Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A legjobb csak most következik-Ez bizalom kérdése

2019. május 01. 10:03 - Andre Lowoa

A legjobb csak most következik


"Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás)

Amikor Dávid király azt mondja, hogy "Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás), arra utal, hogy Isten helyet készített neki a mennyben.

Ez az egyik legfontosabb összefüggés, amit a Bibliában látunk. Összeköti a tegnapot a mával, és aztán ezt a kettőt a holnappal.  

Isten azt mondja: "Van egy nagyszerű tervem számodra, melyen a jóság és a kegyelem fog végigkövetni. De ez nem a vég! Van számodra valami más is a tarsolyomban!" Isten fokozatosan építkezik.  

Tehát Dávid így fejezi be a zsoltárát: "A mennybe megyünk!" Isten a legjobbat tartogatja a végére. Vele minden egyre csak jobb és jobb lesz.

Élhetsz úgy, hogy bízol az ígéretében. A legjobb csak most következik.

"Tudjuk, hogy ha a földi sátrunk lerombolódik, lesz egy épületünk Istentől, egy örök ház a mennyben, amit nem emberi kezek építettek." (II. Korinthus 5,1, NIV fordítás)

Beszéljetek róla

  • Hogyan változtatja meg egy el nem múló perspektíva azt, hogy miképp éled az életed?
  • Ki az az életedben, akinek hallania kell az Isten által felajánlott örök otthonról a mennyben? Mit fogsz tenni ezzel kapcsolatban?
  • Mit gondolsz, milyen helyet készített neked Isten?





Ez bizalom kérdése

"Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem."

(Zsoltárok 50:15.)

Amikor megkérdezem az emberektől, hogy mi tartja vissza őket attól, hogy bízzanak Istenben, azt mondják: „Nos, nem látok rá, hogy mi a helyzet az ő oldalán, ezért inkább nem bízom meg benne.” Ezért hát inkább olyan dolgokban bíznak, amiket egyébként soha nem látnak.

Nem látjuk a TV vagy a rádió hullámokat, de nézzük a TV-t és hallgatjuk a rádiót minden nap. Nem látjuk a mobil telefonok hullámait, de mégis gondolkodás nélkül használjuk őket.

Ez szelektív bizalom; abban bízunk, amiben bízni akarunk.

És veled mi a helyzet? Akarsz bízni az Egyetlenben, aki láthatatlan ugyan, de annál valóságosabb, megbízhatóbb, mint bármelyik technológia, amit ez a világ alkotni tudott? Oda akarod szánni Neki az életedet?

Ha igen, akkor bátorítalak, hogy mondd el ezt az imát:

Drága Istenem, bocsásd meg nekem a büszkeségem és hogy azt gondoltam, nincs szükségem rád. Sajnálom. Beismerem, hogy szükségem van arra, hogy megments, mert arra nincs mód, hogy saját magam megtudjak fizetni a bűneimért.

És arra kérlek Jézusom, amennyire csak megértem ezt, hogy ments meg és szabadíts meg. Téged hívlak, mert azt mondtad, hogy bárki hívja segítségül az Úr nevét, megmenekül.

Oda akarom szánni az életemet Neked és meg akarok tanulni minél jobban bízni benned, minél többet tudni rólad. Add nekem a jobb életet és szabadíts meg. A Te nevedben imádkozom, Ámen.





komment
süti beállítások módosítása