Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hit pajzsa védelmet nyújt-Isten ad neked képességeket, mások segítésére-Isten céljai hatalmasabbak problémáidnál és fájdalmaidnál-Ítélkezés nélkül fenyítsd meg gyermekedet

2019. május 07. 10:16 - Andre Lowoa

A hit pajzsa védelmet nyújt

"Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6:16, EFO)


Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állsz. Mik is lehetnek ezek a tüzes nyilak, amelyekkel találkozhatsz? Sátán a következő gondolatokat próbálja meg elültetni a fejedben:

* Kételkedés. Elkezded kérdezgetni magadtól: "Valóban Isten mondta ezt? Tényleg megbízhatok Istenben? Ez nem csak a te magyarázatod?"
* Elcsüggedés. Ezt mondja a Sátán: "Soha nem leszel jobb. Az életed nem fog megváltozni. Meg se próbáld.
* Késedelem. Megkérdezed magadtól: "Miért tart ez ilyen sokáig?" Valami, amit nagyon szeretnél, hogy megtörténjen, még eddig nem történt meg.
* Nehézség. Megkérdezed magadtól: "Miért olyan nehéz ez? Miért olyan nehéz működőképessé tenni a házasságomat? Miért olyan nehéz álláshoz jutni?"
* Depresszió. Ezt mondod magadnak: "Nem éri meg." Még csak meg sem akarod próbálni.

A nyilak rendszeresen jönnek feléd. Bizonytalanságot okoznak az életedben. A nagy bizonytalanságok időszakában - például amikor nincs állásod, vagy éppen nagy családi állapotváltozáson mégy keresztül - ezek a tüzes nyilak még gyorsabban röpködnek feléd. Jobb, ha felkészülsz rá.

Pál elmondja nekünk, hogy mi az egyetlen ellenszer ezekkel a tüzes nyilakkal szemben: a hit pajzsa! A Biblia ezt mondja: "Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Ef. 6:16, EFO)

Hogyan kezeled ezeket a nyilakat? Vedd fel a hit pajzsát. Ez az egyetlen védelmi lehetőség a kételkedés, megfélelmítés, késedelem, nehézség és depresszió ellen. Bízz Istenben, nem számít, mit látsz, mit hallasz, vagy mit érzel a körülötted lévő világból. Szükséged van Isten biztonságára, amikor szembesülsz a Sátán bizonytalanságainak tüzes nyilaival.

Röviden, kétségbe kell vonnod kétségeidet és hinned kell a hitedben. A legtöbb ember pont az ellenkezőjét csinálja. Kétségbe vonják a hitüket és hisznek a kétségeikben. Ez óriási butaság. Higgyél abban, amit Isten mond neked az Ő Igéjében.

Láttam egyszer egy matricát egy lökhárítón sok évvel ezelőtt: "Isten mondta, én elhiszem, nekem ennyi elég ". Nos, ez lehet, hogy egy aranyos vélemény, de rossz a teológiája. Az igazság ez: "Isten mondta, és ez nekem elég - akár elhiszem, akár nem." Isten igazságai nem attól függnek, hogy elhiszed őket vagy sem. Akkor is igazak, ha nem hiszed el őket, mert Isten nem hazudik.

Erre a biztonságra van szükséged a nehéz napokban. A hit pajzsának segítségével biztos lehetsz abban, hogy Isten ígéretei igazak, még akkor is, amikor a te életedben éppen nem tűnnek igaznak.

Amikor csak elkezdesz hinni a kétségeidben, és megkérdőjelezed a hitedet, Sátán próbál betörni az életed ajtaján, és ezt az ajtót ő arra fogja használni, hogy támadjon téged, minél több oldalról.

Le sem szabad venned magadról a hit pajzsát. Pál azt mondja, hogy "minden körülmények között" viseljük. Sátán soha nem fogja abbahagyni a tüzes nyilak dobálását feléd. Légy résen. Bízz Istenben és az Ő Szavában, bármi is történjék az életedben.





Isten ad neked képességeket, mások segítésére

"Most már hozzá tartoztok, aki feltámadt a halálból, azért, hogy hasznosak legyünk Isten szolgálatában." (Róma 7:4b - Angolból szabadon fordítva)


Isten azért teremtett, hogy másoknak segíts. Tekintet nélkül a munkádra, vagy a karrieredre, az az elhívásod, hogy teljes idős keresztény szolgáló legyél. A "nem szolgáló keresztény" egy önellentmondás.

A Biblia azt mondja: "Megmentett minket és elhívott arra, hogy az Ő népe legyünk, nem a tetteink miatt, hanem a saját céljára" (2.Tim.1:9a - Angolból szabadon fordítva).

Péter még azzal egészíti ezt ki, hogy: "Azért választott ki benneteket, hogy mindenkinek hirdessétek Isten nagy tetteit, és nyilvánvalóvá tegyétek az ő kiválóságát" (1.Pét.2:9b - Egyszerű fordítás).

Amikor felnőttél talán azt gondoltad, hogy Isten elhívása olyan dolog, amit csak misszionáriusok, pásztorok, apácák, és más teljes idős gyülekezeti munkások tapasztaltak meg, de a Biblia azt mondja, hogy minden keresztény szolgálatra van elhívva.

Amikor használod az Istentől kapott képességeidet, hogy segíts másoknak, betöltöd az elhívásodat. A Biblia azt mondja: "Most már hozzá tartoztok, aki feltámadt a halálból, azért, hogy hasznosak legyünk Isten szolgálatában" (Róma 7:4b - Angolból szabadon fordítva).

Beszéljetek róla:

* Hogyan használod az Istentől kapott képességeidet, hogy segíts másoknak?
* Milyen dologra hív Isten, amiről eddig azt gondoltad, hogy nem vagy rá alkalmas?
* Hogyan tudsz bátorítani másokat a házi csoportodban, gyülekezetedben, vagy egy hívő közösségben, a szolgálat végzésére?





Isten céljai hatalmasabbak problémáidnál és fájdalmaidnál

„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk.” (2 Korinthus 4:17)

lifting-up-to-see-the-purpose-of-god_1.jpg

Amikor nehézségeken megyünk keresztül az életben, az első dolog, amit általában teszünk az az, hogy valaki mást hibáztatunk. De teljesen mindegy, hogy a probléma honnan jött – Istennek célja van vele az életedben. Még ha hülyeséget is teszel, Isten fel tudja azt is használni. Ha mások szándékosan bántanak téged, Isten ezt is fel tudja használni. Még ha az ördög rossz dolgokat is tervez az életedben, Isten ezt is jóra tudja fordítani.

Isten célja hatalmasabb, mint a te problémáid vagy fájdalmad. Istennek terve van! Túl kell nézned az átmeneti fájdalmakon és a hosszú távú hasznát kell ezeknek nézned az életedben.

A Róma 5:3-4-ben azt olvassuk, hogy „De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet…”

Mi a célja a problémáidnak és a nehézségeidnek? Isten meg akar neked valamit tanítani. Minden vihar egy iskola. Minden próba egy tanár. Minden tapasztalat nevelés. Minden nehézség a te fejlődésedet szolgálja.

A legtöbbünk lassú tanuló. Ha nem tanulsz meg valamit, Isten újra elő fogja hozni az életedben. Vissza fog köszönni, mert Istent sokkal inkább érdekli a személyiséged, mint a kényelmed. Jobban érdekli az, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj, minthogy mindent könnyűvé tegyen neked.

Néhányan közületek most is nagy nehézségekkel néznek szembe. Lehet ez a nehézség egy betegség, bűn vagy pénzügyi problémák, esetleg kapcsolati nehézségek. Szól Isten hozzád miközben ezen a nehézségen mész keresztül? Abszolút! Isten azt üzeni neked, hogy „Ne add fel! Nőj fel!” Töltsd be a nehézségek által kiszabott küldetést – légy egyre inkább az az ember, akivé Ő teremtett.”

„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk.” (2Korinthus 4:17)

Beszéljetek róla

  • Hogyan hat rád érzelmileg és lelkileg a hibáztatás?
  • Milyen lépéseket kell tenned, hogy lelkileg növekedni tudj, célod teljesítése érdekében?
  • Hogyan válaszolnál annak, aki ezt kérdezné: „Miért van az, hogy egy ilyen jó embernek ilyen nehézségeken kell átmenni?







Ítélkezés nélkül fenyítsd meg gyermekedet

"Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy halálát okozd!"

(Példabeszédek 19:18.)



Mindannyiunknak szüksége van fenyítésre időnként, mivel senki sem tökéletes. Ha nem fegyelmezem a gyermekemet, az két dolgot jelent:

Részt akarok venni a pusztulásukban. A Példabeszédek 19:18 ezt mondja, "Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy halálát okozd!" Ha nem veszem a fáradtságot, hogy megfenyítsem a gyermekemet és megtanítsam neki a helyes viselkedést és gondolkodásmódot, gyakorlatilag annak teszem ki, hogy elbukjon és teljesen elpusztuljon. Ennél rosszabb, ha visszautasítjuk, hogy időt töltsünk gyermekeink fegyelmezésével, ami azt bizonyítja, hogy hiányzik a szeretet a szívünkből. Nem szoktunk ilyen módon gondolni erre. Néha egyszerűen túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy még egy csatát megharcoljunk. Ez viszont azt mutatja, hogy a saját szükségeinket a gyermekeink szükségletei elé helyezzük. Időt kell szakítanunk a gyermekeink fenyítésére.

Hogy fegyelmezhetjük őket ítélkezés nélkül?

Dühből ne fegyelmezz! Az Efézus 6:4 azt mondja, "Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel." Amikor ideges és mérges vagyok a gyermekemre, jó érzés kiengedni a dühöt; ez pillanatnyi megoldást eredményez. Ennek viszont semmi köze a hosszútávú problémához és megfertőzi a gyermekemmel való kapcsolatomat. Ahelyett, hogy dühből fenyítenénk, menjünk arrébb, nyugodjunk le, vegyük vissza magunk fölött az irányítást, utána menjünk vissza és foglalkozzunk a problémával.

Figyelj a szavaidra! Az Efézus 4:29. azt mondja, "Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják." Az ártalmas szavak bántó emlékeket hoznak létre. A szavak, amiket dühösen és ócsárolva mondunk, azok a gyengeségeink, hibáink, bukásaink, olyanok mint kések a szívben. Nem akarsz ártó szavakat hagyni a családod emlékeiben. Inkább óvatosan válogasd meg a szavaidat és beszélj szeretettel.

A szülő imája

Mondd el ezt az imát ma és minden nap: "Ügyelni akarok a tökéletes útra. Mikor jössz hozzám? Tökéletes szívvel akarok élni házamon belül." (Zsoltárok 101:2.)




komment
süti beállítások módosítása