Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne engedd, hogy az elutasítástól való félelem elhallgattasson-Nem kell bizonygatnod, hogy méltó vagy a kegyelemre-Tartsd a szemed azon, amit nem látsz

2019. március 17. 10:12 - Andre Lowoa





Ne engedd, hogy az elutasítástól való félelem elhallgattasson


A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Zsoltárok 11:1-2

Legtöbbször az elutasítástól való félelem miatt nem osztják meg hitüket az emberek másokkal. Attól félünk, hogy mit fognak gondolni. Az Úr jó hírt hozott nekünk, mi mégis félünk ezt másoknak elmondani. Attól félünk, hogy a barátaink elfordulnak tőlünk vagy, hogy azt gondolják majd, hogy fanatikusak, "Jézus őrültek" vagyunk.

Hogyan teheted magad túl ezen a félelmen? Az első helyre Istent teszed, az embereket az ő helyükre teszed azáltal, hogy véleményüket a helyes megvilágításba helyezed, és saját magad is a megfelelő helyre teszed.

Támaszkodtál már valaha másokra azért, hogy betöltsd egy olyan szükségedet, aminek csak Isten tud eleget tenni? Lehet, hogy nem a megfelelő személynek szolgálsz? Vigyázz! Rossz irányba tartasz. Az Úr akar az életed fénye és megmentője lenni. Felajánlja neked az Ő szeretetét és elfogad.

Bátorítalak, hogy tedd az életedet ma egyszerűbbé azáltal, hogy a következőt elmondod: "Isten jóváhagyására fogok koncentrálni. Ez az, ami számít. Azt akarom, hogy az életem neki szolgáljon. Életem végén az Úr elé akarok állni és azt akarom, hogy azt mondja 'Jól van, jó és hűséges szolgám.'"

Hogy nyerhetsz Istentől tanúbizonyságot? A Biblia szerint egy lehetséges mód van erre. A Zsidók 11:2-ben azt olvassuk, hogy csakis a hitnek alapján nyerhetünk Istentől tanúbizonyságot. Elfogadjuk a szeretetét, és azt amit értünk tett. Megbízunk benne az életünkkel. Ha ezt még nem tetted meg, most megteheted a következő imádsággal: "Istenem, az életem középpontjába csakis a neked való megfelelést akarom helyezni nem a más emberek jóváhagyását. Beléd vetem hitem és elhiszem, amit Jézus Krisztus értem tett. Odaadom neked az életem."

Ha már hívő vagy, akkor ki az körülötted, akinek szüksége van Jézus Krisztus szeretetére? Kit tudnál gyülekezetbe hívni ezen a héten? Ne hagyd, hogy az elutasítástól való félelem útjába álljon annak, hogy a barátod a világ legnagyszerűbb üzenetét megtudja.

Legyen ez a te elkötelezettséged ma: "Egyszemélyes közönségnek akarok élni, csakis Istent akarom szolgálni!"

Gondolatébresztőnek

* Engedted már valaha, hogy az elutasítástól való félelem megakadályozzon abban, hogy megoszd a jó hírt valakivel, vagy hogy egy barátot elhívj gyülekezetbe? Gondolj arra, hogy mit jelenthet ez a barátodnak?
* Úgy érzed, hogy nem érdemled meg Isten szeretetét? Hogyan kell az Isten kegyelmével kapcsolatos gondolkodásodnak változnia?
* Mit gondolsz, mi az a dolog, amit Isten tőled elvár és az elutaítástól való félelmed megakadályozott idáig?




Nem kell bizonygatnod, hogy méltó vagy a kegyelemre


,, Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9, TEV fordítás)

Isten megmentő kegyelme egy keskeny út. Nem érdemelheted ki, és nem hozhatod te magad létre. Sosem fogod kiérdemelni.

Az Efézus 2:8-9 ezt írja: ,, Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (TEV fordítás)

Isten kegyelem által ment meg, ami azt jelenti, ez egy tőle jövő ajándék, ingyen.

Szinte nevetséges, néhány ember mennyire próbálja bizonyítani, hogy méltó Istenhez, és így próbálja megnyerni a megváltást.

A következő módszerekkel próbálkoznak:

  • Megváltás kivonás által: Csak abba kell hagynod bizonyos rossz dolgokat, és remélni, hogy Isten megbocsát.
  • Megváltás szolgálat által: Légy kedves! Légy jó! Keresztelkedj meg! Segíts idős kis néniknek átkelni az úttesten!
  • Megváltás hasonlítgatás által: Nem kell kereszténynek lenned, mert már így is jobb ember vagy, mint egy általad ismert keresztény.

Ezek közül egyik opció sem működik. Egyik sem hozza helyre az Istennel való kapcsolatodat. Attól még, hogy nem vagy ,,rossz", attól még nem fogsz a mennybe kerülni, mert a keresztény élet sokkal többről szól annál, hogy mit nem teszünk. A szolgálat azért nem működik, mert sosem tudnál elég jót tenni, hogy elnyerd Isten tetszését. A hasonlítgatás pedig azért nem működik, mert Jézus volt az egyetlen tökéletes személy, és egyedül  hozzá érdemes hasonlítanunk magunkat.

Csak egy módon nyerhetjük el Isten kegyelmét. A Biblia így szól: ,,Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." (Máté 7:14, NIV fordítás)

 

Az Istenhez vezető keskeny útnak semmi köze ahhoz, hogy te mire vagy képes, ez arról szól, amit Jézus tett. 

Odaadtad már az életed Istennek és a hozzá vezető keskeny útnak? Ez az első lépés ahhoz, hogy elnyerd a kegyelmét az életedre. Többe is megtudhatsz Isten csodálatos kegyelméről a napiremény.blog.hu weboldalon.

 

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, melyik, az áhitatban felsorolt hibás viselkedés a legnagyobb kísértés neked és a családodnak? Miért?
  • Mit gondolsz, miért van az, hogy sokan megnyugtatóbbnak tartják, ha harcolhatnak a megváltásukért, mintsem elfogadni Isten kegyelmi ajándékát?
  • Mondj még egy rossz módszert, és indokold meg, miért lehet ez sokak számára kísértés!





Tartsd a szemed azon, amit nem látsz

 

"A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok." (2 Korintus 4:18 - CEV fordítás)

Minden amit magad körül látsz, az ideiglenes. A ház, ahol vagy, a számítógéped vagy a telefonod, amiről ezt nézed, sőt még a tested is végleg el fog tűnni egy napon. Az, amit nem látsz magad körül pedig örökkévaló.

Ezek a valós dolgok számítanak igazán.

A Biblia azt mondja a 2 Korintus 4:18-ban: "A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok."

A lelki valóságok valódiabbak a fizikaiaknál. Nekünk a lelki dolgokra kell koncentrálnunk – ami igazán valóságos. Pár nappal ezelőtt említettem, hogy mindnyájunknak meg kell szívlelnünk az öt lelki valóságot. Nézzük is tovább mik is ezek.

1. Isten azért teremtett téged hogy szeressen. ( Jeremiás 31:3) Isten azért teremtett téged hogy szeressen, azt akarja hogy tanuld meg viszonozni a szeretetét és szeretni Őt. Ez az élet legfontosabb valósága

2. Isten azért alkotott hogy örökké élj. (Prédikátorok könyve 3:11) Egy nap a szíved majd nem dobog tovább, de ez nem a vég a testednek – és biztosan nem a vég számodra.

3. Isten készített két örökkévaló helyet. A Menny és a Pokol is létező hely. Ezek nem csak "létező állapotok"

4. Választhatsz, hogy hol akarod tölteni az örökkévalóságot. Nem fogod véletlenszerűen a Pokolban találni magad egy napon. Azért vagy ott, mert ezt választottad illetve elutasítottad Jézust és azt hogy vele legyél örökké a Mennyországban. Ha elutasítod Őt, akkor a Pokolban kötsz ki. Nincs középút.

5. Nincs második esély a választásra. A választásodnak van egy időbeli határa. Az egész életed a rendelkezésedre áll a döntésre, de soha nem tudhatod hogy mikor lesz vége a földi életednek. A halál után már nem gondolhatod meg magad.

Semmi sem fontosabb mint az örökkévalóság. Mihez kezdesz ezzel az öt igazsággal mely nem csak örökérvényűen megváltoztatja az életedet, hanem átformálja azt, ahogyan az örökkévalóság oldalán éled azt. 

Beszéljetek róla:

  • A lelki valóságok valóságosabbak a fizikaiaknál, mért kell jobban oda figyelnünk a lelki valóságokra?
  • Amikor ezt olvasod "nincs második esély a döntésre" az öröklét helyének eltöltésére, szerinted mennyire fontos meghoznod a döntést?
  • Hogyan fogja megváltoztatni a mindennapi életed ezen valóságok megértése?
komment
süti beállítások módosítása