Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Imádkozz másokért-Isten irányít még akkor, is amikor a te terveid megrekedtek-Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket-Kinek szolgálsz az ajándékaiddal?

2019. május 09. 10:18 - Andre Lowoa

Imádkozz másokért

"és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért" (Fil. 1:4)

A leggyorsabb útja annak, hogy jóvá változtasd a rossz kapcsolataidat az, ha elkezdesz hálát adni Istennek az emberekért, akikkel nehézségekbe ütköztél.

Az, hogy imádkozol értük 2 dolgot von maga után: megváltoztatja a hozzáállásodat és megváltoztatja őket. A pozitív imádkozás sokkal hatásosabb, mint a pozitív gondolkodás. Az emberek lehet, hogy visszautasítják a segítségünket, visszautasítják a segélykérésünket és elutasítják az ötleteinket, de hatástalanok az imáinkkal szemben.

Mit imádkozol? Minél pontosabb vagy az imáidban, annál pontosabb lesz a válasz.

A Filippi 1:9-11-ben Pál leírja, hogy ő hogy imádkozik az emberekért. "...és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására"

Ezek a versek 4 dolgot írnak, amivel kapcsolatban imádkozhatsz ma az emberekért -

"a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek..." Imádkozz, hogy növekedjenek a szeretetben!
"megítélhessétek, mi a helyes" Imádkozz, hogy bölcs döntéseket hozzanak!
"tiszták és kifogástalanok legyetek" Imádkozz, hogy helyesen cselekedjenek!
"gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit" Imádkozz, hogy Isten dicsőséségére éljenek!







Isten irányít még akkor, is amikor a te terveid megrekedtek

"Ábrahám hitt Istenben, aki életre kelti a holtat és aki a semmiből alkot új dolgokat." (Róma 4:17. NLT fordítás)

Vannak bizonyos zsákutca-szavak az életben, mint a rák, válás, csőd, meddőség és munkanélküliség.

Honnan lehet tudni, hogy mikor kerülsz zsákutcába? Ismered biztos a helyzetet, amikor kicsúszik az irányítás a kezedből és semmit sem tehetsz ellene.

Amikor az ötös fázisban ragadsz és várod a szabadulást, emlékezned kell rá, mire képes Isten. A helyzet talán már nem a te irányításod alatt van, Isten viszont kézben tartja a dolgot. Amikor zsákutcába kerülsz, ne arra koncentrálj, hogy mire nem vagy képes! Fókuszálj arra, hogy mire képes Isten!

A Róma 4:17 azt mondja: "Ábrahám hitt Istenben, aki életre kelti a holtat és aki a semmiből alkot új dolgokat." (NLT fordítás).

Van két dolog, amire Isten képes, de te nem: életre keltheti a holtat és a semmiből teremthet valamit. Ha Isten fel tud támasztani egy halott embert, akkor újra tudja éleszteni a dugába dőlt karriert. Életet tud lehelni a tönkrement házasságba. Életre keltheti a halott álmokat. Életet lehelhet a pénzügyi zsákutcába is.

Ábrahám nem csak a pozitív gondolatokban hitt. Ajánlom mindenkinek a pozitív gondolkodást, mert mi lenne a másik alternatíva? A negatív gondolkodás nem működik. A pozitív gondolkodás viszont nem egyenlő a hittel. Ez két nagyon különböző dolog. A pozitív gondolkodás jól működik azokban a helyezetekben, amelyekben te irányítasz.

Azokban a helyzetekben azonban, ahol kicsúszik az irányítás a kezedből, a pozitív gondolkodás hasztalan. Akkor csak egy vágyálom. Nem változtat a helyzeten. Amikor olyan dolgokkal nézel szembe, amik nem a te irányításod alatt állnak, valami többre van szükséged, mint a pozitív hozzáállás. Istenbe vetett hitre van szükséged, mert Ő kézben tudja tartani a dolgokat, amikor te nem. Az életed nagy része a te irányításodon kívül áll, úgyhogy sokkal inkább szükséged van hitre, mint pozitív gondolkodásra.

A Biblia azt mondja a Lukács 18:27-ben: "Ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges." Isten a lehetetlenre specializálódott. Ezt hívjuk csodának, és erre a te életedben is képes! Ő kész neked is szabadulást hozni a zsákutcáidból.

Beszéljetek róla:

  • Ma milyen zsákutcával nézel szembe? Még mindig hiszed, hogy Isten kézben tartja?
  • Miért bonyolult néha elfogadni, hogy nem a te kezedben van az irányítás?
  • Mit gondolsz, mi az eredménye az Istenbe vetett hitnek még a zsákutcákban is? Hogyan változtat ez meg téged? Hogyan változtatja ez meg a körülményeidet?

 


Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket

 

„Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket és tudta, hogy az Ő gyermekeivé lesztek.” (1Pt 1:2a, TLB fordítás)

 

El fogunk csüggedni, ez mindig így történik. Talán elcsüggedsz egy küzdelmes kapcsolat, megrekedt karrier vagy hanyatló egészségi állapot miatt.

Amikor csüggedtnek érzed magad, egy dolog felől biztos lehetsz: Isten kiválasztott téged, hogy a családja tagja légy. Jóval azelőtt, hogy Istent választottad volna, Ő kiválasztott téged!

A Biblia ezt mondja Péter első levele 1:2a-ban: „Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket és tudta, hogy az Ő gyermekeivé lesztek.” (TLB fordítás)

Isten nem azért választott ki, mert megtettél ezért valamit. Mindez neki köszönhető. Nem az számít, hogy mennyire vagy jó, vagy okos, vagy lélekben buzgó. Isten azért mentett meg, mert szeret téged.

És ez örömhír – igazán örömhír! Ez az örömhír, amire az egész életedet fel kellene építened.

Semmit sem tehetünk annak érdekében, hogy helyet szerezzünk magunknak Isten családjában, de nyugodtak lehetünk afelől, hogy soha nem veszítjük el a családjában elfoglalt helyünket. Péter első levele 1:3b-ben ezt olvashatjuk: „… határtalan kegyelméből nekünk adta az újjászületés kiváltságát azért, hogy Isten családjában tagok lehessünk.” (TLB fordítás)

A helyed az Isten asztalánál az Ő kegyelmén alapul, nem a teljesítményeden. Nem te érdemelted ki az első alkalommal sem, és most sincs így. A világmindenség Teremtője ezt mondja: „Azt akarom, hogy a családom tagja légy!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A tudat, hogy biztos helyed van Isten családjában, hogyan változtatja meg az életszemléleted?
  • A mai napon mi fog segíteni abban, hogy megnyugodj Isten szeretetének és elfogadásának biztonságában?





Kinek szolgálsz az ajándékaiddal?

"A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz." 1Kor 12:4-6

Ha tudod, hogy milyennek teremtett Isten, akkor azt is tudod, hogy milyennek kellene lenned, és elkezdhetsz arra koncentrálni, hogyan használd még jobban az életed.

Abban a pillanatban lépsz át egy szellemi értelemben vett határt, amikor azt mondod: "Isten útján fogok járni, nem a sajátomon. Hagyni fogom, hogy vezesse az életemet. Isten akaratát szeretném követni, nem a sajátomat. Azt fogom tenni, amire Isten alkotott és elhívott, hogy tegyem."

Ahogy ezt a határt átléped és Krisztusba helyezed a hited, Isten 4 nagy ajándékot ad neked:

Megbocsátást - A Róma 5:15 azt mondja: "De nem igaz az, hogy amilyen a vétek, olyan a kegyelmi ajándék is. Mert ha annak az egynek a vétke miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme és ajándéka még bőségesebben kiáradt az egy ember, a Jézus Krisztus kegyelme által sokakra." Az első dolog, amit Jézus tett az volt, hogy eltörölte az összes rosszat, amit valaha tettél. Meg van bocsátva! Nincs kárhoztatás.

Örök életet - Istennek hosszútávú tervei vannak veled. A Biblia ezt mondja a Róma 6:23-ban: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Sosem fogsz tudni megdolgozni azért, hogy a mennybe kerülhess. Az egyetlen módja ennek az, hogy Isten ingyen felajánlott ajándékát elfogadod hit által.

A Szent Lelket - A Róma 5:5-ben ezt olvassuk: "szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által." Honnan tudod, hogy engeded Istent munkálkodni az életeden keresztül? Onnan, hogy megtermed a Lélek gyümölcseit, ami a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a szívesség, a jóság, a hűség, a szelídség és az önuralom.

Különleges képességeket - A Bibliában ezeket a különleges képességeket lelki (vagy szellemi) ajándékoknak hívják. Ezek különböznek az anyagi, fizikai ajándékoktól. Olyan képességek ezek, amikre ahhoz van szükséged, hogy el tudd végezni az Istentől kapott feladatodat. A legtöbb hívő nem is tudja, hogy vannak ilyen képességei, azt meg főleg nem, hogy mik ezek. De attól még ezek vannak!

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 12:4-6-ban "A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz."

Mi a lelki (vagy szellemi) ajándék? Istennek célja van az életeddel, és ezek az ajándékok az eszközök, amiket azért ad, hogy meg tudd tenni, amit kér. Isten soha nem kér olyat, amihez nem ad képességet, amivel el is tudod végezni azt. Ez abban a pillanatban a tiéd, hogy befogadtad Krisztust. Nem választhatod és nem érdemelheted ki azokat.

És ezek az ajándékok nem is a te hasznodra vannak. Azért kapod azokat, hogy más embereknek segíts. És mások ajándékai a gyülekezetben azért vannak, hogy téged segítsenek.

Amikor én a tanítás ajándékát használom, akkor te áldást nyersz ezáltal. Amikor te használod a te ajándékodat, más kap a gyülekezetedben áldást az által. Olyan ez, mint egy kirakós játék. Ha csak egy is hiányzik, mi lesz az első dolog, ami feltűnik? Az az egy hiányzó darab. Ha nem fejleszted és használod az ajándékaidat, akkor mindannyiunktól elveszel ezzel valamit.



Beszéljetek róla:

Mik azok a napi nehézségek, amikkel akkor kell szembenézned, ha Isten szerint akarsz élni, és nem a saját utadat járni?

Mi történik akkor, ha a saját fejed után mész, és nem Istent követed?




komment
süti beállítások módosítása