Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gondold végig józanul, hogy mit eszel!-Isten azokat használja, akik odafigyelnek az egészségügyi alapelvekre-Isten kis dolgokon teszteli a becsületességed

2019. április 25. 10:25 - Andre Lowoa






Gondold végig józanul, hogy mit eszel!

„Tégy próbára minket tíz napig! Adjatok nekünk zöldségeket és vizet. Azután majd hasonlíts össze minket azokkal az ifjakkal, akik a király ételéből esznek, és aszerint dönts, amit majd látsz! Az őr beleegyezett, hogy megtegyék ezt tíz napig. Amikor lejárt az idő, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak azoknál, akik a király ételéből ettek." (Dán 1,12-15 TEV fordítás)

Amikor Dániel megtagadta, hogy tisztátalanná váljon a Nabukodonozor király ételétől, azt mondta az őrnek: „Tégy próbára minket tíz napig! Adjatok nekünk zöldségeket és vizet. Azután majd hasonlíts össze minket azokkal az ifjakkal, akik a király ételéből esznek, és aszerint dönts, amit majd látsz! Az őr beleegyezett, hogy megtegyék ezt tíz napig. Amikor lejárt az idő, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak azoknál, akik a király ételéből ettek." (Dán 1,12-15 TEV fordítás)

Dániel nem evett meg mindenfélét, amit csak elébe tettek, hanem tudatosan étkezett.

Amikor józanul gondolkodsz arról, hogy mit eszel, Isten megerősít, hogy továbbra is jó döntéseket hozz. A józan gondolkodás önuralomhoz vezet.

Ha időben előre gondolkodsz, fel tudsz készülni rá, hogy ne álljon elő "vészhelyzet", amikor már szinte kilyukad a gyomrod, olyan éhes vagy, és ezért bármit megennél. Így egészséges rágnivalót ehetsz, amit előregondolva előkészítettél, és nem fogsz kidőlni délután, mert zsíros gyors kaját ebédeltél.

A legjobb formádban leszel, készen bármit megtenni, amire Isten épp elhív. Hogyha figyelmes és tudatos vagy, tisztán gondolkodsz, és gyakorlod az önuralmat, akkor Erős Dániel leszel!

Beszéljetek róla:

* Mondj három dolgot, amit megtehetsz, hogy józanul gondolkozz és felkészülj egy „vészhelyzet”-éhségroham esetén!
* A nap melyik részében a legvalószínűbb, hogy rádtör a éhség? Hogyan tudnál felkészülni ezekre az időkre, amikor gyenge vagy?
* Milyen változásokat idéz elő benned, ha figyelmesen és tudatosan táplálkozol?





Isten azokat használja, akik odafigyelnek az egészségügyi alapelvekre

"Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené. Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)

Megszentelni valamit azt jeleni, hogy odaszánunk valamit Isten személyes használatára. Veheted a házadat és mondhatod: "Istenem, odaszánom neked ezt a házat." Vagy mondhatod: "Istenem, itt ez az autó, odaszánom ezt neked." Ezt azt jelenti, hogy veszel bármit, ami tiéd, és odaadod Istennek, hogy Ő használja.

A Biblia ezt mondja: "Nem tudjátok, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma, aki bennetek lakik és akit Istentől kaptatok? Többé már nem a magatok urai vagytok, hanem Istené. Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek! Használjátok hát a testeteket is az Isten dicsőségére!" (1. Kor. 6:19-20, TEV fordítás)

Isten minden fajta cserépedényt használ, de azt akarja, hogy az edény tiszta legyen és egészséges. Ha azt akarod, hogy Isten használjon téged, formába kell jönnöd. Amikor a testedet - a te cserépedényedet - odaszánod Isten szolgálatára, a lehető legjobb formában kell lennie, hogy képes legyél megtenni azokat a dolgokat, amire Isten elhívott. A Biblia azt mondja: "Kezed alkotott és megerősített, tégy értelmessé, hogy megtanuljam parancsolataidat!" (Zsolt. 119:73)

Isten lefektette az egészséges élet alapelveit. Egyensúlyban kell tartani az evést, a mozgást és az alvást. Mindháromra szükséged van a jó egészséghez.

Isten azt akarja, hogy ugyanolyan egészséges légy fizikailag, mint amilyen egészséges vagy lelkileg, hogy nagyszerűen munkálkodhasson rajtad keresztül.

Beszéljétek meg -

Milyenek az alvási szokásaid? Néha a leginkább lelki dolog, amit tenned kell, az, hogy elmész lefeküdni.

Azért eszel, hogy élj, vagy azért élsz, hogy egyél? Mit gondolsz, az evési szokásaid milyen hatással vannak a lelki egészségedre?





Isten kis dolgokon teszteli a becsületességed

"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. " (Lk. 16:10)

Azt hisszük, a nagy dolgok tesznek valakit vezetővé - de nem. Az élet nagy krízisei hívják elő a vezető szerepet, ám a vezető képességet nem az élet nagy dolgai építik, hanem a kis dolgok. Ott bukkan fel a becsületesség - olyan helyzetekben, mikor senki más nem lát, a kulisszák mögött. A kicsi, nem látott, nem várt döntések az életben, mikor helyesen cselekszel, pedig soha senki nem fogja megtudni.

A hűség becsületességet követel és Isten a kis dolgokban teszteli a becsületességedet.

A Lukács 16:10-ben Jézus azt mondja, "Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az." Azt mondja, hogy a nyilvános áldásaidat meghatározza a kis dolgokban való becsületességed.

Minden alkalommal, mikor egy politikus botrányba keveredik, számíthatsz rá, hogy a védői előállnak azt mondva: "Nem kéne számítania annak, hogy milyen egy ember magánélete!" Hallottál már ilyet? "Nem számít, milyen egy ember a magánéletében, ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen vezető."

Ennek hatalmas köze van hozzá! Mert, ha egy ember hazudik a feleségének, hazudni fog az alárendeltjeinek is. Higgy nekem! Ha hazudik a legjobb barátjának, akinek azt mondta, "Míg a halál el nem választ", hazudni fog neked is, kedves szavazó! Erre számíthatsz!

A nyilvános áldásaim mint vezető, onnan fakadnak, ha becsületes vagyok a magánéletemben, amit senki nem lát. A nyilvános áldásaid mint ember, abból fakadnak, ha becsületes vagy a magánéletedben, mikor senki nem lát. Isten kis dolgokat használ, hogy tesztelje a becsületességünket.

Beszéljetek róla:

* Milyen kis dolgokat bízott rád Isten mostanában, hogy fejlessze a becsületed?
* Hogy kezeled ezeket a "kis dolgokat" és a "nagy dolgokat" különböző módon? Hogy szeretné Isten, hogy kezeld őket?




komment
süti beállítások módosítása