Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten akaratának keresésekor elkerülendő három csapda-Isten miért nem mondja meg, mi a következő lépés?

2019. május 02. 10:08 - Andre Lowoa

Isten akaratának keresésekor elkerülendő három csapda

 „Az Úr irányítja az embernek lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr az, aki fogja a kezét.”(Zsolt. 37:23-24., NASB-fordítás)

bizalom.jpg

Lehet, hogy azt gondolod, hogy az életed zsákutcába fut. „Soha sem keveredünk ki ebből az adósságból!" „Soha nem lesz gyerekem." „Az álmaim soha nem fognak valóra válni." „Hogyan fog ez az egész egyáltalán működni?”

Most éppen úgy tűnhet, hogy sötétben tapogatódzol, úgy érzed, hogy legyőztek, és a dolgok jelenlegi állása érthetetlennek tűnik számodra. De eljön majd egy nap, amikor az örökkévalóság fényében látni fogod, hogy minden, ami veled történt hogyan is illeszkedett Isten tervébe. Addig is, Isten akaratának keresése közben a következő három csapdát igyekezz elkerülni — és mialatt ezt teszed, egy mélyebb bizalom fog felépülni benned Isten felé. Még akkor is, ha az adott helyzetben nem érted, hogy miért is történik mindez veled.

1. Ne légy fatalista. A fatalizmus gondolata — az az elképzelés, hogy nem rendelkezünk semmilyen eszközzel és erővel a dolgok befolyásolására — önsajnálathoz vezet. Azzal szemben, hogy vállaljuk a felelősségünket az okozott problémákért, arra késztet minket, hogy minden rosszért, ami az életünkben történt Istent hibáztassuk. Ezen kívül a fatalizmus passzivitáshoz vezet. Arra indít minket, hogy így gondolkozzunk: „Istenre várok, hogy adjon nekem egy házastársat,” vagy „Istenre várok, hogy szerezzen nekem egy állást.” Isten viszont azt mondja: „Adtam neked értelmet! Adtam neked két lábat! Gyerünk, és kezdj el valamit csinálni ezekkel!”

2. Ne légy csalódott. Ha megpróbálsz mindent megoldani az életedben nagyon csalódott leszel. Előfordul majd, hogy megteszed, amit Isten akaratának gondolsz és mégis kudarc lesz az eredménye. „Azt hittem, Isten vezetése volt, hogy elkezdjem ezt az üzletet, de nem sikerült."
Mit csinálsz, amikor nincsenek válaszok? Továbbra is bízol Istenben, tudva, hogy neki jó tervei vannak a számodra, és az összes körülményeden keresztül a karakteredet formálja.

3. Ne félj. Mi is van az Isten akaratától való félelem mögött? A probléma gyökere, hogy kételkedsz Isten szeretetében. A Biblia azt mondja, „A szeretetben nincs félelem; de a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet.” (1 János 4:18.,NASB-fordítás). Mindig bajba kerülünk, amikor kételkedünk Isten szeretetében, mert amikor nem bízunk benne, azt jelenti, hogy nem engedelmeskedünk neki.

A Zsoltárok 37:23-24 azt mondja: „Az Úr irányítja az embernek lépteit…Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr az, aki fogja a kezét”. (Zsolt. 37:23-24., NASB-fordítás).

Isten akarata az, hogy a szeretetét kifejezze feléd. Amikor nem érted, hogy Isten éppen mit cselekszik most, légy türelemmel. Isten tudja, mi a számodra a legjobb. Te nem láthatod a végkifejletet, de Ő igen. Az az út, amin most Isten vezet téged lehet, hogy fájdalmas, de minden késlekedés, nehézség és probléma, ami útközben ér a jellemedet fejleszti az életed során.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Hogyan válaszolnál erre a kérdésre: „Jó emberekkel miért történnek rossz dolgok?"
• Most mire vársz Istennél, hogy megvalósuljon az életedben? Mit gondolsz Ő mit vár tőled, hogy megtegyél ezért?
• Mit gondolsz, ez a megállapítás, mit jelenthet: „Isten akarata az, hogy kifejezze a szeretetét?”




Isten miért nem mondja meg, mi a következő lépés?

„Ha ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak betartásával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban.” (Prédikátorok könyve 5:4 NLT fordítás)

Amikor keresed Isten akaratát az életedre fontos, hogy megérts egy nagyon lényeges dolgot: Istennek nem kötelező megmutatnia a második lépést, mielőtt kész lennél az elsővel. Akár mondogathatod is, hogy „Én akarom tudni Isten tervét a karrieremmel/ házasságommal kapcsolatban!”, de Isten azt mondja „Kezdjük az alapoknál! Olvasod a Bibliád? Jársz kiscsoportra? Adsz tizedet? Egyáltalán beszélgetsz velem?”. Azt akarja, hogy előbb azokat a dolgokat tedd, amiket már megmutatott neked, amiken keresztül meg tudja neked mondani, mi a következő lépés.

Szóval, van olyan dolog, amit meg kellett volna tenned, de nem tetted meg? Miért van ez így? Az igazság az, hogy nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád.

Talán már egy éve jársz a gyülekezetbe és meg kellene tenned a következő lépést: tagságot vállalni. Talán imádkoztál bemerítésért, akkor írd fel a naptáradba. Talán egy kis csoportnyi embert kerestél, akikkel közösségben élhetsz, akkor kezdj egy házi csoportot a saját otthonodban. Talán Isten megmutatta, hogyan formált téged egy misszióra, akkor keress egy olyan módot, amin keresztül szolgálhatsz másokat.

Kérlek, ne tedd egy másik hétre vagy évre azt a feladatot, amit már most megmondott Isten, hogy végezz el.

Mire vársz?

A prédikátorok 5:4 ezt mondja „Ha ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak betartásával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban." Ne késlekedj. Tedd meg azt, amit már meg tudsz tenni. 

Imádkozz ma így: 

"Istenem, szükségem van a te vezetésedre az életemben. Hitből kérlek, hogy irányíts engem. Segíts figyelnem a válaszodat, hogy ne váljak túl elfoglalttá ahhoz, hogy meghalljalak. Atyám, kérlek segíts, hogy mikor nem értelek, tudjak bízni benned és megérthessem azt, hogy neked van egy ösvényed, ami a javamat szolgálja. Istenem, mi a következő lépés? Segíts megtennem azt, amit már rég meg kellett volna tennem. Segíts, hogy ne váljak frusztrálttá. Segíts benned bíznom, nem pedig félelemmel telítődnöm. Jézus nevében. Ámen."

 

komment
süti beállítások módosítása