Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A menny megváltoztat mindent, ami szerint ma élünk-A 'nem' szó lelki utazásod része-Célok felállításával gyakorold a hitedet-Csendben táplál, miközben imádkozol

2019. április 03. 10:20 - Andre Lowoa

A menny megváltoztat mindent, ami szerint ma élünk

Ha akartak volna, visszatérhettek volna a e világ jó dolgaihoz. De nem tették. A mennyországért éltek. És most Isten nem szégyelli, hogy őt Istenüknek nevezték, ezért egy mennyei várost készített nekik. (Zsidókhoz írt levél 11:15-16 TLB fordítás)

A menny megváltoztat mindent, ami szerint ma élünk. Hogyha a menny a célod (és remélem, hogy a tegnapi üzenet után az), akkor ennek a valósága szerint kellene élned itt a Földön. 

Az értékrended megváltozik. Ahelyett, hogy az itt és most-nak élsz, inkább az örökkévalóságot választod. Szint úgy élhetsz aszerint is, hogy tudod, a jövőd biztonságban van. Nem számít, hogy mi történik itt a Földön, egy örökkévalóságot tölthetsz Istennel egy olyan helyen, amely csodálatosabb, mint bárhol, ahol életedben eddig  jártál.

Szóval, hogyan is kéne élned, hogy ha a célod az örökkévalóság a mennyben?

1. Ne zavarjon meg a kísértés. "Kedves testvérek, ti csak látogatók vagytok itt. Amióta a menny lett az igazi otthonotok, azóta könyörgöm nektek, hogy tartsátok távol magatokat e világ gonosz élvezeteitől; azok a dolgok nem értetek vannak, ha nem a teljes lelketek ellen törnek" ( 1 Péter 2:11 TLB fordítás) Nagyon sok dolog meg tud zavarni, jók és rosszak egyaránt. Figyelj azokra a dolgokra, amelyeknek örökké való jelentőségük van. Késleltesd a kielégítést. A társadalmunk pont az ellenkezőjét akarja beléd sulykolni. De te nézz előre.

2. Ne hagyd, hogy a problémák elbátortalanítsanak. " Tehát nem nézünk azokra a problémákra, amiket most látunk; inkább tekintetünket azokra a dolgokra helyezzük, amiket nem láthatunk. Mert, amiket most látunk azok hamarosan eltűnnek, viszont azok amiket nem látunk örökké megmaradnak" ( 2 Korinthus 4:18 NLT fordítás) Amikor az örökkévalóság fényében éled az életed, akkor a problémák többé nem fognak annyira megviselni. Tudod, hogy a gondok nem tartanak örökké, és egyszerűen csak nem adod fel.

3. Összpontosítsd az energiáidat az örök dolgokra. "Engedjétek, hogy a menny töltse ki a gondolataitok, és ne aggódjatok azokért a dolgokért, amik idelent vannak" ( Kolossé 3:2 TLB fordítás) Töltsd be Isten célját az életeddel. Éld az imádás életét. Építs kapcsolatokat Isten embereivel. Fektesd az idődet a tanítványságba, hogy azon keresztül még inkább Jézushoz hasonlóvá tudj válni. Szolgálj másokat odaadóan. Beszélj az embereknek Jézusról. Ezek a dolgok örökkévalók.

A menny számára lettél megalkotva. Ha Jézust az életed irányítójává teszed, akkor az örök életedet ott töltheted. Egy pillanatra engedd ezt az igazságot leülepedni.

Aztán hagyd, hogy megváltoztassa az életedet.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen kísértések terelik el legjobban a figyelmed az örökkévaló következményekről?
  • Mik azok a 'jó' dolgok, amik el tudnak távolítani attól, hogy Isten véghez vigye rajtad a tervét?
  • Mostanában milyen rövid idejű problémák tesznek stresszessé? Hogyan változtatja meg a róluk alkotott nézőpontodat az, ha az örökké valóságra fókuszálsz?





A 'nem' szó lelki utazásod része

"Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1)

Talán meglepő, de ez lelki utazásod legfontosabb szava, amire emlékezned kell: "nem".

A hitbeli utazásod hosszú. Nagyon sok ember jól indul neki a lelki útnak, de aztán a vége előtt kiesnek. Isten azt akarja, hogy végigmenj az úton.

Egy maratoni táv áll előtted és súllyal a kezeidben nem futhatsz maratont. Az emberek gyakran azért adják fel korán a hitbeli utazást, mert kifárasztja őket az, amit magukkal cipelnek. Szükségünk van arra, hogy rendbe tegyük ezeket.

A cirkáló nagyon felgyorsulhat a víz közepén. Ha ráteszel 100 mentőcsónakot, akkor lelassul. Köss az akkumulátorra egy villanykörtét - sokáig fogja bírni. Köss rá 15-öt és hamarabb lemerül. Köss rá 100-at és még hamarabb le fog merülni.

Ez történik velünk is, amikor túl sokat próbálunk magunkra vállalni. Néha az, hogy a jót tesszük, eltávolít minket attól, hogy a legjobbat tegyük.

A Zsidók 12:1 azt mondja: "tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket" (NLT fordítás)

A terhek nem rosszak; nem bűnösek. Csak szükségtelenek. Ez lehet egy munka, egy kapcsolat vagy egy hobbi. Valami, ami lelassít attól, amit Isten akar az életedre nézve. Ez nem éri meg.

Beszéljünk róla:

* Milyen terhek lassítanak le téged? Mit fogsz velük kezdeni?
* Mik azok a jó dolgok, amiket teszel és távol tarthatnak téged attól, hogy a legjobbat tedd, amit Isten tervezett neked?




Célok felállításával gyakorold a hitedet


‘Az értelmes a bölcsességen tartja a szemét, de az ostoba szeme a föld végén kalandozik.'

 (Példabeszédek 17:24, GNT fordítás) 

A legtöbb dolog, amit napi szinten teszünk, öt perc elteltével nem fog számítani; öt éven belül pedig törlődik. Sok olyan dolgot teszünk, ami igazán semmit sem ér vagy nem számít.

Ahhoz, hogy elérd az álmaidat, el kell döntened mi az, ami igazán számít és maradandó az életedben, és arra fókuszálni. A Biblia azt mondja: "Az értelmes a bölcsességen tartja a szemét, de az ostoba szeme a föld végén kalandozik." (Példabeszédek 17:24, GNT fordítás)

Miután rájöttél mi ér a legtöbbet, állíts fel eléggé nagyszabású célokat, melyekhez hit szükséges. Jézus a Máté 9- ben azt mondja, hogy annyira fog megáldani bennünket, amennyire akarjuk. Áldásai a hitünk nagyságától, erősségétől függ. Ezt mondja Jézus: "Legyen a ti hitetek szerint." (Máté 9: 29 b)

Isten azt mondja, hogy válassz poharat és Ő megtölti azt. Legyen az akár egy kis teáscsésze, egy húszliteres vödör vagy egy hordó, Isten megtölti azt a te hited szerint. Az, hogy mennyire bízol meg Istenben meghatározza azt, hogy Isten mennyire áld meg téged.

Célok felállításával gyakorlod a hitedet. Egy célt állítsz fel, amikor azt mondod, hogy: "Istenem, hiszem hogy azt mondtad, hogy szeretnéd, ha elérném ezt vagy azt egy bizonyos határidőn belül. Valóban feszegetni fogja a határaimat, hogy ezt megtegyem, de hiszem hogy ezt szükséges tennem."

Milyen tulajdonságai vannak a hitből felállított célnak?

  • Fókuszált: Specifikus cél, ami mérhető.
  • Elérhető: Lehetséges és gyakorlati. Ha nem reális célt tűzöl ki, akkor nem éred el.
  • Személyes: Nem tűzhetsz ki célokat másoknak. Tulajdonjogod a saját céljaid fölött van, nem pedig valaki máséi fölött.
  • Nyomon követhető: Adj a célnak egy határidőt, hisz anélkül nem számít célnak.
  • Szívből jövő: Soha ne tűzz ki olyan célt, amitől nem dobban meg a szíved, mert a vágy hiányában sosem fogod elérni.

A célok életre fogják kelteni a halottnak vélt álmaidat. Vedd szemügyre a feladott álmaidat. Adj hozzá egy célt és figyeld meg, hogy Isten mire képes!

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, hogy a célok miért segítenek elérni az álmainkat?
  • Miért okoz nehézséget egy olyan célt kitűzni, ami kapcsolódik az álmainkhoz?
  • Melyek azok a célok, amiket mint elérhetetlen álomként állítanál föl? Memorizáld, jegyezd le és beszéld el másoknak.





Csendben táplál, miközben imádkozol

„Zarándokének. Dávidé. URam, nem fuvalkodik fel a szívem, nem kevély a tekintetem. Nem törekszem arra, ami túl nagy és elérhetetlen nekem. Inkább csitítottam, csendesítettem lelkemet, mint anya a gyermekét. Mint a gyermek, olyan most a lelkem. Bízzál, Izráel, az ÚRban most és mindörökké!” (Zsolt. 131: 1-3.)

A Zsoltárok 131. része arra tanít minket, hogy:

Legyünk alázatos szívűek. Az alázatos szív azt jelenti, hogy tudjuk hol a helyünk Krisztusban. Ezért nem kell többé olyan dolgokért felelősséget éreznünk, amelyekért Isten nem nekünk szánta a felelősséget. Ez felszabadít minket, hogy úgy éljünk, ahogy Isten megtervezte, és engedi, hogy zavartalanul hozzunk meg olyan döntéseket, amelyek közelebb visznek minket Istenhez.

Legyünk érettek. Csendesen helyezzük Istent a középpontba, békésen, nyugtalanság és aggodalom nélkül, bízva Isten támogatásában. Bízzunk Istenben, még akkor is, ha hosszú időbe telik, hogy megkapjuk a választ imáinkra. A szoptatós kisbaba mindig azonnali figyelmet igényel, míg az anyjától már elválasztott gyermek bízik, és képes várni.

Reménykedjünk az Úrban bizakodó várakozással. Isten Igéje azt mondja, hogy Isten válaszol imáinkra, reagál a szükségeinkre, kikövezi az ösvényt, amelyen járnunk kell most és mindörökké. (Zsoltárok 18:36.)




komment
süti beállítások módosítása