítés elfogadni, hogy Ő egy szerető, gondoskodó, nagylelkű Isten, és "támaszkodhatunk arra a szeretetre, amellyel Isten szeret minket." (1 Jn4,16 NIV fordítás)

Beszéljetek róla:

* Ha nehéz számodra elhinni, hogy Isten szeret, mit gondolsz, miért vagy hitetlen ezen a téren?
* Hogyan mutatta ki Isten irántad szeretetét?
* Hogyan fejezheted ki szabadságodat Krisztusban?







Isten dolgozik, attól függetlenül is, hogy te hogyan érzel


„Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” (2. Korinthus 13:13.)

Olvasd ezt ma úgy, mint egy imát-

Hittel tudom, hogy ez igaz:

Jézus, te igaz vagy és kegyelmes, és betöltesz engem igazságoddal és kegyelmeddel. (János 1:14.)

Munkálkodsz bennem, hogy a te szereteted átfolyhasson rajtam keresztül mindenki életébe, akivel csak találkozom. Amikor nehéz számomra, hogy szeressek valakit, biztos lehetek benne, hogy te szeretni fogod azt az embert rajtam keresztül. (Galata 2: 20-21.)

Lehet, hogy nem ott vagyok, ahol már lennem kéne, de „Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.” (Filippi 1:6.)

És tudom, hogy „Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.”(2.Korinthus 9:8.)

Köszönöm, Jézus, hogy te betöltesz kegyelmeddel és igazságoddal, hogy folyamatosan és mélyen Isten szeretetébe viszel és kapcsolatom lehet a Szentlélekkel. Folyamatosan telve vagyok kegyelemmel és békességgel. (2.Korinthus 13:14.)


komment
süti beállítások módosítása