Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A Húsvét ünnepe arról szól, hogy Jézus ma is él-Feltárul a Mennyország rejtélye-Ismerd fel a sátánt-Szeretnéd tudni Isten ígéreteit? Olvasd a Bibliát!

2019. március 20. 10:04 - Andre Lowoa

 

A Húsvét ünnepe arról szól, hogy Jézus ma is él


"Az Ő Fiáról szól ez az evangélium, aki test szerint Dávid utódaitól származott, a Szentlélek szerint pedig a halottak közül való feltámadásával Isten hatalmas Fiának bizonyult. Ez a Jézus Krisztus a mi Urunk." (Róma 1:3-4)


Habár Jézus szenvedéstörténetét és kereszthalálát tanulmányozzuk, Húsvét mégis a Feltámadás Ünnepe. Isten visszahozta Jézust a halálból, ezzel bizonyítva azt, hogy megtörte a bűn és a halál hatalmát.

Miután Jézus meghalt, elhelyezték a testét a sírboltba, és egy óriási malomkövet görgettek elé. A vallási vezetők aggódván, hogy Jézus testét ellopják kérték, hogy római katonák őrizzék a sírt. Nem akarták, hogy kijöjjön!

De természetesen, Jézus kijött.

Ismeritek a történetet. Azonban fontos emlékeznünk, hogy a Húsvét nem egy 2000 évvel ezelőtti kedves, jó vallási tanító haláláról szóló feljegyzés; hanem annak a ténynek a megünneplése, hogy Jézus ma is él.

Élő bizonyíték vagyok – és a közel 1 billió keresztény is, aki ünnepeli a Húsvétot. Jézus "a halottak közül való feltámadásával Isten hatalmas Fiának bizonyult. Ez a Jézus Krisztus a mi Urunk." (Róma 1:4)

A Húsvét, Isten Fiának, Jézus Krisztusnak örömhíréről szól, a mi Urunkról, aki csecsemőként Dávid király, fenséges családjába született. Négy történelmi feljegyzés is állítja, hogy feltámadása után egy összejövetelen 500 embernek mutatta meg magát.

El tudod képzelni magadról, hogy szemtanúja vagy halálának, és három nappal később pedig látod, amint Jeruzsálem környékén jár-kel? Micsoda fantasztikus dolog!

Jézus keresztre feszítésekor a kételkedők és bírálói gúnyolták őt kiáltozván: "Ha te vagy az Isten Fia, szállj le a keresztről. Miért nem jössz le onnan, és mutatod meg, hogy igazán Isten vagy?"

Jézus valami látványosabbat tervezett. Ezt mondta: "Hagyom, hogy eltemessetek három napra, és aztán visszajövök, és bebizonyítom, hogy az vagyok, aki mondtam, hogy vagyok."

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos megemlékezni Húsvétkor Jézus haláláról és feltámadásáról?
  • Mit végzett el Jézus a halálával; és az Ő feltámadása, mit eredményezett?
  • Mit gondolsz, hogy érezték magukat azok az emberek, akik tudták, hogy Jézus meghalt, és pár nap múlva látták őt testben megjelenni?

 

Feltárul a Mennyország rejtélye

 

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9)

hargbhorseheadflame-final-image-600x365.jpg

Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A hosszú autóút alatt édesapám megpróbálta elmagyarázni, hogy milyen is lesz, ha odaérünk. Időpocsékolás volt részéről: ugyanis nem tudod elképzelni, milyen is Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány élményünk egészen egyszerűen leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyországra is. Nem hasonlíthatjuk a Mennyet semmihez, amit itt a Földön tapasztalunk. Az a bolygó, amelyen most élünk csak egy igen-igen szegényes másolata annak a helynek, amelyet az Úr az örökkévalóságra készített nekünk.

A Biblia azonban néhol felfed egy-egy részletet ebből a rejtélyből a Korintusbeliekhez írott első levélben: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek."

Habár az emberi szavak nem alkalmasak arra, hogy tökéletesen elmagyarázzák a Menny titkait, egy keveset azért tudunk arról, amiben részünk lehet.

  1. Újra egyesülhetünk minden hívővel. (Zsidókhoz írt levél 12:22-23) A Zsidókhoz írt levélben azt olvashatjuk, hogy a Mennyben minden egyes hívő velünk lesz. Ebben benne van minden ismerősöd is, akik követték Jézust, és azok a gyermekek is, akik nem hozhatták meg ezt a döntést.  
  2. Jutalmakban lesz részünk. (Lukács 6:35) A Biblia gyakran emlegeti a mennyei jutalmakat. Ebben lesz részed minden jó cselekedeted nyomán, a nagylelkűséged, a szolgálatod és a személyiséged miatt. Isten ugyanis mindent lát. Döntened kell, hogy hol szeretnél jutalomban részesülni: itt, ebben az ideig-óráig tartó világban, vagy fent a Mennyben, ahol a jutalmad örökké tart.
  3. A Mennyben is lesznek felelősségeink. (Lukács 16:10-12) Dolgozni fogsz a Mennyben is, de van azért egy különbség az evilági munkádhoz képest: az Istentől kapott adottságaidat használhatod majd arra, hogy azt tedd, amit igazán szeretsz. Százszázalékosan elégedett leszel a munkáddal. Nem tudom, hogy mi lesz ez. Lukács könyvének 16. fejezete szerint azonban azon fog múlni, hogy hogyan álltál az evilági kötelességeidhez.
  4. Nyugalomra találhatunk. (A Zsidókhoz írt levél 4:9-11) Sokunknak hangzik nagyon-nagyon jól ez az ígéret. Egy élethossznyi munka után olyan nyugalomra találhatunk a Mennyben, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltunk. Lesz munkánk – de ez a munka pihentető és élvezetes lesz, nem pedig egy súlyos teher a vállunkon.
  5. Örvendezni fogunk. (Máté 25:21) Ünnepelni fogunk Istennél! Hatalmas élmény lesz vele lenni a Mennyben, hatalmas élmény lesz egymás társaságát élvezni nála, egy igazi „bulin” vehetünk részt Istennel.

Száz szónak is egy a vége: a Mennyben mind azt fogjuk tenni, amit a Földön előre begyakoroltunk. Hatalmas kaland lesz, amit az örökkévalóság ezen oldalán senki nem tud leírni.

Egy biztos: te sem szeretnél kimaradni belőle.

Beszéljetek róla:

  • Próbáld meg valakinek leírni az általad valaha látott legcsodálatosabb helyet. Ezután próbáld átgondolni, miért is olyan nehéz a Mennyről beszélni.
  • Kivel akarsz újra találkozni a Mennyben? Miért?
  • Ha el kellene képzelned azt a munkát, amelyet a Mennyben kell végezned, és tökéletesen passzol hozzád, mi lenne az?




Ismerd fel a sátánt

"Megbocsátottam nektek a Krisztusban, azért, hogy a sátán nehogy túljárjon az eszünkön. Mert tisztában vagyunk az ő fondorlataival." (2 Kor 2:10b-11 angol NIV fordítása)

Az ördög romba akarja dönteni házasságodat. Minden jó kapcsolatot le akar rombolni. Miért? Mert nagyon szereti a konfliktusokat és a vitákat. Össze akar zavarni, vitát, stresszt, sérelmeket, csalódásokat, dühöt, káoszt gerjeszt. Szereti ezt csinálni. Jakab azt mondja, meg kell adnod magad Istennek és engedned kell, hogy Ő vegye kézbe az irányítást. Majd ezután tenned kell néhány védelmi lépést. Ellen kell állnod az ördögnek, fel kell ismerned, hogy mit tesz. Ha fölkelsz reggel és nem rohansz neki fejjel az ördögnek, akkor már egy irányba haladtok.

Pál ezt mondja a 2 Kor. 2-ben: "Igen, feltétlenül szükséges, hogy így bocsássunk meg egymásnak, különben becsaphat bennünket a Sátán. Hiszen jól tudjuk, hogy mik a szándékai." Más szóval: légy bölcs! Ismerd fel a Sátán taktikáit. Tanuld meg, ő hogyan működik.

Hogyan dolgozik az ördög? Nos, nem járkál körülöttünk vasvillával, vörös ruhában. Büszkeségünkre játszik - főleg a megsebzett büszkeségünkre. Azt mondja nekünk, amit hallani akarunk. Fülünkbe suttogja apró gondolatait, javaslatait, ötleteit. Amikor egy vita kellős közepén vagy, elkezdi a füledbe suttogni pl. ezt: "Nem kell ezt csinálnod. Bosszuld meg. Kinek képzelik ők magukat? Számolj le. Érvényesítsd az akaratodat. Ne érd be ennyivel. Mutasd meg nekik, ki itt a főnök." Elmondja az összes olyan dolgot, amit a büszkeséged hallani akar.

Ezt kell válaszolnod: "Sátán, tudom, hogy te vagy az." Állj ellen a sátánnak.

Állj ellene úgy, ahogy Jézus tette: Ő a Szentírást idézte. Tanuld meg a Péld. 13:10-et: "A büszkeség konfliktushoz vezet" (NLT fordítás). Legközelebb, amikor vitába keveredsz, az Úr eszedbe fogja juttatni ezt az igeverset. Állj meg és kérdezd meg magadtól: "Hogyan lettem én büszke ebben a dologban? Mit nem akarok beismerni? Miért nem akarok megegyezni? Miért csak magamra gondolok és nem pedig másik szükségleteire, kívánságára és viselkedésére?"

Van egy óriási ígéret a Jakab 4:7-ben: "Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek." Nem kell eltűrnöd őt. Add át magad Istennek, állj ellen az ördögnek.

Beszéljetek róla

* Gondolj a legutóbbi vitás helyzetedre. Mikor jelent meg a büszkeséged a vitában?
* Kérj meg egy barátot, segítsen igeverseket tanulni, nem kezdhetnétek rögtön a Példabeszédek 13:10-zel?




Szeretnéd tudni Isten ígéreteit? Olvasd a Bibliát!

"Rábízlak titeket Istenre és az Ő kegyelmének Igéjére, ami felépíthet benneteket, és örökséget készíthet nektek a szentek között." (Apostolok cselekedetei 20:32)


Van egy örökséged ami feléd közeleg. Ha olvasod Isten igéjét, akkor ígér neked is egyet.

A Biblia ezt mondja az Apostolok cselekedetei 20:32-ben: " Rábízlak titeket Istenre és az Ő kegyelmének Igéjére, ami felépíthet benneteket, és örökséget készíthet nektek a szentek között."

Az örökség az, amit azért kapsz, mert a család tagja vagy, valami, ami jogosan jár neked.

Mondjuk azt, hogy Warren Buffet volt az édesapád, és meghalt. Ha nem szánsz időt arra, hogy elolvasd a végrendeletét, akkor elég nagy butaságot teszel. Nem fogod megkapni ami jogosan a tied. Sosem fogsz semmit nyerni abból, ami a tied lehetne, mert Warren Buffet gyereke vagy.

Amikor Jézus követőjévé válsz, akkor nem csak hívő leszel, hanem hozzátartozó is. Isten családjának a része leszel. És ezzel a döntéssel a családi privilégiumok is együttjárnak. Lelki örökséged lesz.

De ha csak végigsétáltál az életen és nem is tudtad meg, hogy milyen lehetőségeid vannak csupán azért, mert Isten gyermeke vagy, nos az szomorú dolog -és bolondság. Isten azt szeretné, ha nőnél, és tudnád azt, hogy mi az ami elérhető neked általa. És ahhoz, hogy ez megtörténjen a Bibliát kell olvasnod.

A 2 Timóteus 3:16-17-ben ezt mondja a Biblia: " A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a helyreigazításra és a tisztességre nevelésre, hogy az Isten szolgája minden jó munkára készen álljon.

A Biblia célja az, hogy segítsen megélni azt az életcélt, amit Isten neked tervezett; ez Isten öröksége számodra. Isten azt szeretné, ha alaposan fel lennél készülve arra, amire téged teremtett. Hogy ez megtörténjen 4 dolgot cselekszik az Íráson keresztül.

- Tanít téged: megmutatja az utat merre kell menned.

- Megfedd: megmutatja amikor letérsz az útról.

- Helyreigazít: megmutatja hogyan térj vissza az útra.

- Nevel: megmutatja hogyan maradj az úton.

Ez az ahogyan az Isten Igéje segít neked a növekedésben és abban, hogy elvedd az örökséget amit Isten neked készített.

Beszéljünk róla:

- Hogyan változna meg az életed, ha azt az igazságot tükrözné, hogy örökséged van a Királyok Királyától?

- Milyen előnyeit nem használtad még ki az örökségednek?

- A Biblia hasznos eszköz a számodra minden egyes nap? Tanácsainak minden előnyét kihasználod?

komment
süti beállítások módosítása