Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az Istentől rendelt célokhoz...

2019. április 05. 10:23 - Andre Lowoa

Az Istentől rendelt célok egy ígérettel kezdődnek


„Az Úr, a menny Istene, kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, és megígérte nekem: „a te utódaidnak adom ezt a földet!” (1 Mózes 24:7a, NCV fordítás)

A Bibliában több mint 7000 ígéret van Istentől számodra – siker, bizonyosság, egészség, bővölködés, erő, bölcsesség és sok más dolog ígérete. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanulj bízni benne!

Mikor egy célt tűzöl ki magad elé, ne a problémákra, hanem az ígéretekre fókuszálj. Keress ígéretet Isten Igéjéből, ami segít a célod elérésében.

Ezt teszi Ábrahám is, amikor Eliézer, a szolgája aggódni kezd, hogy vajon véghez tudja-e vinni a kapott küldetést. A mai igeversben Ábrahám beszél Eliézernek az ígéretről, amit Istentől kapott: „Az Úr elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan szerezz a fiamnak feleséget.” (1 Mózes 24:7b, NCV fordítás)

Neked nincs szükséged angyalra, mert a Szentírásban több tucatnyi helyen Isten maga mondja, „Veled leszek, bárhol is jársz!” Isten mindig veled van, akár érzed, akár nem. Csak csatlakoznod kell az Ő erejéhez.

A te Istened nagysága meghatározza céljaid nagyságát, és egy isteni cél kitűzése mindig Isten ígéretével kezdődik. Ne nézd a korlátaidat, nézd Isten ígéretét!

Beszéljetek róla:

  • Milyen ígéretet találtál ma Isten Igéjében?
  • Hogyan inspirál ez az ígéret téged egy Istentől rendelt cél kitűzésében?
  • Miért kellene, hogy megváltoztassa a céljaidat Istennek az az ígérete, hogy mindig veled lesz?




Az Istentől rendelt célokhoz hit szükséges

 

"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt." (Zsidókhoz írott levél 11:6a, NIV fordítás)

beautiful-photography-sky-favim_com-434111.jpg

Az isteni célok hit által jönnek létre. A Bibliában is ez áll: "Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt." (Zsidókhoz írott levél 11:6a, NIV). Hogy Istennek tetsző személy lehess, olyan célokat kell kitűznöd, amelyekhez hit szükséges.

Hogy mit jelent ez? Azt, hogy az általad kitűzött célok legyenek nagyobbak, mint amilyeneket egyedül is el tudnál érni.

Például szeretnélek arra bátorítani, hogy tűzz ki az egészségeddel kapcsolatban célt erre az évre. Ahogy mondtam: ha nincsen ilyen célod, akkor a célod végső soron az, hogy az egészségi állapotod változatlan legyen, vagy romoljon. Ahhoz, hogy előremozdulj, és egészségesebb lehess, szükséged van ilyen célra.

Mondjuk, hogy fogynod kell. Ha azt mondod, hogy fogynom kellene egy fél kilót... Nos, ugye, tudsz ettől jobbat is? Állíts fel inkább egy Isten Igéjére alapozott célkitűzést, és nincs kétségem afelől, hogy ez a célod állandóan a Jézustól való függésben fog tartani.

Mindaddig nem hiszel igazán Istenben, míg nem fogsz bele olyasmibe, amihez nélküle kevés vagy. 

Beszéljetek róla:

  • Láttad-e már Istent, amint hozzásegít téged a céljaid eléréséhez? 
  • Milyen módon tanúskodnak a céljaid az Istenbe vetett hitedről? 
  • Mit üzen neked az Úr, amiről azt gondolod, túl nagy dolog számodra? 
komment
süti beállítások módosítása