Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az imádat megelőzi az átformálódást-Az Isten Országáért végzett munka tesz leginkább boldoggá-Az öröm hamis forrásai

2019. április 06. 10:55 - Andre Lowoa

Az imádat megelőzi az átformálódást

"Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel." (Lukács 7:38)

"Nem kell megjavítanod a cselekedeteidet, mielőtt Istent imádhatnád. Imádd Őt előbb, és Ő majd megtisztítja az életedet. Nem azért kell elhagynod a bűnt, hogy megbocsátást nyerj, hanem azért fog megváltozni az életed, mert Isten megbocsátott neked."

A Lukács evangéliumának 7. részében a következő erőteljes tanulságokat olvashatjuk az imádatról, és arról az átalakulásról, amely az imádó életében végbemegy. Ebben a történetben a bűnös asszony négy olyan jellemvonását ismerhetjük meg, amelyre érdemes odafigyelnünk:

1. Merészen dicsőítette Jézust. Ez az asszony felvállalta annak a kockázatát, hogy elment a farizeus házába. Akár ki is dobhatták, vagy meg is kövezhették volna, de ő merészen eljött. Beviharzott a házba, egyenesen az étkező szobába, Jézus jelenlétébe. Miért tette ezt? Mert megbocsátást keresett. Reményre és elfogadásra vágyott. Valamilyen változásra az életében. Nem azért ment, hogy csak valamilyen szent embernek hódoljon.

2. Alázattal imádta Jézust. Sírt Jézus jelenlétében, a könnyeivel öntözte a lábát. Majd mély bánatában térdre esett, így mutatva alázatát Isten felé, és a hajával törölte szárazra Jézus lábát.

3. Őszintén dicsőített. Számos bibliakutató úgy véli, hogy a bűnös nő minden bizonnyal prostituált lehetett, mert egy illatszerrel teli drága edényt vitt magával. Ennek az illatszeres edénynek jelentése volt - ezt jelképezte az életét, a hátterét, a foglalkozásának az egyik eszköze volt. Amikor odament Jézushoz azzal az edénnyel, és a lábaira öntötte, ez tulajdonképpen a vallomása volt. Őszintén elmondta vele, hogy ki is ő valójában.

4. Mértéktelenül imádta Jézust. Ez a nő mértéktelen, túlzó imádatot mutatott Jézus felé, amikor egy olyan illatszeres edényt használt, amely valószínűleg az egész évi jövedelmébe került neki. És nem csak rácsöppentett néhány cseppet a lábára. A Lukács 7:38 szerint az egészet ráöntötte. Miért? Mert ez a találkozás volt az alkalom számára, hogy megtisztuljon, találkozzon Istennel, imádja Őt és megtérjen. Ez volt az esélye arra, hogy mindent újrakezdjen.

Nem kell megjavítanod a cselekedeteidet, mielőtt Istent imádhatnád. Imádd Őt előbb, és ő majd megtisztítja az életedet. Nem azért kell elhagynod a bűnt, hogy megbocsátást nyerj, hanem azért fog megváltozni az életed, mert Isten megbocsátott neked.

A Római levél 12. része azt mondja, hogy ajánljuk oda magunkat az Úrnak, hogy Ő átformálhasson bennünket. Először mindig ennek az imádatnak kell jönnie. Ezt látjuk ennek a nőnek az életében is.





Az Isten Országáért végzett munka tesz leginkább boldoggá

 
"Isten mindegyikőtöknek adott különleges képességeket; arra használjátok őket, hogy segítsetek velük egymásnak, tovább adva másoknak Isten sokféle áldását." (1.Péter 4:10 TLB)

A jelentősség többet ér a pénznél. Amikor majd a Mennyben leszel, Isten nem azt fogja kérdezni: "Mennyi pénzt kerestél?" Azt fogja kérdezni: "Jelentőségteljes életet éltél? Használtad a képességeidet, amiket adtam neked?"

A Biblia azt mondja 1 Péter 4:10-ben: "Isten mindegyikőtöknek adott különleges képességeket; arra használjátok őket, hogy segítsetek velük egymásnak, tovább adva másoknak Isten sokféle áldását" (TLB).

Ez azt jelenti, hogy a legjobb munka számodra, ami legjobban kifejezi a képességeidet. Isten úgy alkotott meg mindenkit, hogy mindenki valami mást tegyen. Az ok, amiért mindannyian más dolgokat szeretünk csinálni az, hogy így minden el legyen végezve.

Arra lettünk teremtve, hogy jelentőségteljes életet éljünk. Az emberek akkor a legboldogabbak - te akkor vagy a legboldogabb, amikor azokat az képességeket használod, amiket Isten adott neked valami jelentősebbért, mint csupán magadért, ami értelmet ad az életednek.

A legnagyobb ügy a világon Isten Országának ügye. A gyülekezet ügye. A világ csak azért létezik, hogy Isten fel tudjon építeni egy családot, amely egy napon majd örökké vele fog élni. Nincs semmi ami jelentősebb és céltudatosabb lenne, mint az életedet Isten Országának adni.

Amikor Jézus 12 éves volt, már akkor tudta, hogy mi a küldetése. Azután az élete végén, azt mondta az Atyának: "Elvégeztem a munkát, amire elhívtál." Ezek annak az életnek a végszavai, amit jól éltek.

Mi a te ügyed? Mi az a munka, amit Isten adott neked? És hogyan megy ez az ügy? Ezek azok az alapvető kérdések, amiket fel kell tenned az életeddel kapcsolatban.

Ne pazarold el az életedet. Kérd Istent, hogy mutassa meg azt a munkát, amit tenned kell, azután használd úgy az ajándékaidat, hogy az életed hátralévő része, az életed legjobb része legyen.

Beszéljünk róla!

  • Mik azok a képességek, amiket Isten adott neked? Hogyan használod őket a munkádban?
  • Mit gondolsz arról, hogy Isten azért formált téged egyedi módon, hogy tegyél valamit az Ő Országáért? 
  • Mi okozza a legnagyobb boldogságot a munkádban?






Az öröm hamis forrásai

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." (Máté 6:19-21)

A mai áhítat Kay Warren új könyve alapján készült, melynek címe: Válaszd az örömet - mert a boldogság nem elég.

Ha olyan vagy, mint én, naponta át akarod élni az örömöt, de nem tudod, ez hogyan lehetséges. Nevetségesen könnyű az örömöt rossz helyen keresni. Mindenki ezt akarja, de valahogy gyakran pont az ellenkező helyen kötünk ki az öröm keresésekor. Megpróbáljuk megtalálni az alábbi helyeken, például:

* Emberekben: bár jól tudjuk, hogy nem működik, de mégis - azt várjuk a körülöttünk élő emberektől, hogy töltsék be szükségleteinket, gondoskodjanak rólunk, tegyenek boldoggá minket, értsenek meg minket és értékeljenek minket. Elvárjuk tőlük, hogy idejük 100%-ában 100%-osan szeressenek minket.
* Javainkban: az anyagi javak - vagy a hiányuk - képesek az életünket formálni. Egy pár új cipő, egy úgy számítógépes program, egy jobb autó, vagy egy jobb fűnyíró képes javítani a hangulatunkon és a kinézetünkön.
* Lakóhelyünkön: sokunknak a hely, ahol élünk kulcskérdés az öröm és beteljesedés szempontjából. Lakóhelyünk, kik a szomszédaink, milyen alakú a házunk, hogy néz ki az udvarunk, mindez az örömkeresésünkre óriási hatással van.
* Pozíciónkban: sok embernek ezen múlik az elégedettsége, vagy ez teheti tönkre azt. Hol vagyok a munkahelyi totemoszlopon? Elég gyorsan haladok a létrán felfelé? Ki van előttem? Kit kell leütnöm, hogy előbbre kerüljek? Vagy, ami még fontosabb: ki van mögöttem?

Tudod, hogy mi a közös ebben a négy örömforrásban? Mindegyik hamis. Egyik sem hoz hosszú távú örömet. Mindegyik csalódást okoz és nem elégíti ki lelkünk legmélyebb, öröm utáni vágyódását.

A Biblia azt mondja: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." (Máté 6:19-21)

Emberek, vagyon, helyek és pozíciók - mind túlságosan gyengék ahhoz, hogy megtartsák elvárásaink és az öröm megtapasztalása iránti vágyunk súlyát.

Egyedül Jézus tudja betölteni ezeket az elvárásokat.

Beszéljetek róla:

* Hogyan keresel örömöt és elégedettséget az emberekben, vagyontárgyakban, helyekben és pozíciókban?
* Meg tudod magyarázni az öröm és a boldogság közötti különbséget?












komment
süti beállítások módosítása